LG SCARLET 2 - זליגת אור ו"קריעת" תמונה ב 100HZ
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73349
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום אנשים.
לפני כיומיים קיבלתי מסך LCD TV 42" מדגם SCARLET 2 של LG. היום שמתי לב שבסצינות חשוכות או כשהמסך שחור לחלוטין ישנן זליגות אור די רציניות, האחת קטנה יותר בצד הימיני התחתון של המסך (ממש בפינה הימניצ התחתונה) והאחת גדולה יותר בצד ימין עליון (קרוב לקצה אבל לא לגמרי בקצה) של המסך. אני חייב לציין שזה ממש מורגש וזה בצורת חצי כדור מה שממש יוצר איזורים בעלי תאורה שונה לחלוטין. התופעה ממש מציקה וקשה לי לראות כך סרט/סידרה.
הם האחריות מכסה את זה?
לפני כיומיים קיבלתי מסך LCD TV 42" מדגם SCARLET 2 של LG. היום שמתי לב שבסצינות חשוכות או כשהמסך שחור לחלוטין ישנן זליגות אור די רציניות, האחת קטנה יותר בצד הימיני התחתון של המסך (ממש בפינה הימניצ התחתונה) והאחת גדולה יותר בצד ימין עליון (קרוב לקצה אבל לא לגמרי בקצה) של המסך. אני חייב לציין שזה ממש מורגש וזה בצורת חצי כדור מה שממש יוצר איזורים בעלי תאורה שונה לחלוטין. התופעה ממש מציקה וקשה לי לראות כך סרט/סידרה.
הם האחריות מכסה את זה?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 23/06/2009 11:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
Huber שלום,
לדעתי אם זה ממש מורגש אז האחריות אמורה לכסות.
הבעיה שזה משהו שקורה בצורה זו או אחרת בכל
LCD ולכן גם אם יחליפו לך מסך, יכול להיות שזה עדיין יהיה.
ללא קשר,
האם אתה יכול לתת רשמים מהמסך?
איך הוא מתמודד עם סוגים שונים של שידורים
ובעיקר איך הוא עם PS3?
לדעתי אם זה ממש מורגש אז האחריות אמורה לכסות.
הבעיה שזה משהו שקורה בצורה זו או אחרת בכל
LCD ולכן גם אם יחליפו לך מסך, יכול להיות שזה עדיין יהיה.
ללא קשר,
האם אתה יכול לתת רשמים מהמסך?
איך הוא מתמודד עם סוגים שונים של שידורים
ובעיקר איך הוא עם PS3?
-
Huber
- חבר במועדון HT

זה ממש מורגש בסצנות חשוכות (2 סירטי אימה שראיתי בימים האחרונים ממש הרגשתי את התופעה) כאשר בצד ימין כל השחור נהיה חום בעקבות הזליגה. לא הגיוני לי לרכוש מוצר באלפי שקלים ולחיות עם תופעה כ"כ מטרידה. אני טועה?
חוו"ד אני אתן כשתהיה טלוויזיה תקינה - כרגע אני יותר מידיי מוטרד מהבעייה בכדי להינות ממנה.
חוו"ד אני אתן כשתהיה טלוויזיה תקינה - כרגע אני יותר מידיי מוטרד מהבעייה בכדי להינות ממנה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

