כמה שאלות בנוגע לשדרוג או שיפור צליל מפטיפון
שלום לכם, הפוסט הראשון שלי כאן.
את האמת די הופתעתי לראות שיש קהילה פעילה כזאת של אודיו אנלוגי ובעיקר של פטפונים בארץ.
בכל אופן...
אז כך, לפני כמה זמן התחדשתי בטורנס 145 עם זרוע מקורית וראש של shure .
רציתי להתיעץ אתכם לגבי מה צריך להיות סדר העדיפויות שלי לגבי שיפור איכות הצליל של הפטיפון.
המערכת היא די בינונית. הנה הפירוט:
מגבר: marantz sr4000
רמקולים: zenith allegro3000 (כאלה שיש להם פוטנציומטר בתוך הרמקול לתדרים הגבוהים)
פטיפון: thorens 145
ראש: shure m97xE
האם שווה לי לקנות פונו סטייג'' חיצוני? בכמה כבר יהיה השיפור בצליל. (למגבר יש כניסה של פונו)
או אולי קודם שווה להחליף את החוטים בזרוע לחוטי כסף?
או שבכלל אני צריך קודם לשדרג את המגבר/רמקולים אחרת אני לא אשמע שום הבדל?
בעיקרון אני די סטודנט תפרן אז אני מאוד מוגבל בתקציב, בו נגיד בערך -/+300 ש"ח.
אם יש לכם ראיונות או טיפים נוספים אני אשמח לשמוע.
תודה.
את האמת די הופתעתי לראות שיש קהילה פעילה כזאת של אודיו אנלוגי ובעיקר של פטפונים בארץ.
בכל אופן...
אז כך, לפני כמה זמן התחדשתי בטורנס 145 עם זרוע מקורית וראש של shure .
רציתי להתיעץ אתכם לגבי מה צריך להיות סדר העדיפויות שלי לגבי שיפור איכות הצליל של הפטיפון.
המערכת היא די בינונית. הנה הפירוט:
מגבר: marantz sr4000
רמקולים: zenith allegro3000 (כאלה שיש להם פוטנציומטר בתוך הרמקול לתדרים הגבוהים)
פטיפון: thorens 145
ראש: shure m97xE
האם שווה לי לקנות פונו סטייג'' חיצוני? בכמה כבר יהיה השיפור בצליל. (למגבר יש כניסה של פונו)
או אולי קודם שווה להחליף את החוטים בזרוע לחוטי כסף?
או שבכלל אני צריך קודם לשדרג את המגבר/רמקולים אחרת אני לא אשמע שום הבדל?
בעיקרון אני די סטודנט תפרן אז אני מאוד מוגבל בתקציב, בו נגיד בערך -/+300 ש"ח.
אם יש לכם ראיונות או טיפים נוספים אני אשמח לשמוע.
תודה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בתקציב שלך לא נראה לי שיש משהו שכדאי לעשות מבחינת התוצאה שהוא יתן. הפטיפון והראש שלך מצוינים. את המגבר והרמקולים אינני מכיר, אבל בלאו הכי אי אפשר ממש לשפר אותם ב-300 שקל. גם phono stage בסיסי מאד שניתן לרכוש בתקציב כזה, ספק אם יתן שיפור ממשי. אני לא בטוח שהוא יהיה טוב יותר מזה המובנה במארנץ שלך. החלפת חוטים בזרוע נראית לי מיותרת לגמרי, מה גם שאני לא יודע כמה זה עולה (לדעתי יותר מ-300, אם אתה רוצה חוטים משובחים). השאלה אם כרגע הצליל הוא כ"כ גרוע, וגם אם כן - אם זה לא נובע מבעיות בכיוון והכיול של הפטיפון והראש.
הבנתי אותכם...
