אלמנטים של מורל בתיבה אטומה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום , אני בתהליכים של בחירת אלמנטים לזוג רמקולים מדפיים שאני רוצה לבנות .
אני לא אחד שמצפה מהרמקולים המדפיים שלו לרדת נמוך ואני אוהב איך הם נשמעים עם תיבות אטומות .
אני יותר מתעניין באלמנטים של מורל עקב המחיר הנמוך ואיכות הבנייה הגבוהה כמובן ולאחר שעברתי על רובם , ראיתי שרובם לא עובדים משהו עם תיבות אטומות ( בדיקה עם WINISD ובדיקה של BMP=Fs\Qes ) .
מה שיותר הפתיע אותי היא העובדה שסדרת ה ELITE ובכלל גם האלמנטים החדשים עם Carbon Fiber לא עובדים טוב עם תיבה אטומה , כיצד אני מגדיר טוב ? 3- באזור ה 60 הרץ מספק אותי ביותר , את השאר ישלים הסאב .

האלמנט המותאם ביותר לעבודה עם תיבה אטומה הוא ה CAW 638 עם תיבה אטומה של בערך 10 ליטר , לפי מה שבדקתי . אבל למרות זאת הגרף לא מספק אותי במיוחד כי הירידה כבר מתחילה ב 120 הרץ , ולמרות שכמובן זה לא שמיע כבר ב 100 הרץ זה מגיע ל 1- DB .

יש למישהו רעיון טוב יותר ? אולי המלצה לאלמנטים אחרים ? אני באמת מעדיף לא להזמין מחו"ל סקאנים או סיס למיניהם ...
ואני מפחד שפשוט לא ישמעו באס גם עם ה CAW 638 , יש למישהו ניסיון איתם ? הם מהסדרה החדשה של מורל ה Classic advanced .

עריכה : ה MW 146 - 144 לא באים בחשבון עקב דרישות הנפח העצומות שלו ...

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

רמקול חייב להיות מתוכנןן מראש לתיבה אטומה.

שליחה #2 

כל הרעיון של תיבה אטומה הוא שהאויר שלכוד בתוך התיבה משמש במקום ה- "קפיצים" שמחזיקים את הממברנה במרכז במקומה. ברמקול כזה הגמישות של כל החלקים המחזיקים את הטבעת גבוהה מהרגיל, ותדר התהודה של הרמקול ללא תיבה נמוך בהרבה.
בתיבה הסגורה האויר הלכוד, נדחס או מתפשט לפי השמע, והתכונות הגמישות שלו, יותר לינאריות מאשר של החומרים הפלסטיים. אבל משלמים על כך שאת תדר התהודה הנמוך קובע גודל (בעצם נפח) התיבה. בתיבה של 10 ליטר, לעולם לא תקבל באס רציני מתחת ל- 100 הרץ אלא אם משתשמשים בהאצה אלקטרונית, שדוחפת בכוח תדרים נמוכים. וגם דבר זה מחייב דרייבר מתוכנן במיוחד לכך.

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הבנתי . אז מה לדעתך אני צריך לעשות ? אני מעדיף להשתמש באלמנטים של מורל .
לרדת מהרעיון של תיבה אטומה ולבנות משהו עם פורט ?

העיניין הוא שאני מפחד מה Group Delay שיוצר "הדהוד" של הבאס ...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

אתה עובד עם תכנת סימולציה לפחות?

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

WINISD ...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

אז תריץ את כל סוגי הדרייברים שידך משגת, עד שתמצא משהו שעובד טוב (על הנייר...) - רק תזכור שיש להכניס את הנתונים של הדרייברים באופן ידני ולא להסתמך על הספרייה של התכנה.

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

כמו שאמרתי ה CAW 638 נראה טוב על הנייר בתיבה של 11 וחצי ליטר .
אבל Yosihary אמר שבלתי אפשרי להשיג באס נורמאלי מתחת ל 100 הרץ , ואני צריך מתחת ל 100 הרץ באס נורמאלי :)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

אני מציע שתבדוק האם הדברים נאמרו מתוך נסיון עם היחידה הנ"ל... אני אישית מעדיף להסתמך על תכנת הסימולציה (מתוך נסיון) מאשר על חוות דעת

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

הנסיון שלי הוא עם פיליפס

שליחה #9 

yairf כתב:אני מציע שתבדוק האם הדברים נאמרו מתוך נסיון עם היחידה הנ"ל... אני אישית מעדיף להסתמך על תכנת הסימולציה (מתוך נסיון) מאשר על חוות דעת
...
ואני לא רואה שמשהו בפיזיקה של קופסא אטומה השתנה. לפיליפס היה וופר 7065 (או 7066) (וממש באותו הקוטר) וגם הם נתנו לו שימוש בתיבה של 7 ליטר. למורל הזה מומלצת לפי האתר תיבה של 11 ליטר עם פורט.

אם מישהו מתעקש על רמקולים מדפיים קטנים, ובאס גדול, חבל שהוא יבנה (הרי הוא לא יכול לבצע מבחן האזנה) ואז כמו שאני מכיר את הצעירים הללו , בעדינות, זה לא יהיה זה.

תוצאה יפה יכולה להתקבל כמובן עם סאב רציני, לי למשל יש אפוס עם 10" תיבה אטומה, וכמובן דחיפת יתר שמורידה אותו עד 20.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”