כריס קורנל - ההופעה שהייתה הערב.......

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

אני באמת לא זוכר 2 ערבים רצופים של הופעות.........ועוד איזה תותחים ב 2 ערבים שונים.

אחרי הטעם המתוק של אתמול בערב עם דרים תיאטר.......ממש באותו מקום ועל אותה במה בדיוק......הסולן האגדי של כמה מההרכבים המשובחים שבסצינת הגראנג'................כריס קורנל הגדול.

טוב....ברור לי לחלוטין שהחומרים של דרים וקורנל אחרים........והציפיות אחרות.....והכישרון אחר ,דבר אחד משותף כן ישנו.......מוזיקה טובה.

מבחינת קהל......התכולה הייתה דומה מאוד.....עם יתרון קל לדרים תיאטר , והמדד בערבון מוגבל היה היציע מימין לבמה......שערב קודם היה מפוצץ מהתחלה..........והערב.....הוא היה ריק בתחילה ובהמשך קצת התמלא...אבל להערכתי היו שם בסביבות 10 אלף איש.

זה התחיל עם משינה בהרכב מלא........באיחוד מיוחד לביצוע אלבומם המצויין מפלצות התהילה.....במלואו.
גם לטעמי זה אלבומם הטוב ביותר.....למרות היותו הפחות מסחרי ,אבל זה ממש לא מעניין. הם עשו שם עבודה יפה בזמנו. למזלי הטוב.........הגעתי לקראת סוף ההופעה של משינה וטוב שכך.
עוד מהחנייה ששמול....הידהד המופע של משינה בוולויום חזק.......וכשהתקרבתי והגעתי לאיזור המיתחם.......שמחתי שאחרתי. הם פשוט היו הורגים לי את האוזניים. ווליום אדיר יותר מההופעה של דרים........וסאונד רע יחסית. מה שניקרא..........mess או בעברית צחה צפוף באוזן.
באלאנס רע של התופים הרג את כל הסאונד. המצילות עשו מסך של רעש , שמיסך את כל הכלים ובלע אותם ולא הבנת מי נגד מי ומה אתה שומע.
ודקות הסיום....עם הסולו תופים......והסאונד הרע..........שמחתי שזה ניגמר.

ושוב.....מחכים לדבר האמיתי. ויש חששות מהרבה קטעים של האלבום החדש על חשבון החומרים הטובים של פעם......ואז קצת אחרי 9.............מתחילה ההצגה של הערב השני.

הקהל מת קורנל ומקבל אותו בהמון אהבה ורעש ,וזה מתחיל. דבר ראשון מהעוצמה......שהייתה פחותה מהעוצמה שניגנה משינה.........לבל דומה מה שניקרא להופעה שהייתה ערב קודם..........ואין לי הסבר הגיוני למה.
למה דרים וקורנל נישמעים בעוצמה סבירה והגיונית..........ומשינה פיצצו את האוזניים . למה ????

ההופעה מתחילה בקטע מקפיץ שאני לא מזהה.......אבל דיי ברור לי שיהיה רוק והרבה כנראה. 2 גיטרות......עוד בסיסט....ומתופף............מעל כולם קורנל ,האיש והכריזמה מנצח על כולם עם טריקו שחורה.

הקהל עדיין אדיש יחסית לאמש.........ומחכה לחומרים הישנים של קורנל. ואחרי מיספר קטעים הוא מתחיל לשלוף אותם...... והקהל מתעורר.

אין ספק......ההצגה היא קורנל והקול שלו...........והלהקה מגבה אותו מאחור. ויש לו קול לבחור. לרגעים היה נידמה לי שאולי הקול הענק שלו טיפה משתנק לו......אבל הוא מספק את הסחורה ובגדול.

ואז הוא עובר לכמה חומרים מאלבומו האחרון " צעקה " .......וזהו כמובן קורנל אחר..........נינוח יותר ומלוקק............והקהל כנראה כמוני גם....זוכר לו חסד נעורים ומחכה לקטעים הגדולים שלו שעשו אותו.

