פריצה לאייפון 3gs בקרוב?!
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
להזכירכם - יש אנשים שהם לא אייפוניסטים
רצוי לבאר מה זאת אומרת ה"פריצה" הזו. (אפשר לשים כל סים? אפשר לקנות כל אייפון - גם מארה"ב?)
תודה
רצוי לבאר מה זאת אומרת ה"פריצה" הזו. (אפשר לשים כל סים? אפשר לקנות כל אייפון - גם מארה"ב?)
תודה
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
"פריצת" אייפון מחולקת עקרונית לשני מרכיבים:
1. Jailbreak (להלן - "JB") - עקיפת מנגנוני ההגנה של המכשיר המונעים התקנת תוכנות צד שלישי שלא דרך ה app store. הפריצה מתקינה את Cydia \ Icy המאפשרות התקנת תוכנות נוספות. כך אפשר להתקין תוכנות ניהול שונות, שפות, WAZE וכו'.
2. SimFree - פתיחת מכשיר שנקנה נעול לרשת מסוימת עבור התקנת כל סים תואם (לפי דור).
התוכנות הקיימות היום לפריצות אייפון / טאץ':
1. Redsn0w - ביצוע JB לכל המכשירים עד אייפון 3G כולל, ושני דורות הטאץ'.
2. Ultrasn0w - מותקנת דרך הסידיה לאחר ביצוע ה JB, ופותחת מכשירים נעולים ל simfree.
החדשות שפורסמו למעלה הן שנמצאה פרצה כנראה ב Iphone 3GS, שתאפשר לעשות לו JB (התוכנה שתצא כנראה תיקרא Purplera1n ("גשם סגול").
הצפי הוא שלאחר שהפריצה תתבצע, אפשר יהיה להריץ גם את Ultrasn0w דרך הסידיה לפתיחת מכשירי 3GS לסימים זרים.
כיום, אם תקנה 3GS בארה"ב - אין לך מה לעשות איתו בארץ (רק עם סים אמריקאי מקורי, של הרשת ממנה המכשיר נקנה).
הדרך היחידה להשתמש ב 3GS בארץ היא לקנות מכשיר Simfree, במדינות כמו איטליה, יוון, צ'כיה וכו' - שם החוק מחייב מכירת מכשירים לא נעולים לרשת. עדיין - לא תוכל לבצע JB למכשיר, אלא לעבוד איתו עם הקושחה המקורית והנעולה (הכוללת עברית מובנית).
שמות נוספים -
Quickfreedom \ Quickpwn \ Pwnagetool - כלי JB ישנים יותר לדור 2 ומעלה (לפני זה היה עוד את Ziphone ונוספים).
Yellowsn0w - פריצת Simfree למכשירי 3G.
אגב, יש דברים שלא נכנסתי אליהם, למשל גרסאות המודם של האייפון המתעדכנות עם עדכוני קושחה, כאשר בעבר היו מגבלות של ה JB לגרסאות מודם מסוימות.
כרגע, Redsn0w ו Ultrasn0w עובדות ללא קשר לגרסת המודם במכשיר.
1. Jailbreak (להלן - "JB") - עקיפת מנגנוני ההגנה של המכשיר המונעים התקנת תוכנות צד שלישי שלא דרך ה app store. הפריצה מתקינה את Cydia \ Icy המאפשרות התקנת תוכנות נוספות. כך אפשר להתקין תוכנות ניהול שונות, שפות, WAZE וכו'.
2. SimFree - פתיחת מכשיר שנקנה נעול לרשת מסוימת עבור התקנת כל סים תואם (לפי דור).
התוכנות הקיימות היום לפריצות אייפון / טאץ':
