ליגיטימיות של הורדת משחקים (ותכנים)
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
כל ניסיון שלנו, הגנבים, להפוך את הגניבה ללגיטימית על ידי הסברים של נוחות, מחיר, עצלות ...(השלם את החסר), הוא ילדותי ומעצבן.
מי שגונב שיעמוד מאחורי ההתנהגות שלו ויודה שזה מה שהוא עושה.
אני מחכה ליום שבוא יתחילו לאכוף בארץ חוק נגד הורדות לא חוקיות, זה יאפשר יותר מגוון ויותר השקעה בתכנים טובים ולדעתי אפילו להורדת מחירים כדי להגיע ליותר קהל יעד.
ועוד משהו... אני חושב שברגע שתהיה אפשרות להוריד סרטים באיכות MKV בתשלום ובאופן חוקי (כמו מנוי לספריית וידאו) אני הייתי הופך ללקוח של שירות כזה. גם כדי לעמוד בתנאי החוק וגם כדי לפרגן לתעשייה.
למשל, במוסיקה אני מוריד הכל!! מה שאני אוהב, אני הולך לחנות לקנות, מה שלא, אני מוחק. ואת הרוב אני מעיף אבל זה גם חושף אותי למוסיקה שבחיים לא הייתי קונה אם לא הייתי דוגם קודם.
ועוד משהו: יש כאן איזה שירשור על היכולת העתידית לגבות סרטי בלו ריי. השירשור הפך מאוד מהר לאיחולים על כך שאפשר יהיה לפרוץ את השירות ולהעתיק סרטים. חבל מאוד שאנחנו הולכים תמיד לכיוון הזה. לא פלא שישראל נמצאת תמיד ברשימה השחורה של דו"ח הסחר הבינלאומי של ארה"ב.
מי שגונב שיעמוד מאחורי ההתנהגות שלו ויודה שזה מה שהוא עושה.
אני מחכה ליום שבוא יתחילו לאכוף בארץ חוק נגד הורדות לא חוקיות, זה יאפשר יותר מגוון ויותר השקעה בתכנים טובים ולדעתי אפילו להורדת מחירים כדי להגיע ליותר קהל יעד.
ועוד משהו... אני חושב שברגע שתהיה אפשרות להוריד סרטים באיכות MKV בתשלום ובאופן חוקי (כמו מנוי לספריית וידאו) אני הייתי הופך ללקוח של שירות כזה. גם כדי לעמוד בתנאי החוק וגם כדי לפרגן לתעשייה.
למשל, במוסיקה אני מוריד הכל!! מה שאני אוהב, אני הולך לחנות לקנות, מה שלא, אני מוחק. ואת הרוב אני מעיף אבל זה גם חושף אותי למוסיקה שבחיים לא הייתי קונה אם לא הייתי דוגם קודם.
ועוד משהו: יש כאן איזה שירשור על היכולת העתידית לגבות סרטי בלו ריי. השירשור הפך מאוד מהר לאיחולים על כך שאפשר יהיה לפרוץ את השירות ולהעתיק סרטים. חבל מאוד שאנחנו הולכים תמיד לכיוון הזה. לא פלא שישראל נמצאת תמיד ברשימה השחורה של דו"ח הסחר הבינלאומי של ארה"ב.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
לא לפני שסוני (PS3) יכירו בפורמט הנ"ל...nadavck כתב:
ועוד משהו... אני חושב שברגע שתהיה אפשרות להוריד סרטים באיכות MKV בתשלום ובאופן חוקי (כמו מנוי לספריית וידאו) אני הייתי הופך ללקוח של שירות כזה....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73402
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
ד"א - גם משחקים שאין להם דמו אני מוריד לא חוקית - אם אהבתי אני קונה. את PROTOYPE למשל הורדתי, ניסיתי שלב אחד, הבנתי שזה לא בשבילי ומחקתי. את רובם המכריע של המשחקים שלי קניתי בשיטה הזו (במידה ולא היה דמו כמובן).nadavck כתב: אני מחכה ליום שבוא יתחילו לאכוף בארץ חוק נגד הורדות לא חוקיות, זה יאפשר יותר מגוון ויותר השקעה בתכנים טובים ולדעתי אפילו להורדת מחירים כדי להגיע ליותר קהל יעד.
