שידורי HD בקרוב בערוצי ישראל

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

שמתם לב שרוב הפירסומות וחלק מהכתבות בערוץ 2-10מצולמים בפורמט 16:9 שזה אומר שמכנים את שידורי הערוצים לHD . גם היום בשיחה עים המקורת שלי נאמר שתוך שנה ערוצי ישראל לפחות ערוץ 2+10 יעברו בהדרגה לHD . גם בחו"ל ערוצי הHD מערבבים חומר שמוקלט ברגיל . במיוחד בערוצי איטליה הפירסומות מוקלטים ברגיל
מקטנים את המסך, ל3:4 . ובצדדים רואים רקע כחול

נקווה שזה יתגשם במהרה בימינו
רק הטכנאי קרמר

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #2 

תודה על התוספת של "עובד במיקצוע לווינים"
רק הטכנאי קרמר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #3 

אין קשר.

בתחום הפרסומות עובדים כבר המון זמן עם הכנה ל-HD

בערוצים 10 + 2 אוהבים לצלם רחב כי זה מרגיש "קולנועי" או "מיוחד"

לא ידוע לי על שום תוכניות אופרטיביות של הערוצים הללו לעבור ל-HD בשנים הקרובות.

IN FACT, אין אפילו ניידת HD אחת בישראל ולערוצים אין ממש כסף לשדרג לדברים מהסוג הזה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #4 

לא יודע לגבי ערוץ 2, אבל ערוץ 10 הקפיא את כל ההפקות שלו עד לינואר 2010 מתוך חוסר וודאות לגבי עתיד הערוץ.
לא נראה לי שמישהו שם מבצע כרגע השקעה טכנולוגית לזמן ארוך. להיפך, לדעתי הם מנסים לחסוך כל גרוש כרגע.
You are never fully dressed without a smile

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #5 

Shed כתב:לא יודע לגבי ערוץ 2, אבל ערוץ 10 הקפיא את כל ההפקות שלו עד לינואר 2010 מתוך חוסר וודאות לגבי עתיד הערוץ.
לא נראה לי שמישהו שם מבצע כרגע השקעה טכנולוגית לזמן ארוך. להיפך, לדעתי הם מנסים לחסוך כל גרוש כרגע.
...
אני מכיר אנשים שעובדים שם וכולם יושבים על הסיכות שם.
אין מצב שמישהו מדבר שם על HD עד אפילו 2012
Need more cowbell

roeelo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

מה עם ערוצי XXX, גם יהיו באיכות כזאת?

:lol:
נערך לאחרונה על ידי roeelo ב 17/06/2009 0:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #7 

יעקב,
כנראה הכונה לליגת העל שחלק ישודר ביס
הסאונד של הכדור יהיה בAC3
http://tech.walla.co.il/?w=/4000/1456775
שראלי HD
יום שני, 23 במרץ 2009, 14:49 מאת: דניס ויטצ'בסקי, מערכת וואלה!

ההפרדה הגבוהה (צילום: יחצ)

מגיעה לגביע הטוטו (צילום: ברני ארדוב)
yes תתחיל לשדר בחודש אוגוסט אירועי ספורט ישראלי בהפרדה גבוהה. בין השידורים: גביע המדינה בכדורגל וליגת העל בכדורסל

שידורי ספורט בהפרדה גבוהה מגיעים גם למשחקים מקומיים. חברת שידורי הלוויין yes הכריזה כי החל מחודש אוגוסט היא תחל בשידור חי של אירועי ספורט ישראלי בערוץ ספורט 5 HD. השידורים יכללו משחקים של גביע הטוטו וגביע המדינה בכדורגל, משחקי כדורסל גברים ונשים ומשחקי טניס.

