ליגיטימיות של הורדת משחקים (ותכנים)
יש לי תחושה שהקונסולה הבאה של סוני תהיה כזאתי שכן יצליחו לפרוץ..
עובדתית התברר שכל ההגנות נגד הפריצות שהם שמו בקונסולה פגעו להם במכירות..
אני דיי בטוח ש70 אחוז מהאנשים שיש להם X360 (כולל אותי אגב) קנו אותו רק מהשיקול שאפשר לפרוץ אותו..
עד לקטע הזה הייתי חסיד של הסוני (עם כי גם ממייקרוסופט אני מחזיק.. בעצם מדובר ב2 החברות שאני הכי מחזיק מהם , מייקרוסופט בנושאי המחשב וסוני בנושאי מוצרי החשמל).. אבל אני בדומה להרבה אנשים אחרים אחרי שנתתי צ'אנס ל360 הבנתי שמדובר במוצר שהוא לא פחות טוב מהסוני..
(לדעתי השליטה עם השלטים של ה360 הרבה יותר טובה.. נוחה ויותר מכניסה אותך לחוויה של המשחק..)
בנוגע להבדלי הגרפיקה.. כשמדברים על רמות כאלה של גרפיקה (FULL HD.. בואו לא נשכח..) באמת מדובר על הבדלים זניחים.. מספיקה לי גרפיקה כמו שאני מקבל עכשיו עם ה360 גם בעוד שנתיים שלוש.. אני פשוט לא יכול לדמיין משהו שיהיה הרבה יותר טוב מזה...
אני דיי בטוח ש70 אחוז מהאנשים שיש להם X360 (כולל אותי אגב) קנו אותו רק מהשיקול שאפשר לפרוץ אותו..
עד לקטע הזה הייתי חסיד של הסוני (עם כי גם ממייקרוסופט אני מחזיק.. בעצם מדובר ב2 החברות שאני הכי מחזיק מהם , מייקרוסופט בנושאי המחשב וסוני בנושאי מוצרי החשמל).. אבל אני בדומה להרבה אנשים אחרים אחרי שנתתי צ'אנס ל360 הבנתי שמדובר במוצר שהוא לא פחות טוב מהסוני..
(לדעתי השליטה עם השלטים של ה360 הרבה יותר טובה.. נוחה ויותר מכניסה אותך לחוויה של המשחק..)
בנוגע להבדלי הגרפיקה.. כשמדברים על רמות כאלה של גרפיקה (FULL HD.. בואו לא נשכח..) באמת מדובר על הבדלים זניחים.. מספיקה לי גרפיקה כמו שאני מקבל עכשיו עם ה360 גם בעוד שנתיים שלוש.. אני פשוט לא יכול לדמיין משהו שיהיה הרבה יותר טוב מזה...
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
לא, אתה טועה לגמרי.RoieK כתב:יש לי תחושה שהקונסולה הבאה של סוני תהיה כזאתי שכן יצליחו לפרוץ..
אני דיי בטוח ש70 אחוז מהאנשים שיש להם X360 (כולל אותי אגב) קנו אותו רק מהשיקול שאפשר לפרוץ אותו.....
שיעורי הפירטיות גבוהים רק במדינות כמו ישראל, רוסיה וסין.
אחוזי הפירטיות בארה"ב ויפן זניחים לגמרי והם לא הסיבה להפסד (ההפרש הוא לא כזה גדול כרגע והוא במגמת צמצום)
Need more cowbell
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
למה כל האנשים שגונבים משחקים בטוחים שבזכותם התעשייה משגשגת ומי שמונע מהם לגנוב ממנו בטוח יורה לעצמו ברגל? הזוי...RoieK כתב:יש לי תחושה שהקונסולה הבאה של סוני תהיה כזאתי שכן יצליחו לפרוץ..
בנוגע להבדלי הגרפיקה.. כשמדברים על רמות כאלה של גרפיקה (FULL HD.. בואו לא נשכח..) באמת מדובר על הבדלים זניחים.. מספיקה לי גרפיקה כמו שאני מקבל עכשיו עם ה360 גם בעוד שנתיים שלוש.. אני פשוט לא יכול לדמיין משהו שיהיה הרבה יותר טוב מזה......
