איזה מוזיקה מומלצת ל"הרצה" של אוזניות?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
klik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי אתמול אוזניות חדשות. (sennheiser hd497) ומאז חיברתי אותם לנגן והם פשוט מנגנות מתחת לשמיכה כדי שהרעש לא יפריע לי, ומדי פעם אני גם מוציא אותם מהנגן ושומע דרך המחשב אבל עדיין הם לא מתקרבות אפילו ל497 ששמעתי בחנות, אני מניח שזה יקח עוד איזה 100 שעות.

עכשיו, יש איזה סוג מוזיקה מומלץ שכדאי לשים להרצה? או אולי איזה שיר שכולל גם המון באסים וטרבל וגם תדרים בינוניים לא חסר לו? או שכדאי פשוט לתת לזה לרוץ על כל השירים שיש במכשיר? (יש הרבה סגנונות שונים עליו..)

תודה

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #2 

כמו בהרבה תחומים באודיו יש תאוריות לכאן ולכאן.
אני מכיר תאוריה שמדברת על רעשים, לבנים, וורודים וכו.
אני אישית חושב שצריך לתת לאוזניה לנגן, בווליום שמיעה. זה הכל.
יש עוד המון תאוריות אבל זאת דעתי.
לגבי מספר השעות זה תמיד השארות, יש כאלה שאומרים 100, יש כאלה שאומרים 200. דעתי בעניין היא שצריך לפחות 100 שעות. למרות שזה משתנה גם בין אוזניה לאוזניה.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

התשובה היא פשוטה!
כל מוסיקה שאתה אוהב פשוט תשתמש בהן רגיל...
{רק שמור עלייהן והיתיחס בכבוד למוצר והכל יהיה בסדר.}

תתחדש ותהנה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

למה האוזניות היו מחוברות בחנות כששמעת אותן? למה הן מחוברות בבית?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

klik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

MartinHSabag כתב:למה האוזניות היו מחוברות בחנות כששמעת אותן? למה הן מחוברות בבית?
...
חשבתי על זה מראש ולכן שהגעתי לחנות ביקשתי לחבר אותו לנגן שלי (iRiver 799) שאיתו אני ישמע רוב הזמן עם האוזניות, שאר הזמן הן על המחשב.

בינתיים הם כבר בערך 25 שעות בהרצה ויש הבדל משמעותי מאוד מאיך שהם נשמעו Out of the box (וכבר עכשיו הם נשמעות טוב מאוד, סידרתי להם איקוולייזר והצליל בכלל נהיה משגע!!) אז אני לא דואג.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #6 

(Y)
About.me

aquarius
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 667

שליחה #7 

אתה בטוח שאתה רוצה לשמוע עם אקולייזר :?
i am in the hi-fidelity first class

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה #8 

aquarius
למה לא?

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419

שליחה #9 

נמר בעקרון אקולייזר לרב האודיופילים זה מילה גסה

בעקרון איני חושב שאקולייזר אמור להיות בליין המרכיבים אלא אם הוא משמש לפתרון בעיה
לא למשחק של תדרים .!

אקולייזר כשמו כן הוא אמור למשקל או לאזן את התדרים לעקומת הענות שטוחה ביותר שאפשר להגיע .
זה האידיאל .

לגבי אוקלייזר באוזניות .
יש המון אסכולות בנושא

בעקרון לדעתי אם אתה צריך להשתמש באוקלייזר כדי "לשנות" תדרים מסוימיים כנראה שלקחת את האוזניות הלא "נכונות "
היית צריך לבחור במשהו שלא היה צורך במשחק והתוצאה מהאוזניה לבדה +מקור+הגברה היית מספקת אותך .

יש אסכולה של המון אנשים אודיופילים אשר מתעסקים עם אוזניות לרב שקנו בזמנו וגם עכשיו אקולייזר גידטאלי (הוא הכי "נכון" ומשתמשים בפריסטים לסגנונות מוסיקה שונים כדי "להקל" על האוזן לפה או לשם . )
בכל מקרה הרעיון הוא משחק עדין ביותר של תדרים ספורים כדי "לעצב" את הסאונד לבסיוק מה שרוצים בכל הקלטה או סגנון מוסיקאלי .

אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

klik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

קודם כל נתחיל מזה שאין לי מגבר ואני גם לא מבין כלום בהגברת אוזניות. אני אמנם לא "אודיופיל" אבל איכות הסאונד היא בהחלט מאוד מאוד חשובה לי וזאת הסיבה שהשקעתי כמעט 300 ש"ח באוזניות חדשות בגודל מלא. (למרות שרוב הזמן אני ישתמש בהם מחוץ לבית) חוץ מזה כאשר אני מתעסק עם האיקוולייזר אני מגיע לתוצאות הרבה הרבה יותר טובות מהסאונד שאני מקבל בלי איקוולייזר אז אני לא מבין למה אתם נגד זה כאשר שומעים במחשב דרך הWinamp או בנגן הMP3. ד"א אני גם יוסיף שהכיוונון שהכנתי לאוזניות הוא הגברה קלה (בערך 3db+) לתדר הבאס הנמוך ביותר. הבאסים המעט פחות נמוכים לא נגעתי, את הבינוניים הנמכתי מעט כדי לקבל סאונד יותר צלול, והחל מ3K ומעלה עשיתי הגברה ליניארית שמגיעה בערך ל8db+ בערך הטרבל הגבוה ביותר. מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה עם איקוולייזר אם מקבלים איתו סאונד יותר טוב? או שלפעמים אפילו אפשר להתאים קצת את הסאונד להעדפות האישיות בלי קשר לניטרליות גרף התדרים ולמה אתם כל כך סולדים ממנו?
נערך לאחרונה על ידי klik ב 22/01/2006 20:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419

שליחה #11 

שלום אלון .

קודם כל שיהיה לך בהצלחה ותתחדש מהאוזניות שלך .

כמו שכבר הסברתי ואסביר שוב
אקולייזר הוא מכשיר שנצא בשביל לשקול תדרים מחדש בגלל בעיות אקוסטיות כאלו ואחרות
בליעות או סובטים וכדומה של תדרים בגלל אלמנטים אקוסטים שונים .

מה שקורה שכאשר אני (אני לוקח את עצמי כדוגמא ) רוכש מערכת או כל רכיב לעצם העיניין ..
אני רוכש אותו מפני שאני אוהב את החתימת הצליל שלו ואת מה שהוא יודע לעשות
שים לב שברב רכיבי האודיו בהיי פיי בסכומים גבוהים ושמכוונים לאודיפילים וכדומה אין כמעט טון קונטרול זאת אומרת שמה שמובא לאוזן הוא בדרך כלל מהאלמטים בלבד בלי משחק בתדרים
זאת אומרת שאנו קונים הגברה מקור רמקולים כבלים וכדומה שיתאימו אחד לשני ויתנו לי את התוצר הסופי כמובן בהתאמה לחדר שלי (האידיאל כמובן) הטוב ביותר מבחינתי מבלי לגעת ..
אם אוסיף אקולייזר ושיניתי תדרים באופן כזה גורף כפי שאתה עשית שיניתי את כל האיזון ואת כל חתימת הצליל של המערכת שלי ..
זאת אומרת שצבעתי מחדש את כל הסאונד ...בערת האקולייזר וזה לא "נכון" שים לב למרכאות הכפולות .

באקולייזר נשתמש בעקרון בשביל לעשות "תיקון" של תדרים "עייפים" או תדרים שיש מהם יותר מדי בגלל תכונות החדר שהמערכת נמצאת בה .
גם כאן הכיוונים יהיו מינוריים מאד בהשוואה "למשחק" של האקולייזר

שים לב שרב האקולייזרים הגראפים נמצאים בחטיבות הפרו בהגברות של מופעים ובאולפנים
מדוע ?
מפני שהגברות אלה מסתובבות בין המון חדרים אולמות אצטדיונים וכדומה וכך משנים כל פעם את האקוסטיקה שהמערכת מורכבת בה ..
אז האקולייזר נמצא שם בשביל שטכנאי הקול יוכל לתקן את הענות התדרים לעקומה ישרה כמה שיוכל .

בעקרון האידיאל באודיו זה לקבל את מלא תחום התדרים (20K עד 20HZ ) בעוצמה זהה לכל האורך .
מה שבדרך כלל לא קורא .

