התקינו לי את ה-YESMAX HD ולא רואה הבדל משמעותי
-
masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
שלום לכולם התקינו לי היום את הממיר החדש הטכנאי היתעסק עים ההגדרות של המכשיר ולאחר צפיה ממושכת לא מצאתי הבדל בין שידורי SD ל-HD
אני צופה בתכני HD דרך נגן המדיה של WD TV TV וההבדל הוא עצום מישהו יכול להסביר לי למה ההבדל הואכל כך משמעותי או שמה שהם משדרים הוא לא HD ביכלל?
אני צופה בתכני HD דרך נגן המדיה של WD TV TV וההבדל הוא עצום מישהו יכול להסביר לי למה ההבדל הואכל כך משמעותי או שמה שהם משדרים הוא לא HD ביכלל?
-
masteraudio
- חבר ותיק

אני מדבר על ערוצי ה-HD
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
הייה לקוח שלי שלא ראה דרך כניסת הHDMI קליטת HD דרך ממיר יס . אתה רואה דרך כניסה HDMI?
רק הטכנאי קרמר
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
יכול להיות שנפלת על תוכן שהוא upscale. ערוץ 996 (yes movies HD) משדר תמיד ב- HD, כך שזו דרך טובה בשבילך לבדוק.
-
masteraudio
- חבר ותיק

אני מחובר לכניסת HDMI 1 למסך SAMSUNG LE37R81B והערוץ הבעיתי הוא 996 YES MOVIES HD ולכניסת ה-HDMI2 מחובר נגן מדיה WD TV
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
-
masteraudio
- חבר ותיק

זה מוגדר ל 1080I
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
-
masteraudio
- חבר ותיק

אני מחובר דרך כבל HDMI והחלפתי בין הכבלים של ה-WD TV ואין הבדל כשאי צופה בתכני HD דרך הנגן התמונה פשוט גורמת לי להישאר עים פה פעור אני אפילו אומר שתכני ה-SD נירים יותר טוב מתכני ה-HD של הממיר מה יכולה ליהיות הבעיה?
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
זה מסך 37" ברזולוציית HD READY.
יהיו אנשים שממרחק 3 מ' לדעתי לא יבחינו בממיר HD בהבדל בין HD ל-SD.
יהיו אנשים שממרחק 3 מ' לדעתי לא יבחינו בממיר HD בהבדל בין HD ל-SD.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
oferlaor, אני חושד שהטענה של masteraudio היא שמצד אחד הוא לא מבחין בהבדל משמעותי בין שידורי ה SD ל HD ושמצד שני הוא כן מבחין בהבדל גדול בין שידורי ה HD לבין מה שהוא רואה מה WD.
לדעתי זה נובע משני גורמים, האחד זה מרחק צפייה + רזולוציה של המסך + כיוון ה MaxHD שמקטינה מאוד את ההפרשים בין HD ל SD (ייתכן ומצב Auto או 720p עדיף לו). הגורם השני הוא שייתכן והמסך אינו מכויל נכון או שהוא מטפל באופן שונה בווידאו בשתי כניסות ה HDMI (מספיק שאחת מהן מתוכננת לקבל PC Video ואילו השניה Video רגיל וההבדלים במיפוי מרחב הצבעים יספיקו כדי לגרום להפרש מאוד משמעותי בחווית הצפייה). אם יש ל masteraudio את הכוח והסבלנות הוא יכול לבדוק את ההשערה הזאת בכך שיחליף בין הכניסות.
לדעתי זה נובע משני גורמים, האחד זה מרחק צפייה + רזולוציה של המסך + כיוון ה MaxHD שמקטינה מאוד את ההפרשים בין HD ל SD (ייתכן ומצב Auto או 720p עדיף לו). הגורם השני הוא שייתכן והמסך אינו מכויל נכון או שהוא מטפל באופן שונה בווידאו בשתי כניסות ה HDMI (מספיק שאחת מהן מתוכננת לקבל PC Video ואילו השניה Video רגיל וההבדלים במיפוי מרחב הצבעים יספיקו כדי לגרום להפרש מאוד משמעותי בחווית הצפייה). אם יש ל masteraudio את הכוח והסבלנות הוא יכול לבדוק את ההשערה הזאת בכך שיחליף בין הכניסות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
masteraudio
- חבר ותיק