ידידי, אתה לא קהל היעד של אף חברה. שום חברה שבעולם לא מכוונת לשוק הפירטי מהסיבה הפשוטה (והנחתי עד התגובה שלך שהיא די הגיוניות) - "לקוחות" כמוך לא מכניסים שקל לחברה. אני יודע שזה יפתיע אותך, אבל כשאתה גונב משחק החברה לא מרוויחה שקל ובעצם מפסידה כסף כי היא מסבסדת לך את הקונסולה על מנת שתקנה משחקים.
בנוסף, Pavelz כבר הסביר לך שאת ה "70 אחוז" רק במדינות עולם שלישי כמו ישראל - בשאר העולם המערבי אחוז הפירטיות זניח והסיבה לבחירת קונסולה זו או אחרת לא עומדת על "האם היא כבר פרוצה".
לגבי "הבנתי שה XBOX הוא מוצר לא פחות טוב מה PS3" כפי הגדרתך, אפשר לנהל על זה דיון ארוך ומתיש (וכבר ניהלנו דיונים כאלו בעבר אם תחפש) אבל העובדה המוגמרת היא שלקח למיקרוסופט 3 שנים להביא את הקונסולה של אפילו קרוב לרמת האמינות של ה PS3 - וזו עובדה מוגמרת.
לגבי נוחות השלטים - זה כבר עיניין סובייקטיבי. לי יש PS3 ושלט של מיקרוסופט של ה 360 אבל למחשב ואני אישית מעדיף משמעותית את הנוחות של השלט של ה PS3.
לגבי הגרפיקה - פה אני מסכים איתך. מאז שעברתי לקונסולה הבנתי שגרפיקה זה לא הכל בחיים ויש ה מ ו ן משחקים שבהם המישחקיות מהנה בטירוף למרות שהגרפיקה לא תפיל אף אחד לריצפה. בהנאה ממישחק גרפיקה לטעמי היא רק במקום השלישי במקרה הטוב. אחרי שאמרת י את זה, אני ל אומר שאין משחקים שבהם הגרפיקה עדיין מצליחה להרשים אותי גם היום ב PS3 - UNCHARTED 2 הוא ההוכחה לכך.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 14/06/2009 11:18, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ברור שהם מרוויחות עלי.. אני קונה שלטים.. מחובר לLIVE קונה אביזרים לקונסולה וכו'..Huber כתב:למה כל האנשים שגונבים משחקים בטוחים שבזכותם התעשייה משגשגת ומי שמונע מהם לגנוב ממנו בטוח יורה לעצמו ברגל? הזוי...RoieK כתב:יש לי תחושה שהקונסולה הבאה של סוני תהיה כזאתי שכן יצליחו לפרוץ..
בנוגע להבדלי הגרפיקה.. כשמדברים על רמות כאלה של גרפיקה (FULL HD.. בואו לא נשכח..) באמת מדובר על הבדלים זניחים.. מספיקה לי גרפיקה כמו שאני מקבל עכשיו עם ה360 גם בעוד שנתיים שלוש.. אני פשוט לא יכול לדמיין משהו שיהיה הרבה יותר טוב מזה......
ידידי, אתה לא קהל היעד של אף חברה. שום חברה שבעולם לא מכוונת לשוק הפירטי מהסיבה הפשוטה (והנחתי עד התגובה שלך שהיא די הגיוניות) - "לקוחות" כמוך לא מכניסים שקל לחברה. אני יודע שזה יפתיע אותך, אבל כשאתה גונב משחק החברה לא מרוויחה שקל ובעצם מפסידה כסף כי היא מסבסדת לך את הקונסולה על מנת שתקנה משחקים.
בנוסף, Pavelz כבר הסביר לך שאת ה "70 אחוז" רק במדינות עולם שלישי כמו ישראל - בשאר העולם המערבי אחוז הפירטיות זניח והסיבה לבחירת קונסולה זו או אחרת לא עומדת על "האם היא כבר פרוצה".
לגבי "הבנתי שה XBOX הוא מוצר לא פחות טוב מה PS3" כפי הגדרתך, אפשר לנהל על זה דיון ארוך ומתיש (וכבר ניהלנו דיונים כאלו בעבר אם תחפש) אבל העובדה המוגמרת היא שלקח למיקרוסופט 3 שנים להביא את הקונסולה של אפילו קרוב לרמת האמינות של ה PS3 - וזו עובדה מוגמרת.