מה שאתה עשית הוא פשוט מאד צביעה מחדש של כל מה שרכשת ...הפעם זה האוזניות שלך .
בחרת באוזניות מפני שהם נשמעו לך טוב דרך הנגן שלך (עם חתימת הקול שלו כמובן . ונעזוב כרגע את המשחק שאתה עושה בנגן עצמו ...זה בעקרון דיי לגיטימי בנגנים שכאלה )
ושרשרת בליין אקולייזר ושינית את כל תחומי התדרים שהאוזניה נתנה לך .

כמו שאמרתי לגיטימי לשנות מעט תדר פה תדר שם כדי ל"להביא" את האוזניה לאופטימליות לסגנונות מוסיקה שונים .
אך מה שאתה עשית שינית את כל הערכים ואת כל חתימת הסאונד של האוזניות .

בכל מקרה אם אתה נהנה מזה יש רק מסקנה אחת תמשיך ותהנה .
מי אנחנו שנגיד לך שזה לא בסדר ...

אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

elad2k
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה #12 

הבעיה של הסאונד באוזניות חדשות די נפוצה, אם תמשיך לחפש ברחבי הרשת תמצא הרבה טרדים בנושא.
לא מזמן קניתי מחו"ל HD280 PRO וכשהגיעו הביתה רציתי למרוט את שערות ראשי כששמעתי בהן לראושונה Depeche Mode -הקול של הסולן נשמע ממש ממש רע במילים עדינות כאילו הוא שר במקלחת עם מים בפה (טוב,טיפה הגזמתי).
לאחר חודש של שימוש די מסיבי הן נשמעות פשוט פצצה ולא משנה מה אני שומע (ללא שימוש באקולייזר)
אצלי הן מחוברות למחשב עם אודיגי 2 ZS.
אז אל תתרגש יתר על המידה, אגב איזה כרטיס משמש אותך במחשב?
אלעד.

klik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

קודם כל אביעד המון המון תודה על ההסבר המפורט והמצוין.

הבעיה בלי איקוולייזר היא שבאמת חסר הרבה טרבל וזה נשמע כאילו אני נמצא מתחת למים, אני חושב שזה אמור להיפתר עם ההרצה אבל אני כבר אחרי 50 שעות ועדיין כאשר אני שומע בלי איקוולייזר עדיין חסר הרבה טרבל והסאונד מאוד לא מפורט בניגוד לפירוט הרב ועושר הצלילים שאני מקבל כאשר האיקוולייזר מכוון איך שרשמתי. אני באמת מקווה שזה יעבור עם הזמן ועם שעות העבודה ואני יוכל להפחית מאוד את הגדרות האיקוולייזר כדי לקבל סאונד יותר טבעי.

תודה רבה

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

יש עוד בעייה כששומעים בלי אקולייזר בנגן

שליחה #14 

הווליום מאוד נמוך
תוספת אקולייזר מעלה משמעותית את רמת הווליום יחסית לשמיעה ב-Flat
לפעמים בנגנים הגברה של הווליום ללא אקולייזר לערכים גבוהים תגרום לעיוות בהתאם לסוג האוזניות הנבחר והצליל האופייני להן - יותר מדי Bass או Treble, או "חוסר" ב-Mid.
אולי אוזניות כמו HD 600 או RS-1 לא יעוותו בווליום גבוה את הצליל, אך מצד שני הן אינן מתאימות לנגן נייד.

aquarius
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 667

שליחה #15 

אני עדיין לא שמעתי אקולייזר טוב(אני מדבר על מכשירים ניידים בלבד)
אבל אם ככה אתה חושב שזה הכי טוב בשבילך- מי אני שאגיד לך לא
i am in the hi-fidelity first class

bigy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136

שליחה #16 

לדעתי כל אלה המדברים על הרצות למינהן לא תופסים את העניין הפשוט שיש להתרגל למוצרי סאונד שונים. ככה זה.
בהתחלה כשקונים רמקולים אז כל האוסף מוזיקה נראה שונה, מוזר, מפתיע! אבל כעבור כמה זמן אחרי שמתרגלים.. הכל אחלה כזה, ברגיל.
הרצה? התיאוריה שלי היא שאין כזה דבר, וזה נקרא הזמן התרגלות למוצר. אבל להפעיל אותו מתחת לסמיכה זה מצחיק!=)
ובקשר להוא ששר במקלחת, אני קורא לזה איכות MP3.