ככל שההופעה ממשיכה........קורנל מתחיל עם החומרים הגדולים של סאונד גארדן הגדולה..........והקהל ??? אכן מתעורר.......שר איתו . רוב הקטעים מאלבומו הענק.....superunknown היו שם. והביצועים ???? אכן טובים.

קורנל לא זילזל בקהל.......נתן באמת את כל מה שהוא יכול ויודע.......ודפק גם הוא הופעה של למעלה משעתיים רצופות עם המון קטעים מצויינים.

בהמשך הוא עבר לכמה קטעים אקוסטיים נהדרים........הוא .הגיטרה ובלאדות הרוק הגדולות שלו.....והקהל איתו.

הנגנים ? ? עשו את עבודתם נאמנה ,עם כמה קטעי סולו גיטרה נחמדים..............כולל המתופף שדפק קטע סולו לא רע.........מבחינתי פיצוי קטן על מה שלא היה לי ערב קודם.....כשקורנל משבח אותו על עבודתו המצויינת באלבומו האחרון , אבל לכולם ברור......הדמות המרכזית על הבמה היא קורנל......שרץ עלייה מצד לצד........ובשלב מסויים.....פשוט ירד מקידמת הבמה ,ושר עם הקהל כשהוא ממש בתוכו........והקהל פירגן לו על זה בענק.

לקראת סיום ההופעה............החומרים בעיקר של סאונדגארדן ואודיו סלייב....הרוק/מטאל הגדול של סייאטל מהדהד בת"א.............ואיזה כף לשמוע את הדברים הטובים האלה.

וכמו כל דבר טוב........גם ההופעה הזו מסתיימת. אבל .......אז מגיע ההדרן , עם 3 קטעים מצויינים......והקטע האחרון שנועל את ההופעה......שלי אישית היה ברור שזה ההדרן.......black hole sun הענק. והמיתולוגי. ואיזה ביצוע......תענוג.

אז הבה נגילה כמו ערב קודם לא ממש היה לנו............אבל קטע של לד זפלין.....good times bad times .......הוא עשה ובגדול.

אז איך איך אני מסכם את הערב ???? כן נהנייתי. סאונד טוב ,דומה לאמש.........אולי אפילו טיפה טוב יותר.....באלאנס טוב.....וקורנל שלא איכזב.......ובסופו של דבר קיים והגיע ( אחרי הביטול הקודם ) , ונתן את כל שיכל.
הוא פרפומר מעולה.....סולן כריזמטי......עם קול ענק ,שגם נראה מליון דולר בגיל 45 , שמגובה בלהקה טובה שמחזיקה אותו מצויין.

ערב נהדר.......ששמחתי שהייתי בו והיתלבטתי אם ללכת ,מהחשש של הרבה " צעקה " וקצת של פעם........לשימחתי ההימור הצליח וזה היה ההפך.

אם אני צריך להשוות את 2 הערבים האחרונים ????? זה קשה . אומנם 2 ערבים שקשורים לרוק ולמטאל.........אבל שונים בתכלית בחומרים המוזיקאליים......אבל עדיין אני חושב שהערב הקודם של דרים היה מדהים יותר......וגם הקהל , היה נילהב יותר אמש.

עד כאן.............עכשיו תנו לי ללכת לישון..... ומחר אנסה גם להעלות תמונות.......וגם מדרים.

רפי_א

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 598
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

מה היה הסטליסט?

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

למה דרים וקורנל נישמעים בעוצמה סבירה והגיונית..........ומשינה פיצצו את האוזניים . למה [מה?!]
...
כי הסאונדמנים בארץ חסרי כל כישרון אך מלאים עד הפקק באגו זה למה :evil:
שקריס עלה הסאונד עבר לידיים של איש הקול שלו.

