שידורי HD בקרוב בערוצי ישראל
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
שמתם לב שרוב הפירסומות וחלק מהכתבות בערוץ 2-10מצולמים בפורמט 16:9 שזה אומר שמכנים את שידורי הערוצים לHD . גם היום בשיחה עים המקורת שלי נאמר שתוך שנה ערוצי ישראל לפחות ערוץ 2+10 יעברו בהדרגה לHD . גם בחו"ל ערוצי הHD מערבבים חומר שמוקלט ברגיל . במיוחד בערוצי איטליה הפירסומות מוקלטים ברגיל
מקטנים את המסך, ל3:4 . ובצדדים רואים רקע כחול
נקווה שזה יתגשם במהרה בימינו
נקווה שזה יתגשם במהרה בימינו
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

תודה על התוספת של "עובד במיקצוע לווינים"
רק הטכנאי קרמר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
אין קשר.
בתחום הפרסומות עובדים כבר המון זמן עם הכנה ל-HD
בערוצים 10 + 2 אוהבים לצלם רחב כי זה מרגיש "קולנועי" או "מיוחד"
לא ידוע לי על שום תוכניות אופרטיביות של הערוצים הללו לעבור ל-HD בשנים הקרובות.
IN FACT, אין אפילו ניידת HD אחת בישראל ולערוצים אין ממש כסף לשדרג לדברים מהסוג הזה.
בתחום הפרסומות עובדים כבר המון זמן עם הכנה ל-HD
בערוצים 10 + 2 אוהבים לצלם רחב כי זה מרגיש "קולנועי" או "מיוחד"
לא ידוע לי על שום תוכניות אופרטיביות של הערוצים הללו לעבור ל-HD בשנים הקרובות.
IN FACT, אין אפילו ניידת HD אחת בישראל ולערוצים אין ממש כסף לשדרג לדברים מהסוג הזה.
לא יודע לגבי ערוץ 2, אבל ערוץ 10 הקפיא את כל ההפקות שלו עד לינואר 2010 מתוך חוסר וודאות לגבי עתיד הערוץ.
לא נראה לי שמישהו שם מבצע כרגע השקעה טכנולוגית לזמן ארוך. להיפך, לדעתי הם מנסים לחסוך כל גרוש כרגע.
לא נראה לי שמישהו שם מבצע כרגע השקעה טכנולוגית לזמן ארוך. להיפך, לדעתי הם מנסים לחסוך כל גרוש כרגע.
You are never fully dressed without a smile
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אני מכיר אנשים שעובדים שם וכולם יושבים על הסיכות שם.Shed כתב:לא יודע לגבי ערוץ 2, אבל ערוץ 10 הקפיא את כל ההפקות שלו עד לינואר 2010 מתוך חוסר וודאות לגבי עתיד הערוץ.
לא נראה לי שמישהו שם מבצע כרגע השקעה טכנולוגית לזמן ארוך. להיפך, לדעתי הם מנסים לחסוך כל גרוש כרגע....
אין מצב שמישהו מדבר שם על HD עד אפילו 2012
Need more cowbell
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
יעקב,
כנראה הכונה לליגת העל שחלק ישודר ביס
הסאונד של הכדור יהיה בAC3
http://tech.walla.co.il/?w=/4000/1456775
שראלי HD
יום שני, 23 במרץ 2009, 14:49 מאת: דניס ויטצ'בסקי, מערכת וואלה!
ההפרדה הגבוהה (צילום: יחצ)
מגיעה לגביע הטוטו (צילום: ברני ארדוב)
yes תתחיל לשדר בחודש אוגוסט אירועי ספורט ישראלי בהפרדה גבוהה. בין השידורים: גביע המדינה בכדורגל וליגת העל בכדורסל
שידורי ספורט בהפרדה גבוהה מגיעים גם למשחקים מקומיים. חברת שידורי הלוויין yes הכריזה כי החל מחודש אוגוסט היא תחל בשידור חי של אירועי ספורט ישראלי בערוץ ספורט 5 HD. השידורים יכללו משחקים של גביע הטוטו וגביע המדינה בכדורגל, משחקי כדורסל גברים ונשים ומשחקי טניס.