יובל

peter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331

קצת סדר באניינים

שליחה #17 

א. אתם מדברים על אקווליזרים שונים: הבחור מדבר על הגדרות built in של הנגן, שהצליל שלו נחות מלחתחילה, ולכן משתמשים במיני DSP ואקווליזטורים. ויש לי הרגשה שאביעד ואחרים חושבים שהוא משתמש באקווליזר חיצוני....
ב.יובל, אני ממש מצתאר, אבל בהכלת קיים כל העסק הזה של הרצה... לכל הרמקולים והאוזניות... הצליל משתנה עם הזמן והשימוש. זה שבחלק מהציוד הצליל משתנה לרעה רק מצביע על איכות גרוע של הציוד. ברוב המקרים השינוי הוא דווקה לטובה, וההבדל יכול להיות ממש מהותי.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

peter,
הנושא שנוי במחלוקת.
כבר כתבתי על זה.

פעם לקחו CDM1NT של B&W, אחד הריצו 200 שעות והשני לא.
מדדו את שניהן בכל המדידות הידועות ולא היה הבדל.

אני, אישית, לא ממש יודע מה נכון.
היה לי מקרה שניפצתי דרייבר אצלי בקארמה, ואחרי ההחלפה, היה שינוי.
יכול להיות שזה פסיכולוגית, אני לא יודע, לא עשיתי מבחן עיוור.

בכל מקרה, אין (או לפחות אני לא מכיר) הוכחה חד משמעית על BREAK IN, אפילו ברמקולים.
About.me

peter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331

שליחה #19 

מארטין, אני יכול להגיד רק מה שאני יודעה. אז יש רמקולים מסוימים שדורשים "פתיחה", ועל רמקולים אחדים אפילו רשום כמה זמן( למשל סאבים של חברה אמריקאית powerbass). לי אישית יש רמקולים ברכב, 6*9 של magnat bull power, ששינו את אופי הצליל ממטאלי ובהיר מידי לחם ועמוק עם מלא באס טוך חודש שימוש. השינוי היה ממש מדהים. בשבוע הראשון אפילו רציתי להחזיר אותם( הם ניקנו כתוספת באס, וממש לא עבדו כך), אבל היום מששומעה אותם חושב שזה סאב.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace

klik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

דבר ראשון נתחיל עם זה שאין לי שום בעיית ווליום בנגן עם האוזניות האלה ואני שומע מצוין גם על ווליום 40\30 וגם אין שום עיוות כאשר אני מגביר אלא אם כן זה כבר ברמה שבכל מקרה אני לא יכול לשמוע, אלה לא אוזניות ב10 שקל מהשוק. אני משתמש בנגן MP3 של iRiver שאני לא יודע עד כמה אתם גם בקיאים בשוק הנייד אבל זאת אחת החברות הכי טובות אם לא הטובה ביותר והנגן שלי הוא באיכות מהשורה הראשונה ובהחלט משתווה לאיכות שאני מקבל דרך המחשב (אני משתמש בכרטיס קול של קריאייטיב די פשוט) ודרך המערכת כאשר הם מחוברת עם המתאם שקיבלתי באריזה (המערכת היא של Pioneer - ממש לא זולה..)

לגבי זה שעניין ההרצה פסיכולוגי אני חושב שזה ממש ממש שטויות, או שלפחות לא באוזניות כמו שלי. האוזניות נשמעו ממש על הפנים איך שהתחלתי לשמוע איתם בהתחלה - הבאס היה רדוד הגבוהים לא היו מספיק בולטים וגם הבינוניים נשמעו ממש לא משהו והתחושה הכללית הייתה "יבשה"... עכשיו אחרי 70 שעות של הרצה יש שיפור עצום הבאס מאוד עמוק הגבוהים יפים והבינוניים נשמעים נהדר אבל עדיין זה לא ברמה של ה497 ששמעתי בחנות, אני מניח שזה ייקח עוד קצת זמן. (ואתמול הלכתי לשם במיוחד והשוויתי אחד מול השני)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”