אל תיפגע, אבל אתה חי ב"לה לה לנד". כל מה שיקרה אם יאכפו את החוק הזה (בהנחה שזה בכלל ריאלי) זה שתחזור לימי האבן, קרי להיות תלוי בחסדיהם של ספקי התוכן המקומיים (YES/HOT) ולהיות מוגבל לתוכן מצונזר (סאונד סטריאו בסירטי HD, חלק קטן מאוד מהסדרות ב HD כשהשאר ב UPSCALE כי "קומדיה לא ממש חשוב להביא ב HD" והרבה מאוד סדרות שבכלל לא יגיעו או יגיעו באיחור של שנה ומעלה וכו').
עם זה אני מסכים במאת האחוזים וזה מה שאני מנסה להבהיר - ברגע שיהיה שירות סביר בתשלום, אני אעמוד בתור בשביל להיפטר מהעונש של ההורדות. כן, עונש - זו לא ממש חוויה להיות פיראט.
שוב, מסכים במאת האחוזים. אצלי כל שיר שתמצא חוקי במאה אחוז. למה? כי יש לי את האפשרות לקבל שירות סביר בתשלום. פשוט.
...
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני לא נפגע... אני יודע שאני חי בלה לה לנד... כיף כאןHuber כתב:ד"א - גם משחקים שאין להם דמו אני מוריד לא חוקית - אם אהבתי אני קונה. את PROTOYPE למשל הורדתי, ניסיתי שלב אחד, הבנתי שזה לא בשבילי ומחקתי. את רובם המכריע של המשחקים שלי קניתי בשיטה הזו (במידה ולא היה דמו כמובן).nadavck כתב: אני מחכה ליום שבוא יתחילו לאכוף בארץ חוק נגד הורדות לא חוקיות, זה יאפשר יותר מגוון ויותר השקעה בתכנים טובים ולדעתי אפילו להורדת מחירים כדי להגיע ליותר קהל יעד.
אל תיפגע, אבל אתה חי ב"לה לה לנד". כל מה שיקרה אם יאכפו את החוק הזה (בהנחה שזה בכלל ריאלי) זה שתחזור לימי האבן, קרי להיות תלוי בחסדיהם של ספקי התוכן המקומיים (YES/HOT) ולהיות מוגבל לתוכן מצונזר (סאונד סטריאו בסירטי HD, חלק קטן מאוד מהסדרות ב HD כשהשאר ב UPSCALE כי "קומדיה לא ממש חשוב להביא ב HD" והרבה מאוד סדרות שבכלל לא יגיעו או יגיעו באיחור של שנה ומעלה וכו').
עם זה אני מסכים במאת האחוזים וזה מה שאני מנסה להבהיר - ברגע שיהיה שירות סביר בשתלום, אני אמוד בתור בשביל להיפטר מהעונש של ההורדות. כן, עונש - זו לא ממש חוויה להיות פיראט.
שוב, מסכים במאת האחוזים. אצלי כל שיר שתמצא חוקי במאה אחוז. למה? כי יש לי את האפשרות לקבל שירות סביר בתשלום. פשוט.
......
Huber: תודה שהחזרת לרגע את את הדיון לנושא.
שים לב לדרך הצגת הדברים שלך זה הכל משחק בהגדרות:
אתה טוען שמי שגונב בצורה מצומצמת ומחוסר ברירה על פי ההגדרה הצרה שסיפקת הוא בסדר, אבל במחי מקש אחד הפכת את בעלי ה- XBOX הפרוצה (אלו שהעדיפו לקנות אותה רק בגלל שהיא פרוצה - יש כאלו שמעדיפים XBOX ועל הדרך קנו אותה פרוצה כי שכנעו אותם) ל- "למי שהופך את זה לדרך חיים וגונב כל מה שאפשר".
לדעתי זה מכליל מדי.