לגבי נוחות השלטים - זה כבר עיניין סובייקטיבי. לי יש PS3 ושלט של מיקרוסופט של ה 360 אבל למחשב ואני אישית מעדיף משמעותית את הנוחות של השלט של ה PS3.
לגבי הגרפיקה - פה אני מסכים איתך. מאז שעברתי לקונסולה הבנתי שגרפיקה זה לא הכל בחיים ויש ה מ ו ן משחקים שבהם המישחקיות מהנה בטירוף למרות שהדרפיקה לא תפיל אף אחד לריצפה. בהנאה ממישחק גרפיקה לטעמי היא רק במקום השלישי במקרה הטוב....
תשמע אני לא הייתי תומך בפירטיות אם המחירים של המשחקים היו הגיוניים ...
אני לא ילד של משחק אחד.. אני ילד שאוהב לשחק במשחק שעה שעתיים ולרוב המשחק לא נראה לי..
ואם כן אני מסיים (נדיר מאד) וללכת להוציא 200 שקל למשחק (כסף שאין לי אותו ואני צריך) בשביל לשחק
שעתיים לא שווה מבחינתי , אם המחירים היו כמו בארה''ב הסיפור היה אחר..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
RoieK,
טיעון בעייתי.
לאחרונה שמעתי על אחד שגנב דלק ממכוניות בארץ.
לטענתו אם המחירים של הרכב והדלק בישראל היו יותר סבירים לא היה לו צורך לגנוב דלק ומכוניות למחיה.
טיעון בעייתי.
לאחרונה שמעתי על אחד שגנב דלק ממכוניות בארץ.
לטענתו אם המחירים של הרכב והדלק בישראל היו יותר סבירים לא היה לו צורך לגנוב דלק ומכוניות למחיה.
- Huber
- חבר במועדון HT

קראתי עכשיו מה שהבאת בלינק - ואני מצטט:Pavelz כתב:http://www.joystiq.com/2009/06/13/metal ... cs-engine/
מעניין איך הפרוייקט הזה יצא.
אם הגרפיקה תהיה ברמה של MGS4 זה עשוי מאוד להביך את הבחור הזה מ EA וגם את ראשי Sony...
[left]Like a case of bad allergies, Metal Gear Solid 4's graphics left us rubbing our eyes. That said, when it comes to developing the recently unveiled Metal Gear Solid Rising, the latest sequel's eye candy is not nearly sweet enough.[/left]
- Huber
- חבר במועדון HT

RoieK - הטיעונים שלך לא מחזיקים מיים ואני שומע אותם שוב ושוב מפי כל מי שגונב משחקים. אלו הצדקות עצמיות למצפונך האישי ותו לא. לידעתך, יש לי מעל 20 משחקים ל PS3 ואף אחד מהם לא עלה לי 200 שח (רובם עלו לי בין 50 ל 150 שח במקרה הגרוע).
סליחה שאני מתפרץ אבל אולי חאלס עם כל ההתחסדות הזאת כן פריצה לא פריצה - כן גניבה לא גניבה?
בואו נדבר גלויות לשנייה ויסלחו לי אלו שמעדיפים להתעלם מהפיל במסדרון:
חלקים נרחבים מהאתר חבים את קיומם לגניבות.
כל עוד זה תכני וידאו זה בסדר - פה ההוא מוריד WMV ב- 1080 לאקסבוקס ושם ההוא מוריד סדרות וסרטים וזה בסדר.
האם אלו תכנים שאין עליהם זכויות יוצרים?
שימו לב לדיונים - כמה התייחסויות יש כאן למזרימי מדייה HD?
בעולם מתוקן הייתם כולם קונים רק נגני BR כי למיטב ידיעתי אין דרך להשיג תכני HD בצורה לגיטימית בישראל.
כמה התייחסויות יש פה בפורום הזה ליכולות הזרמה של MKV לקונסולה?
כמה פעמים אנשים אמרו שזה מאוד חבל שה- PS3 לא מנגנת MKV?
איפה בדיוק אתם משיגים סרטי MKV חוקיים?
איך אתם מיישבים את הסתירה הזאת זה מה שאני מנסה להבין.