ב-yes אומרים כי מדובר יהיה בשידור של כ-100 אירועי ספורט ישראלי במהלך שנת 2008, שישודרו באמצעות ניידת שידור מיוחדת. נכון לעכשיו, מדובר בשידור של משחקי ערוץ הספורט בלבד, כך שלא ידוע עדיין אם ומתי תשודר גם ליגת העל ומשחקי הנבחרת. הסיבה לכך היא זכויות השידור למשחקים, שנמצאים בידי צ'רלטון והערוצים המסחריים.
כנראה הכונה לליגת העל שחלק ישודר ביס
הסאונד של הכדור יהיה בAC3
http://tech.walla.co.il/?w=/4000/1456775
שראלי HD
יום שני, 23 במרץ 2009, 14:49 מאת: דניס ויטצ'בסקי, מערכת וואלה!
ההפרדה הגבוהה (צילום: יחצ)
מגיעה לגביע הטוטו (צילום: ברני ארדוב)
yes תתחיל לשדר בחודש אוגוסט אירועי ספורט ישראלי בהפרדה גבוהה. בין השידורים: גביע המדינה בכדורגל וליגת העל בכדורסל
שידורי ספורט בהפרדה גבוהה מגיעים גם למשחקים מקומיים. חברת שידורי הלוויין yes הכריזה כי החל מחודש אוגוסט היא תחל בשידור חי של אירועי ספורט ישראלי בערוץ ספורט 5 HD. השידורים יכללו משחקים של גביע הטוטו וגביע המדינה בכדורגל, משחקי כדורסל גברים ונשים ומשחקי טניס.
ב-yes אומרים כי מדובר יהיה בשידור של כ-100 אירועי ספורט ישראלי במהלך שנת 2008, שישודרו באמצעות ניידת שידור מיוחדת. נכון לעכשיו, מדובר בשידור של משחקי ערוץ הספורט בלבד, כך שלא ידוע עדיין אם ומתי תשודר גם ליגת העל ומשחקי הנבחרת. הסיבה לכך היא זכויות השידור למשחקים, שנמצאים בידי צ'רלטון והערוצים המסחריים.
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

יש בצפון שידור קרקעי
אז כך . יש משדר בטירת כרמל משדר דרומה כמה שאפשר 400 W במלון דן פנורמה יש משדר . בראדר (אוניורסיטה) . ובצפת יש משדר . כולם בערוץ CH29 .
איילו שאומרים שתוך שנה יהייה שידור בHD . הם האנשים העוסקים בהקמת מערכת המשדרים במדינה חברים שלי .
ואת כול השינויים שהיו בשידורי ישראל בלווינים החלפת תדרים וכ' הם צפו . אז גם הם קרובים לצלחת כניראה שמעו שמדברים על זה . מה זה שידור HD ??? רוחב פס יהייה HD . החומר יהייה בהתחלה מעט בHD והרוב שידור רגיל .
עים הזמן יוסיפו שידורים בהפרדה גבוה . גם הערוצים שאני קולט מחו"ל בHD . הערוצים בכללים מעורב בהם חומד רגיל וHD . גם יורוספורט מערבב HD ורגיל
זוכרים את תחילת שידורי הצבע בשנת 82 לא הכול הייה צבע . הייה מעורבב שחור לבן וצבע . כך יהייה גם בHD
ומעט היסטוריה . תחנות הטלויזיה קפריסין וישראל בתחילת שנות השביעים לא שידרו יום יום . אלה רק בימי ראשון שלילשי וחמישי ושבת . מילבד ישראל שלא שידרו בשבת ביגלל הדתיים .
ועד שיהודי אחד מרמת גן פנה לשופט תורן ביום שישי . טען שהוא משלם אגרה ומגיע לו שידורים גם ביום שישי .
השופט נתן רשות לשדר בשישי בליילה . וחיים יבין רץ לאולפן והיחיל לשדר .
השידורים ניגמרו בשעה 10:30 בליילה .כאשר הודיעו שנאצר מת ב11 בליילה נשיא מיצרים . הטלויזיה פתחה את השידורים עים חדשות ב11 בליילה . כמובן שביום שבת הלכנו לים , כי לא היו שידורים ביום שבת . השידורים ניפתחו
בשעה 6 בערב . טקס הפתיחה האולמפידה מימנכן (שנרצחו הספורטאים ) לא שודר בשידור ישיר . כי הייה שבת .
