מזרימדיות, פורמטי אודיו חדשים ורסיבר ישן / מגבר אנלוגי
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
שאלות עקרוניות לי אליכם:
1. האם המזרימדיות החדשות יותר של NMT (כמו הפופקורן A110, ה-iStar H6, ה-Kaiboer וכו), כאשר מנגנים תכני בלו ריי מלאים שיש בהם פס קול DTS-HD או True-HD בלבד, יודעות לעשות downsampling של פס הקול הזה ל-DTS או DD רגיל ביציאת ה-SPDIF, ולא רק סטריאו אלא 5.1?
ברור לי שלא תתקבל כך האיכות המלאה של הפורמטים החדשים, השאלה היא אם במצב כזה אכן תתבצע ההמרה או שלא אשמע סאונד בכלל / אשמע סטריאו בלבד?
2. שאלה דומה לגבי 6 יציאות ה-RCA האנלוגיות שיש ב-Kaiboer וב-IStar H6. האם היציאות האנלוגיות יכללו פענוח 5.1 מלא של תכנים עם פסי קול DTS-HD או True-HD? האם ה-DAC מתבצע ישירות לאנלוגי, או עובר קודם downsampling דיגיטלי ל-16 ביט לפני ההמרה לאנלוגי? זה טוב, למשל, עבור מגברים אנלוגיים איכותיים של NAD או כל מגבר אנלוגי אודיופילי אחר...
1. האם המזרימדיות החדשות יותר של NMT (כמו הפופקורן A110, ה-iStar H6, ה-Kaiboer וכו), כאשר מנגנים תכני בלו ריי מלאים שיש בהם פס קול DTS-HD או True-HD בלבד, יודעות לעשות downsampling של פס הקול הזה ל-DTS או DD רגיל ביציאת ה-SPDIF, ולא רק סטריאו אלא 5.1?
ברור לי שלא תתקבל כך האיכות המלאה של הפורמטים החדשים, השאלה היא אם במצב כזה אכן תתבצע ההמרה או שלא אשמע סאונד בכלל / אשמע סטריאו בלבד?
2. שאלה דומה לגבי 6 יציאות ה-RCA האנלוגיות שיש ב-Kaiboer וב-IStar H6. האם היציאות האנלוגיות יכללו פענוח 5.1 מלא של תכנים עם פסי קול DTS-HD או True-HD? האם ה-DAC מתבצע ישירות לאנלוגי, או עובר קודם downsampling דיגיטלי ל-16 ביט לפני ההמרה לאנלוגי? זה טוב, למשל, עבור מגברים אנלוגיים איכותיים של NAD או כל מגבר אנלוגי אודיופילי אחר...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
1. אני חושב שה-TVIX יודע לעשות DOWNSAMPLING כשמכבים את מצב ה-HD PASSTHROUGH. לא ממש בדקתי את זה.
ה-DUNE יודע להמיר ל-PCM את הכל ואפילו לאנלוגי.
עד כמה שאני יודע, כל השאר עושים BITSTREAM נקי ולכן דרוש רסיבר מתאים לפיענוח הפורמטים הנ"ל.
2. עד כמה שאני יודע אין פיענוח כזה ב-NMT כיום.
ה-DUNE יודע להמיר ל-PCM את הכל ואפילו לאנלוגי.
עד כמה שאני יודע, כל השאר עושים BITSTREAM נקי ולכן דרוש רסיבר מתאים לפיענוח הפורמטים הנ"ל.
2. עד כמה שאני יודע אין פיענוח כזה ב-NMT כיום.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מעניין... אם זה נכון, זה אומר של-HTPC עם ה-Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe (כרטיס התומך בפורמטים החדשים וכולל פענוח מלא לאנלוגי) יש יתרון ברור על מזרימדיות מבוססות NMT בנושא הזה עבור משתמשים שאין להם רסיבר התומך בפורמטים החדשים.
ה-DUNE מראה כאן גם יתרון ברור על ה-NMT.
בעלי רסיברים ישנים או מגברים אנלוגיים, שימו לב לזה כשאתם באים לבחור מזרימדיה!
ה-DUNE מראה כאן גם יתרון ברור על ה-NMT.