עכשיו שאתה מספר על ההופעה אני מצטער שלא הלכתי
:אההם:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #4 

הופעה מעולה, באמת. ואני לא מחסידי קורנל. אוהב אותו, מעריך אותו, אפילו מחזיק שני אלבומי סולו ברפרטואר הפלייליסט שלי, אבל לא כמו עוד כמה אנשים שהצטרפתי אליהם. בסופו של דבר? באמת שהיה כיף גדול.

היה מצחיק לראות איך אנשים מסתובבים לדבר ברגע שהוא התחיל עם השירים מ-SCREAM.
הוא ביצע אגב גם את בוב מארלי - רדמפשן סונג. הצליח להפתיע הבחור.
הקטע האקוסטי גם כן היה חביב ביותר.
אישית, מאוד היה חסר לי ביצוע של say hello to heaven, אבל סה"כ הוא באמת ביצע הרבה מאוד מהחומר ה"מוקדם" יותר שלו.

שווה 315 ש"ח. (Y) (Y)

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו

אתה צודק קרני.....

שליחה #5 

באמת בקטעים של האלבום " צעקה " כאילו שבקהל הייתה תכונה אחרת , ומלהיות מרוכזים בהופעה ,הקהל ברובו כאילו לקח איזו אתנחתא ,והיה עסוק בקצת בלדבר ולהיסתובב.

אבל היה ערב גדול בסופו של דבר....שהשאיר טעם הרבה יותר מטוב.

( בערב אחרי העבודה....אני אעלה כמה תמונות )

רפי_א

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78843
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #6 

תודה! (Y)

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו

אורי דרורי.....

שליחה #7 

ראה מיקבץ מייצג מהפלייליסט..........בקטעי הוידאו שהוספתי בפוסט התמונות מההופעה.

רפי_א

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

המוח כתב:
למה דרים וקורנל נישמעים בעוצמה סבירה והגיונית..........ומשינה פיצצו את האוזניים . למה [מה?!]
...

...

לא להאמין כמה אתה צודק .
בארץ פשוט לא יודעים לבצע באלנס .
בהופעה של יורייה זה ממש בלט , להקת החימום עלתה לבמה ("בריח מטאל" ) , הסאונד היה פשוט קטסטרופה כמות הבאס
הצליחה להעיף את היושבים עוד 20 מטר אחורה .
אבל כשיורייה עלו ונוהלו ע"י סאונדמנית , נקבה באיזור שנות ה 50 שלה , שגם חברי הלהקה מפחדים לפתוח את הפה מולה
התקבלה התוצאה הטובה ביותר ששמעתי בחיי .

גם בהופעות אחרות כגון נחש לבן , דריים ועוד הסאונד שבוצע ע"י ישראלים מנופחי אגו פשוט בלתי ניסבל .

זה פשוט לא להאמין איך כל כך הרבה שנים מליון הופעות ועדיין לא מסוגלים לספק סאונד ברמה סבירה , רק סבירה לא כמו של יורייה .
(Y) (Y) (Y)
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #9 

אייל

לדעתי הסאונדמן בהופעה של דרים היה מחו"ל ולעניות דעתי הסאונד בהופעה היה בהחלט סביר +++ ואפילו טוב לקראת אמצע סוף ההופעה (ולא רק בגלל שינוי המיקום שלנו)

tals79
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 863
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #10 

אני חושב שהסאונד בהופעה של פול מקרטני היה מעולה :)

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

כריס קורנל וגראנג'