אם זה להוריד משחק - זה אסור, זה לא חוקי, זה אוי אוי אוי.
אבל סרטים... אה לא. סרטים זה בסדר... גם סדרות זה הולך טוב.
הפורום ומנהליו בחרו לנהל אותו בצורה מסויימת והיא לכאורה אומרת שאין דיבורים על פריצות והורדות לא חוקיות.
לרוב (בעיקר בפורום הוידאו) זה עובד במה שנקרא "אפקט הפיל בסלון" להלן - כל הפורום מדבר על זה אבל אף אחד לא מדבר על זה .
בעצם גם זה לא בטוח, אם אתם רוצים להתייחס לרגע לכל הת'רדים שמסבירים על news - אלא אם ההורדות משם הפכו להיות חוקיות ואף אחד לא סיפר לי על זה.
אני לא מבקש אישור לדבר בפורום הזה על פריצות או משהו כזה. כמו שכבר אמרתי כמה פעמים אני וכולנו פה אורחים של המנהלים וזו הממלכה הפרטית שלהם והם רשאים לנהל אותה ככל העולה על רוחם.
כל מה שאני מבקש בסך הכל זה עקביות.
להתעלם מהעובדה שתכני הוידאו כאן הם לא הכי חוקיים או להתעלם מהעובדה שהיבואנים האפורים של ה- Xbox פורצים אותה עוד לפני שהיא מגיע לחנויות קצה זה קצת לקבור את הראש בחול.
לעלות על בריקדות בכל רגע שמישהו כאן מעז להוציא מילה בזכות משחקים מורדים או קונסולה "מוסבת" (חולה על המילה המכובסת הזאת) זה כבר התחסדות מעושה.
בואו נדבר גלויות לשנייה ויסלחו לי אלו שמעדיפים להתעלם מהפיל במסדרון:
חלקים נרחבים מהאתר חבים את קיומם לגניבות.
כל עוד זה תכני וידאו זה בסדר - פה ההוא מוריד WMV ב- 1080 לאקסבוקס ושם ההוא מוריד סדרות וסרטים וזה בסדר.
האם אלו תכנים שאין עליהם זכויות יוצרים?
שימו לב לדיונים - כמה התייחסויות יש כאן למזרימי מדייה HD?
בעולם מתוקן הייתם כולם קונים רק נגני BR כי למיטב ידיעתי אין דרך להשיג תכני HD בצורה לגיטימית בישראל.
כמה התייחסויות יש פה בפורום הזה ליכולות הזרמה של MKV לקונסולה?
כמה פעמים אנשים אמרו שזה מאוד חבל שה- PS3 לא מנגנת MKV?
איפה בדיוק אתם משיגים סרטי MKV חוקיים?
איך אתם מיישבים את הסתירה הזאת זה מה שאני מנסה להבין.
אם זה להוריד משחק - זה אסור, זה לא חוקי, זה אוי אוי אוי.
אבל סרטים... אה לא. סרטים זה בסדר... גם סדרות זה הולך טוב.
הפורום ומנהליו בחרו לנהל אותו בצורה מסויימת והיא לכאורה אומרת שאין דיבורים על פריצות והורדות לא חוקיות.
לרוב (בעיקר בפורום הוידאו) זה עובד במה שנקרא "אפקט הפיל בסלון" להלן - כל הפורום מדבר על זה אבל אף אחד לא מדבר על זה .
בעצם גם זה לא בטוח, אם אתם רוצים להתייחס לרגע לכל הת'רדים שמסבירים על news - אלא אם ההורדות משם הפכו להיות חוקיות ואף אחד לא סיפר לי על זה.
אני לא מבקש אישור לדבר בפורום הזה על פריצות או משהו כזה. כמו שכבר אמרתי כמה פעמים אני וכולנו פה אורחים של המנהלים וזו הממלכה הפרטית שלהם והם רשאים לנהל אותה ככל העולה על רוחם.
כל מה שאני מבקש בסך הכל זה עקביות.
להתעלם מהעובדה שתכני הוידאו כאן הם לא הכי חוקיים או להתעלם מהעובדה שהיבואנים האפורים של ה- Xbox פורצים אותה עוד לפני שהיא מגיע לחנויות קצה זה קצת לקבור את הראש בחול.
