הזמנתי מנועה מחשבים, שעד עכשיו היו מאד סבלניים ונחמדים (החלפתי המון מכלולים בשבוע שאחרי ההזמנה, מלא התחרטויות ושינויים לחלקים מתאימים יותר...).
הזמנתי ספק seasonic עקב המלצות ב silentpcreview, אבל לרוע המזל הוא הגיע פגום, אז ישימו לי איזה משהו בנתיים, מקווה שיהיה שקט מספיק.
נועה מחשבים היו נחמדים מספיק בשביל להזמין לי אותו מחו"ל ללא בעיה, ואפילו הוסיפו את החברה לאתר שלהם בזכותי...עכשיו נקווה שלא "בגללי"...
אשתף אתכם בשיקולים למפרט:
מטרות:
-איחסון וניגון סרטי hd-ts, המחשב יחובר ב DVI למקרן פנסוניק 900. בקיצור, הרד דיסק ג-ד-ו-ל בתור התחלה. (לפני התחלת שירשורי דיסקים חיצוניים...)
-ספריית סאונד (התחלתי לדגום את כל הדיסקים שלי), יחובר אופטית לרסיבר ואולי בהמשך, אנאלוגית (צריך כרטיס סאונד טוב) למגבר סטריאו.
-ספריית תמונות דיגיטליות לצפייה במקרן/טלבזיה
-משחקי מחשב מדי פעם.
חלקים:
- מעבד: AMD venice 3500, אני חובב dual core אבל ב htpc פחות צריך את זה, אז אפשר לחסוך עלויות. בחרתי מעבד חזק מספיק למשחקים כבדים, בלי להכנס להוצאה על מעבדי FX, ועם C&C.
- מאוורר zalman 7700
- לוח אם: gigabyte k8nf9 ultra לוח NF4, עם תמיכה ב cool & quiet, חשוב לשמור על cpu רגוע וקר מה שיותר.
- גי'גה זיכרון של חברה נורמלית.
- דיסק קטן ושקט למערכת ולתוכנות: samsung P80.
- שני דיסקים למדיה: WD sata2 250G יוצא יותר כדאי מדיסק של 400.
- כרטיס גרפי: חייב להריץ משחק מודרני כבד ב 1280 על 720 לפחות: 6800GT (שבטח ירעיש, כי לא מצאתי אחד עם קרור פאסיבי, אז בטח אחליף לו לקרור שקט של זלמן או משהו כזה.)
ה 7800gt יקרים עדיין (כ 2200 הזולים) וה 6600 חלשים מדי למטרה זו.
- סאונד, כרגע על הלוח אם, יצא דיגיטלית לרסיבר.
- כרטיס פריסה לקבצי my-hd :hd
- מסובב דיסקים: פיוניר 110
- קופסה: silverstone, LC10, רציתי אחרת, דומה, אבל זאת היתה במלאי, מיידי.
- המאווררים במארז, בנתיים, המקוריים של סילברסטון.
- ספק: כאמור ה seasonic נמצא פגום, אשים איזה משהו בנתיים.
- רשת: קווית, לראוטר קווי רגיל. לא אוהב גלים במוח...
מה שכחתי?
לא זוכר...