שאלה על converter (מתאם) של PS3 NTSC לטלויזיה PAL בארץ

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
lilbiggie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 256
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
לפני הממווון זמן כשהבאתי את הPS2 מארה"ב, חיברתי אותו עם מתאם (CONVERTER) לטלויזיה שתמכה רק בשידור PAL.
השאלה שלי היא האם קיים חיבור כזה לPS3?כלומר, מתאם-converter HDMI למכשיר PS3 מארה"ב NTSC המחובר לטלוזיית PAL, ואם כן קיים סוג של מתאם כזה,האם איכות התמונה\שידור יהיה פחות טוב?
הסיבה שאני שואל היא כי אני מחפש במקביל מחפש טלויזיה שתתאים לי עם PS3 מארה"ב.
תודה..

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

לא צריך שום מתאם עבור חיבור HDMI

lilbiggie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

michael123 כתב:לא צריך שום מתאם עבור חיבור HDMI
...
כלומר? אני יכול לחבר PS3 מארה"ב שעובד על NTSC ,לחבר אותו לטלויזית PAL דרך הHDMI וזה יעבוד?

lilbiggie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

??

שליחה #4 

אין אף אחד שיכול לענות על השאל?תמיד ידעתי שמכשיר NTSC על מסך שתומך רק בPAL לא עובד (כמו בימי הגנסיס שאולי הייתה מקבל תמונה שחור לבן במקרה כזה), והיה אפשר לקנות ממיר המחבר בין המכשיר הNTSC לטלויזיה הPAL... האם קיים מכשיר כזה היום לPS3?? האם אין צורך בו במקרה של הPS3??

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #5 

ב-HDMI הקונסולה אמריקאית תומכת גם ב-50 וגם ב-60 הרץ, עד כמה שאני יודע (יש לי אחת בבית).
בארץ גם מוכרים ביבוא מקבילי קונסולות כאלה.

לגבי המכשיר המרה של הפריימרייט, אני לא מכיר משהו זול, אבל אתה לא תצטרך IMHO.. אפרופו, כמעט כל הטלויזיות הנמכרות בארץ הן מולטיסיסטם

lilbiggie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

michael123 כתב:ב-HDMI הקונסולה אמריקאית תומכת גם ב-50 וגם ב-60 הרץ, עד כמה שאני יודע (יש לי אחת בבית).

לגבי המכשיר המרה של הפריימרייט, אני לא מכיר משהו זול, אבל אתה לא תצטרך IMHO.. אפרופו, כמעט כל הטלויזיות הנמכרות בארץ הן מולטיסיסטם
...
סתם לדוגמא, הסמסונג 37a450 רשומה כתומכת בPAL,זהו. האם זה אומר שאני לא אכל להשתמש במכשיר NTSC עליו?

Rac65
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

lilbiggie כתב:
michael123 כתב:ב-HDMI הקונסולה אמריקאית תומכת גם ב-50 וגם ב-60 הרץ, עד כמה שאני יודע (יש לי אחת בבית).

...
סתם לדוגמא, הסמסונג 37a450 רשומה כתומכת בPAL,זהו. האם זה אומר שאני לא אכל להשתמש במכשיר NTSC עליו?
...
אין שום בעיה. (מנסיון.)

lilbiggie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

Rac65 כתב:
lilbiggie כתב:

...
...
אין שום בעיה. (מנסיון.)
...
יש כאלה שאומרים לי דברים אחרים, כמו למשל ..
"
חיבור ב HDMI לכשעצמו אינו עוקף את הבעיה היות ובארה"ב השידורים הם עדיין בקצב רענון שהוא בכפולות של 30 ואילו ביתר העולם זה בכפולות של 25. סביר מאוד שה PS3 האמריקאי ינסה לשדר 720p/60Hz או 1080p/60Hz ואם המסך שלךמסוגל לקלוט רק 720p/50Hz או 1080p/50Hz אתה תהייה בבעיה.
"

יש למישהו עוד משהו להוסיף להעניין?מישהו בדק את הנושא?

