MartinHSabag כתב:
יש לי בעיה עם ההגדרה שלך:
עצם היותו מותג "מדבקה" לא בהכרח עושה אותו פסול מראש
...
.
מבחינתי כן ואת זה אני מנסה להעביר.
.
...
O.K אני מסכים איתך,אין לי בעיה לערוך את ההודעה אם אתה חושב שזה מיותר,דרך הגדרה הזות פשוט ניסיתי למנוע זליגה של כל הדיון,כמו שקרה בשירשור הקודם עם israels (העיניים שלי יצאו לי עד שהצלחתי לקרוא את ההודעות שלו),אבל אתה לא יכול להתעלם מהמציאות הקיים היום בשוק האלקטרוניקה בידורית שכמעט אין יבואן רשמי של מותג מכובד שאין לו בסל המוצרים שלו כמה מותגי "מדבקה" ישפאר-LENCO,ניופאן-Grunding,PILOT
S.G-ADVENT.......והרשימה ארוכה.ופה יש בעיה כאשר מוצר נחות מנסים להציג כאילו אתה קונה מוצר של חברה רצינית ועל סמך זה אתה מוכן לשלם פרמיה במחיר.ופה אצטט אותך (שמסכים לגמרה)
מבחינתי מוצר "מדבקה" הוא מוצר או מותג שלא קיים בשום מקום אחר חוץ מאצלנו....
כלומר, בא יבואן, מתקשר לאיזה מפעל שמייצר איזה מוצר ג'נרי ומבקש ממנו לשים מדבקה עם שם XYZ עליו. ליצרן כלל לא חשוב מה השם, או שלא יזכירו אותה.
מבחינתי למוצר הזה אין "אבא ואמא". אין מידע עליו ברשת (מלבד אתרי מכירות פומביות ישראלים).
לעיתים אני מסכים שהמחיר נמוך ואתה "משלם עבור מה שאתה מקבל", אולם לרוב תיאור המוצר או האסוציאציות שמנסים ליצור הם כדי להטעות. למשל:
- מחיר "מחירון" מנופח כשהמכרזים נסגרים על 10% מהמחיר "מחירון".
- שמות של חברות שפעם (או אפילו עדיין) שוות משהו אבל המוצר עצמו לא מיוצר על-ידם (ע"ע ITT, GRUNDING או הרמקולים הלויינים הנושאים את השם MARANTZ).
...
כי לא כולם אודיופילים או וידאופילים,ואין להם את הממון לשלם את ההליך המיתוג של המוצר
...
או בגלל
רוצים לקנות את ה"רע במיעוטו"
...
אלא בגלל בורות לשמה.
מרבית האנשים לא שמעו מעולם מערכת איכותית.
אם אחרי ששמעו ועדיין החליטו לקנות מוצר כזה, אז זה מקובל עלי.[/quote]
היום כאשר מתקיים שוק של מחיר,גם אם תשמיע להם מערכת איכותית,בסופו של דבר מה שיקבע זה המחיר,ואת זה אני אומר את זה בצער רב.אצל הרבה אנשים 5 טראנזיסטורים מחוברים לארגז עץ קטן נחשב למערכת קולנוע ביתי.
ועוד יותר חמור,מסה אדירה של אנשים
לא ישמעו מערכות איכותיות כי את הקניות שלהם יבצעו דרך אתרי אינטרנת על סמך(שוב פעם ציטוט שלך)
- מחיר "מחירון" מנופח כשהמכרזים נסגרים על 10% מהמחיר "מחירון".
- שמות של חברות שפעם (או אפילו עדיין) שוות משהו אבל המוצר עצמו לא מיוצר על-ידם (ע"ע ITT, GRUNDING או הרמקולים הלויינים הנושאים את השם MARANTZ).
- תיאורים כביכול טכניים "פלצניים" שלא שווים כלום (ע"ע קירור-שמן).
- שימוש בחברה "כאילו" אמריקאית.
ועוד.
...
לכן האזרח המצוי של היום שלא מעודכן בכל מה שקורה בתחום הזה ירגיש מבולבול נורא,כבר מזמן עיבד את היכולת להריך עד איזה מחיר הוא באמת משלם על איכות,ואיפה הוא מבזבז על כל מינה פלצנויות שיווקיות או איך שלא תקראה לזה.
השירשור הזה מיועד לרכז את הידע של הרבה אנשים,כדי לנסות להבין איפו ייצרו את אותם מותגי "מדבקה"