סטיב וואי - גיטריסט ענק.....לקראת ההופעה אצלנו

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

עוד גיטריסט ענק בדרך אלינו , והאמת שהוא לא רק גיטריסט ,אלא מוזיקאי מחונן ,מפיק ,מלחין ,נגן על......בעצם מה לא.

סטיב וואי לא ממש יגיע בהרכב הופעות שלו ,אלא בעצם יעביר כיתת אמן בהיכל התרבות בת"א בסוף החודש.

סטיב חגג החודש גם את יום הולדתו ה 49 , נולד בניו יורק , ובצעירותו הושפע רבות מלהקת לד זפלין ,ג'ימי הנדריקס ,ועוד הרכבים גדולים שפעלו בסוף שנות ה 60 תחילת ה 70 ,ובגיל 14 ,הבחור מחליט לקחת שיעורי גיטרה אצל לא אחר מאשר............ג'ו סאטריאני הגדול ,מי שלימים יגיד על וואי כי..........התלמיד עלה על רבו , ועוד ינגן איתו בפרוייקט ה G3 שהשניים היו שותפים בו.

לנער הצעיר היה ברור כי מוזיקה הוא הכיוון שהוא בוחר בחייו ,וכשהיתבגר עוד קצת ,פנה ללימודי מוזיקה באוניברסיטת בארקלי היוקרתית שבבוסטון ( שם לומד גם ג'ון פטרו'צי הגדול מדרים תיאטר שגם הוא יהיה חבר בהרכב ה G3 ).
בסיום לימודיו הוא שולח חומרים שלו , לאגדת המוזיקה שניקראת.....פראנק זאפה. זאפה נידלק ומתלהב מהיכולת המדהימה של הבחור הצעיר ,קובע איתו פגישה ומחליט לצרף אותו כנגן ללהקה שלו לסיבוב ההופעות שלו...........והבחור בן 20 בלבד !.
כעבור שנתיים פורש וואי מלהקתו של זאפה , ומתחיל לעבוד על אלבום הסולו הראשון שלו Flex-Able ,במחסן בחצר האחורית של ביתו ,כשהוא מסב את המחסן לאולפן הקלטות. האלבום יוצא בשנת 84.

בסוף שנות ה 80 ,וואי מחליט גם ללכת לכיוונים נוספים בעולם המוזיקה ,והוא מתחיל להיתמחות בתאוריה של המוזיקה ,טכניקות נגינה ,וכלי נגינה , ומתחיל לנגן על גיטרה בעלת 7 מיתרים ( שגם ג'ון פטרוצ'י מרבה לנגן עלייה ) ,סוג של גיטרה שהשתמשו בה בעיקר נגני ג'אז בעבר הרחוק , וחברת איבנז הנודעת בונה בשבילו גיטרות מיוחדות.

משנת 85 ,הוא הוא פותח בקריירה גדולה ועשירה בה הוא משתתף בהרכבים רבים ומגוונים , מוציא אלבומי סולו ואלבומים רבים בהם הוא משתף פעולה.
הראשון איתו הוא החל לשתף פעולה בשנת 85 היה דייויד לי רות......סולנה הענק של להקת וואן הלן ,איתו הוא גם הקליט אלבום.
בשנת 1989 , הוא גם חבר בהרכב הרוק הכבד " נחש " לבן " ומוציא איתם את האלבום Slip of the Tongue.

רשימת האמנים וההרכבים שסטיב וואי מנגן ומשתף איתם פעולה, היא ארוכה ומכובדת.........מימיו עם פרנק זאפה ועד ,אוסי אוסבורן ,ג'ו ג'קסון ,נחש לבן ,אל דמיולה , ג'ו סאטריאני ,ועוד ועוד.

בשנים האחרונות הוא נודע רבות בשיתוף הפעולה הגדול שלו עם ,סאטריאני ,אריק ג'ונסון ,ינגוואי מלמסטיין , וג'ון פטרוצי , בפרוייקט שניקרא G3.

לפני מיספר שנים חבר ביחד עם חברו גיטריסט העל ג'ו סאטריאני ,לאירגון הניקרא Little Kids Rock , שדואג לכלי נגינה ושיעורי גיטרה בחינם לילדים בארה"ב.

הוא זכה באינספור פרסים מטעם מגזינים שונים של מוזיקה ומגזינים לגיטרה בעולם ,והיה מועמד מספר פעמים לפרס הגראמי היוקרתי..........וגם זכה בו פעמיים.
סגנונו של סטיב וואי מגוון......מרוק אינסטרומנטלי ,דרך רוק כבד ומטאל.....ועד פיוז'ן.

מוזיקאי ענק.........וגיטריסט גדול.

כל חובבי הגיטרה ....שלא יחמיצו את כיתת האמן המיוחדת שלו בהיכל התרבות בערב של ה 30.06.
http://www.hatarbut.co.il/shows2.asp

האתר הרשמי של סטיב וואי........
http://www.vai.com/home.html

רפי_א

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

אין ספק גיטריסט ואומן ענק...אם כי הצליל גיטרה שלו קצת מיבב לי מדיי וקצת אקסצנטרי מדיי לטעמי...

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

גם אם אני מסכים טיפה.....

שליחה #3 

עדיין אי אפשר לקחת ממנו את הכישרון והיכולת המדהימה.

זה תמיד יהיה שלו......גם אם סאונד הגיטרה שלו לא הכי נחמד לי.

אני עדיין מצדיע לו.......כמוזיקאי גדול ואשף גיטרה לא פחות גדול............ואפילו יותר.

רפי_א

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

ויש עוד דבר שייאמר לזכותו:
הבן אדם כל כך וורסאטילי וכל כך מגוון בסגנונות ,
כשיוצא אלבום חדש שלו אף פעם אי אפשר לדעת מה הולכים לשמוע.
בנוסף לכך המוזיקה שלו גם מלאת הומור ואפילו הומור עצמי.

Passion & Warfare ו-Fire Garden לדוגמה הם לדעתי אלבומי מופת .
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

romanch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

בקשר לדיוויד לי רות - כיום הוא, סטריאני ונוספים התאחדו ללהקה בשם chickenfoot :P

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”