בעלי רסיברים ישנים או מגברים אנלוגיים, שימו לב לזה כשאתם באים לבחור מזרימדיה!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש אפשרות בחלק מה NMT להוציא את הCORE של הפורמטים החדשים.
היו פעמים שזה לא עבד לי, ועכשיו ניסיתי בסרט אחר וזה כן עבד.
למיטב ידיעתי אין פיענוח אנלוגי בכלל, יש יציאות בחלק - אבל מכיוון שאף אחד לא שילם תמלוגים למי שצריך - הם לא השמישו את היכולות הללו.
היו פעמים שזה לא עבד לי, ועכשיו ניסיתי בסרט אחר וזה כן עבד.
למיטב ידיעתי אין פיענוח אנלוגי בכלל, יש יציאות בחלק - אבל מכיוון שאף אחד לא שילם תמלוגים למי שצריך - הם לא השמישו את היכולות הללו.
PS3 יודע לעשות המרה של כל ערוץ בפורמטים החדשים ל PCM\LPCM
כלומר גם מגברים בעלי יכולת בסיסית של HDMI ומגברים ישנים יכולים להנות
(כמובן שהחדשים מקבלים LPCM, והישנים מקבלים DD/DTS דרך SPDIF או ערוץ סטריאו בודד של PCM) איכות הסאונד בהתאם לגל הנשא.
(כמובן שהחדשים מקבלים LPCM, והישנים מקבלים DD/DTS דרך SPDIF או ערוץ סטריאו בודד של PCM) איכות הסאונד בהתאם לגל הנשא.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אל תשכח שהכרטיס של ASUS עולה כמו מזרימדיה לא?
ויחד עם מחשב תואם - בסוף כבר עדיף לשדרג את הרסיבר...
ויחד עם מחשב תואם - בסוף כבר עדיף לשדרג את הרסיבר...
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מפרט מספר 1 בשרשור המפרטים בפורום HTPC הוא כ-1600 ש"ח (ללא כרטיס טלוויזיה להקלטות). ה-ASUS עולה כ-1050 ש"ח. כלומר, עולה בערך כמו TVIX.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אם ההבטחה תצא - יהיה לנו סטרימר במאה יורו
וגם אם לא - יש סטרימרים בעלות של כ-200$.
ה DVICO הוא יותר היי אנד כרגע (אם אפשר לקרוא לזה ככה)
ושוב - איפה מערכת התקנה, קינפוג וכד'?
עזוב זה הויכוח האולטימטיבי
וגם אם לא - יש סטרימרים בעלות של כ-200$.
ה DVICO הוא יותר היי אנד כרגע (אם אפשר לקרוא לזה ככה)
ושוב - איפה מערכת התקנה, קינפוג וכד'?
עזוב זה הויכוח האולטימטיבי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
כל מזרימי המדיה מבוססי NMT יודעים להוציא את ה Core מפסי קול DTS-HD Master Audio & Dolby TrueHD דרך היציאות הדיגיטליות. במידה וקיים קובץ כזה בו היכולת לא עובדת בהצלחה, אזי הקובץ קלוקל.
לגבי פענוח ל 5.1 אנלוגי, היום אף מזרימדיה מבוסס NMT לא הציג יכולת פעילה כזאת - האמת שזה גם לא כך כך חשוב מכיוון שתמיד ניתן לחבר דרך היציאות הדיגיטליות ולקבל DTS או AC3 מפסי קול Lossless.
לגבי פענוח ל 5.1 אנלוגי, היום אף מזרימדיה מבוסס NMT לא הציג יכולת פעילה כזאת - האמת שזה גם לא כך כך חשוב מכיוון שתמיד ניתן לחבר דרך היציאות הדיגיטליות ולקבל DTS או AC3 מפסי קול Lossless.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

PS3 לא רלבנטי כי הוא כרגע לא יכול לקרוא בלוריי מהרשת/HDD.alanby כתב:PS3 יודע לעשות המרה של כל ערוץ בפורמטים החדשים ל PCM\LPCM
(כמובן שהחדשים מקבלים LPCM, והישנים מקבלים DD/DTS דרך SPDIF או ערוץ סטריאו בודד של PCM) איכות הסאונד בהתאם לגל הנשא....
