שרשור ה-DDT
הנה מקום להוקיע בו בפומבי את כל מי שיתייחס לשידורים הדיגיטליים הקרקעיים כ-DDT. יש סיכוי סביר שזה הולך להיות שרשור ארוך...
ולסיפתח: "ישראל היום" מאתמול בעמוד 41, כתבה של רון קופמן:
"לחברת HOT יש עניין ברור ברכישת הזכויות של מכבי כדי למנוע נטישה של מנויים ל-DDT..."
ולסיפתח: "ישראל היום" מאתמול בעמוד 41, כתבה של רון קופמן:
"לחברת HOT יש עניין ברור ברכישת הזכויות של מכבי כדי למנוע נטישה של מנויים ל-DDT..."
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
כולם כותבים על זה כאילו אלפים ינטשו את הכבלים . מה ההבדל בין מה שיש היום לבין מה יהייה מחר . עוד ערוץ אחד נוסף 10 . הרי בערוץ 10 משדרים את מישחקי הכדורגל . לא? ואין רכישת צלחות . את ערוץ 2 או 1 רואים במיילה . אז מה ערוץ 10 ישנה את פני הצפייה של הצופים . הלוואי שיהייה כך . אז נעשה מעט שקלים נוספים .
לא יקרה כלום . רק כאשר יסגר השידור האנלוגי . יהייה בום . כול הקמצנים ירוצו חלקם לחפש חבילה בסיסית . כולל טלפון ואינטרנט . חלק קטן יקנה ממיר אים יש לו טלויזיה אחת
לא יקרה כלום . רק כאשר יסגר השידור האנלוגי . יהייה בום . כול הקמצנים ירוצו חלקם לחפש חבילה בסיסית . כולל טלפון ואינטרנט . חלק קטן יקנה ממיר אים יש לו טלויזיה אחת
רק הטכנאי קרמר
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
תגובת הרשות למשווקים לשאלות ששאלנו אותם.
סעיפים 5 עד 9 ו 11 הם תשובות לשאלות שאנו שאלנו אותם.
הנה תשובות הרשות לשאלות של משווקים ככתבה וכלשונה :
17 יוני 2009
שלום רב,
1. הפעלת המשדרים הניסיונית עליה הודענו תסתיים ביום ה' 18/6/09. עם זאת, אנו עדין ממשיכים להתקין משדרים בכל רחבי הארץ והמשדרים הקיימים ימשיכו לפעול, כך שניתן להמשיך לקיים בדיקות קליטה.
2. במהלך הניסוי לא אמור להישמע ביפ קצר (זה אינו חלק מהשידור הניסיוני).
3. ניתן להשתמש באנטנה חיצונית לצורך קליטת שידורים, כידוע אנו עדיין בהיקף שידור חלקי מבחינת הספק ועוצמה.
4. התדר בו משדר אפיק 26 הינו 514 MHZ ..
5. בתקני השידור לא יהיו שינויים בעתיד (ב- CODECS וכו').
6. הפעלת דחיסה סטטיסטית בעתיד, תבחן בעתיד.
7. EPG יופעל בעתיד בשפה העברית. כמו כן גם כתוביות סמויות.
8. איננו מתכוונים להוסיף אפיק נוסף לשידור כדי לשפר את רוחב הפס המוקצה לכל ערוץ.
9. שידור ה-AUDIO הוא ב-V2 וכך יישאר. לא אמורה להיות בעיה של פענוח השמע – אודיו.
10. לקראת אוגוסט יוקמו משדרים נוספים באזור המרכז בנוסף לאיתנים. אזורי קליטה נוספים, גם בצפון הארץ, יפורסמו בעתיד הקרוב.
11. ייתכן שבעתיד ישולבו ערוצי רדיו.
12. סבסוד מכשירים לאוכלוסיות מעוטות יכולת נמצא בטיפול משרד התקשורת ומשרד האוצר. גיבוש תכנית הסבסוד טרם תם. הפרטים יועברו לציבור לאחר קבלת ההחלטות בעניין זה.
13. הכוונה להתחיל שידורי ניסיון מלאים בתחילת אוגוסט. המידע לציבור יועבר בסמוך לכך.
14. אין ולא חייב להיות קשר בין יצרני הממירים ליצרני המשדרים המותקנים.
15. המשדרים מיוצרים ע"י חב' תומסון הצרפתית.