כאשר RoieK ירה את יריית הפתיחה לדיון הזה הוא קיבל מקלחת צוננת זה היה אך ורק בגלל שהוא הסביר שזה היה השיקול שלו לקניית הקונסולה.
האם אדם שקנה XBOX מוסבת אך כל שאר המדיה שלו - מוזיקה וסרטים היא חוקית לעילא ועילא הוא עדיין פיראט במשרה מלאה?
לצורך העניין האם הוא טוב יותר או פחות ממי שקונה משחקים ל- PC אבל מוריד שירים?
נתת דוגמא של רכישת XBOX רק בגלל שהיא פרוצה כמשהו שהוא לא מספק לדעתך.
ציינת שצריך להיות הבדל ביחס כי יש כאלו שקונים על פי החוק כל עוד ניתנת להם האפשרות.
עד כמה רחוק אדם צריך ללכת בשביל שהוא ייחשב כמי שניסה את מה שהוא יכול לעשות על מנת להשיג תוכן חוקי?
ניקח לדוגמא וידאו:
האם אני צריך לפתוח בכוח מנוי בתשלום ב- itunes שלא מקבלת כ.אשראי ישראלי? (כרטיס מתנה באיביי).
האם אני צריך לרכוש שירות VPN שייתן לי את האפשרות להתחבר לחנות הוידאו של סוני או אקסבוקס (Strongvpn)
האם אני צריך לקנות את התכנים בחו"ל, להמיר אותם אצלי לקובץ ואז להוריד כתוביות? (אמאזון וכו')
אולי עלי גם לכתוב את הכתוביות? (subtitle workshop)
אתה ואני ועוד רבים אחרים נאמר בוודאי -לא. זה מוגזם אבל מי אנחנו שנקבע מה הם אמות המוסר?
אני חושב שאין הבדל ממשי בין ההגדרות האלו.
אדם שבוחר לשלם כשנוח לו ובוחר שלא לשלם כשלא נוח לא, לא שונה מרבים מבאי הפורום הזה ולא משנה מה הם העדפותיהם.
יכול אדם לבוא ולטעון: "מי שרכש Popcorn 110A עשה זאת בגלל שהוא ידע מלכתחילה שהנגן הנ"ל יאפשר לו לנגן תוכן לא חוקי ולכן הוא פיראט במשרה מלאה - להבדיל ממי שרכש נגן Blueray ייעודי ומשלם על התכנים שלו"
אדם אחר יטען "אני קונה את כל הסרטים שלי אבל עד שמיקרוסופט לא יכירו בישראל בקונסולות אין סיבה שאני אשלם על המשחקים שלהם".
חנויות מקומיות קטנות וגדולות כאחד מוכרות PS2 או Wii או XBOX360 "מוסבות" וישכנעו את הצרכן התמים לעיתים שאין לו סיבה לרכוש מכונה לא מוסבת.
אין סוף לכך .
בעיני - הסיבות להוריד הן רבות ומגוונות:
תרגום לעברית לכל התכנים
נציגות מלאה של MS בקונסולות
נציגות של Nintendo
חנות iTunes מלאה בישראל עם כ.אשראי ישראלי
HULU בישראל
Netflix streaming
חנות הוידאו של PSN
שרות הורדת שירים עבריים יותר מוצלח משתי החנויות הקיימות כיום.
עוד עשרים דברים אחרים שלא חשבתי עליהם.
כל אחד מהדברים האלו, לבד או בשילוב הוא תירוץ אישי שמטרתו להשקיט מצפון ותו לא.
מה שמספק לאחד לא מספק לאחר.
לדעתי אף אחד פה לא טוב יותר או רע יותר מהשני ובכל מקרה אין לאף אחד כאן את הכלים לשפוט.
שים לב לדרך הצגת הדברים שלך זה הכל משחק בהגדרות:
אתה טוען שמי שגונב בצורה מצומצמת ומחוסר ברירה על פי ההגדרה הצרה שסיפקת הוא בסדר, אבל במחי מקש אחד הפכת את בעלי ה- XBOX הפרוצה (אלו שהעדיפו לקנות אותה רק בגלל שהיא פרוצה - יש כאלו שמעדיפים XBOX ועל הדרך קנו אותה פרוצה כי שכנעו אותם) ל- "למי שהופך את זה לדרך חיים וגונב כל מה שאפשר".
