שוב שינוי בשווי שימוש.. (רפורמה חדשה ) ושינוי של השינוי ..
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
וכמובן כולנו נשלם יותר ..
השינוי הוא חלק מהרפורמה במיסוי על רכבים ירוקים במסגרתו שווי השימוש יקבע על 2.75% משווי הרכב.
כמובן שצריך לקחת בחשבון שכל הרכבים בעלי נפח 1600 ( רוב רובם של רכבי הליסינג ) יעלה כתוצאה משינוי המיסוי שאמור לעודד רכישת רכב ירוק.
לדוגמא אם עד עכשיו מחיר מאזדה 3 או פרוד פוקוס לחברת הליסינג היה כ 115 אלף שקל, אזי יקבע שווי השימוש על כ - 3160 שקלים.. וזה עוד לפני עליית המחירים המתוכננת. ( כנראה 3000-5000 שקלים יותר ).
בקיצור, זה הרבה יותר ממה שהיינו אמורים לשלם ברפורמה הקודמת .. ( נדמה לי משהו באזור ה 2200 שקלים בסוף התהליך ).
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 16_1093155
נהיה פה ממש כיף..
ליאור
השינוי הוא חלק מהרפורמה במיסוי על רכבים ירוקים במסגרתו שווי השימוש יקבע על 2.75% משווי הרכב.
כמובן שצריך לקחת בחשבון שכל הרכבים בעלי נפח 1600 ( רוב רובם של רכבי הליסינג ) יעלה כתוצאה משינוי המיסוי שאמור לעודד רכישת רכב ירוק.
לדוגמא אם עד עכשיו מחיר מאזדה 3 או פרוד פוקוס לחברת הליסינג היה כ 115 אלף שקל, אזי יקבע שווי השימוש על כ - 3160 שקלים.. וזה עוד לפני עליית המחירים המתוכננת. ( כנראה 3000-5000 שקלים יותר ).
בקיצור, זה הרבה יותר ממה שהיינו אמורים לשלם ברפורמה הקודמת .. ( נדמה לי משהו באזור ה 2200 שקלים בסוף התהליך ).
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 16_1093155
נהיה פה ממש כיף..
ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 17/06/2009 22:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
מה לכל הרוחות רוצים מהרכב שאנו מקבלים (ולא במתנה) , במדינה הזו מי שמרוויח וטוב (יחסית) ו או הגיע לדרגות ניהול גבוהות (בזכות עבודה קשה לרוב ולימודים קשים שנמשכים כל הזמן (למשל בתחום ההיי טק)) אז ישר הוא על הכוונת , דיי!!!!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ומה מונע ממעמד הביניים לוותר על רכב חברה ולחסוך את השווי שימוש?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
גם זה נכון, אין בשלוף אבל עדיפה הלוואה על רכב הליסינג...זה פשוט יצא מכל פרופורציה.guyezra כתב:לא לכל אחד יש בשלוף 100K לרכב במידה והוא מוותר על זה מהעבודהCatskinner כתב:ומה מונע ממעמד הביניים לוותר על רכב חברה ולחסוך את השווי שימוש?......
למה בשלוף?guyezra כתב:לא לכל אחד יש בשלוף 100K לרכב במידה והוא מוותר על זה מהעבודהCatskinner כתב:ומה מונע ממעמד הביניים לוותר על רכב חברה ולחסוך את השווי שימוש?......
אתה מתיחס לליסינג כאילו זה לא יוצא מכיסך בדיוק כמו קניית רכב (בשלוף או באשראי).
משה
ברור שיש הבדל, אבל אתה הבאת את ה"שלוף" כהשוואה, כאשר ליסינג הרבה יותר דומה לקנייה באשראי.guyezra כתב:יש הבדל בין שלוף לאשראי...
מי שחי עם X אלפי ש"ח שיורדים לו מהמשכורת כל חודש על ליסינג, לא צריך להיבהל מY אלפי ש"ח שיורדים על החזר הלוואה.
משה
1. אף אחד לא אמר שצריך לרכוש רכב חדש ב-100K, אפשר בכיף להסתפק ברכב בין שנתיים/שלוש/חמש/10 (מחק את המיותר).guyezra כתב:לא לכל אחד יש בשלוף 100K לרכב במידה והוא מוותר על זה מהעבודהCatskinner כתב:ומה מונע ממעמד הביניים לוותר על רכב חברה ולחסוך את השווי שימוש?......
2. כל יבואני הרכב (וחברות הליסינג) מציעים הסדרי מימון בסגנון של "שלם 30K והשאר בתשלומים").
3. הבנקים ישמחו (מאוד) לתת לך הלוואה לרכוש רכב.
