עצה לגבי כרטיס טלויזיה חדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
digital-e פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אנשים טובים,

אני רוצה לקנות כרטיס טלויזיה ואני צריך את חוות דעת קצת יותר מקצועית, אז פניתי אליכם.
יש לי מחשב חדש וחזק למדי שיש לו חריץ PCI-E פנוי ומותקנת עליו ויסטה 64 ביט. אני מתכנן לחבר את הכרטיס לממיר של הוט, ובמקביל אני רוצה לשמור לעצמי את האופציה לקבל שידורים דיגיטליים (DTT), לכן אני רוצה כרטיסים שתומכים בזה.
אחרי שיטוט באינטרנט מצאתי 3 כרטיסים שנראים לי כמועמדים ראוייים, אבל אני לא יודע כ"כ איזה יותר מוצלח:
Compro VideoMate Vista E900F
Leadtek WinFast PxDVR3200 H
Hauppauge WinTV-HVR-1700 Media Center Kit

מבחינה ראשונית, באתרים של החברות התרשמתי ששלושתם תומכים ב64 ביט, אני רק לא יודע עד כמה זה עובד תקין גם במציאות.
שלושתם כוללים קידוד חומרה של MPEG2, כשב Compro יש גם תמיכה ב MPEG4.
ב Compro יש גם שני טיונרים מה שמאפשר צפיה והקלטה בו זמנית (אבל רק דרך הטיונרים ולא בחיבור וידאו, מן הסתם)
ההבדלים העיקריים הם ש Hauppauge זו חברה מוכרת והכרטיס שלה מגיע עם IR Blaster שמאפשר לשלוט על הממיר, ואם אני ארצה להוסיף את הפיצ'ר הזה בכרטיס אחר זו עוד הוצאה (למרות שיש לציין שכולם מגיעים עם שלט רחוק).
שני הכרטיסים האחרים פחות מוכרים אבל יש להם כניסת קומפוננט, שזה טוב אם אני מחבר את הממיר דרך יציאת הScart ומשנה את ההגדרות בממיר לRGB ומקבלים את איכות התמונה המקסימלית שניתן להוציא מהממיר)
ובCompro יש גם תמיכה ב HD 1080i, שזה טוב לתמיכה עתידית בשידורים הדיגיטליים או דרך מקור וידאו חיצוני, ואז לא צריך לקנות כרטיס חדש בעתיד.
אם למישהו יש ניסיון עם הכרטיסים האלה, אני אשמח לקבל תגובות לגבי ההתרשמות מהם.

מה אתם אומרים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
אני הייתי מוציא את הלידטק מהמשוואה ומתלבט בין הקומפרו ל-HVR-1700.
הקומפרו אכן לא כולל IR Blaster, ולכן אתה צריך לקחת את זה בחשבון כהוצאה נוספת של כ-170 ש"ח.
ה-HVR-1700 ידוע כעובד בויסטה 64 ביט וגם במחשב עם מעל 4 ג'יגה בייט זכרון. יש גם את ה-HVR-2200, שהוא דואלי כמו הקומפרו.
לגבי הקומפרו + ויסטה 64 ביט, הם מצהירים שאין להם בעייה עם 64 ביט. אני הייתי מאמין להם. הבעייה עם ויסטה 64 ביט היא רק של כרטיסים ישנים כמו ה-PVR150.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

digital-e פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

.
.
תודה רבה :-)
אני הייתי מוציא את הלידטק מהמשוואה ומתלבט בין הקומפרו ל-HVR-1700
...
הרצתי חיפוש כאן באתר וראיתי שאין ממש התייחסות ללידטק, חוץ מדברים שאתה כתבת. אז רציתי לדעת, מה הייתה ההתנסות שלך איתם שהשאירה רושם כ"כ גרוע?
לגבי הCompro בכלל אין התייחסות, זה מעיד על משהו מעבר לכך שזה לא כרטיס נפוץ?

אחרי הסתכלות נוספת באתר שלהם ראיתי שהCompro תומך בקומפוננט במקסימום 567P ולא ממש בHD. הוא כן תומך בHDTV דרך הטיונר הדיגיטלי. השאלה היא האם לדעתך באמת יש חשיבות לכניסת קומפוננט, או שזה זניח?
ודבר נוסף, האם יש חשיבות למקודד MPEG4 או שבמידה ויש מחשב חזק זה לא כזה משנה?

ולגבי המחיר, הCompro עולה באיזור ה760 ש"ח וIR Blaster זה עוד 170 ש"ח אז סה"כ 930 ש"ח. במחיר הזה כבר אפשר לקנות HVR-4000 שמאפשר משחק הרבה יותר גדול בקליטת שידורים שונים. האם המחיר מוצדק או שאני פשוט ארד מכל העניין, אקנה HVR-1700 ובעתיד אמצא משהו יותר מתקדם?
או שאולי בכלל יש לך הצעה יותר מעניינת?

תודה מראש לכל מי שעונה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

אני סקרתי כרטיס טלוויזיה מבוסס USB של קומפרו - ה-U890F והאיכות הייתה מצויינת.
אבל ענית כבר לעצמך - לדעתי ה-HVR-1700 מצויין, וכאמור הוכח שעובד בלי בעייה בויסטה 64 ביט, ונמכר בכ-600 ש"ח כולל ערכת אינפרה אדום מלאה (תוודא את זה לפני הקנייה, יש חנויות שמוכרות את זה ללא הערכה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”