לעלות על בריקדות בכל רגע שמישהו כאן מעז להוציא מילה בזכות משחקים מורדים או קונסולה "מוסבת" (חולה על המילה המכובסת הזאת) זה כבר התחסדות מעושה.
- Huber
- חבר במועדון HT

sierra13, אתה באמת חושב שהת'רד הזה הוא המקום לדיון מהסוג הזה? למה שלא תפתח ת'רד יעודי ואני לפחות אשמח להגיב בו 
- oferlaor
- מנהל

מי אמר שזה בסדר עם סרטים וסדרות?
גם זה לא בסדר!
ההבדל העיקרי בין השניים הוא שבעוד שאני מנוי על מספר שירותים יקרים למדי לסרטים וסדרות (ואני מניח שגם אתה), המצפון שלי מרגיש טיפה יותר נקי מכיוון שלפחות הם מקבלים ממני תשלום עליהם.
בנושא של תוכנות ומשחקים, אני חושב שהמצב גרוע בהרבה וכתוכניתן במקצועי (קרי: מרוויח ממכירת ביטים שקל מאוד להעתיק אותם) אני רגיש לכך יותר - שכן כאן אין מנוי או דרך אחרת לפצות את חברות התוכנה שמייצרות את המוצר.
גם זה לא בסדר!
ההבדל העיקרי בין השניים הוא שבעוד שאני מנוי על מספר שירותים יקרים למדי לסרטים וסדרות (ואני מניח שגם אתה), המצפון שלי מרגיש טיפה יותר נקי מכיוון שלפחות הם מקבלים ממני תשלום עליהם.
בנושא של תוכנות ומשחקים, אני חושב שהמצב גרוע בהרבה וכתוכניתן במקצועי (קרי: מרוויח ממכירת ביטים שקל מאוד להעתיק אותם) אני רגיש לכך יותר - שכן כאן אין מנוי או דרך אחרת לפצות את חברות התוכנה שמייצרות את המוצר.
לא מבין מה ההבדל בין הביטים של תוכנה לביטים של סרט,
וזה לא משנה אם אתה משלם למישהו אחד על סרטים וגונב ממישהו אחר,
אז אם מישהו קנה מערכת הפעלה הוא אמור לחיות יותר טוב עם גניבת משחקים?
מול פירטיות אין ממש מה לעשות, בארץ זה עובד בקנה מידה גדול בעולם זה זניח,
זה גם מלמד משהו על התרבות והמוסר הישראלי,
אני מאמין שבסופו של דבר יצרניות תוכן יצטרכו לחשוב על מודל עסקי שונה,
השוק התקדם התפיסה של מוצר השתנתה
וזה לא משנה אם אתה משלם למישהו אחד על סרטים וגונב ממישהו אחר,
אז אם מישהו קנה מערכת הפעלה הוא אמור לחיות יותר טוב עם גניבת משחקים?
מול פירטיות אין ממש מה לעשות, בארץ זה עובד בקנה מידה גדול בעולם זה זניח,
זה גם מלמד משהו על התרבות והמוסר הישראלי,
אני מאמין שבסופו של דבר יצרניות תוכן יצטרכו לחשוב על מודל עסקי שונה,
השוק התקדם התפיסה של מוצר השתנתה
Huber ו- Oferlaor - (ולפני שמי שמנהלים נועל לי את זה בטענה שאסור להגיב אישית או משהו: איך אחרת אתם רוצים שאני אגיב?):
Huber:
לא אני העברתי את הדיון הזה לפסים האלו. גם לא RoieK.
הוא הסיט אותו מהכוונה המקורית שלו ופשוט העביר את זה לדיון "מה עדיף לקנות" ונתן את השיקולים שלו.
מה לעשות? בארץ (בעיקר) השיקול הזה הוא משהו שווה ערך בעיני הרבה אנשים לשיקול "האם המכונה תשרוד 10 שנים" או "האם היא מנגנת BR": זה שווה ערך לשיקול של "האם הסטרימר הזה ינגן לי MKV בלי בעיות".
אם המנהלים מוכנים להרים את הכפפה ולתת אישור לדיון כזה להתקיים, אז להם יש את ההרשאות להעביר את ההודעות הרלוונטיות לת'רד חדש.