You are never fully dressed without a smile
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לגבי סעיף 3 :Shed כתב:1. אף אחד לא אמר שצריך לרכוש רכב חדש ב-100K, אפשר בכיף להסתפק ברכב בין שנתיים/שלוש/חמש/10 (מחק את המיותר).guyezra כתב:לא לכל אחד יש בשלוף 100K לרכב במידה והוא מוותר על זה מהעבודהCatskinner כתב:ומה מונע ממעמד הביניים לוותר על רכב חברה ולחסוך את השווי שימוש?......
2. כל יבואני הרכב (וחברות הליסינג) מציעים הסדרי מימון בסגנון של "שלם 30K והשאר בתשלומים").
3. הבנקים ישמחו (מאוד) לתת לך הלוואה לרכוש רכב....
אם יורשה לי ( כבנקאי ) :
הבנקים מממנים רכבים שגילם לא עולה על 5 שנים ( לא רכבי פאר ) .
לגבי רכבי פאר - כל דבר לגופו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כמעט לכל אחד "ממעמד הביניים" יש 100K שקל כי בדיוק לזה משתמשים בכספים של קרן ההשתלמות (אישית לא יצא לי מעולם לפגוש מישהו שהשתמש בכספים של קרן ההשתלמות לצרכי השתלמות). ובכלל אף אחד גם לא עומד בדרכו של בן "מעמד הביניים" לבצע עיסקת ליסינג בעצמו - זה בדיוק מה שעושים בחו"ל. העובדה שלא רצים לבנק כדי לעשות מימון רק מראה שלמרות הכל ההטבה של רכב חברה במקום תוספת משכורת היא עדיין עיסקה מאוד כדאית למרות הכל.guyezra כתב:לא לכל אחד יש בשלוף 100K לרכב במידה והוא מוותר על זה מהעבודהCatskinner כתב:ומה מונע ממעמד הביניים לוותר על רכב חברה ולחסוך את השווי שימוש?......
למה אני שם את מעמד הביניים בגרשיים? כי מאוד מפריע לי ההקבלה שעושים בין השתייכות למעמד הזה וקבלת רכב מהחברה כאילו שזה הקריטריון היחיד להתקבלות למועדון.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אתה לא יודע שיש הבדל גדול בין "לא לקבל" ל-"לשלם"?moco כתב:מי שחי עם X אלפי ש"ח שיורדים לו מהמשכורת כל חודש על ליסינג, לא צריך להיבהל מY אלפי ש"ח שיורדים על החזר הלוואה.guyezra כתב:יש הבדל בין שלוף לאשראי......
לפחות מבחינה פסיכולוגית...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ומה זה אומר? שכל פעם שקונים רכב צריך תוספת של 100 אלף שקלים, למה אתה מוכר את הרכב הישן בחינם?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
טוב, אם לזה התכוונת אז אתה צודק...guyezra כתב:אתה לא יודע שיש הבדל גדול בין "לא לקבל" ל-"לשלם"?moco כתב:מי שחי עם X אלפי ש"ח שיורדים לו מהמשכורת כל חודש על ליסינג, לא צריך להיבהל מY אלפי ש"ח שיורדים על החזר הלוואה.guyezra כתב:יש הבדל בין שלוף לאשראי......
לפחות מבחינה פסיכולוגית......
למרות שפה זה מאוד תלוי איך מציגים לעובד את תנאי העסקתו:
1) השכר הוא X או X-delta אם אתה בוחר לקחת רכב
2) השכר הוא Y ואתה מקבל רכב, אם אתה לא רוצה את הרכב השכר יהיה Y+delta
בניסוח (1) שבעבר היה נדיר אך היום מאוד נפוץ, אתה מרגיש מאוד "משלם"
זה גם הניסוח הסביר בעיניי, כי קודם כל צריך לדעת מה השכר ה"אמיתי".
משה
בנוסף, בואו נזכור שמי שמקבל רכב מהעבודה לא ממש מרוויח את השכר הממוצע במשק אלא פי 2 או 3 ממנו (לפחות).
אם משפחה עם הכנסה של 10 נטו (שני בני הזוג עובדים) מצליחה לרכוש ולהחזיק לפחות רכב אחד, אז גם מי שמרוויח 10 נטו לבדו יכול לרכוש ולהחזיק רכב.
אם משפחה עם הכנסה של 10 נטו (שני בני הזוג עובדים) מצליחה לרכוש ולהחזיק לפחות רכב אחד, אז גם מי שמרוויח 10 נטו לבדו יכול לרכוש ולהחזיק רכב.
You are never fully dressed without a smile
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
Catskinner כתב:ומה זה אומר? שכל פעם שקונים רכב צריך תוספת של 100 אלף שקלים, למה אתה מוכר את הרכב הישן בחינם?...
את הרכב ליסינג מהחברה שיש לי היום? אני הייתי מת למכור, אלא שאז הייתי גנב ממעמד הביניים ולא עובד ממעמד הביניים...