מהו UPSCALING של רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
lironH פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי לכולם,
סליחה על השאלה הבסיסית, אבל לאחרונה אני מתחיל להתעניין בהחלפת הרסיבר הישן שלי ונתקלתי בעולם מושגים חדש.
אחד מהם הוא UPSCALING FEATURE של רסיברים למשל ל-1080P (אני התחלתי להתעניין ברסיבר Sony STR-DA2400ES).
אם כן, מהו ה-UPSCALING, כיצד מבוצעים החיבורים בכדי להשתמש בו ומה בעצם מתקבל כתוצאה בשימוש זה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

Upscaling זה מנגנון המאפשר העברת פורמט מרזולוציה אחת לרזולוציה אחרת. זה קיים בנגני DVD למשל ומאפשר להם לקרוא DVD שמכיל 576 שורות ולשדר את האות ב 1080 שורות. למעשה זהו עיבוד דיגיטלי שמאוד מזכיר את הזום האלקטרוני הקיים במצלמות ווידאו.

במגברים הוא בדרך כלל חלק ממכלול תכונות הנקראות Video Processing שמשולבות עם תכונה אחרת הנקראת transcoding. כל המכלול הזה מאפשר ריכוז הווידאו במגבר ועיבודו במטרה לשפר את האיכות שלו לפני שהוא נשלח למסך כך שהמגבר משמש גם כרכזת לווידאו.

במה זה טוב לך? אז ככה - זה יאפשר לך למשל לחבר את ה DVD ב Component, נגן VCR ב Composite וממיר כבלים ב S-Video למגבר וממנו להוציא כבל בודד של HDMI למסך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

lironH פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

תודה רבה על ההסבר

שליחה #3 

קצר וקולע !!

מישהו מכיר את הרסיבר שציינתי? האם שווה להזמינו מחו"ל (לא ראיתי בארץ את הדגם הזה).
הוא קיבל ציונים גבוהים מאוד באתרים אירופאים ...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46368
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

רצוי לבדוק ברסיברים אשר נמכרים בארץ בשל נושא האחריות והתאימות לחשמל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”