ומה לגבי יד2? אפשר למצוא משהו בטווח הזה שם? או שלא כדאי להתעסק עם ציוד שהוא לא חדש מה שגם צריך גם לדעת מה אתה קונה ומה צריך לבדוק
האם הפטיפון מאוזן? אם מדובר במשקולות ומחט אז כן.
על איזה מחירים מדובר אם אני כן רוצה לשדרג, כלומר החל מאיזה מחיר.
תודה על התגובות המהירות אגב.
ומה לגבי יד2? אפשר למצוא משהו בטווח הזה שם? או שלא כדאי להתעסק עם ציוד שהוא לא חדש מה שגם צריך גם לדעת מה אתה קונה ומה צריך לבדוק
האם הפטיפון מאוזן? אם מדובר במשקולות ומחט אז כן.
על איזה מחירים מדובר אם אני כן רוצה לשדרג, כלומר החל מאיזה מחיר.
תודה על התגובות המהירות אגב.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

לא ברור מה אתה מחפש בדיוק - כל שידרוג שהוא? שידרוג לצורך שידרוג, או שיפור לסאונד שכרגע לא מספיק טוב לאוזניך? בכל אופן, כפי שכבר כתבנו - בתקציב של 300 +/- קשה להעלות על הדעת משהו שיתן שיפור משמעותי, אם בכלל. ואם אתה סבור שהסאונד כרגע לא מספיק טוב, מה גורם לך לחשוב או להרגיש כך? אני מתכוון שזה יכול להיות גם משהו טריוויאלי כמו מיקום לא נכון של הרמקולים.
מבחינת הסאונד אני חושב שהוא די נקי.
בתקליטים מסוימים אפשר לשמוע את ההיסס של ההקלטה שניה לפני שהשיר מתחיל, או נגיד ניתן לשמוע את הפריטה על המייתרים של הקונטרבס במוזיקת ג'אז.
אבל במובן מסוים חסר חיות. הצליל חד מידי.
dragon, הזכרת משהו לגבי מיקום הרמקולים. איך אני יכול לדעת מה המיקום האופטימלי? וגם איך אני יכול "לעגל" את הצליל.
בתקליטים מסוימים אפשר לשמוע את ההיסס של ההקלטה שניה לפני שהשיר מתחיל, או נגיד ניתן לשמוע את הפריטה על המייתרים של הקונטרבס במוזיקת ג'אז.
אבל במובן מסוים חסר חיות. הצליל חד מידי.
dragon, הזכרת משהו לגבי מיקום הרמקולים. איך אני יכול לדעת מה המיקום האופטימלי? וגם איך אני יכול "לעגל" את הצליל.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
ידוע כי ראש של שור מגדם shure m97xE מעלה גבוהים והנמוכים כנ"ל (והוא פאנצ'י מאופיו)
לדעתי אולי שווה לשקול החלפת ראש וגם למקם רמקולים באיזורים מתאימים.
אם תוכל לפרט את גודלו של החדר אולי לצלם בכדי להמחיש את המרכיבים שמסביב, יתכן מאוד אוכל לעזור לך בהמשך להצבתם.
בברכת בוראך לפורום
מאסטר מיקס משה
לדעתי אולי שווה לשקול החלפת ראש וגם למקם רמקולים באיזורים מתאימים.
אם תוכל לפרט את גודלו של החדר אולי לצלם בכדי להמחיש את המרכיבים שמסביב, יתכן מאוד אוכל לעזור לך בהמשך להצבתם.
בברכת בוראך לפורום
מאסטר מיקס משה
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
- dragon
- חבר פעיל מאוד

המיקום האופטימלי תלוי (גם) ברמקולים עצמם. לכל רמקול יש המלצות אחרות לגבי מיקום. בלי להכיר אותם קשה לדעת. יש כמה כללי אצבע, אבל בשביל זה צריך לדעת את מאפייני הרמקול (מבנה בעיקר). אגב, לפעמים אפשר לקבל צליל טוב גם במיקום שאינו האופטימלי לפי המלצת היצרן, זה גם עניין של טעם אישי. בקיצור, מדובר על הרבה trial & error.