טוב, אני עדין מחכה שיבואו להחליף לי את הטלוויזיה עקב הזליגת אור המורגשת, אבל בימים האחרונים שמתי לב לבעייה נוספת. כאשר אני מפעיל את אופציית ה 100HZ יש TEARING מסביב לדמויות שנעות, מעין מריחה/קריעה סביב כל הדמות. זה קורה שה 100HZ הוא על מקסימום (אפשר לבחור OFF, LOW או מקסימום) הרבה מאוד מה שמוביל לשאלה - האם זה קורה בכל טלוויזית 100HZ או שזה פאשלה בטלוויזיות האלו של LG?
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
ה100HZ היא פונקציה בעייתית, גם אצלי בסמסונג, אמנם אין TEARING אבל התמונה נראית מעיק, כאילו צולמה במצלמה בייתית. מלאכותי מדי. אני עוד מחובר בRCA... תנסה עם המסך החדש, תגיד מה הרשמים. בכל אופן - ברכות על הזכייה !!!
לm85 - תבדוק את הסמסונג B650, אין הרבה שינויים גדולים בינה לבין הA650, לי יש את הA650 ואני מרוצה מאוד מהתמונה. יש לי חוסר אובייקטיביות בנוגע למוצרי LG, חוויות אישיות מהעבודה שאינן טובות, אני עובד עם סמסונג, פנסוניק ועוד - איתם יש מעט מאוד תלונות.
לm85 - תבדוק את הסמסונג B650, אין הרבה שינויים גדולים בינה לבין הA650, לי יש את הA650 ואני מרוצה מאוד מהתמונה. יש לי חוסר אובייקטיביות בנוגע למוצרי LG, חוויות אישיות מהעבודה שאינן טובות, אני עובד עם סמסונג, פנסוניק ועוד - איתם יש מעט מאוד תלונות.
Vocare Ad Regnum
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני אישית אתן חוו"ד סופית אחרי שאראה איך מטפלים לי בבעייה. אצלי שירות הוא חלק אינטגרלי מהחלטת רכישה ככה שגם אם המוצר מדהים והשירות לא אני אישית אתקשה להמליץ. אני מחכה לראות איך תסתיים הסאגה ואז אני מבטיח לעדכן.m85 כתב:Huber שקלתי לקנות את הסקארלט.. אני מבין שאני צריך לרדת מהרעיון ?...
לגבי הבעייה ב 100HZ, אם מורידים את האופציה ל LOW הבעייה כנראה נפתרת (אני מחכה עוד כמה ימים לתת תשובה חד משמעית אבל ראיתי כבר 2-3 פרקים ולא נתקלתי שוב בבעייה). בנוסף גם על MAXIMUM הבעייה לא תמיד מופיעה, אבל כשהיא כבר מופיעה זה ממש ממש מורגש, ככה שיתכן שההעברה ל LOW זה הפיתרון - אני אעדכן.
שלא תבינו לא נכון, אם תפטר בעיית זליגת האור (החלפת מוצר למוצר תקין) ואם אשאר על LOW ב 100HZ סה"כ לא יהיהו לי יותר מידיי תלונות. האיכות תמונה לטעמי יותר ממשביעת רצון ואין לי שום דבר רע להגיד על המוצר מעבר ל 2 הבעיות שציינתי, שהראשונה היא אינדיבידואלית (קשה לי להאמין שבכל הליין יש בעייה קשה של זליגת אור) והשנייה פתירה ברמת ההגדרות של המכשיר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
TEARING זו תופעה אחרת, שבה יש מין פס וירטואלי שמתרחש כשהחלפת הפריימים בתוכן אינו מסונכרן עם ה-VERTICAL REFRESH.
התופעה שמתוארת כאן היא תופעת הפרעות סביב אובייקטים ב-100HZ.
זו תופעה נפוצה ואנחנו רואים אותה בהרבה מכשירים עם 100HZ.
יש מכשירים שזה בולט בהם יותר (לפני שנה וחצי הסמסונג סבלו מאותה תופעה, באפסון 5000 ראיתי את זה גם) ויש כאלה שזה בולט בהם פחות (בפנסוניק לא ראיתי תופעות דומות) אבל בגדול זה תמיד קיים ברמה כזו או אחרת.
יתכן שזה פתיר ברמת שדרוג FIRMWARE (באפסון למשל אמור להיות שיפור מה עם שדרוג FIRMWARE) אך לרוב זה פשוט תופעה אינהרנטית לייצירת פריימים הביניים וזה בולט ככל שהמסך גדול יותר.
לגבי דליפת אור, זה משתנה ממכשיר למכשיר ויש מודלים שיותר רגישים לתופעה.
יש מכשירים שזה בולט בהם יותר (לפני שנה וחצי הסמסונג סבלו מאותה תופעה, באפסון 5000 ראיתי את זה גם) ויש כאלה שזה בולט בהם פחות (בפנסוניק לא ראיתי תופעות דומות) אבל בגדול זה תמיד קיים ברמה כזו או אחרת.
יתכן שזה פתיר ברמת שדרוג FIRMWARE (באפסון למשל אמור להיות שיפור מה עם שדרוג FIRMWARE) אך לרוב זה פשוט תופעה אינהרנטית לייצירת פריימים הביניים וזה בולט ככל שהמסך גדול יותר.
-
Huber
- חבר במועדון HT