16. במקרים בהם ממירים לא הצליחו לקלוט את השידורים יש לנסות באזורים אחרים, או במקומות פתוחים מעל גגות או להמתין להפעלת משדרים באזורים נוספים ובעוצמות גבוהות.
הנה תשובות הרשות לשאלות של משווקים ככתבה וכלשונה :
17 יוני 2009
שלום רב,
1. הפעלת המשדרים הניסיונית עליה הודענו תסתיים ביום ה' 18/6/09. עם זאת, אנו עדין ממשיכים להתקין משדרים בכל רחבי הארץ והמשדרים הקיימים ימשיכו לפעול, כך שניתן להמשיך לקיים בדיקות קליטה.
2. במהלך הניסוי לא אמור להישמע ביפ קצר (זה אינו חלק מהשידור הניסיוני).
3. ניתן להשתמש באנטנה חיצונית לצורך קליטת שידורים, כידוע אנו עדיין בהיקף שידור חלקי מבחינת הספק ועוצמה.
4. התדר בו משדר אפיק 26 הינו 514 MHZ ..
5. בתקני השידור לא יהיו שינויים בעתיד (ב- CODECS וכו').
6. הפעלת דחיסה סטטיסטית בעתיד, תבחן בעתיד.
7. EPG יופעל בעתיד בשפה העברית. כמו כן גם כתוביות סמויות.
8. איננו מתכוונים להוסיף אפיק נוסף לשידור כדי לשפר את רוחב הפס המוקצה לכל ערוץ.
9. שידור ה-AUDIO הוא ב-V2 וכך יישאר. לא אמורה להיות בעיה של פענוח השמע – אודיו.
10. לקראת אוגוסט יוקמו משדרים נוספים באזור המרכז בנוסף לאיתנים. אזורי קליטה נוספים, גם בצפון הארץ, יפורסמו בעתיד הקרוב.
11. ייתכן שבעתיד ישולבו ערוצי רדיו.
12. סבסוד מכשירים לאוכלוסיות מעוטות יכולת נמצא בטיפול משרד התקשורת ומשרד האוצר. גיבוש תכנית הסבסוד טרם תם. הפרטים יועברו לציבור לאחר קבלת ההחלטות בעניין זה.
13. הכוונה להתחיל שידורי ניסיון מלאים בתחילת אוגוסט. המידע לציבור יועבר בסמוך לכך.
14. אין ולא חייב להיות קשר בין יצרני הממירים ליצרני המשדרים המותקנים.
15. המשדרים מיוצרים ע"י חב' תומסון הצרפתית.
16. במקרים בהם ממירים לא הצליחו לקלוט את השידורים יש לנסות באזורים אחרים, או במקומות פתוחים מעל גגות או להמתין להפעלת משדרים באזורים נוספים ובעוצמות גבוהות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לפי הטכנאיקרמר, משדרי הצפון בקרחת שמונה הופעלו בתדר 29.
לא כ״כ מבין מה ההגיון של משדרים בצפון הרחוק במקום ממרכז צפוני יותר שיקלט גם שם.
לא כ״כ מבין מה ההגיון של משדרים בצפון הרחוק במקום ממרכז צפוני יותר שיקלט גם שם.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
פה כבר נכנסים לשיקולים אופרטיביים של הרשות,יתכן שהם בודקים קליטה באיזורים קשים,אני זוכר שמישהו פרסם שבקרית שמונה יש בעייה לקלוט שידורי טלויזיה רגילים.oferlaor כתב:לפי הטכנאיקרמר, משדרי הצפון בקרחת שמונה הופעלו בתדר 29.
לא כ״כ מבין מה ההגיון של משדרים בצפון הרחוק במקום ממרכז צפוני יותר שיקלט גם שם....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
ואגב, אני מצטרף לפותח השרשור במחאתי כנגד השם DDT
יוחזרו ה dvbt וה dtt לאלתר!
יוחזרו ה dvbt וה dtt לאלתר!