החדר הוא די גדול, 4X4X4.
לגבי מבנה הרמקול - בזמנו ניסיתי למצוא מידע עליו ולא הצלחתי אז המלצות יצרן זה די בעייתי.
הנה תמונה של אחד מהם. שניהם אותו דבר. טוויטר צד שמאל.
http://lh5.ggpht.com/_Hpm6e82ZOgA/Sj6GA ... G_0159.JPG
סורי על הלינק. התגיות לא עובדות לי.
באופן כללי מה הקווים המנחים שלי לגבי מיקום בחדר.
לגבי מבנה הרמקול - בזמנו ניסיתי למצוא מידע עליו ולא הצלחתי אז המלצות יצרן זה די בעייתי.
הנה תמונה של אחד מהם. שניהם אותו דבר. טוויטר צד שמאל.
http://lh5.ggpht.com/_Hpm6e82ZOgA/Sj6GA ... G_0159.JPG
סורי על הלינק. התגיות לא עובדות לי.
באופן כללי מה הקווים המנחים שלי לגבי מיקום בחדר.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אפילו בבתים ישנים לא ראיתי עד היום תקרה של יותר מ-3.20. גובה כזה לדעתי יוצר בעיות אקוסטיות. בכל אופן, הרמקולים האלה ישנים? כלומר הם מחברת זניט האמריקאית הנושנה? שנות ה-70 כזה? יש להם פיר באיזשהו מקום או שהם סגורים?
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
הבשורות הטובות הן שניתן לשפר את איכות צליל המערכת שלך.
הבשורות הרעות הן שקרוב לוודאי שלא ניתן לעשות זאת בתקציב שלך.
מה שניתן לעשות במסגרת התקציב שלך זה:
1. איתור מיקום מיטבי של הרמקולים ונקודת ההאזנה;
2. טיפול אקוסטי.
.
הבשורות הרעות הן שקרוב לוודאי שלא ניתן לעשות זאת בתקציב שלך.
מה שניתן לעשות במסגרת התקציב שלך זה:
1. איתור מיקום מיטבי של הרמקולים ונקודת ההאזנה;
2. טיפול אקוסטי.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
בעקרון אתה יכול גם לשדרג לטורנס את הזרוע (וזה ייתן שיפור עצום...),
אלא אם תתקל במציאה זה שדרוג שהוא מעבר לתקציב.
יש זרוע שהיא לא מאוד יקרה אבל טובה מאוד (מנסיון) Mission 774LC - ביחד עם Armboard לטורנס שלך (מתחברת כמו זרועות Linn) אתה מסודר.
יש כאלה של soundsupports ושל soundhifi.
יובל
יש זרוע שהיא לא מאוד יקרה אבל טובה מאוד (מנסיון) Mission 774LC - ביחד עם Armboard לטורנס שלך (מתחברת כמו זרועות Linn) אתה מסודר.
יובל
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

טיפול אקוסטי יכול להיות ספוגים, ווילונות, שטיח, עציצים, כונניות ספרים ועוד.kadaneR כתב: מה הכוונה לטיפול אקוסטי? אתה מדבר על הספוג הזה שמדביקים לקיר?...
טיפול אקוסטי נכון דורש ידע וניסיון, הוא מותנה במבנה הפרטני של כל חדר ונגזר מהתקציב.
אשדל לכתוב על כך מאמר בהקדם.kadaneR כתב: יש למישהו לינקים טובים בכל מה שקשור לתהליך של מיקום הרמקולים או איך לשפר את האקוסטיקה באופן כללי....
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

מי עדיף, Thorns 145 עם הזרוע המקורית, או Pro-ject Debut ?YuvalBerger כתב:בעקרון אתה יכול גם לשדרג לטורנס את הזרוע (וזה ייתן שיפור עצום...),
יובל...
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא