THD
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 867
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
האם שמגבעים את הרמקולים דרך הרסיבר על 10 זה מגדיל את אחוזי ההיעוות או שזה יש לי yamaha rxv 2500 ושאני מגביע את הרמקולים זה לא יורד מ ה-db בפלוסים בצורה פשוטה אם הרמקוליםם על 0 או על 10 יהיה אותו אחוזי עיוות ב20 db
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

האם שמגבעים את הרמקולים דרך הרסיבר על 10 זה מגדיל את אחוזי ההיעוות . יש לי yamaha rxv 2500 ושאני מגביע את הרמקולים זה לא יורד מ ה-db בפלוסים בצורה פשוטה אם הרמקוליםם על 0 או על 10 יהיה אותו אחוזי עיוות ב20 db
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

האפשרות השניה שלך מענינת אותי . רציתי לדעת עם אני מגביע את כול הרמקולים דרך הרסיבר ל10 שזה הכי גבוהה האם זה מגדיל את אחוזי העיוות או שזה כמו הגברה נוספת שכוללת את ה130 וואט שהרסיבר מוציא דרך אגב יש לי yamaha rxv 2500 ושאני מגביע את הרמקולים עד הסוף זה לא יורד מ db שאני מגיע לפלוסים .בצורה יותר פשוטה אני שואל אם הרמקולים על 0 או שהם על 10 זה לא יעשה יותר עיוות כשהם על 10 כאשר אני נימצא בשתיהם על 20 db לדוגמא אם ישהו לא הביןן אני ינסה להסביר עוד פעםם
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

האפשרות השניה שלך מענינת אותי . רציתי לדעת עם אני מגביע את כול הרמקולים דרך הרסיבר ל10 שזה הכי גבוהה האם זה מגדיל את אחוזי העיוות או שזה כמו הגברה נוספת שכוללת את ה130 וואט שהרסיבר מוציא דרך אגב יש לי yamaha rxv 2500 ושאני מגביע את הרמקולים עד הסוף זה לא יורד מ db שאני מגיע לפלוסים .בצורה יותר פשוטה אני שואל אם הרמקולים על 0 או שהם על 10 זה לא יעשה יותר עיוות כשהם על 10 כאשר אני נימצא בשתיהם על 20 db לדוגמא. אם מישהו לא הביןן אני ינסה להסביר עוד פעםם
אם הצלחתי להבין את כותב השרשור, השאלה שלו היא האם יש השפעה (מבחינת אחוזי עיוות) על הסאונד, אם מגדירים ברסיבר את העוצמה של הרמקולים (סנטר וסראונד, בהגדרות של הרמקולים) על המקסימום או שזה לא משנה כלל.yairf כתב:ואולי הפעם עם סימני פיסוק שגם מתקשים כמוני יוכלו לקרוא?...
נדמה לי שפותח השרשור לא שם לב שהמטרה של הגדרת העוצמות בהגדרות הרמקולים ברסיבר היא לצורך השוואת עוצמות (שכל הרמקולים יישמעו באותה עוצמה בנקודת האזנה) ולא על מנת לתת יותר או פחות ווליום.
עדיין שאלה שיכולה להיות מעניינית, אם כי מה לרמקולים סראונד וסנטר ולאחוזי עיוות?
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