oferlaor כתב:TEARING זו תופעה אחרת, שבה יש מין פס וירטואלי שמתרחש כשהחלפת הפריימים בתוכן אינו מסונכרן עם ה-VERTICAL REFRESH.
מצטער על הטעות בשמות, אני לא איש טכני ותיארתי את זה בשם הראשון שעלה לי לראש. כן - מה שתיארת זו בדיוק התופעה בה אני נתקל.
אם ככה כל נושא ה 100HZ זו בדיחה אחת גדולה. מה שווה טכנולוגיה שפותרת בעייה אחת ויוצרת בעייה אחרת? החלקת תמונה זה טוב ויפה אבל אם זה יוצר תופעה שכזו (בהחלט יותר מציקה ממה שה 100HZ אמור לפתור) אין שום הצדקה ל 100HZ.
אני מדבר על כרבע מסך, עיגול גדול בצד ימין למעה ועיגול יותר קטן בצד ימן למטה, בו במקום שחור רואים חום. זה כבר לא "סטנדרטי" למיטב הבנתי וגם אם זה כן אני לא מוכן לקבל את זה. ב LCD הנוספת שיש לי (היונדאי) התופעה קיימת אבל כמעט ולא מורגשת - פה זה ממש מפריע לצפייה (כל פעם שיש סצנה חשוכה רבע מהמסל בצבע שונה משאר הפריים).
...
-
Huber
- חבר במועדון HT

עדיין מתאמים לי הגעה. נמתין ונראה. מה שמפחיד אותי זה שהטכנאי יגיע ביום כי החדר בו נמצאת הטלוויזיה מואר ולא ניתן להחשכה, מה שאומר שהיה הרבה יותר קשה לראות את התופעה. הבעייה היא שאני רואה טלווזיה רק בערב/בחושך ושם זה ממש מורגש.Yondalar כתב:כבר היה אצלך טכנאי?
הם ראו את זליגת האור ומתכוונים להחליף מסך?...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ה-100hz זה באמת נתון למחלוקת - אבל לא לשים את זה - זו כבר קצת הגזמה.
כשבדקנו את ה EPSON 5000 (מקרן) התופעה הייתה מאוד מוחשית, אבל עדיין 50% מהנוכחים העדיפו להפעיל את זה באופן מלא לעומת 50% שלא היו מוכנים לסבול את זה.
זה שמוסיפים את זה לא אומר שאתה חייב להפעיל את זה.
בקטעים איטיים יחסית - זה נותן עומק לא נורמלי לתמונה!
כשבדקנו את ה EPSON 5000 (מקרן) התופעה הייתה מאוד מוחשית, אבל עדיין 50% מהנוכחים העדיפו להפעיל את זה באופן מלא לעומת 50% שלא היו מוכנים לסבול את זה.
זה שמוסיפים את זה לא אומר שאתה חייב להפעיל את זה.
בקטעים איטיים יחסית - זה נותן עומק לא נורמלי לתמונה!
-
Huber
- חבר במועדון HT

כל מה שאמרת טוב ויפה - אבל מה זה עוזר לי אם בקטעים מהירים זה יוצר לי מריחות מורגשות מאוד? אני אמור באמצע סרט/פרק בסידרה להתחיל לנחש אפא יש קטע איטי ואפא מהיר ולהתחיל לשחק עם ההגדרות לאורך הצפייה?
ביישום הנוכחי שלו כאשר יש מריחת טקסטורות מסביב לאוייבקטים הזזים - ה 100HZ יותר מפריע מעוזר לטעמי. יש להדגיש שעל LOW עדיין לא נתקלתי בבעייה אבל מצד שני גם התחושת "זרימה" של ה 100HZ הרבה פחות מורגשת ב LOW, ככך שזה לא ממש WIN WIN.
ביישום הנוכחי שלו כאשר יש מריחת טקסטורות מסביב לאוייבקטים הזזים - ה 100HZ יותר מפריע מעוזר לטעמי. יש להדגיש שעל LOW עדיין לא נתקלתי בבעייה אבל מצד שני גם התחושת "זרימה" של ה 100HZ הרבה פחות מורגשת ב LOW, ככך שזה לא ממש WIN WIN.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אז אתה מאותם אלה שיפחיתו/יבטלו, אם חוץ מ HUBER יש עוד כמה אנשים בעולם.
אני רכשתי את המסך לפני שבועיים ורואים מעולה
בין אם זה בשידורי יס עם חיבור פשוט לממיר של (אדום,לבן,צהוב) ובין אם חיבור USB והצגת סרטי XVID רואים מעולה, שלא לדבר כמובן על הצגת תכני HD עם כבל HDMI בקיצור מבסוט מאוד!
-
Huber
- חבר במועדון HT

ישבתי וקראתי את התגובה שלך כמה וכמה פעמים וניסיתי להבין אם אתה רציני או מתבדח. בו נצא רגע מנקודת הנחה שאתה רציני, אתה באמת חושב שיש להפעיל פיטצ'ר מסויים שמשפר אספקט אחד בתצוגה אך הורס אספקט אחר? אם מחר היתה לך טלוויזיה שמציגה תלת מימד אבל בתמורה הייתה מורידה את ה FRAME RATE למתחת לרף הנחוץ בשביל תנועה חלקה, היית מפעיל את התלת מימד על חשבון תנועה מקוטעת?Itay_Pollak כתב:אז אתה מאותם אלה שיפחיתו/יבטלו, אם חוץ מ HUBER יש עוד כמה אנשים בעולם....
איתי - כנראה שלא ראית את תופעת המריחות מסביב לדמויות שנגרמת מהפעלת ה 100HZ בעיניים שלך - אחרת אין לי הסבר לתגובה שלך. באמת.
-
Huber
- חבר במועדון HT

