עוד קצת פרטים על תמחור האייפון החדש בארץ...
נראה לי שעדיין יהיה הכי שווה להביא מחול ולגייר לבד
estyle. יבוא שיווק והפצת מוצרים דיגיטלים מתקדמים.
מחשבים, מדיה סנטר וציוד נלווה | קולנוע ביתי, מסכים, מקרנים וסטריאו
www.estyle.co.il | [email protected]
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78837
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
estyle,
קשה לדעת בלי תמחור מתאים.
על פניו, יתכן שאתה טועה כי יש להם 200,000 מכשירים שהם יצטרכו "להיפטר מהם" ואז יש סיכוי שהמחירים ירדו (אחרת ישארו להם עודפים).
הצרה הגדולה יותר היא שכל העולם ואשתו ירכשו אייפון כי גם פלאפון וגם פרטנר יצטרכו להזיז כמעט את כל הלקוחות שלהם להחליף לאייפון בכדי לעמוד ביעד.
מצד שני, יתכן שהטריק שלהם יהיה מחיר זול בהתחלה והפעלה של חבילות יקרות יותר בכדי לקזז את העלויות. במקרה כזה, אכן יהיה זול יותר לרכוש בחו"ל. יתרון נוסף הוא מעבדות ואחריות של פלאפון ואורנג'.
על פניו, יתכן שאתה טועה כי יש להם 200,000 מכשירים שהם יצטרכו "להיפטר מהם" ואז יש סיכוי שהמחירים ירדו (אחרת ישארו להם עודפים).
הצרה הגדולה יותר היא שכל העולם ואשתו ירכשו אייפון כי גם פלאפון וגם פרטנר יצטרכו להזיז כמעט את כל הלקוחות שלהם להחליף לאייפון בכדי לעמוד ביעד.
מצד שני, יתכן שהטריק שלהם יהיה מחיר זול בהתחלה והפעלה של חבילות יקרות יותר בכדי לקזז את העלויות. במקרה כזה, אכן יהיה זול יותר לרכוש בחו"ל. יתרון נוסף הוא מעבדות ואחריות של פלאפון ואורנג'.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לדעתי רוב המכשירים יילכו למגזר העסקי - שם יש יותר כסף - וגם ככה משלמים על חבילות.
למגזר הפרטי - יהיה קשה להחזיק בטלפון הזה.
כמובן אני מדבר על דרך חבילות
מה שמעניין זה - למה באיטליה למעשה המכשיר הבסיסי (כלומר הישן) לא נמכר בפחות כסף.
למגזר הפרטי - יהיה קשה להחזיק בטלפון הזה.
כמובן אני מדבר על דרך חבילות
מה שמעניין זה - למה באיטליה למעשה המכשיר הבסיסי (כלומר הישן) לא נמכר בפחות כסף.
- oferlaor
- מנהל

איתי,
בעייתי מאוד. מרבית הביקוש של המכשיר הוא במגזר הפרטי דווקא. הוא מכשיר "FUN".
בעסקים עדיין מעדיפים (גם עם ה-3GS מכשירי בלאקברי). אחד היתרונות של ה-BLACKBERRY הוא דואל חינם בכל מקום בעולם.
לגבי המכשיר הישן, הם בטוח יעשו את זה, המחיר הרי לא יכול להיות זהה בין שני המודלים.
בעייתי מאוד. מרבית הביקוש של המכשיר הוא במגזר הפרטי דווקא. הוא מכשיר "FUN".
בעסקים עדיין מעדיפים (גם עם ה-3GS מכשירי בלאקברי). אחד היתרונות של ה-BLACKBERRY הוא דואל חינם בכל מקום בעולם.
לגבי המכשיר הישן, הם בטוח יעשו את זה, המחיר הרי לא יכול להיות זהה בין שני המודלים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני מתכוון - איך לא הורידו את המחיר שלו?
או שבעצם כבר קודם הם מכרו אותו במחיר כזה?
הרי אם אני לא טועה הוא עדיין נמכר בכ-500 יורו... איפה הורדת המחיר? או שהיא באה לידי ביטוי רק אם קונים בחוזה למפעילה?
או שבעצם כבר קודם הם מכרו אותו במחיר כזה?
