אחרי הטעם המתוק של אתמול בערב עם דרים תיאטר.......ממש באותו מקום ועל אותה במה בדיוק......הסולן האגדי של כמה מההרכבים המשובחים שבסצינת הגראנג'................כריס קורנל הגדול.
טוב....ברור לי לחלוטין שהחומרים של דרים וקורנל אחרים........והציפיות אחרות.....והכישרון אחר ,דבר אחד משותף כן ישנו.......מוזיקה טובה.
מבחינת קהל......התכולה הייתה דומה מאוד.....עם יתרון קל לדרים תיאטר , והמדד בערבון מוגבל היה היציע מימין לבמה......שערב קודם היה מפוצץ מהתחלה..........והערב.....הוא היה ריק בתחילה ובהמשך קצת התמלא...אבל להערכתי היו שם בסביבות 10 אלף איש.
זה התחיל עם משינה בהרכב מלא........באיחוד מיוחד לביצוע אלבומם המצויין מפלצות התהילה.....במלואו.
גם לטעמי זה אלבומם הטוב ביותר.....למרות היותו הפחות מסחרי ,אבל זה ממש לא מעניין. הם עשו שם עבודה יפה בזמנו. למזלי הטוב.........הגעתי לקראת סוף ההופעה של משינה וטוב שכך.
עוד מהחנייה ששמול....הידהד המופע של משינה בוולויום חזק.......וכשהתקרבתי והגעתי לאיזור המיתחם.......שמחתי שאחרתי. הם פשוט היו הורגים לי את האוזניים. ווליום אדיר יותר מההופעה של דרים........וסאונד רע יחסית. מה שניקרא..........mess או בעברית צחה צפוף באוזן.
באלאנס רע של התופים הרג את כל הסאונד. המצילות עשו מסך של רעש , שמיסך את כל הכלים ובלע אותם ולא הבנת מי נגד מי ומה אתה שומע.
ודקות הסיום....עם הסולו תופים......והסאונד הרע..........שמחתי שזה ניגמר.
ושוב.....מחכים לדבר האמיתי. ויש חששות מהרבה קטעים של האלבום החדש על חשבון החומרים הטובים של פעם......ואז קצת אחרי 9.............מתחילה ההצגה של הערב השני.
הקהל מת קורנל ומקבל אותו בהמון אהבה ורעש ,וזה מתחיל. דבר ראשון מהעוצמה......שהייתה פחותה מהעוצמה שניגנה משינה.........לבל דומה מה שניקרא להופעה שהייתה ערב קודם..........ואין לי הסבר הגיוני למה.
למה דרים וקורנל נישמעים בעוצמה סבירה והגיונית..........ומשינה פיצצו את האוזניים . למה
ההופעה מתחילה בקטע מקפיץ שאני לא מזהה.......אבל דיי ברור לי שיהיה רוק והרבה כנראה. 2 גיטרות......עוד בסיסט....ומתופף............מעל כולם קורנל ,האיש והכריזמה מנצח על כולם עם טריקו שחורה.
הקהל עדיין אדיש יחסית לאמש.........ומחכה לחומרים הישנים של קורנל. ואחרי מיספר קטעים הוא מתחיל לשלוף אותם...... והקהל מתעורר.
אין ספק......ההצגה היא קורנל והקול שלו...........והלהקה מגבה אותו מאחור. ויש לו קול לבחור. לרגעים היה נידמה לי שאולי הקול הענק שלו טיפה משתנק לו......אבל הוא מספק את הסחורה ובגדול.
ואז הוא עובר לכמה חומרים מאלבומו האחרון " צעקה " .......וזהו כמובן קורנל אחר..........נינוח יותר ומלוקק............והקהל כנראה כמוני גם....זוכר לו חסד נעורים ומחכה לקטעים הגדולים שלו שעשו אותו.
ככל שההופעה ממשיכה........קורנל מתחיל עם החומרים הגדולים של סאונד גארדן הגדולה..........והקהל ??? אכן מתעורר.......שר איתו . רוב הקטעים מאלבומו הענק.....superunknown היו שם. והביצועים
קורנל לא זילזל בקהל.......נתן באמת את כל מה שהוא יכול ויודע.......ודפק גם הוא הופעה של למעלה משעתיים רצופות עם המון קטעים מצויינים.
בהמשך הוא עבר לכמה קטעים אקוסטיים נהדרים........הוא .הגיטרה ובלאדות הרוק הגדולות שלו.....והקהל איתו.
הנגנים ? ? עשו את עבודתם נאמנה ,עם כמה קטעי סולו גיטרה נחמדים..............כולל המתופף שדפק קטע סולו לא רע.........מבחינתי פיצוי קטן על מה שלא היה לי ערב קודם.....כשקורנל משבח אותו על עבודתו המצויינת באלבומו האחרון , אבל לכולם ברור......הדמות המרכזית על הבמה היא קורנל......שרץ עלייה מצד לצד........ובשלב מסויים.....פשוט ירד מקידמת הבמה ,ושר עם הקהל כשהוא ממש בתוכו........והקהל פירגן לו על זה בענק.
לקראת סיום ההופעה............החומרים בעיקר של סאונדגארדן ואודיו סלייב....הרוק/מטאל הגדול של סייאטל מהדהד בת"א.............ואיזה כף לשמוע את הדברים הטובים האלה.
וכמו כל דבר טוב........גם ההופעה הזו מסתיימת. אבל .......אז מגיע ההדרן , עם 3 קטעים מצויינים......והקטע האחרון שנועל את ההופעה......שלי אישית היה ברור שזה ההדרן.......black hole sun הענק. והמיתולוגי. ואיזה ביצוע......תענוג.
אז הבה נגילה כמו ערב קודם לא ממש היה לנו............אבל קטע של לד זפלין.....good times bad times .......הוא עשה ובגדול.
אז איך איך אני מסכם את הערב
הוא פרפומר מעולה.....סולן כריזמטי......עם קול ענק ,שגם נראה מליון דולר בגיל 45 , שמגובה בלהקה טובה שמחזיקה אותו מצויין.
ערב נהדר.......ששמחתי שהייתי בו והיתלבטתי אם ללכת ,מהחשש של הרבה " צעקה " וקצת של פעם........לשימחתי ההימור הצליח וזה היה ההפך.
אם אני צריך להשוות את 2 הערבים האחרונים
עד כאן.............עכשיו תנו לי ללכת לישון..... ומחר אנסה גם להעלות תמונות.......וגם מדרים.
רפי_א