אני מודע לכך שזהו מסך HD READY
אתה יכול להסביר לי מדוע אני רואה תכני HD דרך נגן המדיה בצורה טובה יותר משמעותית ואני כן מבחין בין שני בשידורים אפילו הגדרתי בממיר ל-720P שזוהי הרזולוציה הטיבעית של המסך ועדיין אין שום שינוי האים זו יכולה ליהיות בעיה של הסיגנל שמקבל הממיר או שמה הממיר תקול כי למעט ערוץ נשיונל גאוגרפיק ויורוספורט שאיכות התמונה שם מדהימה ואני כן שם לב לפרטים ןאיכות התמונה היא טובה מאוד שאר הערותים ניראו כאילו עברו UPSCALE לדעתי
אתה יכול להסביר לי מדוע אני רואה תכני HD דרך נגן המדיה בצורה טובה יותר משמעותית ואני כן מבחין בין שני בשידורים אפילו הגדרתי בממיר ל-720P שזוהי הרזולוציה הטיבעית של המסך ועדיין אין שום שינוי האים זו יכולה ליהיות בעיה של הסיגנל שמקבל הממיר או שמה הממיר תקול כי למעט ערוץ נשיונל גאוגרפיק ויורוספורט שאיכות התמונה שם מדהימה ואני כן שם לב לפרטים ןאיכות התמונה היא טובה מאוד שאר הערותים ניראו כאילו עברו UPSCALE לדעתי
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- oferlaor
- מנהל

אין לי מושג, בהחלט תעלומה.
על פניו נשמע שאתה עושה הכל נכון. אולי תחליף בין הכניסות - אולי זה משהו ב-EDID של הכניסה HDMI1.
על פניו נשמע שאתה עושה הכל נכון. אולי תחליף בין הכניסות - אולי זה משהו ב-EDID של הכניסה HDMI1.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ערוצי ה HD ביס משודרים ברוחב פס שלא יאפשר להם לעולם להגיע לאיכות של rip טוב שעבר קידוד, שלא לדבר על BD מקורי. ליס אין גם זכויות שידור ב HD על כל הסדרות ולכן כדי לשכפל את ערוצי ה SD של drama ו action הם נוקטים בדרך של מילוי החסר ב SD שעבר upscale אצלם.
אצלי אני רואה הבדלים בין מה שאני מקבל דרך המזרימדיה לבין האיכות בערוצי ה HD ובין ערוצי ה HD המשודרים כך במקור, התוכניות שעברו upscale ביס ואלו המשודרות ב SD.
אצלי אני רואה הבדלים בין מה שאני מקבל דרך המזרימדיה לבין האיכות בערוצי ה HD ובין ערוצי ה HD המשודרים כך במקור, התוכניות שעברו upscale ביס ואלו המשודרות ב SD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
לפי מה שהוא כתב יש שני ערוצים שכן משדרים באיכות גבוהה לכן אין בעיה בחיבור אלא בציפיות שלו. כנראה שהאיכות היא פחות ממה שהוא ציפה שתהייה. לדוגמה יש הבדל באיכות בין נשיונל-ג'אוגרפיק לערוץ הסרטים בהוט HD בצורה שניתן להבחין בקלות, זה בעיקר בגללגם שמשודרים סרטים "ישנים" שכנראה רובם עוברים שידרוג לפני שהם משודרים.
- oferlaor
- מנהל

catskinner,
האמת שזה ממש לא מחוייב המציאות.
יס מקבלים תכנים איכותיים מאוד, ואין סיבה שהם לא יכולים לקודד H264 טוב כמו OFFLINE DECODER טוב.
גם לדעתי RIP טוב נראה עדיין טוב יותר, אם כי יש בהחלט EXCEPTIONS. לדוגמא, השידור של HEROES בישראל היה איכותי יותר ממה ששודר בארה"ב (לא יודע אם זה בגלל קצב הנתונים או בגלל ששם זה שודר ב-720P וכאן ב-1080i).
האמת שזה ממש לא מחוייב המציאות.
יס מקבלים תכנים איכותיים מאוד, ואין סיבה שהם לא יכולים לקודד H264 טוב כמו OFFLINE DECODER טוב.
גם לדעתי RIP טוב נראה עדיין טוב יותר, אם כי יש בהחלט EXCEPTIONS. לדוגמא, השידור של HEROES בישראל היה איכותי יותר ממה ששודר בארה"ב (לא יודע אם זה בגלל קצב הנתונים או בגלל ששם זה שודר ב-720P וכאן ב-1080i).