היו זמנים בשחור לבן וצבע והיום יש לנו מאות ערוצים מיסביב לשעון ולא מרוצים
איילו שאומרים שתוך שנה יהייה שידור בHD . הם האנשים העוסקים בהקמת מערכת המשדרים במדינה חברים שלי .
ואת כול השינויים שהיו בשידורי ישראל בלווינים החלפת תדרים וכ' הם צפו . אז גם הם קרובים לצלחת כניראה שמעו שמדברים על זה . מה זה שידור HD ??? רוחב פס יהייה HD . החומר יהייה בהתחלה מעט בHD והרוב שידור רגיל .
עים הזמן יוסיפו שידורים בהפרדה גבוה . גם הערוצים שאני קולט מחו"ל בHD . הערוצים בכללים מעורב בהם חומד רגיל וHD . גם יורוספורט מערבב HD ורגיל
זוכרים את תחילת שידורי הצבע בשנת 82 לא הכול הייה צבע . הייה מעורבב שחור לבן וצבע . כך יהייה גם בHD
ומעט היסטוריה . תחנות הטלויזיה קפריסין וישראל בתחילת שנות השביעים לא שידרו יום יום . אלה רק בימי ראשון שלילשי וחמישי ושבת . מילבד ישראל שלא שידרו בשבת ביגלל הדתיים .
ועד שיהודי אחד מרמת גן פנה לשופט תורן ביום שישי . טען שהוא משלם אגרה ומגיע לו שידורים גם ביום שישי .
השידורים ניגמרו בשעה 10:30 בליילה .כאשר הודיעו שנאצר מת ב11 בליילה נשיא מיצרים . הטלויזיה פתחה את השידורים עים חדשות ב11 בליילה . כמובן שביום שבת הלכנו לים , כי לא היו שידורים ביום שבת . השידורים ניפתחו
בשעה 6 בערב . טקס הפתיחה האולמפידה מימנכן (שנרצחו הספורטאים ) לא שודר בשידור ישיר . כי הייה שבת .
היו זמנים בשחור לבן וצבע והיום יש לנו מאות ערוצים מיסביב לשעון ולא מרוצים
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

מה עוד נודע לי .
כמה חודשים אחרי ה8/2 שיתחילו השידורים . אז ערוץ הקניות . ערוץ 23 .ערוץ 24. ערוץ 9 יפנו לבג"ץ למה לא מכניסים את הערוצים שלהם לחבילה . כי במיילה הם חיים רק מיפריסומות . נודע לי ממקורבי
רק הטכנאי קרמר
Re: יש בצפון שידור קרקעי
הטכנאיקרמר כתב:אז כך . יש משדר בטירת כרמל משדר דרומה כמה שאפשר 400 W במלון דן פנורמה יש משדר . בראדר (אוניורסיטה) . ובצפת יש משדר . כולם בערוץ CH29 .
היו זמנים בשחור לבן וצבע והיום יש לנו מאות ערוצים מיסביב לשעון ולא מרוצים...
ממש פינתו של אבשלום קור .
מות נאצר היה כמדומני בספטמבר 1970 , אני הייתי אפילו לא בן חודש.
אתה רוצה להגיד שבמהלך כל מלחמת ההתשה לא היתה טלויזה כל יום ? השכלתי !
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אין קשר בין קוים שחורים בפרסומות למעלה ולמטה להכנה לקראת שידורי HD בישראל.הטכנאיקרמר כתב:שמתם לב שרוב הפירסומות וחלק מהכתבות בערוץ 2-10מצולמים בפורמט 16:9 שזה אומר שמכנים את שידורי הערוצים לHD . גם היום בשיחה עים המקורת שלי נאמר שתוך שנה ערוצי ישראל לפחות ערוץ 2+10 יעברו בהדרגה לHD . גם בחו"ל ערוצי הHD מערבבים חומר שמוקלט ברגיל . במיוחד בערוצי איטליה הפירסומות מוקלטים ברגיל
נקווה שזה יתגשם במהרה בימינו...