אני לא אעביר את זה כי בפעם האחרונה שהגבתי לך, הדיון ננעל לפני שהספקת להגיב.
Oferlaor -
דבר ראשון , אני שמח שיש לי פה דיון פתוח בנושא הזה בהשתתפות אחד המנהלים.
דבר נוסף - אני לא רוצה שישתמע מדברי כאילו אני חושב שיש לאשר דיון פתוח על הורדות וכאלה.
אני מאמין שזה ידרדר את הפורום למקהלה של ילדים שיפתחו ת'רדים בנושא "אחים שליייי איפה אני מוריד את XXXX" וזה מזעזע.
בהתייחס למה שאמרת: אני רוצה לעבור שניה על מה שאמרת:
אתה אומר כאן ועכשיו שגם הורדות של סרטים וסדרות זה לא בסדר.
אתה עצמך מוריד סרטים וסדרות.
אתה משלם על חלק משירותי הרשת שאתה משתמש בהם ומשלם מנוי לשירותים אחרים וזה לכאורה מכשיר את השרץ.
אתה תוקף את מי שמוריד משחקים.
אם יורשה לי לשאול: לאיזה שירותים יקרים למדי אתה מנוי? אני מניח שמדובר בשרתי ניוז בין היתר?
מתי בדיוק שמעת על מתכנת שקיבל צ'ק מספק News?
האם newzbin מעבירה חלק מההכנסות ל- MPAA?
מי שרוכש סדרות וסרטים מ- itunes - האם אפל משלמת אחוזים ליוצרים גם על התכנים שירדו בטוררנט?
האם זה מפצה על תוכנות לא חוקיות שיש למישהו על האייפון? האם זה מפצה על העובדה שיש אנשים בארץ ישראל ויש להם אייפון?
האם מנוי Yes HD או HOT HD עם כל החבילות והמכונת כביסה רלוונטי באישהיא צורה בעולם האמיתי להורדות של תכנים?
האם בעלי הזכויות יוותרו לי אם הורדתי סרט שפספסתי בכבלים (שאני משלם עליהם) כי האוטו שלי נתקע?
כולנו יודעים שלא - אבל זה "בסדר".
אני לא תוקף את העובדה שאנשים פה מורידים.
אני מתנגד לכפילות הזו ביחס. להצטדקות הזו. לאיפה ואיפה בשיקולים.
פורום וידאו וכו' - זה אחד.
פורום משחקים וקונסלות? עולם אחר.
אמרתי את זה בדיון אחר - MS ונינטנדו ומרמה מסויימת גם סוני לא רוצות את הכסף שלנו. ואנחנו דוחפים להם אותו בכוח. אם זה על ידי קנייה של קונסולות ואביזרים. אם זה על ידי רכישת משחקים ברשת תוך כדי עקיפה של החוקים שלהן (PSN? WII WARE? MS market place?) ואם זה על ידי רכישת מנוי LIVE.
הם לא רואות את המדינה שלנו ממטר כמו שאומרים.
לפני שבוע התחלתי לברר לגבי קנייה של 360. אתה יודע איזה תגובות מזועזעות קיבלתי מחנויות כששאלתי בנוגע לגבי קנייה של מכונה לא פרוצה?
אתה מצדיק לעצמך הורדת תכנים בדרכך שלך - וזה טוב ויפה.
RoieK מצדיק את ההורדות שלו ולמעשה את כל הליך בחירת הקונסולה שלו בדרך שלו (קניית חומרה, LIVE, הוא מספר לכולם ש- XBOX זה הכי שווה וככה עוד אנשים אולי קונים XBOX?) וגם זה טוב ויפה.
מה שאני מבקש ממך זה שכש- RoieK או מישהו אחר כותב באותו נושא, אל תעטו את גלימת הצדק ותתקפו אותו.
אל תבצעו השוואה ישירה לגנב דלק או מכוניות.
אל תנעלו לו את הדיון (אלא אם הוא מבקש מהאחים שלווווו מאיפה להוריד את המשחק XXXX!!!111!).
תאשרו את הדיון. תבינו שאתם לא שונים בהרבה. תבואו ממקום שמקבל את השיקולים שלו באותה צורה שאתה מצדיק את שיקולי ההורדות שלך.