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

המשדק לאייתנים היגעה תקול . לכן הופעל משדר קטן מירושלים ולא אייתני . בחיפה הופעל משדר ממלון דן פנורמה . בטלויזיה סוני שלי יש טיונר דגיטלי . אני קולט עים חוט קטן את השידור . אבל לא רואה תמונה . כי הטלויזיה שלי הי MPG2 אבל חברי קולט את השידור בנווה שאנן . בדירה אחת עים חוט קטן . בדירה השנייה היתחבר סתם לאנטנה המרכזית וקולט . רואים טוב מספר . לא ראיתי את התמונה . בימים הקרובים יופעל משדר מהרדר (אוניורסיטה) נוסף בחיפה לכיסוי הקריות יהייה שלישי . ישנו גם בטירת כרמל אחד משדר לדרום מחיפה . ,]
אגב הממירים בדרך . הייתה בעיית תוכנה בטל ראן היו רק 100 ממירים כולם נחתפו . כרגע הממיר עים אפשרות הקלטה על דיסק קטן . יגיעו ממירים יותר זולים ללא הקלטה . בקרוב . לאף יבואן אין כרגע ממירים .
ימים יגידו איך יראה העתיד
אגב הממירים בדרך . הייתה בעיית תוכנה בטל ראן היו רק 100 ממירים כולם נחתפו . כרגע הממיר עים אפשרות הקלטה על דיסק קטן . יגיעו ממירים יותר זולים ללא הקלטה . בקרוב . לאף יבואן אין כרגע ממירים .
ימים יגידו איך יראה העתיד
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

ואגב המשדרים הדגטלים מקבלים את השידור מהלוויין עמוס . ומשדרים לקרקע . עים הזמן המשדרים יחוברו לסיב אופטי והלוויין יהייה רק גיבוי . שאיזה טרקטור לא יקרע את הסיב . זה מה שאני יודע כרגע
רק הטכנאי קרמר
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
שלום הטכנאי קרמר,הטכנאיקרמר כתב:המשדק לאייתנים היגעה תקול . לכן הופעל משדר קטן מירושלים ולא אייתני . בחיפה הופעל משדר ממלון דן פנורמה . בטלויזיה סוני שלי יש טיונר דגיטלי . אני קולט עים חוט קטן את השידור . אבל לא רואה תמונה . כי הטלויזיה שלי הי MPG2 אבל חברי קולט את השידור בנווה שאנן . בדירה אחת עים חוט קטן . בדירה השנייה היתחבר סתם לאנטנה המרכזית וקולט . רואים טוב מספר . לא ראיתי את התמונה . בימים הקרובים יופעל משדר מהרדר (אוניורסיטה) נוסף בחיפה לכיסוי הקריות יהייה שלישי . ישנו גם בטירת כרמל אחד משדר לדרום מחיפה . ,]
ימים יגידו איך יראה העתיד...
לפי מה שכתב עלי שביט המשדר החדש באתר איתנים עובד הנה קישור לתמונות באתר שלו.
http://www.godigital.co.il/tv_israel_eitanim.htm
מה שכן הרשות בפירוש כתבה שכרגע הם לא משדרים בעוצמת השידור המקסימלית.
אגב אני חושב שאתה כתבת שטלראן הביאו 5000 ממירים ולא 100.
אהבתי את המשפט שלך "ימים יגידו איך יראה העתיד" הברקה לשונית
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אחי . תעזוב את השטיות שלך . אני פעמיים בשבוע בטל ראן . טל ראן התקין את כול הצלחות למשדרים . והמתקין הוא חבר שלי . וגר לא רחוק מימני . כרגע יש לטל ראן רק מקלטים יקרים עים אפשרות להקלטה . אתמואל דיברתי עים נפתלי רצה לממיר כ350 ש,ח . לא לקחתי היו 100 לניסיון . עד שהממיר לא יגיע למחיר של ממיר צלחת לא אקנה ממירים כאלה . כי אני מתחבר לחיבורים של יס . ונותן אותה תמורה עים ממיר שעולה 180-120 . תעזוב את עלי שביט . הוא כתב עיתון זה הכול כולל תמונות . אתה מכיר את הכתוב כתוב בעיתון תיקנה בעיתון . גם המשדר שהייה צריך להיות מותקן בראדר היגיע תקול . בצפון עובד בצפת וקרית שמונה .
לטל ראן הייתה בעייה של תכונה ולא שמעו טוב בצליל של הממיר הבעייה ניפתרה . הייה לו 100 ממירים לניסיון הוכנסה התוכנה בהם . ושלחו את הקובץ לחו"ל והיזמינו בסין כמה אלפים של ממירים שהם בדרך .
אולי עלי שביט צילם משדר ליפני שהרימו את המתג . ואז היתברר שהוא תקול
לטל ראן הייתה בעייה של תכונה ולא שמעו טוב בצליל של הממיר הבעייה ניפתרה . הייה לו 100 ממירים לניסיון הוכנסה התוכנה בהם . ושלחו את הקובץ לחו"ל והיזמינו בסין כמה אלפים של ממירים שהם בדרך .