ב-yes אומרים כי מדובר יהיה בשידור של כ-100 אירועי ספורט ישראלי במהלך שנת 2008, שישודרו באמצעות ניידת שידור מיוחדת. נכון לעכשיו, מדובר בשידור של משחקי ערוץ הספורט בלבד, כך שלא ידוע עדיין אם ומתי תשודר גם ליגת העל ומשחקי הנבחרת. הסיבה לכך היא זכויות השידור למשחקים, שנמצאים בידי צ'רלטון והערוצים המסחריים.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

יש בצפון שידור קרקעי

שליחה #8 

אז כך . יש משדר בטירת כרמל משדר דרומה כמה שאפשר 400 W במלון דן פנורמה יש משדר . בראדר (אוניורסיטה) . ובצפת יש משדר . כולם בערוץ CH29 .
איילו שאומרים שתוך שנה יהייה שידור בHD . הם האנשים העוסקים בהקמת מערכת המשדרים במדינה חברים שלי .
ואת כול השינויים שהיו בשידורי ישראל בלווינים החלפת תדרים וכ' הם צפו . אז גם הם קרובים לצלחת כניראה שמעו שמדברים על זה . מה זה שידור HD ??? רוחב פס יהייה HD . החומר יהייה בהתחלה מעט בHD והרוב שידור רגיל .
עים הזמן יוסיפו שידורים בהפרדה גבוה . גם הערוצים שאני קולט מחו"ל בHD . הערוצים בכללים מעורב בהם חומד רגיל וHD . גם יורוספורט מערבב HD ורגיל

זוכרים את תחילת שידורי הצבע בשנת 82 לא הכול הייה צבע . הייה מעורבב שחור לבן וצבע . כך יהייה גם בHD

ומעט היסטוריה . תחנות הטלויזיה קפריסין וישראל בתחילת שנות השביעים לא שידרו יום יום . אלה רק בימי ראשון שלילשי וחמישי ושבת . מילבד ישראל שלא שידרו בשבת ביגלל הדתיים .
ועד שיהודי אחד מרמת גן פנה לשופט תורן ביום שישי . טען שהוא משלם אגרה ומגיע לו שידורים גם ביום שישי .
השופט נתן רשות לשדר בשישי בליילה . וחיים יבין רץ לאולפן והיחיל לשדר .
השידורים ניגמרו בשעה 10:30 בליילה .כאשר הודיעו שנאצר מת ב11 בליילה נשיא מיצרים . הטלויזיה פתחה את השידורים עים חדשות ב11 בליילה . כמובן שביום שבת הלכנו לים , כי לא היו שידורים ביום שבת . השידורים ניפתחו
בשעה 6 בערב . טקס הפתיחה האולמפידה מימנכן (שנרצחו הספורטאים ) לא שודר בשידור ישיר . כי הייה שבת .

היו זמנים בשחור לבן וצבע והיום יש לנו מאות ערוצים מיסביב לשעון ולא מרוצים
רק הטכנאי קרמר

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

מה עוד נודע לי .

שליחה #9 

כמה חודשים אחרי ה8/2 שיתחילו השידורים . אז ערוץ הקניות . ערוץ 23 .ערוץ 24. ערוץ 9 יפנו לבג"ץ למה לא מכניסים את הערוצים שלהם לחבילה . כי במיילה הם חיים רק מיפריסומות . נודע לי ממקורבי
רק הטכנאי קרמר

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

Re: יש בצפון שידור קרקעי

שליחה #10 

הטכנאיקרמר כתב:אז כך . יש משדר בטירת כרמל משדר דרומה כמה שאפשר 400 W במלון דן פנורמה יש משדר . בראדר (אוניורסיטה) . ובצפת יש משדר . כולם בערוץ CH29 .
איילו שאומרים שתוך שנה יהייה שידור בHD . הם האנשים העוסקים בהקמת מערכת המשדרים במדינה חברים שלי .
ואת כול השינויים שהיו בשידורי ישראל בלווינים החלפת תדרים וכ' הם צפו . אז גם הם קרובים לצלחת כניראה שמעו שמדברים על זה . מה זה שידור HD ??? רוחב פס יהייה HD . החומר יהייה בהתחלה מעט בHD והרוב שידור רגיל .
עים הזמן יוסיפו שידורים בהפרדה גבוה . גם הערוצים שאני קולט מחו"ל בHD . הערוצים בכללים מעורב בהם חומד רגיל וHD . גם יורוספורט מערבב HD ורגיל

זוכרים את תחילת שידורי הצבע בשנת 82 לא הכול הייה צבע . הייה מעורבב שחור לבן וצבע . כך יהייה גם בHD