***עריכה***
בכל מקרה - הנתונים האחרונים באתר ה- BSA (או באסה כפי שאני אוהב לקרוא לו) הם מ- 2007 ולמרבה השעשוע אנחנו נמצאים במקום המכובד של 92 עם 32%.
אתם יודעים מי נמצאת ב- 91? קנדה עם 33$.
אירלנד? 89 34%.
צרפת? 82 עם 42%
ספרד? 79 עם 43% ועם פורטוגל (טוב, שכנים - אבל מצד שני אנחנו שכנים של ירדן (60% מקום 56) ולבנון (מקום 38 עם 73%) אז יש לנו לאן לשאוף)
איטליה? 73 עם 49%
יוון? 60 עם 58%
נורווגיה והולנד שהם מדינות חברותיות לכאורה יושבות לא רחוק מאיתנו במקומות 93 ו-94 עם 29% ו- 28%.
הגרמנים הלכאורה פנאטיים לחוק וסדר גם לא קוטלים קנים עם 27%.
אני בכוונה מעלה מדינות שבהן יש נגישות חוקית לתכנים בצורה הרבה יותר קלה וחוקית מאצלנו - כי להן יש פחות תירוצים. אצלנו גם קנייה "חוקית" עלולה להיספר כפירטיות
(מקור: http://www.bsa.org/country/Research%20a ... stics.aspx)
למען הסר ספק ולפני שיהפכו אותי לשונא פורומים:
אני חושב וממשיך לחשוב שמדובר באחד הפורומים היותר טובים ברשת הישראלית. אני משתתף בעיקר בפורום קונסולות שהוא סוג של בן חורג לתחום הקולנוע הביתי ולא אחד מהצדדים החזקים של הנושא (רוב המומחים כאן הם הרי בנושא קולנוע ביתי) ואני עדיין מעדיף לבוא לכאן ולא לפורומים אחרים.
מה שלא אומר שלא קורים פה דברים שמעצבנים אותי מדי פעם
Huber:
לא אני העברתי את הדיון הזה לפסים האלו. גם לא RoieK.
הוא הסיט אותו מהכוונה המקורית שלו ופשוט העביר את זה לדיון "מה עדיף לקנות" ונתן את השיקולים שלו.
מה לעשות? בארץ (בעיקר) השיקול הזה הוא משהו שווה ערך בעיני הרבה אנשים לשיקול "האם המכונה תשרוד 10 שנים" או "האם היא מנגנת BR": זה שווה ערך לשיקול של "האם הסטרימר הזה ינגן לי MKV בלי בעיות".
אם המנהלים מוכנים להרים את הכפפה ולתת אישור לדיון כזה להתקיים, אז להם יש את ההרשאות להעביר את ההודעות הרלוונטיות לת'רד חדש.
אני לא אעביר את זה כי בפעם האחרונה שהגבתי לך, הדיון ננעל לפני שהספקת להגיב.
Oferlaor -
דבר ראשון , אני שמח שיש לי פה דיון פתוח בנושא הזה בהשתתפות אחד המנהלים.
דבר נוסף - אני לא רוצה שישתמע מדברי כאילו אני חושב שיש לאשר דיון פתוח על הורדות וכאלה.
אני מאמין שזה ידרדר את הפורום למקהלה של ילדים שיפתחו ת'רדים בנושא "אחים שליייי איפה אני מוריד את XXXX" וזה מזעזע.
בהתייחס למה שאמרת: אני רוצה לעבור שניה על מה שאמרת:
אתה אומר כאן ועכשיו שגם הורדות של סרטים וסדרות זה לא בסדר.
אתה עצמך מוריד סרטים וסדרות.
אתה משלם על חלק משירותי הרשת שאתה משתמש בהם ומשלם מנוי לשירותים אחרים וזה לכאורה מכשיר את השרץ.
אתה תוקף את מי שמוריד משחקים.
אם יורשה לי לשאול: לאיזה שירותים יקרים למדי אתה מנוי? אני מניח שמדובר בשרתי ניוז בין היתר?
מתי בדיוק שמעת על מתכנת שקיבל צ'ק מספק News?
האם newzbin מעבירה חלק מההכנסות ל- MPAA?
מי שרוכש סדרות וסרטים מ- itunes - האם אפל משלמת אחוזים ליוצרים גם על התכנים שירדו בטוררנט?
