סרטים בבלו ריי לעומת YES HD

פורום נגני DVD ובלוריי, סטרימרים וממירים של AppleTV ו-GoogleTV- כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #1 

העניין הוא כזה:
אני מוריד ריפים מלאים של בלו ריי, ובדרך כלל הם בפורמט *שאינו* 16:9. אני רואה אותם עם פסים שחורים למעלה ולמטה, אין שום בעיה עם זה, נושא הפורמטים של סרטי קולנוע דוסקס לעייפה בפורום, עד כאן הכל ברור.
העניין מתחיל להיות מעניין כשאותו סרט בדיוק משודר ה YES HD - ואז *תמיד* הסרט על מסך מלא, זאת אומרת ביחס של 16:9. מה קורה פה? ברור לי שיס לא מותחים את התמונה, כי אין שום עיוות. ניסיתי ממש להשוות פריימים ולא כל כך הצלחתי, נדמה לי, לא בטוח, שהפריים של יס חותך משני הצדדים של המקור. מישהו יכול לתת הסבר מלא?

ואם כבר, שאלה נוספת - מאיזה מדיה בדיוק YES משדרים את הסרטים, מישהו יודע?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

yes לא חותכים שום חלק מהפריים. קוראים לזה Open Matte וכל סרט שצולם בסופר-פילם 35mm יכולים לעשות את זה עליו. סרטים מסוימים משודרים גם ב- yesHD ב- 2.35:1 בגלל שאי-אפשר לעשות עליהם Open Matte. בשיטה זו לא מאבדים שום מידע מהסרט, אלא מקבלים יותר מידע (לא רלוונטי לדעת הבמאי) בהשוואה לגרסת ה- 2.35:1.
כשמוציאים סרטים ב- Blu-Ray, מעדיפים להשאיר את הפורמט של התמונה כמו שהבמאי התכוון לכך, כך שזה בדר"כ 2.35:1 OAR (Original Aspect Ratio) בסרטים.

בקיצור, אני מעדיף ב- Open Matte. יש שמעדיפים שלא לגעת ב- OAR ולהשאיר את הפסים השחורים. שוב, בניגוד ל- Pan & Scan, פה אין איבוד מידע, אלא תוספת (לא רלוונטית לדעת הבמאי) של מידע.

לשאלתך השניה. המדיה שממנו yes משתמשת היא קלטות ביטא דיגיטליות ב- HD.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

זה בדיוק כמו ש-smallville4r אמר.

הסיבה שזה ככה הוא open matte. הסיבה שבבלוריי יש פסים היא פשוט מכיוון שמי שהכניס אותם מעדיף OAR ולכן יש פסים שחורים.

Yondalar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

עופר,
אתה יכול בבקשה להסביר את התהליך של Open Matte?
לא הבנתי אם יס עושים את זה או שהם כבר קונים אז זה ככה?

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #5 

אני גם לא מבין. אתה רוצה לומר שהתמונה של יס מכילה *יותר* מידע מהבלו ריי? אתה אומר שהפסים השחורים שיש בבלו ריי כן צולמו במקור אבל חותכים אותם? ומה רואים בקולנוע - כמו הבלו ריי? כמו YES?

ואחרי שתענה על כל השאלות האלה, אני אשאל את השאלה הקשה מכולם - איך ייראה האביר האפל כשיקרינו אותו ביס HD ? :)

שלח תגובה

חזור אל “נגנים וסטרימרים”