הרי אם אני לא טועה הוא עדיין נמכר בכ-500 יורו... איפה הורדת המחיר? או שהיא באה לידי ביטוי רק אם קונים בחוזה למפעילה?
מאחר ואנחנו פה אוהבים להכנס לנעלי מקבלי ההחלטות.. בחברות הסלולאר אז בוא נפשט דברים..
אני מנכל פלאפון שמחפש בנרות למתג את עצמי כחדשני ומתקדם (מה לעשות העם בישראל חושב שאני סוס זקן)
אז אני הולך להכנס במבצע מטורף , סיבסוד אדיר , מזיז לקוחות לאייפון עם שופל.. שלטי חוצות בביירות ! הכל הולך !
את התמורה אני אקבל קודם כל ביחסי ציבור - מיתוג של חדשנות ! פלאפון שוב על המפה !
בנוסף , אני בטוח אסחוב לסלקום כל כך הרבה לקוחות שהמנכל שלהם יילל כמו החתול שלי..
והכי חשוב בשורת הרווח התחשיב שמנוי עם אייפון מייצר לי 40 דולר יותר על פני כל מנוי עם מכשיר אחר ..
אז עם כל זה אני מסודר ! אני אצליח לדחוף 100,000 אייפונים בשנה בקלות !
אני מנכל פרטנר, הבן אלף מפלאפון משך לי את השטיח מתחת לרגליים .. לא נורא התעשתי מהר ובאיחור של 50 דקות פירסמתי שגם אני אשווק את האייפון .
עזבו אותי מחדשנות , אני ממותג מספיק טוב בתחום הזה - אותי מעניין לשמר את המצב (אני לא ישן הכי טוב לאחרונה ..פרטנר על המדף) , חוץ מזה יש לי שיטה חשבונאית מצויינת בה אני מסבסד בטירוף את האייפון עכשיו ..
ואת הרווח אני אראה לכל אורך תקופת המנוי בשנים הבאות. הרבה שנים באות (עזבו הסברים גם אני לא הכי מבין בזה)
אני מנכל סלקום, עוד לא החלטתי מה אני עושה.. זה קטע כבד. תנו לי שבוע ואני חוזר אליכם.

אני מנכל פלאפון שמחפש בנרות למתג את עצמי כחדשני ומתקדם (מה לעשות העם בישראל חושב שאני סוס זקן)
אז אני הולך להכנס במבצע מטורף , סיבסוד אדיר , מזיז לקוחות לאייפון עם שופל.. שלטי חוצות בביירות ! הכל הולך !
בנוסף , אני בטוח אסחוב לסלקום כל כך הרבה לקוחות שהמנכל שלהם יילל כמו החתול שלי..
והכי חשוב בשורת הרווח התחשיב שמנוי עם אייפון מייצר לי 40 דולר יותר על פני כל מנוי עם מכשיר אחר ..
אני מנכל פרטנר, הבן אלף מפלאפון משך לי את השטיח מתחת לרגליים .. לא נורא התעשתי מהר ובאיחור של 50 דקות פירסמתי שגם אני אשווק את האייפון .
עזבו אותי מחדשנות , אני ממותג מספיק טוב בתחום הזה - אותי מעניין לשמר את המצב (אני לא ישן הכי טוב לאחרונה ..פרטנר על המדף) , חוץ מזה יש לי שיטה חשבונאית מצויינת בה אני מסבסד בטירוף את האייפון עכשיו ..
ואת הרווח אני אראה לכל אורך תקופת המנוי בשנים הבאות. הרבה שנים באות (עזבו הסברים גם אני לא הכי מבין בזה)
אני מנכל סלקום, עוד לא החלטתי מה אני עושה.. זה קטע כבד. תנו לי שבוע ואני חוזר אליכם.
כול הכבודdizingof כתב:מאחר ואנחנו פה אוהבים להכנס לנעלי מקבלי ההחלטות.. בחברות הסלולאר אז בוא נפשט דברים..![]()
...
על זה אני מדבר, אני בטוח שהמכשיר נטו יהיה מאוד זול אבל יחייבו אותנו בחבילות מטורפות בכדי שהם יוכלו גם לכסות את ההוצאות וגם להרוויח (ואני בטוח שיש להם כוונה להרוויח הרבה.)oferlaor כתב:estyle,
מצד שני, יתכן שהטריק שלהם יהיה מחיר זול בהתחלה והפעלה של חבילות יקרות יותר בכדי לקזז את העלויות. במקרה כזה, אכן יהיה זול יותר לרכוש בחו"ל. יתרון נוסף הוא מעבדות ואחריות של פלאפון ואורנג'....