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #9 

הייתי בטוח שכל בעיות ה- PAL / NTSC כבר נעלמו מהעולם....
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

lilbiggie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

nadavck כתב:הייתי בטוח שכל בעיות ה- PAL / NTSC כבר נעלמו מהעולם....
...
אני עוד לא ממש התעסקתי עם העניין מאז הימים הראשונים של הPS2, ולפני שאני מביא PS3, רציתי לראות מה נאמר על הנושא כאן.חלק אומרים שדרך HDMI לא משנה אם המכשיר הוא כזה והטלויזיה הוא כזה... חלק אומרים ההפך.
אני עדיין מחכה שמישהו יבוא ויתן תשובה קונקרטית...

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #11 

הטלוויזיה שלך לא מולטיסיסטם ? לא נראה לי שמייצרים פלזמות ו- LCD שהם לא...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #12 

כבר ענו לך פעמיים - כמה פעמים אתה צריך לשמוע את אותו הדבר? אין בעייה בין PS3 לטלוויזיות LCD/פלזמה. יש פה מספיק אנשים שקנו מכשיר אמריקאי (ואני בנהם) וחיברו אותה לטלוייזה שכזו שנרכשה בארץ ואף אחד לא נתקל בבעיות, למה אתה חושב שאצלך זה יהיה שונה?

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #13 

הסיבה שאני שואל היא כי אני מחפש במקביל מחפש טלויזיה שתתאים לי עם PS3 מארה"ב
...
מכיוון שאתה אומר שאתה מתכנן לקנות מסך חדש כל מה שאתה צריך לשים לב אליו הוא שהמסך החדש שלך תומך PAL + NTSC.
מכיוון שאנחנו חיים בישראל יהיה לך יותר קשה לרכוש מסך שהוא לא multisystem מאשר מסך שמוגבל רק לשיטת שידור אחת ובכל מקרה פשוט תשאל בחנות.

[/quote]

lilbiggie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

sierra13 כתב:
הסיבה שאני שואל היא כי אני מחפש במקביל מחפש טלויזיה שתתאים לי עם PS3 מארה"ב
...
מכיוון שאתה אומר שאתה מתכנן לקנות מסך חדש כל מה שאתה צריך לשים לב אליו הוא שהמסך החדש שלך תומך PAL + NTSC.
מכיוון שאנחנו חיים בישראל יהיה לך יותר קשה לרכוש מסך שהוא לא multisystem מאשר מסך שמוגבל רק לשיטת שידור אחת ובכל מקרה פשוט תשאל בחנות.

...
[/quote]

לא כזה קשה. הסיבה שאני שאלתי על הנושא היא בגלל שרציתי לקנות את הסמסונג A450.. שלפי הנתונים שלו, תומך רק בPAL.
HUBER- הסיבה שאני חוזר על עצמי מר. יודע הכל ,זה בגלל שקיבלתי כמה דעות סותרות בנושא (מפורומים אחרים ).אף אחד מהם לא ענה על השאלה באופן ברור ופשוט. כלומר , " לא תוכל להפעיל PS3 NTSC על LCD PAL " או "כן , זה יעבוד." כל אחד מרחיב אך לא אמר את המשפטים האלה באופן ברור.לא שאלתי אם מכשיר מארה"ב פשוט יעבוד על "טלויזיה" בארץ.שאלתי סוג שידור, NTSC או PAL .התשובה שלך של " ענו לך פעמים, לא תהיה לך בעיה להפעיל מכשיר מחול על טלויזיה בארץ" לא ממש עוזרת לי.ידוע לי שאם אני אקנה טלויזית NTSC אז לא תהיה לי בעיה, אבל אני שאלתי שאלה אחרת.אז תעשה טובה, אם אין לך תשובה מלאה לתת, אל תוסיף מחוכמתך רק בכדי להראות כאילו יש לך מושג.
תודה

Rac65
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

[behave] התנהגות לא הולמת - איתי[/behave]

כן, זה יעבוד.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #16 

lilbiggie - ניחוש שלי? אף אחד לא יוכל לעזור לך. בהצלחה.

lilbiggie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

Rac65 כתב:[behave] התנהגות לא הולמת - איתי[/behave]

כן, זה יעבוד.
...
תודה.
[behave] התנהגות לא הולמת - איתי[/behave]

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #18 

lilbiggie, ו Rac65,

זוהי לא התנהגות שאנו מצפים ומוכנים לקבל מחברי האתר. אנא השתדלו להקפיד על שיחות בטונים מתאימים וללא פנייה לגופם של אנשים.