אולי עלי שביט צילם משדר ליפני שהרימו את המתג . ואז היתברר שהוא תקול
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

כול המשדרים משדרים כבר בכול עוצמת בצפון . אין למשדר ווליום ושיתן לתת עוצמה חלשה או חזקה . משדר יש לו הספק מסוים וזהו . לוויין יכול לתת עוצמה חזקה או חלשה תלוי כמה קונים עוצמה מהלוויין התחנות .
רק הטכנאי קרמר
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
עם כל הכבוד הטכנאי קרמר לכל משדר יש אפשרות לשנות עוצמה, חייבת להיות אפשרות כזאת מכיוון שמשדריי טלויזיה ורדיו מורכבים ממספר מודולים ומגיעים לעוצמות שידור גבוהות על יד חיבור של המודולים יחדיו מה שדורש כיוון לפני הכנסה לCOMBINER. במכתב רשמי שקיבלתי מהרשות השנייה נכתב שהם כרגע לא משדרים בעוצמה מקסימלית, עלי שביט היה פיזית באתר איתנים כאורח של בזק, האם בקרת באיתנים אי פעם?
זה שיש לך חבר ואתה מבקר כל יום בטלראן אצל נפתלי או אצל שי לא אומר שאתה יודע בדיוק מה קורה ברשות השנייה.
זה שיש לך חבר ואתה מבקר כל יום בטלראן אצל נפתלי או אצל שי לא אומר שאתה יודע בדיוק מה קורה ברשות השנייה.
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

תיראה . יש פיתגם באידיש
יש פיתגם באידיש שאומר שהמשרתת (הגויה) של הרב לומדת טוב הלכי תורה . רשות שנייה זה גוף גדול ועוסק בהרבה דברים . אני כותב על מערך השידורים ועל המשדרים . אין שום אינטרס לשדר עים מעט עוצמה ואחר כך לישלוח טכנאי שיגביר את העוצמה . מי שכתב את זה כתב שטיות . הרכיבו משדר במלון דן פנורמה . הכול משדר שם עים עוצמה מלאה וזהוא . וזה שיחות עים המתקינים . ולא שיחות עים פקידים ברשות השניה בירושלים שכותבים דברים לא לעניין בעיתונות . אני מכיר את עלי שביט אישית אתה עושה מימנו אלוהים כול יכול . בסך הכול הוא בעל אתר לווינים . ופעם הייה מנהל של פורום לווינים בתפוז ליפני שניסגר בהנהלתו . וכול החברה ברחו מימנו ופתחו פורומים אחרים ללא הניהול שלו . כי הפורום בתפוז ניסגר בהנהלתו .
חברת טל ראן בקשר עים בזק שמפעילים באתרי בזק את מערך המשדרים . וכול המילים היפות שכתבה בקשר למשדרים סתם כלום . רק לוויין משמש בתור ממיר ניכנס הרבה יוצא הרבה לכיוון כדור הארץ .
וזה ביכלל משדר דגיטלי . שניכנסים קווצים ויוצאים קווצים . אין שום היגיון לשדר חלש וללכת עוד פעם ולהגביר עוצמות . הרי היום כבר עושים מדידות איך מיתנהג בשידור בשטח . אז למה ללכת פעמיים לבדיקות
חברת טל ראן בקשר עים בזק שמפעילים באתרי בזק את מערך המשדרים . וכול המילים היפות שכתבה בקשר למשדרים סתם כלום . רק לוויין משמש בתור ממיר ניכנס הרבה יוצא הרבה לכיוון כדור הארץ .
וזה ביכלל משדר דגיטלי . שניכנסים קווצים ויוצאים קווצים . אין שום היגיון לשדר חלש וללכת עוד פעם ולהגביר עוצמות . הרי היום כבר עושים מדידות איך מיתנהג בשידור בשטח . אז למה ללכת פעמיים לבדיקות
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

ולמה חברת טל ראן בקשר עים בזק . כי היא התקינה את מערך הצלחות בכול מוקד שיש שם משדר . והחבר שלי יודעה בדיוק מה הותקן ומה הספק המשדר כמו בטירת הכרמל 400W ובניין בזק שם נמוך . ובנינים אחרים יסתירו את האנטנה . ואף טכנאי לו אמר לחבר שלי .תיראה כרגע אנחנו משחררים רק 150W . זה קישקוש בלבוש . בזק מעוניין שעים הפעלת המשדר מיד יקלטו בפול גז .