ומעט היסטוריה . תחנות הטלויזיה קפריסין וישראל בתחילת שנות השביעים לא שידרו יום יום . אלה רק בימי ראשון שלילשי וחמישי ושבת . מילבד ישראל שלא שידרו בשבת ביגלל הדתיים .
ועד שיהודי אחד מרמת גן פנה לשופט תורן ביום שישי . טען שהוא משלם אגרה ומגיע לו שידורים גם ביום שישי .
השופט נתן רשות לשדר בשישי בליילה . וחיים יבין רץ לאולפן והיחיל לשדר .
השידורים ניגמרו בשעה 10:30 בליילה .כאשר הודיעו שנאצר מת ב11 בליילה נשיא מיצרים . הטלויזיה פתחה את השידורים עים חדשות ב11 בליילה . כמובן שביום שבת הלכנו לים , כי לא היו שידורים ביום שבת . השידורים ניפתחו
בשעה 6 בערב . טקס הפתיחה האולמפידה מימנכן (שנרצחו הספורטאים ) לא שודר בשידור ישיר . כי הייה שבת .

היו זמנים בשחור לבן וצבע והיום יש לנו מאות ערוצים מיסביב לשעון ולא מרוצים
...
(Y)

ממש פינתו של אבשלום קור .

מות נאצר היה כמדומני בספטמבר 1970 , אני הייתי אפילו לא בן חודש.

אתה רוצה להגיד שבמהלך כל מלחמת ההתשה לא היתה טלויזה כל יום ? השכלתי !

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #11 

הטכנאיקרמר כתב:שמתם לב שרוב הפירסומות וחלק מהכתבות בערוץ 2-10מצולמים בפורמט 16:9 שזה אומר שמכנים את שידורי הערוצים לHD . גם היום בשיחה עים המקורת שלי נאמר שתוך שנה ערוצי ישראל לפחות ערוץ 2+10 יעברו בהדרגה לHD . גם בחו"ל ערוצי הHD מערבבים חומר שמוקלט ברגיל . במיוחד בערוצי איטליה הפירסומות מוקלטים ברגיל
מקטנים את המסך, ל3:4 . ובצדדים רואים רקע כחול

נקווה שזה יתגשם במהרה בימינו
...
אין קשר בין קוים שחורים בפרסומות למעלה ולמטה להכנה לקראת שידורי HD בישראל.
זה סתם קוים שחורים בשביל הלוק הקולנועי.
המצלמה יכולה להיות 4:3.
אני מהמר על שנת 2349, שבה ערוץ 1 ישקול מעבר ל HD.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #12 

כנראה 9432 לספירה ישדרו גם את ערוץ 23 החינוכית שמבחינת תכנים הוא מיתולוגי
,אך כל פעם שאני מזפזף בערוץ נראה לי ששיש צורך לכייל את המסך

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #13 

ביום שבו ישדרו הערוצים הישראלים ב-HD יצמחו לי שערות על היד.קדם כל שיספקו SD סביר.ושיעברו לעבודה ב-TAPELESS ולא בBETACAM SP אנלוגי עתיק.(חוץ מערוץ 10,צדיק אחד בסדום מהבחינה הזאת).
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

מר איתי קוים שחורים

שליחה #14 

ערוץ BBC ורד משדר רגיל לא HD אבל תמונה עים 2 פסים שחורים . כאשר הממיר שלי מוגדר על אוטומט המסך נפתח ל16:9 . וערוץ 2 נישאר בפורמט 3:4 . בטלויזיה רגילה 3:4 רואים שני פסים שחורים למעלה ולמטה .בערוץ BBC וורד . בLCD שלי סוני המסך ניפתח ל16:9 . בערוץ 2 /10 חסר הפולס שפותח את המסך כאשר יש 2 פסים שחורים . כי יתר השידורים הם רגילים . חברה לא לזלזל בקידמה . גם ערוצי ישראל יעברו בהדרגה לHD .