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #19 

אישאחד כתב: יש כאלה שאומרים לי דברים אחרים, כמו למשל ..
"
חיבור ב HDMI לכשעצמו אינו עוקף את הבעיה היות ובארה"ב השידורים הם עדיין בקצב רענון שהוא בכפולות של 30 ואילו ביתר העולם זה בכפולות של 25. סביר מאוד שה PS3 האמריקאי ינסה לשדר 720p/60Hz או 1080p/60Hz ואם המסך שלךמסוגל לקלוט רק 720p/50Hz או 1080p/50Hz אתה תהייה בבעיה.
"

...
בדק? אם אתה קורא לגוגל "בדק" אז כן.
עכשיו - דבר ראשון תבין ש- PAL/NTSC הם פורמטים אנאלוגיים. HDMI זה דיגטלי. הכוונה היא שתכלס השימוש במונחים האלו הוא נוח אבל לא הכי מדוייק.
בכל מקרה, צדק מי שציטטת למעלה, גם ראיתי את ההסבר הזה בכמה מקומות:
[left]"NTSC" players will provide
1080i, 29.97fps (telecine)
1080p, 59.94 fps
720p, 59.94 fps

"PAL" players will provide
1080i, 25 fps
1080p, 50 fps
720p, 50 fps[/left]

ככה שהתשובה הכי פשוטה וקצרה היא:
אם הטלווזיה היא רק PAL ומסוגלת לקבל רק input מ- HDMI בקצבי ריענון ו/או FPS של "PAL" והמכשיר הוא "NTSC" ומשדר דרך ה- HDMI בקצבי הריענון/FPS של "NTSC" אז אתה עלול להתקל בבעיה.
אני בכוונה אומר עלול כי יש כל מיני גורמים שמסבכים את זה ומקשים לתת תשובה מוחלטת.
לפי מה שראיתי ברשת, ה- PS3 מוציאה ב- 50mhz וגם ב- 60mhz.

מצד שני תכלס, ראיתי בפורמים שורה של תוצאות אפשרויות.
אנשים נתקלו בבעיות עם טלוויזיות LCD מדורות ישנים בחיבור HDMI,
אנשים שלא נתקלו בשום בעיה.
אנשים שמסבירים שזה לא ממש משנה בחיבור HDMI כי אחרת איך הקונסולה יכולה לתת לך לשחק במשחק PAL ו- NTSC בלי קשר ל- region שלה?
אנשים שאמרו שהם לא הצליחו לצפות ב-DVD מסוג PAL (אבל בלי נעילת אזור) על קונסולה NTSC אבל כן הצליחו להפעיל כל משחק.

התחושת בטן שלי היא שבדור הנוכחי של המסכים אתה לא תתקל בבעיה.
מצד שני אני גם לא חושב שתוכל אי פעם לקבל תשובה סופית ומוחלטת - לא בגלל שאין תשובה כזו אלא בגלל שהתשובה תלויה בכמה גורמים בעיקר הטלווזייה עצמה - אני חוזר: יש אנשים עם מסך PAL שנתקלו בבעיות בהפעלת קונסולה NTSC ב- HDMI או קומפוננט ויש אנשים עם מסך PAL שלא נתקלו בבעיות בהפעלת קונסולה NTSC ב- HDMI או קומפוננט.
ככה שלפתור לך את זה סופית, אני לא יכול וכאמור אני לא חושב שמישהו יכול.
ההצעה שלי עומדת בעינה:
קנה מסך multisystem

אם אתה לא מעוניין יש לך כמה אפשרויות:
1. אם אתה קונה PS3 NTSC במאה אחוז, אז קנה אותו, קח אותו לחנות, חבר אותו למסך שאתה רוצה ותבדוק.
שוב אני אומר גם אם זה מפעיל משחקים נניח זה לא אומר שלא יהיו לך בעיות אף פעם ויש מצב שיום אחד תנסה לשים סרט והוא משום מה לא יעבוד.
2. אם אתה לא סגור על PS3 NTSC אז תקנה PAL וסגור את הפינה הזו.
3. http://tinyurl.com/nstj2l

lilbiggie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

sierra13 כתב:
אישאחד כתב: יש כאלה שאומרים לי דברים אחרים, כמו למשל ..
"
"