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצויין, אז זה בעצם אומר שהסטרימרים מבוססי ה-NMT נותנים פתרון מלא עבור רסיברים שתומכים ב-DTS/DD בלבד בכניסות SPDIF.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לפעמים אנשים רק רוצים לדעת. זה חשוב במיוחד למי שהוא גורו HTPC ועוד אחראי קטגוריה - שיכיר טוב את הצד שכנגד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה זה בדיוק "הצד שכנגד"? לי יש גם HTPC וגם 6500 ואני מסתדר ביניהם מצויין.
אגב, זיו פעם קישר בחדשות של המוצרים מכשיר של Atlona שיודע לבצע את ההמרה לפורמטים הרגילים ועולה משהו כמו 200$. לדעתי זה פתרון סביר לחלוטין לכל מי שיש לו מגבר ישן שהוא לא רוצה/יכול להחליף.
אגב, זיו פעם קישר בחדשות של המוצרים מכשיר של Atlona שיודע לבצע את ההמרה לפורמטים הרגילים ועולה משהו כמו 200$. לדעתי זה פתרון סביר לחלוטין לכל מי שיש לו מגבר ישן שהוא לא רוצה/יכול להחליף.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לך יש, Pixies כנראה אין, וגם אתה אני משער לא מכיר את רזי הNMT או שאני טועה 
Cat, מעולה שיש מכשיר כזה, אבל זה בערך כמו לומר שיש Harmony שמקל על החיים, - לכמה אנשים יש כזה?
אנחנו בישראל, ואני מתקשה לראות אנשים קונים מכשיר נוסף שאמור אמנם לפתור בעיות, אבל עולה כמו מכשיר אחר.
Cat, מעולה שיש מכשיר כזה, אבל זה בערך כמו לומר שיש Harmony שמקל על החיים, - לכמה אנשים יש כזה?
אנחנו בישראל, ואני מתקשה לראות אנשים קונים מכשיר נוסף שאמור אמנם לפתור בעיות, אבל עולה כמו מכשיר אחר.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מברר בשביל חברים ששואלים, גם בפורום וגם בחיים.ziv_r כתב:אז אתה קונה או שזה סתם מחקר שוק?...
יש, אגב, התעניינות אדירה באקסטרימר המסתורי והחדש.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז למה בעצם מיועדים 6 שקעי ה-RCA האנלוגיים שיש ב-Kaiboer וב-iStar H6?ziv_r כתב:לגבי פענוח ל 5.1 אנלוגי, היום אף מזרימדיה מבוסס NMT לא הציג יכולת פעילה כזאת - האמת שזה גם לא כך כך חשוב מכיוון שתמיד ניתן לחבר דרך היציאות הדיגיטליות ולקבל DTS או AC3 מפסי קול Lossless....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ייתכן ובעתיד היציאות יתפקדו, כיום הן לא (מלבד זוג הקדמיים עבור סטריאו מ AC3, WMA PRO ו AAC).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תאמין לי שאין לי בעיה עם אנשים מבוגרים שאחרי שמציגים להם את כל האלטרנטיבות בוחרים משיקולים שלהם להמשיך לעבוד קשה כי הפתרון החלופי נראה להם מסובך יותר או יקר מידי.Itay_Pollak כתב:לך יש, Pixies כנראה אין, וגם אתה אני משער לא מכיר את רזי הNMT או שאני טועה
אנחנו בישראל, ואני מתקשה לראות אנשים קונים מכשיר נוסף שאמור אמנם לפתור בעיות, אבל עולה כמו מכשיר אחר....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

בהמשך לדברי זיו -pixies כתב:אז למה בעצם מיועדים 6 שקעי ה-RCA האנלוגיים שיש ב-Kaiboer וב-iStar H6?ziv_r כתב:לגבי פענוח ל 5.1 אנלוגי, היום אף מזרימדיה מבוסס NMT לא הציג יכולת פעילה כזאת - האמת שזה גם לא כך כך חשוב מכיוון שתמיד ניתן לחבר דרך היציאות הדיגיטליות ולקבל DTS או AC3 מפסי קול Lossless.......
הם עשו הכנה, אבל לא שילבו את התמלוגים לDolby.