מעט היסטוריה : כאשר הערוץ הראשון הוסיף שעה וחציא לשידור פסוקו של יום הייה בשעה 23:45 מאוד מאוחר בליילה . אז צופים כתבו מיכתבים למערכות העיתונים . שזה פשע לשדר עד מאוחר בליילה כי למחרת קשה לקום לעבודה . תחנות הרדיו כמו גלי צה"ל היו עושים כיבוי אורות בשעה 22:30 עים חצוצרה כמו ללכת לישון . ורשת ב סגרה שידור ב11 בליילה . רק במילחמת הכיפור היתחילו תחנות הרדיו לשדר 24 שעות ביממה . ומאז נימשך ההסדר הזה . במילחמת המיפרץ כאשר נפלו הסקדים הראשונים בשנת 1990 והייתה עזעקה . הטלוזיה הרי סגרה שידור ב11 בליילה . ואז היחליטו שידור לכול הליילה שירים . וכאשר הייתה אזעקה . פרצו לשידור "נחש צפע"

והיום מאות ערוצים מיסביב לשעון 24 שעות ביממה . ולא מרוצים מיזה
רק הטכנאי קרמר

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #15 

אתה עושה סלט קומפוט בין שידורים 16:9 לשידורי HD - שאין בינהם קשר.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

מה הקשר ???

שליחה #16 

יש קשר . ומה הוא הקשר לדוגמה :
ישנו ערוץ הונגרי שמשדר ב3 שיטות את אותו שידור בלוויין
1. שידור HD מלא כמובן שהוא גם 16:9 .
2. אותו שידור ב16:9 בשידור רגיל .
3. ומי שיש לו טלויזיה 3:4 רואה 2 פסים שחורים למעלה ולמטה . שזה תמונה 16:9 בקטן .

הנה הקישור לתחנה http://www.lyngsat.com/hotbird.html
התדר הוא 12130ולתחנה קוראים M2 והיא מופיע 3 פעמים כול פעם בפורמט אחר .

כך שאני יודעה מה אני כותב . אולי אתה חושב שאתה יודע אבל אתה לא מבין כלום בפומטים
רק הטכנאי קרמר

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #17 

אני עדיין לא הבנתי מה הקשר בין 16:9 לHD...
ברור ש HD מצלמים ב16:9 או בפורמט רחב יותר
אבל מצלמים גם 16:9 בSD - כמו למשל במצלמות וידאו... וגם סרטי DVD...

כדאי גם שתכתוב בצורה ראויה.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

מה הקשר

שליחה #18 

היתחלתה להבין יפה . היום מצלמים חומר בHD ומשדרים את זה בנתיים ב16:9 לי יש ממיר HD לוויני אני רואה בו שידורים HD מאיטליה ספורט . לשכן אני מעביר כבל והוא רואה את אותו שידור דרך חוט AV רק ב16:9 את אותו מישחק . בSD . השירשור התחיל בזה שחלק מהפירסומות והכתבות בערוץ 2-10 מצולמים עים הכנה לHD בפורמט 16:9 שזה מראה שמיתכוננים לשידורי HD בערוצי ישראל תוך שנה . וגם מדברים על זה בין הטכנאים המתקינים את הרשת של השידור הקרקעי
רק הטכנאי קרמר

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #19 

שוב, אין קשר בין 16:9 לבין HD.

תראה באנגליה לדוגמא שם עברו כמעט בבת אחת ל- 16:9 בכל התחנות. אבל עדיין הרבה מאוד מהתוכניות לא מצולמות ב-HD בגלל שזה עולה יקר - פשוט מצלמים אותן במצלמות SD שמצלמות ב- 16:9. אין כל קשר ל-HD. בכלל לא.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

אין קשר יש קשר

שליחה #20 

באנגליה אתה יודע מה שנעשה . איך אתה יודע מה נעשה בישרא? מעניין . אני משאר אולי אתה צודק אולי אני צודק .
לי זה ניראה כך זה הכול . מעבר לזה אין שום קשר מבוסס . בסך הכול השערה . והרבה השערות אצלי התגשמו . אז אולי גם כאן אני צודק אולי הציוד הוא כבר בחלקו HD אבל משדר רגיל . כמו נגן בלו רי שיכול גם לשדר תקליטור רגיל
רק הטכנאי קרמר

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”