למרות שלפלאפון ופרטנר יהיה רווח נוסף וזה נהירה גדולה ש לקוחות סלקום המסכנים
estyle. יבוא שיווק והפצת מוצרים דיגיטלים מתקדמים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני חושב שאתה טועה בדבר אחד בסיסי,dizingof כתב:מאחר ואנחנו פה אוהבים להכנס לנעלי מקבלי ההחלטות.. בחברות הסלולאר אז בוא נפשט דברים..![]()
...
אפל מחייבת את החברות לפרסם איפון ולא את עצמם. הם ( אפל ) קובעים את התכנים של מסע יחסי הציבור של ההשקה. המילה פלאפון תהיה, אבל היא תהיה בקטן. הם גם לא יוכלו לדחוף בפרסומות את המכשירים האחרים שלהם.
על פניו אם הסבסוד הוא של 500 דולר ( המכשיר ימכר כנראה ב 200 דולר שזה המחיר המקסימלי שאפל קבעה )ף
ופלאפון מתחייבת לרכוש מאפל 100000 מכשירים אז כל הסיפור עולה לה במקרה הטוב ( כלומר אם תוכל למכור את המכשיר במחיר המקסימום ) 50 מליון דולר שזה המון כסף. כמובן שזה עוד לפני הוצאות על שיווק ומעבדות שרות.
לי זה נראה כמו יריה באפלה.. כי את כל ה 100000 הם לא ימכרו ( ולכן הוא עולה להם 700 ולא 500 ), ואם תקח בחשבון שגם פרטנר התחיבה לאותה הכמות אז נראה לי ששתי החברות בבעיה קשה.
לפי הכתבה נמכרים 150000 מכשירים סלולריים בשנה ( בארבע החברות יחד ). 100000 מכשירים במחיר של 200 דולר אף חברה לא תמכור. אם הם יגיעו ל 20000 הם צריכים להיות מרוצים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

לדעתי הניתוח של דב מארקר על כך שאפל סידרה את שתי החברות ושהן לא יודעות איך יצאו מזה הוא מדוייק.
אין כאן שוק ל 200,000 אייפון לשנה. זה זה יותר מ 50% מהמכשירים שנמכרים בישראל בשנה.
הם יצטרכו לתת אותם במתנה לכל מי שקונה גלידה אם הם רוצים להזיז כ״כ הרבה מכשירים.
הבעיה היא שהצפה כזו תהפוך מהר מאוד כמוגזמת ובמקום שהמכשיר יהיה קול וייחודי הוא מהר מאוד יהפוך למכשיר הסטנדרטי שכולם יחזיקו. לא בטוח שזה יעשה טוב לאפל או למותג שלה.
אין כאן שוק ל 200,000 אייפון לשנה. זה זה יותר מ 50% מהמכשירים שנמכרים בישראל בשנה.
הם יצטרכו לתת אותם במתנה לכל מי שקונה גלידה אם הם רוצים להזיז כ״כ הרבה מכשירים.
הבעיה היא שהצפה כזו תהפוך מהר מאוד כמוגזמת ובמקום שהמכשיר יהיה קול וייחודי הוא מהר מאוד יהפוך למכשיר הסטנדרטי שכולם יחזיקו. לא בטוח שזה יעשה טוב לאפל או למותג שלה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

יפה אמרת,oferlaor כתב:
הבעיה היא שהצפה כזו תהפוך מהר מאוד כמוגזמת ובמקום שהמכשיר יהיה קול וייחודי הוא מהר מאוד יהפוך למכשיר הסטנדרטי שכולם יחזיקו. לא בטוח שזה יעשה טוב לאפל או למותג שלה....
כבר מזמן אפל זה לא קול ויחודי. יש 40 מליון אייפונים בעולם. איך זה יכול להיות ייחודי ?