שליחה #11 

בתור אחד שבאמת שומע הכל, אחד הסגנונות שהיה לי יותר קשה להתחבר אליו הוא הגראנג'.
יש שם דברים שאני כן אוהב -Superunknown ו-Badmotorfinger של Soundgarden, האלבום Nevermind של Nirvana והאלבום Dirt של Alice in Chains. זהו. את Ten של Pearl Jam אני לא ממש מסוגל לשמוע.
הגראנג' והתרבות של הגראנג' מייצגות לדעתי את כל הרע של שנות ה-90, והמוזיקה שלהן לדעתי בהחלט נשמעת אליבא אביב גפן כמו מוזיקה של דור מזויין.
רעש, רעש ועוד רעש, ולא מדובר רק בגראנג'. Oasis, Suede ו-Blur לא הרבה יותר טובים.
גם מי שחושב ש"מפלצות התהילה" של משינה זה האלבום הכי טוב שלהם... נו, שיהיה, כל אחד והטעם שלו...
מבחינתי לפחות ההומור והיופי של "העמותה לחקר התמותה" וההתפכחות המבורכת שהלהקה עשתה ב"להתראות נעורים, שלום אהבה" מדברים אלי הרבה יותר.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #12 

המוח כתב:
...

...
היה מקרה דומה בהופעה של EVERGREY השוודים לפני איזה שנה וחצי במועדון בדרום תל אביב ששכחתי את שמו.
עלתה להקה ישראלית שפשוט גרמה לי כמעט לעזוב שם, נגעלתי , סאונד גרוע ביותר , ווליום שהרס לי את השמיעה.

פתאום עלה הסאונדמן השוודי לעמדה (קשה לזהות שוודים), בעזרת עובד במה שוודי (עם הומור) הם עשו בלאנס בין ההופעות.
כש EVERGREY עלו , נדהמתי שמהרמקולים האלה יכול לצאת סאונד כל כך טוב.
למרות שאמרו לי פה בפורום שהסאונד לא היה כזה טוב.

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו

קצת חולק עלייך Booboo.....

שליחה #13 

אני יודע שאתה שומע הרבה דברים טובים ומעניינים.........אבל להגיד שהגראנג' הוא רעשששששששש ??? סורי איש יקר.

( תרבות הרוע ???? לא ניכנס לפוליטיקה של התקופה מממממממ אבל נכון שהרבה סמים היו בה........אבל איזו מוזיקה , פשוט ניפלא )

מוזיקה עושה רעש......בעצם כל דבר בחיים עושה רעש , רק השאלה אם הרעש עושה נחמד באוזן.

רעש של מכונות באולם ייצור במיפעל ,יעשה לי רעש שאני לא יאהב כנראה........רעש של מנוע של הארלי דייוידזון......אכן יעשה לי כבר רעש הרבה יותר נעים באוזן חחחחחחח , ושאחבר גיטרה לאפקט דיסטורשן מממממממ אין ספק שזה יעשה לי עוד יותר טוב.

הגראנג' הוציא החוצה כמה מהכישרונות הגדולים של עולם הרוק הכבד.......נירוונה ? ? ? נוורמיינד הוא פנינת מוזיקה עם סאונד מדהים ,למרות שקוביין בקושי מסוגל להוציא רבע סולו גיטרה נורמלי......אבל איזה שילוב ??? איזה סטייל ??? פשוט והאוווווווווווו למרות שאני לא אוהב את כל הקטעים בנוורמיינד.

גם קורנל......כמה מהקטעים הכי יפים שלו או של סאוונדגארדן..............הם דווקא הבלאדות רוק שלו. אדיר.

אליס אין צ'יינס ??? האלבום דירט ??? מאלבומי הרוק הגדולים בהיסטוריה לטעמי...........ולהגיד שאליס עשו רעש ???? זה נכון שלסיגנון הגראנג' היה סטייל מיוחד ,וסאונד מיוחד ,אבל כמה הרמוניה ומלודייה יש להם..........פשוט ענק.

והנה 2 קטעים מהיפים של אליס אין צ'יינס.......וכמה רכות יש בקטעים האלה למרות סאונד הגיטרות המתכתי. גדול.

לינק לוידאו

לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=FL0cK4gaEuM&feature=fvst">לינק לוידאו

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”