זה סתם קוים שחורים בשביל הלוק הקולנועי.
המצלמה יכולה להיות 4:3.
אני מהמר על שנת 2349, שבה ערוץ 1 ישקול מעבר ל HD.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
ביום שבו ישדרו הערוצים הישראלים ב-HD יצמחו לי שערות על היד.קדם כל שיספקו SD סביר.ושיעברו לעבודה ב-TAPELESS ולא בBETACAM SP אנלוגי עתיק.(חוץ מערוץ 10,צדיק אחד בסדום מהבחינה הזאת).
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

מר איתי קוים שחורים
ערוץ BBC ורד משדר רגיל לא HD אבל תמונה עים 2 פסים שחורים . כאשר הממיר שלי מוגדר על אוטומט המסך נפתח ל16:9 . וערוץ 2 נישאר בפורמט 3:4 . בטלויזיה רגילה 3:4 רואים שני פסים שחורים למעלה ולמטה .בערוץ BBC וורד . בLCD שלי סוני המסך ניפתח ל16:9 . בערוץ 2 /10 חסר הפולס שפותח את המסך כאשר יש 2 פסים שחורים . כי יתר השידורים הם רגילים . חברה לא לזלזל בקידמה . גם ערוצי ישראל יעברו בהדרגה לHD .
מעט היסטוריה : כאשר הערוץ הראשון הוסיף שעה וחציא לשידור פסוקו של יום הייה בשעה 23:45 מאוד מאוחר בליילה . אז צופים כתבו מיכתבים למערכות העיתונים . שזה פשע לשדר עד מאוחר בליילה כי למחרת קשה לקום לעבודה . תחנות הרדיו כמו גלי צה"ל היו עושים כיבוי אורות בשעה 22:30 עים חצוצרה כמו ללכת לישון . ורשת ב סגרה שידור ב11 בליילה . רק במילחמת הכיפור היתחילו תחנות הרדיו לשדר 24 שעות ביממה . ומאז נימשך ההסדר הזה . במילחמת המיפרץ כאשר נפלו הסקדים הראשונים בשנת 1990 והייתה עזעקה . הטלוזיה הרי סגרה שידור ב11 בליילה . ואז היחליטו שידור לכול הליילה שירים . וכאשר הייתה אזעקה . פרצו לשידור "נחש צפע"
והיום מאות ערוצים מיסביב לשעון 24 שעות ביממה . ולא מרוצים מיזה
מעט היסטוריה : כאשר הערוץ הראשון הוסיף שעה וחציא לשידור פסוקו של יום הייה בשעה 23:45 מאוד מאוחר בליילה . אז צופים כתבו מיכתבים למערכות העיתונים . שזה פשע לשדר עד מאוחר בליילה כי למחרת קשה לקום לעבודה . תחנות הרדיו כמו גלי צה"ל היו עושים כיבוי אורות בשעה 22:30 עים חצוצרה כמו ללכת לישון . ורשת ב סגרה שידור ב11 בליילה . רק במילחמת הכיפור היתחילו תחנות הרדיו לשדר 24 שעות ביממה . ומאז נימשך ההסדר הזה . במילחמת המיפרץ כאשר נפלו הסקדים הראשונים בשנת 1990 והייתה עזעקה . הטלוזיה הרי סגרה שידור ב11 בליילה . ואז היחליטו שידור לכול הליילה שירים . וכאשר הייתה אזעקה . פרצו לשידור "נחש צפע"
והיום מאות ערוצים מיסביב לשעון 24 שעות ביממה . ולא מרוצים מיזה
רק הטכנאי קרמר
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אתה עושה סלט קומפוט בין שידורים 16:9 לשידורי HD - שאין בינהם קשר.
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

מה הקשר ???
יש קשר . ומה הוא הקשר לדוגמה :
ישנו ערוץ הונגרי שמשדר ב3 שיטות את אותו שידור בלוויין
1. שידור HD מלא כמובן שהוא גם 16:9 .
2. אותו שידור ב16:9 בשידור רגיל .
3. ומי שיש לו טלויזיה 3:4 רואה 2 פסים שחורים למעלה ולמטה . שזה תמונה 16:9 בקטן .