זו סתם אשליה שאפל ממשיכה ומצליחה למכור לרוכשים. אותו הדבר עם iPod. אין שום הצדקה לשלם כל כך הרבה כסף עבור המוצר הזה למעט היחודיות שלו והיותו חלק מהתרבות שלנו. ברגע שזה נעלם, כלומר לכולם יש את זה, נשארת עם נגן בינוני במחיר שערוריתי.
בהחלט הגיע הזמן להסתכל מה המתחרים עושים. והם עושים דברים נפלאים בפחות כסף ..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לא 150,000 לכל החברות יחד אלא:Lior_M כתב: לפי הכתבה נמכרים 150000 מכשירים סלולריים בשנה ( בארבע החברות יחד )....
"בכל שנה מוכרת כל חברה בסך הכל 150 אלף מכשירי דור שלישי"
אם ניקח בחשבון שהחברות מוכרות עדיין גם מכשירים מדור שני, יש מצב שהפוטנציאל קיים. הבעיה היא באורך החוזה.
כרגע מדובר על 600 אלף מכשירים בתקופה של שלוש שנים, ואם סלקום תצטרף נגיע ל 900 אלף - זה הרבה!
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לא חושב שאפשר לקרוא ל 40 מיליון לקוחות "אשליה"...Lior_M כתב: כבר מזמן אפל זה לא קול ויחודי. יש 40 מליון אייפונים בעולם. איך זה יכול להיות ייחודי ?
זו סתם אשליה שאפל ממשיכה ומצליחה למכור לרוכשים. אותו הדבר עם iPod. אין שום הצדקה לשלם כל כך הרבה כסף עבור המוצר הזה למעט היחודיות שלו והיותו חלק מהתרבות שלנו. ברגע שזה נעלם, כלומר לכולם יש את זה, נשארת עם נגן בינוני במחיר שערוריתי.
בהחלט הגיע הזמן להסתכל מה המתחרים עושים. והם עושים דברים נפלאים בפחות כסף ..
ליאור...
אני לא מסכים שמדובר במוצרים בינוניים. Lets face it, אפל עשתה מהפכה בשוק הסלולר עם האייפון ואי אפשר להתווכח עם זה. את זה שהשוק מוצף עכשיו במכשירים עם פונקציונליות דומה אתה יכול לזקוף רק לזכות אפל.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
כי אלה מוכנות לשלם לה..zovirax כתב:אני לא מבין למה אפל לוקחת על כל מכשיר 700$ חברות הסלולר?...
...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אז בסופו של דבר מי שעושה פה את הרווחים , אלה הם אפל בלבד...
אפל עושקת את חברות הסלולר -> חברות הסלולר עושקות אותנו
ידוע לי שגם חברות הסלולר בארה"ב די עושקת את הלקוחות על עיסקת אייפון.
לפי מה ששמעתי, הם משלמים תשלום חודשי גבוהה ביותר (40$ אני חושב) חוץ מהסכום הראשוני שהם שילמו לקניית המכשיר .
לפי מה ששמעתי, הם משלמים תשלום חודשי גבוהה ביותר (40$ אני חושב) חוץ מהסכום הראשוני שהם שילמו לקניית המכשיר .
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה יודע,zovirax כתב:אז בסופו של דבר מי שעושה פה את הרווחים , אלה הם אפל בלבד...
לפי מה ששמעתי, הם משלמים תשלום חודשי גבוהה ביותר (40$ אני חושב) חוץ מהסכום הראשוני שהם שילמו לקניית המכשיר ....
זה בסך הכל טלפון. יש דברים הרבה יותר חשובים שאפשר לעשות עם 700 דולר ..
לא חייבים אחד כזה, אני יודע שלא אקנה אחד כזה ..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לפי המאמר, לנו זה יעלה 200 דולר.Lior_M כתב:אתה יודע,zovirax כתב:אז בסופו של דבר מי שעושה פה את הרווחים , אלה הם אפל בלבד...
לפי מה ששמעתי, הם משלמים תשלום חודשי גבוהה ביותר (40$ אני חושב) חוץ מהסכום הראשוני שהם שילמו לקניית המכשיר ....
זה בסך הכל טלפון. יש דברים הרבה יותר חשובים שאפשר לעשות עם 700 דולר ..
לא חייבים אחד כזה, אני יודע שלא אקנה אחד כזה ..
ליאור...
לחברות הסלולר המכשיר יעלה 700$