האם יש באמת הצדקה לחבר 7 רמקולים לרסיבר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
kobia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
שם מלא: קובי אפוטה
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מתנצל מראש אם השאלות שלי תמוהות או משדרות חוסר ידע, אבל עדיף לשאול ולדעת לא?

אז ככה:

ברשותי מערכת המורכבת מרסיבר HK255 ורמקולים KEF 3005

המערכת נמצאת בחדר בגודל 3x4. החדר הינו בעל 4 קירות, ללא חלל פתוח, כך שניתן להתקין בקלות זוג רמקולים נוספים ללא סטנדים וכדומה.

כיום מידע האודיו המועבר אל הרסיבר מגיע בעיקרו מהמחשב, בחיבור אופטי (כרטיס המסך המובנה שברשותי כולל HDMI, אבל לא תומך 7.1). מידע הוידאו מועבר בעזרת כבל HDMI.

השאלות שלי הן:

1. האם יש הצדקה לזוג רמקולים נוספים, כלומר להשקיע באמת ולהגיע למערכת 7.1, כיאה לרסיבר הנ"ל? להזכירכם כרגע אני לא נהנה מיכולת פורמטי האודיו החדשים, לאור העובדה שאין לי כרגע סטרימר או את כרטיס הקול של ASUS מחובר למחשב שלי, ואני לא צופה שזה ישתנה בלפחות שלושת החודשים הקרובים.

2. בהנחה שאכן אקנה זוג רמקולים נוספים, האם חובה שההתנגדות שלהם תהיה גם 8Ohm, בדומה להתנגדות של ה - KEF, או שזה לא משנה, מכיוון והרסיבר ידע לכוונן את עצמו בעת ה - EZ SET?

3. יצא לי לראות זוג רמקולים סטליטיים של מורל במחיר שפוי (רכישת זוג KEF KHT3001, שזה הדגם של הרמקול הסטליט מהסט ממש לא עומדת על הפרק, בגלל מחיר מופרז). במידה וארכוש את הזוג הזה, האם יש חשיבות אם אחבר אותו כסראונד צידי או סראונד אחורי?

תודה מראש לכל העוזרים / מייעצים בשאלות אלה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

למה אתה ממהר?
כשיהיה לך חיבור HDMI שיעביר לך את פורמטי האודיו החדשים, או LPCM ב-7 ערוצים אז תחשוב על הוספת רמקולים.

אגב,
לי יש KEF 2005 והוספתי עכשיו עוד 2 רמקולים (גם KEF 2005) כדי לקבל 7.1

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #3 

אתה מרוצה מה- 3005?
אני שוקל לקנות אותם...(5.1)
מה גודל החדר?
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

kobia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
שם מלא: קובי אפוטה
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אתה מרוצה מה- 3005?
אני שוקל לקנות אותם...(5.1)
מה גודל החדר?
...
אני מרוצה מאד מהרמקולים, כמובן שיש לזכור שעדיין למרות גודלם, מדובר בסטליטיים, כך שיש להם חסרונות מול רמקול רצפתי איכותי.

החדר בגודל 12 מ"ר (3x4)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”