תגובות לכתבה: מבחן הכבלים - המדידות

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #141 

ziv_r כתב:
ארז_וחני כתב:לא ידעתי שיש כאלו שמתיחסים לכבל כאל רהיט או אביזר נוי ורוכשים אותו לפי העיצוב שלו.
...
אני למשל לא רואה שום דבר רע בתשלום עבור עיצוב של כבלים, סטנדים, ספייקים, פלטות או כל אביזר אחר. אלו אביזרים נלווים למערכת, בדיוק כמו תכשיטים לאישה וכולנו יודעים כיצד התכשיטים מוסיפים להופעה הסופית.
...
לדעתי, יש טעם לשלם עבור עיצוב של פריט שנראה לעין.
אני לא רואה טעם לשלם על עיצוב של פריט מוסתר...
במקרה שלי, הכבל נמצא בכלל בתוך תעלה ורק הקצוות שלו נראים.
נדמה לי שאצל די הרבה חברים הכבלים מאחורי המערכת ואצל רבים כל המערכת מוצבת על שידה והרמקולים לצידי השידה.
אצל חברים שמשתמשים ברמקולי מדף, לא מעט משתמשים בסטנד ייעודי ויש כאלו שהכבל מועבר בסטנד באוםן מוסתר.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #142 

ziv_r כתב:
ארז_וחני כתב:לא ידעתי שיש כאלו שמתיחסים לכבל כאל רהיט או אביזר נוי ורוכשים אותו לפי העיצוב שלו.
...
אני למשל לא רואה שום דבר רע בתשלום עבור עיצוב של כבלים, סטנדים, ספייקים, פלטות או כל אביזר אחר. אלו אביזרים נלווים למערכת, בדיוק כמו תכשיטים לאישה וכולנו יודעים כיצד התכשיטים מוסיפים להופעה הסופית.
...
בהחלט! ויש כבלים ששומרים על ערכם טוב מאוד. אולי לא כמו התכשיטים, אבל בטח לא כמו הרסיברים למשל.. הרי מה יכול לקרות לכבל?

הכבל של MIT שקניתי הוא בעיני מאוד יפה. אי אפשר להעביר אותו גם בתוך הקיר כבר, עבה מדי..

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #143 

ארז_וחני,
כמובן שאני לא מדבר על כבלים בתוך צינורות השחלה, יש מספיק אנשים שהכבלים אצלהם גלויים והם בדעה דומה לשלי.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #144 

Catskinner כתב:לפני המון המון שנים ביצע המגזין The Audio Critic מבחן שבו הוא השווה את הפרמטרים המדידים של כבלים והתוצאות והמסקנות עשויות להפתיע. אפשר לקרוא את ה PDF כאן: http://theaudiocritic.com/back_issues/T ... c_16_r.pdf (המגזין הוא כעת אינטרנטי לחלוטין). בעקבות זאת אתר Hydrogenaudio גם דן באפשרות להשתמש ב DiffMaker כשיטה פשוטה ומהירה יותר ל Blind ABX והאמת שהעיקרון נשמע מאוד מעניין: http://www.hydrogenaudio.org/forums/lof ... 53768.html
הדעה האישית שלי היא שהבדלים שכבלים יכולים להכניס למערכת הם זניחים לעומת סך ההבדלים שמיקום, אקוסטיקה והגברה יכולים להכניס למשוואה.
...
ממליץ לכל המתעננינים לקרוא את המאמר - מעניין מאוד.
תקציר מנהלים:
כבלי רמקולים באורך סביר מהווים מערכת מקובצת (אין צורך לתאר כחוליות RLC משורשרות, מספיקה חוליה אחת)
לכן, כל כבל ניתן לתיאור ע"י שלושה ערכים - התנגדות, השראות וקיבול
המגבר משפיע מאוד - ככל שהא מהווה פחות מקור מתח אידאלי, כך השפעת הכבלים נעשית זניחה ביחס למגבר.
כדאי להשתמש בכבלים קצרים, שם אין הבדל בין בכבלים השונים (ואת ה 1400 יורו שחסכתם תתרמו לצדקה)
כמו שהמאמר מסכם:
[left]"If you have a stereo amplifier, place it right between the two speakers and use four or five feet of wire to connect each speaker. Make it 16-gauge or thicker – ordinary lamp cord is fine – and forget about the L and C values because they'll be quite negligible at that length. The whole thing becomes a nonissue."[/left]

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #145 

ordinary lamp cord is fine
...
יש כמה מאמרים DIY ברשת איך לעשות כבל רמקול מ-CAT5E, שזה דווקא מוליך איכותי ומבודד

מעבר לזה, את מי אתה חושב זה ישכנע?

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #146 

michael123 כתב:
ordinary lamp cord is fine
...
יש כמה מאמרים DIY ברשת איך לעשות כבל רמקול מ-CAT5E, שזה דווקא מוליך איכותי ומבודד

מעבר לזה, את מי אתה חושב זה ישכנע?
...
לא מתכוון לשכנע אף אחד

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”