מה עדיף לאיכות שידור scart to scart או scart to rca+s-video
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עדיף ץציד להעביר RGB
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
SCART זה לא שיטת שידור זה תקן לכבל + מחבר 21 פין ואפשר להעביר דרכו 3 שיטות שידור: קומפוזיט, S-Video ו RGB.
אם יש אפשרות לחבר כבל SCART בין הממיר לטלוויזיה אז תמיד עדיף להעביר דרכו RGB ואם לא אז S-Video. רצוי להימנע מהעברת קומפוזיט (מה שקראת לו RCA) כי זו שיטת השידור המחורבנת ביותר שנתמכת בממירים.
אם יש אפשרות לחבר כבל SCART בין הממיר לטלוויזיה אז תמיד עדיף להעביר דרכו RGB ואם לא אז S-Video. רצוי להימנע מהעברת קומפוזיט (מה שקראת לו RCA) כי זו שיטת השידור המחורבנת ביותר שנתמכת בממירים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
נסיון להסביר בצורה פשוטה יותר
אנסה לשפוך קצת אור,
מה שהוסבר לך מקודם הוא דיי פשוט,
כשאתה מדבר על "SCART", אתה מדבר על סוג של יציאה - על מחבר המכיל 21 פינים.
אם יש לך יציאת SCART בממיר כניסת SCART במסך, מעולה!, חבר ביניהם עם כבל איכותי
SCART ל SCART, והגדר את הממיר של יס לשיטת שידור שהיא RGB, כלומר שיטה להפרדת צבעים
RED GREEN BLUE.
לשאלתך המקורית שיטה זאת עדיפה על חיבור SCART ל S-VIDEO.
מבלי להיכנס יותר מידי לעומק, השיטה השניה שעומדת לרשותך היא
לצאת מיציאת ה SCART שיש בממיר, ולהתחבר בצד שני אל המסך למחבר S VIDEO + 2 כבלי SOUND
(LEFT + RIGHT), כך שבשיטה זאת, אתה נדרש לרכוש כבל SCART ל SVIDEO + RCA (שוב ה RCA יטפלו ב SOUND), ואז נדרש להגדיר לממיר שלא יוציא RGB דרך יציאת ה SCART, אלא תקן S-VHS, ושוב, שיטה זאת פחות איכותית מה RGB.
שורה תחתונה, רכוש כבל SCART ל SCART איכותי! (לא כבל של 20 ש"ח), שכל 21 הפינים שלו מלאים!.
הגדר את הממיר ל RGB, חבר לכניסת SCART תומכת RGB במסך (יש בד"כ יציאה תומכת וגם כזאת שאינה
לכן בדוק בספר ההוראות של המסך).
ומה שנשאר זה להינות.
מקווה שעזרתי,
בברכה,
שלומי.
מה שהוסבר לך מקודם הוא דיי פשוט,
כשאתה מדבר על "SCART", אתה מדבר על סוג של יציאה - על מחבר המכיל 21 פינים.
אם יש לך יציאת SCART בממיר כניסת SCART במסך, מעולה!, חבר ביניהם עם כבל איכותי
SCART ל SCART, והגדר את הממיר של יס לשיטת שידור שהיא RGB, כלומר שיטה להפרדת צבעים
RED GREEN BLUE.
לשאלתך המקורית שיטה זאת עדיפה על חיבור SCART ל S-VIDEO.
מבלי להיכנס יותר מידי לעומק, השיטה השניה שעומדת לרשותך היא
לצאת מיציאת ה SCART שיש בממיר, ולהתחבר בצד שני אל המסך למחבר S VIDEO + 2 כבלי SOUND
(LEFT + RIGHT), כך שבשיטה זאת, אתה נדרש לרכוש כבל SCART ל SVIDEO + RCA (שוב ה RCA יטפלו ב SOUND), ואז נדרש להגדיר לממיר שלא יוציא RGB דרך יציאת ה SCART, אלא תקן S-VHS, ושוב, שיטה זאת פחות איכותית מה RGB.
שורה תחתונה, רכוש כבל SCART ל SCART איכותי! (לא כבל של 20 ש"ח), שכל 21 הפינים שלו מלאים!.
הגדר את הממיר ל RGB, חבר לכניסת SCART תומכת RGB במסך (יש בד"כ יציאה תומכת וגם כזאת שאינה
לכן בדוק בספר ההוראות של המסך).
ומה שנשאר זה להינות.
מקווה שעזרתי,
בברכה,
שלומי.