הנה הקישור לתחנה http://www.lyngsat.com/hotbird.html
התדר הוא 12130ולתחנה קוראים M2 והיא מופיע 3 פעמים כול פעם בפורמט אחר .
כך שאני יודעה מה אני כותב . אולי אתה חושב שאתה יודע אבל אתה לא מבין כלום בפומטים
ישנו ערוץ הונגרי שמשדר ב3 שיטות את אותו שידור בלוויין
1. שידור HD מלא כמובן שהוא גם 16:9 .
2. אותו שידור ב16:9 בשידור רגיל .
3. ומי שיש לו טלויזיה 3:4 רואה 2 פסים שחורים למעלה ולמטה . שזה תמונה 16:9 בקטן .
הנה הקישור לתחנה http://www.lyngsat.com/hotbird.html
התדר הוא 12130ולתחנה קוראים M2 והיא מופיע 3 פעמים כול פעם בפורמט אחר .
כך שאני יודעה מה אני כותב . אולי אתה חושב שאתה יודע אבל אתה לא מבין כלום בפומטים
רק הטכנאי קרמר
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני עדיין לא הבנתי מה הקשר בין 16:9 לHD...
ברור ש HD מצלמים ב16:9 או בפורמט רחב יותר
אבל מצלמים גם 16:9 בSD - כמו למשל במצלמות וידאו... וגם סרטי DVD...
כדאי גם שתכתוב בצורה ראויה.
ברור ש HD מצלמים ב16:9 או בפורמט רחב יותר
אבל מצלמים גם 16:9 בSD - כמו למשל במצלמות וידאו... וגם סרטי DVD...
כדאי גם שתכתוב בצורה ראויה.
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

מה הקשר
היתחלתה להבין יפה . היום מצלמים חומר בHD ומשדרים את זה בנתיים ב16:9 לי יש ממיר HD לוויני אני רואה בו שידורים HD מאיטליה ספורט . לשכן אני מעביר כבל והוא רואה את אותו שידור דרך חוט AV רק ב16:9 את אותו מישחק . בSD . השירשור התחיל בזה שחלק מהפירסומות והכתבות בערוץ 2-10 מצולמים עים הכנה לHD בפורמט 16:9 שזה מראה שמיתכוננים לשידורי HD בערוצי ישראל תוך שנה . וגם מדברים על זה בין הטכנאים המתקינים את הרשת של השידור הקרקעי
רק הטכנאי קרמר
שוב, אין קשר בין 16:9 לבין HD.
תראה באנגליה לדוגמא שם עברו כמעט בבת אחת ל- 16:9 בכל התחנות. אבל עדיין הרבה מאוד מהתוכניות לא מצולמות ב-HD בגלל שזה עולה יקר - פשוט מצלמים אותן במצלמות SD שמצלמות ב- 16:9. אין כל קשר ל-HD. בכלל לא.
תראה באנגליה לדוגמא שם עברו כמעט בבת אחת ל- 16:9 בכל התחנות. אבל עדיין הרבה מאוד מהתוכניות לא מצולמות ב-HD בגלל שזה עולה יקר - פשוט מצלמים אותן במצלמות SD שמצלמות ב- 16:9. אין כל קשר ל-HD. בכלל לא.
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אין קשר יש קשר
באנגליה אתה יודע מה שנעשה . איך אתה יודע מה נעשה בישרא? מעניין . אני משאר אולי אתה צודק אולי אני צודק .
לי זה ניראה כך זה הכול . מעבר לזה אין שום קשר מבוסס . בסך הכול השערה . והרבה השערות אצלי התגשמו . אז אולי גם כאן אני צודק אולי הציוד הוא כבר בחלקו HD אבל משדר רגיל . כמו נגן בלו רי שיכול גם לשדר תקליטור רגיל
לי זה ניראה כך זה הכול . מעבר לזה אין שום קשר מבוסס . בסך הכול השערה . והרבה השערות אצלי התגשמו . אז אולי גם כאן אני צודק אולי הציוד הוא כבר בחלקו HD אבל משדר רגיל . כמו נגן בלו רי שיכול גם לשדר תקליטור רגיל
רק הטכנאי קרמר