אני והחבר שלי מתקינים צלחות ברחבי ישראל . אבל הוא נותן שרות גם מתאם חברת טל ראן לבזק
אני והחבר שלי מתקינים צלחות ברחבי ישראל . אבל הוא נותן שרות גם מתאם חברת טל ראן לבזק
רק הטכנאי קרמר
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
הסיפורים האלו ניראים כסיפורי אלף לילה ולילה.
הסיפורים האלו ניראים כסיפורי אלף לילה ולילה.יותר מזכיר את התקופה של י.ק. ואריה דרחי לפני כניסת מתב.עם כניסת מתב נעלמו הפיראטים ועיתם כל הספקים בפינות רחוב שמכרו ממירי היפרבנד לפני שהטלויזיות כללו היפרבנד בילד ין.בכל מקרה לפי המכרז אמורים המשדרים לכסות את רוב המדינה ועד השידור הרשמי באוגוסט אין לכם מה לדאוג.עד היום קולטים בצורה אנאלוגית את ערצי 23,11,22בצורה סבירה בעזרת חוט תייל או אנטנה,לא יעבוד הדיגטאלי תחזרו לאנאלוגי עד שחליטו לכבות את המשדרים.כשהמקלטDTT לא יתפקד בפלזמה שרכשתם ותיכנסו להוצאות מיותרות תגעגעו לימים עברו
בהם היה שידור אנאלוגי או חברת כבלים/לווין שטיפלה בממיר.אני כבר רואה בליל שבת יושבים מול מסך שחור ומקללים את הרשות או הממיר שנתקע או הפסיק לעבוד מסיבת תוכנה או חומרה אחרת.
לא מובנת החסכנות של אותם מתענינים בDTT.הריי רכשתם מסך דק ויקר ולא תרצו להנות מערוצים איכותים ובנלאומיים
ושידוריי ספורט מרתקים?במסך רחב ובHD ובדולבי
תחזרו אחורה בזמן שוק הפשפשים מלא בCRT משובחות שמחכות לכם.
בהם היה שידור אנאלוגי או חברת כבלים/לווין שטיפלה בממיר.אני כבר רואה בליל שבת יושבים מול מסך שחור ומקללים את הרשות או הממיר שנתקע או הפסיק לעבוד מסיבת תוכנה או חומרה אחרת.
לא מובנת החסכנות של אותם מתענינים בDTT.הריי רכשתם מסך דק ויקר ולא תרצו להנות מערוצים איכותים ובנלאומיים
ושידוריי ספורט מרתקים?במסך רחב ובHD ובדולבי
תחזרו אחורה בזמן שוק הפשפשים מלא בCRT משובחות שמחכות לכם.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
הטכנאי קרמר אני לא עושה מעלי שביט אלוהים אבל אתה מדבר על משדרים קטנים GAP FILERS.
ואנחנו מדברים על משדר של 5KW באיתנים וממשפחה שיכולה להגיע ל 16KW RMS.
http://www.grassvaley.com/docs/DataShee ... 000D-8.pdf
אני לא מומחה לשידורי הספק ב RF אבל ממה שלמדתי בצבא ובתדיראן זה שאתה אף פעם לא מתחיל לשדר במשדרים גדולים בכל העוצמה, אלא אתה מתחיל בעוצמות נמוכות מריץ את המשדר ואז מתחיל להגביר עוצמה.
במשדרים קטנים שמשמשים כ GAF FILERS שעובדים בד"כ OUT OF THE BOX.
לא צריך להתעסק יותר מידי.
ואנחנו מדברים על משדר של 5KW באיתנים וממשפחה שיכולה להגיע ל 16KW RMS.
http://www.grassvaley.com/docs/DataShee ... 000D-8.pdf
אני לא מומחה לשידורי הספק ב RF אבל ממה שלמדתי בצבא ובתדיראן זה שאתה אף פעם לא מתחיל לשדר במשדרים גדולים בכל העוצמה, אלא אתה מתחיל בעוצמות נמוכות מריץ את המשדר ואז מתחיל להגביר עוצמה.
במשדרים קטנים שמשמשים כ GAF FILERS שעובדים בד"כ OUT OF THE BOX.
לא צריך להתעסק יותר מידי.