הבנת את זה מצויין . מה שאני שואל זה אם אני מגביע אותם עד הסוףף זה עושה יותר עיוות אני יודע שזה אמור להזן את הרמקוליםם אבל מה שהחשיד אותי שזה לא מוריד מאחוזי העיוות זה שכשאני מגביע את הרמקולים על 10 זה לא יורד מהפלוסים כמו ברסיבר הימהה הקודם שליי אז לכן אני חושב שבימהה הזה זה לא מעלה את היעוות אלה זה זה עוד הגברה שכוללת את ה130 וואט שהרסיבר שלי מספקק ושאם אני יגביע את זהה עד הסוףף זה ינצל את כול הכוח שיכול הרסיבר לתת מבלי לעשות יותר אחוזי עיוות
הגדרת העוצמות של הרמקולים סראונד וסנטר מיועדות לאזן את העוצמות ולא על מנת לתת יותר הספק.
תאר לעצמך שאתה יושב בקולנוע ואתה רואה סרט. אתה שומע את השחקן הראשי מדבר עם מישהו וברקע רחוק מאחוריו מרחוק עובר מישהו עם אופנוע.
אם אין איזון עוצמות, הרעש שהאופנוע יעשה לך ברמקולים האחוריים יהיו חזקים מדי ויפריעו לשמוע את הדיאלוג מהרמקול סנטר. הבמאי של הסרט בכלל לא התכוון שתשמע את האופנוע באופן כל כך בולט אז למה לעוות את זה?
זו דוגמא קטנה מדוע צריך לעשות איזון עוצמות ולא להגביר למקסימום את כל הרמקולים.
חסר לך עוצמה ברסיבר הזה? הרי לא מדובר ברסיבר חלש.
תאר לעצמך שאתה יושב בקולנוע ואתה רואה סרט. אתה שומע את השחקן הראשי מדבר עם מישהו וברקע רחוק מאחוריו מרחוק עובר מישהו עם אופנוע.
אם אין איזון עוצמות, הרעש שהאופנוע יעשה לך ברמקולים האחוריים יהיו חזקים מדי ויפריעו לשמוע את הדיאלוג מהרמקול סנטר. הבמאי של הסרט בכלל לא התכוון שתשמע את האופנוע באופן כל כך בולט אז למה לעוות את זה?
זו דוגמא קטנה מדוע צריך לעשות איזון עוצמות ולא להגביר למקסימום את כל הרמקולים.
חסר לך עוצמה ברסיבר הזה? הרי לא מדובר ברסיבר חלש.
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

ולא חסר לי עוצמה פשוט אני חשבתי שאם אפשר לנצל את ההגברה הזאת לווליום ולא לאיזון אז שווה לעשות זאת כי אני לא מישתמש בהם לאיזון אבל אם זה יעשה יותר אחוזי עיוותת כשאני מגביע אותם אז זה לא שווה לי וכדי להיתשמש בהגברה הראשית באופן רגיל0. פשוט חשבתי לנצל את ההגברה הזאת לעוד עוצמה
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- קיבל תודות: 20 פעמים
אם יהיו לך יותר עיוותים ברמה מובחנת לאוזן, תשמע את זה.zion1234 כתב:מישום שיהיה לי יותר אחוזי עיוות אם אני יגביע אותם ל10 ואני רוצה לדעת אם זה כן יעשה או לאא...
אם לא תשמע את זה, זה לא משנה לך.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
אם הבנתי אותך...
אז כן -יש הבדל בין אם הרסיוור מכוון לדוגמא למינוס 4DB ואתה מכוון את החוגה למקסימום בווליום
לבין אם הרסיווור מכוון לפלוס 10DB ואתה מכוון את החוגה למקסימום !
במקרה הראשון הרסיוור יעוות לך פחות את הצליל(ויסכן פחות את הרמקולים )
ובמקרה השני אתה אומנם תשמע יותר עוצמה (DB )
אך אחוז העיוות הרבה יותר גבוה!סיכוי שהרמקולים ינזקו הרבה יותר גבוהים!וגם אוזניך לא יאהבו את מה שהם ישמעו...
וכן הרסיוור יעבוד " מלוכלך" וכל העיוותים שהוא יוציא יאכילו את הרמקולים...
כמו לנסוע על טנק ריק עם כל הלכלוך(והמשמעויות שמשהו במנוע חייב להינזק-לאורך זמן
לבין לשמוע ברסיוור עם רזרבות של הספק וצלילים נקיים!
אז כן -יש הבדל בין אם הרסיוור מכוון לדוגמא למינוס 4DB ואתה מכוון את החוגה למקסימום בווליום
לבין אם הרסיווור מכוון לפלוס 10DB ואתה מכוון את החוגה למקסימום !
במקרה הראשון הרסיוור יעוות לך פחות את הצליל(ויסכן פחות את הרמקולים )
ובמקרה השני אתה אומנם תשמע יותר עוצמה (DB )
אך אחוז העיוות הרבה יותר גבוה!סיכוי שהרמקולים ינזקו הרבה יותר גבוהים!וגם אוזניך לא יאהבו את מה שהם ישמעו...
וכן הרסיוור יעבוד " מלוכלך" וכל העיוותים שהוא יוציא יאכילו את הרמקולים...
כמו לנסוע על טנק ריק עם כל הלכלוך(והמשמעויות שמשהו במנוע חייב להינזק-לאורך זמן
לבין לשמוע ברסיוור עם רזרבות של הספק וצלילים נקיים!