...
בדק? אם אתה קורא לגוגל "בדק" אז כן.
עכשיו - דבר ראשון תבין ש- PAL/NTSC הם פורמטים אנאלוגיים. HDMI זה דיגטלי. הכוונה היא שתכלס השימוש במונחים האלו הוא נוח אבל לא הכי מדוייק.
בכל מקרה, צדק מי שציטטת למעלה, גם ראיתי את ההסבר הזה בכמה מקומות:
[left]"NTSC" players will provide
1080i, 29.97fps (telecine)
1080p, 59.94 fps
720p, 59.94 fps

"PAL" players will provide
1080i, 25 fps
1080p, 50 fps
720p, 50 fps[/left]

ככה שהתשובה הכי פשוטה וקצרה היא:
אם הטלווזיה היא רק PAL ומסוגלת לקבל רק input מ- HDMI בקצבי ריענון ו/או FPS של "PAL" והמכשיר הוא "NTSC" ומשדר דרך ה- HDMI בקצבי הריענון/FPS של "NTSC" אז אתה עלול להתקל בבעיה.
אני בכוונה אומר עלול כי יש כל מיני גורמים שמסבכים את זה ומקשים לתת תשובה מוחלטת.
לפי מה שראיתי ברשת, ה- PS3 מוציאה ב- 50mhz וגם ב- 60mhz.

מצד שני תכלס, ראיתי בפורמים שורה של תוצאות אפשרויות.
אנשים נתקלו בבעיות עם טלוויזיות LCD מדורות ישנים בחיבור HDMI,
אנשים שלא נתקלו בשום בעיה.
אנשים שמסבירים שזה לא ממש משנה בחיבור HDMI כי אחרת איך הקונסולה יכולה לתת לך לשחק במשחק PAL ו- NTSC בלי קשר ל- region שלה?
אנשים שאמרו שהם לא הצליחו לצפות ב-DVD מסוג PAL (אבל בלי נעילת אזור) על קונסולה NTSC אבל כן הצליחו להפעיל כל משחק.

התחושת בטן שלי היא שבדור הנוכחי של המסכים אתה לא תתקל בבעיה.
מצד שני אני גם לא חושב שתוכל אי פעם לקבל תשובה סופית ומוחלטת - לא בגלל שאין תשובה כזו אלא בגלל שהתשובה תלויה בכמה גורמים בעיקר הטלווזייה עצמה - אני חוזר: יש אנשים עם מסך PAL שנתקלו בבעיות בהפעלת קונסולה NTSC ב- HDMI או קומפוננט ויש אנשים עם מסך PAL שלא נתקלו בבעיות בהפעלת קונסולה NTSC ב- HDMI או קומפוננט.
ככה שלפתור לך את זה סופית, אני לא יכול וכאמור אני לא חושב שמישהו יכול.
ההצעה שלי עומדת בעינה:
קנה מסך multisystem

אם אתה לא מעוניין יש לך כמה אפשרויות:
1. אם אתה קונה PS3 NTSC במאה אחוז, אז קנה אותו, קח אותו לחנות, חבר אותו למסך שאתה רוצה ותבדוק.
שוב אני אומר גם אם זה מפעיל משחקים נניח זה לא אומר שלא יהיו לך בעיות אף פעם ויש מצב שיום אחד תנסה לשים סרט והוא משום מה לא יעבוד.
2. אם אתה לא סגור על PS3 NTSC אז תקנה PAL וסגור את הפינה הזו.
3. http://tinyurl.com/nstj2l
...
SIERRA13 - תודה רבה לך.זאת התשובה שחיכית לה ולא סתם אנשים שלא יודעים את התשובה וסתם מחפשים איפה ואיך להוציא אותך קטן.
תודה רבה על התשובה המלאה..

נעול

חזור אל “קונסולות”