1. Redsn0w - ביצוע JB לכל המכשירים עד אייפון 3G כולל, ושני דורות הטאץ'.
2. Ultrasn0w - מותקנת דרך הסידיה לאחר ביצוע ה JB, ופותחת מכשירים נעולים ל simfree.
החדשות שפורסמו למעלה הן שנמצאה פרצה כנראה ב Iphone 3GS, שתאפשר לעשות לו JB (התוכנה שתצא כנראה תיקרא Purplera1n ("גשם סגול").
הצפי הוא שלאחר שהפריצה תתבצע, אפשר יהיה להריץ גם את Ultrasn0w דרך הסידיה לפתיחת מכשירי 3GS לסימים זרים.
כיום, אם תקנה 3GS בארה"ב - אין לך מה לעשות איתו בארץ (רק עם סים אמריקאי מקורי, של הרשת ממנה המכשיר נקנה).
הדרך היחידה להשתמש ב 3GS בארץ היא לקנות מכשיר Simfree, במדינות כמו איטליה, יוון, צ'כיה וכו' - שם החוק מחייב מכירת מכשירים לא נעולים לרשת. עדיין - לא תוכל לבצע JB למכשיר, אלא לעבוד איתו עם הקושחה המקורית והנעולה (הכוללת עברית מובנית).
שמות נוספים -
Quickfreedom \ Quickpwn \ Pwnagetool - כלי JB ישנים יותר לדור 2 ומעלה (לפני זה היה עוד את Ziphone ונוספים).
Yellowsn0w - פריצת Simfree למכשירי 3G.
אגב, יש דברים שלא נכנסתי אליהם, למשל גרסאות המודם של האייפון המתעדכנות עם עדכוני קושחה, כאשר בעבר היו מגבלות של ה JB לגרסאות מודם מסוימות.
כרגע, Redsn0w ו Ultrasn0w עובדות ללא קשר לגרסת המודם במכשיר.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73316
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3168 פעמים
הבנתי שרב הדברים שהצריכו JB (מעבר ל SIMFREE) כגון עיברית וכו כבר קיימים בדור הנוכחי מובנה - אם כך ובמידה ואני לא צריך SIMFREE, למה לי לבצע JB? מה המוטיבציה?
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
יש עוד לא מעט תוכנות מלבד אלו שהזכרת שמצריכות JB,Huber כתב:הבנתי שרב הדברים שהצריכו JB (מעבר ל SIMFREE) כגון עיברית וכו כבר קיימים בדור הנוכחי מובנה - אם כך ובמידה ואני לא צריך SIMFREE, למה לי לבצע JB? מה המוטיבציה?...
לדוגמה WAZE, openSSH, cycorder. Winterboard ועוד רבות וטובות.
כמו כן, אם תחליט שאתה רוצה להתקין משחקים ותוכנות שנמצאים ב-APPSTORE אבל אתה לא כ"כ רוצה לשלם עליהם, לא תהיה לך אפשרות להתקין אותם ולהריץ אותם ללא mobileinstallation, שזה תוסף שנמצא ב-cydia.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73316
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3168 פעמים
theAman - אין לי בעייה לשלם על שירות, כל עוד יש לי את כל מה שאני צריך (אפילו בתשלום סביר) אני אעדיף לא לפרוץ.
- AviBiton
- גורו HTmobile

אין לי שום בעיה, אין פה המלצה לפריצה, רק נסיון להסביר לך למה אנשים (גם אני) פורצים.Huber כתב:theAman - אין לי בעייה לשלם על שירות, כל עוד יש לי את כל מה שאני צריך (אפילו בתשלום סביר) אני אעדיף לא לפרוץ....
הרבה אפליקציות שלא מאשרים באפל סטור , עושות דרכן ל-CYDIA, לא מעט מהן הן חינמיות.
אתה בהחלט צודק, שהרבה מהאפשרויות שלא היו בגרסאות קודמות ושבגללן היינו חייבים לפרוץ מכשירים כבר נמצאות build in בגרסה החדשה.
-
oferlaor
- מנהל

מבין כל אלה, רק WAZE ממש שימושי ורלוונטי לאנשים בארץ.
CYCORDER מיותר על ה-3GS.
בסה"כ הבאגים והבעיות שדורשים פריצה ב-3GS יעלמו עד שזה ישווק בארץ (3.01 או משהו כזה).
ולגבי ניווט, יש לי הרגשה שהחברות בארץ יעשו בדיוק את אותו התרגיל כמו ש-AT&T עשו, מנוי של 15 ש"ח בחודש בשביל שירותי GPS ותוכנה חינמית...
CYCORDER מיותר על ה-3GS.
בסה"כ הבאגים והבעיות שדורשים פריצה ב-3GS יעלמו עד שזה ישווק בארץ (3.01 או משהו כזה).
ולגבי ניווט, יש לי הרגשה שהחברות בארץ יעשו בדיוק את אותו התרגיל כמו ש-AT&T עשו, מנוי של 15 ש"ח בחודש בשביל שירותי GPS ותוכנה חינמית...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
עופרoferlaor כתב:מבין כל אלה, רק WAZE ממש שימושי ורלוונטי לאנשים בארץ....
הם מדווחים באתר שהאפליקציה תעלה בקרוב ל- Appstore, כך שגם בשביל זה כבר לא יצטרכו JB:
http://www.waze.co.il/download/
בכל מקרה, עם כל הכבוד לחברה האלה, האפליקציה די מזייפת, וכבר מזמן הפסקתי להשתמש בה, ועברתי ל- GPS ייעודי.
אשמח להיפטר ממנו בשביל IGO , אם וכאשר תגיע גם היא ל- Appstore..
...
-
oferlaor
- מנהל

אותו כנ"ל.
הסיבה היחידה שאני משתמש ב-WAZE זה בגלל שהיא עדיין לא ב-APP STORE.
מבחינת איכות, לדעתי זה רק עניין של זמן עד שהם ישתפרו. החשיפה ל-APP STORE יעשה פלאים וגם יעודד חברות מתחרות להוריד מחירים.
אני בכלל חוזה גדולות ל-WAZE. השילוב שלהם ו-DATABASE כמו מה שיש לגוגל יכול לעשות פלאים ל-GEO CROWDSOURCING.
הסיבה היחידה שאני משתמש ב-WAZE זה בגלל שהיא עדיין לא ב-APP STORE.
מבחינת איכות, לדעתי זה רק עניין של זמן עד שהם ישתפרו. החשיפה ל-APP STORE יעשה פלאים וגם יעודד חברות מתחרות להוריד מחירים.
אני בכלל חוזה גדולות ל-WAZE. השילוב שלהם ו-DATABASE כמו מה שיש לגוגל יכול לעשות פלאים ל-GEO CROWDSOURCING.
- AviBiton
- גורו HTmobile

אז כצפוי, היום הוצגה הפריצה לאייפון 3Gs.
Geohot, שאחראי ללא מעט פריצות של האייפון פרסם היום בבלוג שלו תמונות של אייפון פרוץ.
לקריאה נוספת והוראות:
http://www.ipsf.co.il/forum/t12966/.
Geohot, שאחראי ללא מעט פריצות של האייפון פרסם היום בבלוג שלו תמונות של אייפון פרוץ.
לקריאה נוספת והוראות:
http://www.ipsf.co.il/forum/t12966/.
- AviBiton
- גורו HTmobile

Dev-Team סיימו לכתוב את כל הכלים לפריצת האייפון 3Gs, אבל עדיין לא משחררים אותם לשימוש מחשש שאפל יחסמו את הפירצה.
השחרור של הכלים יהיה רק אחרי שאפל ישחררו את גרסה 3.01.
http://www.ipsf.co.il/forum/t13022/
השחרור של הכלים יהיה רק אחרי שאפל ישחררו את גרסה 3.01.
http://www.ipsf.co.il/forum/t13022/