לדעתי זה מכליל מדי.
כאשר RoieK ירה את יריית הפתיחה לדיון הזה הוא קיבל מקלחת צוננת זה היה אך ורק בגלל שהוא הסביר שזה היה השיקול שלו לקניית הקונסולה.
האם אדם שקנה XBOX מוסבת אך כל שאר המדיה שלו - מוזיקה וסרטים היא חוקית לעילא ועילא הוא עדיין פיראט במשרה מלאה?
לצורך העניין האם הוא טוב יותר או פחות ממי שקונה משחקים ל- PC אבל מוריד שירים?
נתת דוגמא של רכישת XBOX רק בגלל שהיא פרוצה כמשהו שהוא לא מספק לדעתך.
ציינת שצריך להיות הבדל ביחס כי יש כאלו שקונים על פי החוק כל עוד ניתנת להם האפשרות.
עד כמה רחוק אדם צריך ללכת בשביל שהוא ייחשב כמי שניסה את מה שהוא יכול לעשות על מנת להשיג תוכן חוקי?
ניקח לדוגמא וידאו:
האם אני צריך לפתוח בכוח מנוי בתשלום ב- itunes שלא מקבלת כ.אשראי ישראלי? (כרטיס מתנה באיביי).
האם אני צריך לרכוש שירות VPN שייתן לי את האפשרות להתחבר לחנות הוידאו של סוני או אקסבוקס (Strongvpn)
האם אני צריך לקנות את התכנים בחו"ל, להמיר אותם אצלי לקובץ ואז להוריד כתוביות? (אמאזון וכו')
אולי עלי גם לכתוב את הכתוביות? (subtitle workshop)
אתה ואני ועוד רבים אחרים נאמר בוודאי -לא. זה מוגזם אבל מי אנחנו שנקבע מה הם אמות המוסר?
אני חושב שאין הבדל ממשי בין ההגדרות האלו.
אדם שבוחר לשלם כשנוח לו ובוחר שלא לשלם כשלא נוח לא, לא שונה מרבים מבאי הפורום הזה ולא משנה מה הם העדפותיהם.
יכול אדם לבוא ולטעון: "מי שרכש Popcorn 110A עשה זאת בגלל שהוא ידע מלכתחילה שהנגן הנ"ל יאפשר לו לנגן תוכן לא חוקי ולכן הוא פיראט במשרה מלאה - להבדיל ממי שרכש נגן Blueray ייעודי ומשלם על התכנים שלו"
אדם אחר יטען "אני קונה את כל הסרטים שלי אבל עד שמיקרוסופט לא יכירו בישראל בקונסולות אין סיבה שאני אשלם על המשחקים שלהם".
חנויות מקומיות קטנות וגדולות כאחד מוכרות PS2 או Wii או XBOX360 "מוסבות" וישכנעו את הצרכן התמים לעיתים שאין לו סיבה לרכוש מכונה לא מוסבת.
אין סוף לכך .
בעיני - הסיבות להוריד הן רבות ומגוונות:
תרגום לעברית לכל התכנים
נציגות מלאה של MS בקונסולות
נציגות של Nintendo
חנות iTunes מלאה בישראל עם כ.אשראי ישראלי
HULU בישראל
Netflix streaming
חנות הוידאו של PSN
שרות הורדת שירים עבריים יותר מוצלח משתי החנויות הקיימות כיום.
עוד עשרים דברים אחרים שלא חשבתי עליהם.
כל אחד מהדברים האלו, לבד או בשילוב הוא תירוץ אישי שמטרתו להשקיט מצפון ותו לא.
מה שמספק לאחד לא מספק לאחר.
לדעתי אף אחד פה לא טוב יותר או רע יותר מהשני ובכל מקרה אין לאף אחד כאן את הכלים לשפוט.