בדיוק. לא התלוננתי לרגע על איכות התמונה, שם דווקא אני מרוצה, אבל עם 2 התופעות שתיארתי לא יפתרו זה לא ממש ישנה. אני מצטט שוב את התגובה הקודמת שלי:Yondalar כתב:Huber לא טען שלא רואים
טוב, אלא שיש זליגת אור והפרעות מסביב
לאובייקטים כאשר ה100 הרץ פועל....
"שלא תבינו לא נכון, אם תפטר בעיית זליגת האור (החלפת מוצר למוצר תקין) ואם אשאר על LOW ב 100HZ סה"כ לא יהיהו לי יותר מידיי תלונות. האיכות תמונה לטעמי יותר ממשביעת רצון ואין לי שום דבר רע להגיד על המוצר מעבר ל 2 הבעיות שציינתי, שהראשונה היא אינדיבידואלית (קשה לי להאמין שבכל הליין יש בעייה קשה של זליגת אור) והשנייה פתירה ברמת ההגדרות של המכשיר."
היום אמור להגיע טכנאי של ח.י. - אני אעדכן כמובן.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

Huber,
בהרבה רכבי ספורט נותנים למתלים מספר מצבים, נוחות, מדיום וספורט משהו בנגנון.
לפי מה שאתה אומר - הם לא צריכים לעשות את זה...
כי במצב ספורט האוטו נוסע הרבה יותר טוב, אבל הגב סובל.... כי הרכב יותר קשיח.
בקיצור - שוב תקרא מה שאני כתבתי - במבחן שעשינו למקרנים - ששם ישבו תחשוב מנהלי האתר וכד' - ולא סתם אנשים שלא מכירים את התופעות - 50% מהאנשים העדיפו להפעיל את ה100HZ למרות הבעיות, ו50% אמרו שהם לא מסוגלים לראות את התופעות שאתה מדבר עליהן.
אני בין אלה שלא היה מוכן לסבול את זה.
לא הכל שחור או לבן.
ד"א - דוגמא אפילו יותר פשוטה מזאת למעלה - בהקשר למכוניות. מכוניות ספורט בד"כ כבר באות קשיחות בד"כ - אז למה אנשים קונים אותן בכלל בארץ כשהכבישים לא משהו? כשיש פקקים וכד? כי על אף החסרונות - אנשים נהנים מהמהירות, מהפוזה וכו'...
זה שיש למשהו יתרון וחיסרון - לא אומר שלא צריך לייצר אותו. או לספק אותו. העבודה שנותנים לך לכבות אותו או לשלוט בו - מעידה שגם היצרן מבין שיש עם זה איזו בעייה.
בהרבה רכבי ספורט נותנים למתלים מספר מצבים, נוחות, מדיום וספורט משהו בנגנון.
לפי מה שאתה אומר - הם לא צריכים לעשות את זה...
כי במצב ספורט האוטו נוסע הרבה יותר טוב, אבל הגב סובל.... כי הרכב יותר קשיח.
בקיצור - שוב תקרא מה שאני כתבתי - במבחן שעשינו למקרנים - ששם ישבו תחשוב מנהלי האתר וכד' - ולא סתם אנשים שלא מכירים את התופעות - 50% מהאנשים העדיפו להפעיל את ה100HZ למרות הבעיות, ו50% אמרו שהם לא מסוגלים לראות את התופעות שאתה מדבר עליהן.
אני בין אלה שלא היה מוכן לסבול את זה.
לא הכל שחור או לבן.
ד"א - דוגמא אפילו יותר פשוטה מזאת למעלה - בהקשר למכוניות. מכוניות ספורט בד"כ כבר באות קשיחות בד"כ - אז למה אנשים קונים אותן בכלל בארץ כשהכבישים לא משהו? כשיש פקקים וכד? כי על אף החסרונות - אנשים נהנים מהמהירות, מהפוזה וכו'...
זה שיש למשהו יתרון וחיסרון - לא אומר שלא צריך לייצר אותו. או לספק אותו. העבודה שנותנים לך לכבות אותו או לשלוט בו - מעידה שגם היצרן מבין שיש עם זה איזו בעייה.