האם זה מפצה על תוכנות לא חוקיות שיש למישהו על האייפון? האם זה מפצה על העובדה שיש אנשים בארץ ישראל ויש להם אייפון?
האם מנוי Yes HD או HOT HD עם כל החבילות והמכונת כביסה רלוונטי באישהיא צורה בעולם האמיתי להורדות של תכנים?
האם בעלי הזכויות יוותרו לי אם הורדתי סרט שפספסתי בכבלים (שאני משלם עליהם) כי האוטו שלי נתקע?
כולנו יודעים שלא - אבל זה "בסדר".
אני לא תוקף את העובדה שאנשים פה מורידים.
אני מתנגד לכפילות הזו ביחס. להצטדקות הזו. לאיפה ואיפה בשיקולים.
פורום וידאו וכו' - זה אחד.
פורום משחקים וקונסלות? עולם אחר.
אמרתי את זה בדיון אחר - MS ונינטנדו ומרמה מסויימת גם סוני לא רוצות את הכסף שלנו. ואנחנו דוחפים להם אותו בכוח. אם זה על ידי קנייה של קונסולות ואביזרים. אם זה על ידי רכישת משחקים ברשת תוך כדי עקיפה של החוקים שלהן (PSN? WII WARE? MS market place?) ואם זה על ידי רכישת מנוי LIVE.
הם לא רואות את המדינה שלנו ממטר כמו שאומרים.
לפני שבוע התחלתי לברר לגבי קנייה של 360. אתה יודע איזה תגובות מזועזעות קיבלתי מחנויות כששאלתי בנוגע לגבי קנייה של מכונה לא פרוצה?
אתה מצדיק לעצמך הורדת תכנים בדרכך שלך - וזה טוב ויפה.
RoieK מצדיק את ההורדות שלו ולמעשה את כל הליך בחירת הקונסולה שלו בדרך שלו (קניית חומרה, LIVE, הוא מספר לכולם ש- XBOX זה הכי שווה וככה עוד אנשים אולי קונים XBOX?) וגם זה טוב ויפה.
מה שאני מבקש ממך זה שכש- RoieK או מישהו אחר כותב באותו נושא, אל תעטו את גלימת הצדק ותתקפו אותו.
אל תבצעו השוואה ישירה לגנב דלק או מכוניות.
אל תנעלו לו את הדיון (אלא אם הוא מבקש מהאחים שלווווו מאיפה להוריד את המשחק XXXX!!!111!).
תאשרו את הדיון. תבינו שאתם לא שונים בהרבה. תבואו ממקום שמקבל את השיקולים שלו באותה צורה שאתה מצדיק את שיקולי ההורדות שלך.
***עריכה***
Pavelz אני לא יודע מאיפה הנתונים שלך. אני אשמח אם תתן קישור.Pavelz כתב: לא, אתה טועה לגמרי.
שיעורי הפירטיות גבוהים רק במדינות כמו ישראל, רוסיה וסין.
אחוזי הפירטיות בארה"ב ויפן זניחים לגמרי והם לא הסיבה להפסד (ההפרש הוא לא כזה גדול כרגע והוא במגמת צמצום)...
בכל מקרה - הנתונים האחרונים באתר ה- BSA (או באסה כפי שאני אוהב לקרוא לו) הם מ- 2007 ולמרבה השעשוע אנחנו נמצאים במקום המכובד של 92 עם 32%.
אתם יודעים מי נמצאת ב- 91? קנדה עם 33$.
אירלנד? 89 34%.
צרפת? 82 עם 42%
ספרד? 79 עם 43% ועם פורטוגל (טוב, שכנים - אבל מצד שני אנחנו שכנים של ירדן (60% מקום 56) ולבנון (מקום 38 עם 73%) אז יש לנו לאן לשאוף)
איטליה? 73 עם 49%
יוון? 60 עם 58%
נורווגיה והולנד שהם מדינות חברותיות לכאורה יושבות לא רחוק מאיתנו במקומות 93 ו-94 עם 29% ו- 28%.
הגרמנים הלכאורה פנאטיים לחוק וסדר גם לא קוטלים קנים עם 27%.
אני בכוונה מעלה מדינות שבהן יש נגישות חוקית לתכנים בצורה הרבה יותר קלה וחוקית מאצלנו - כי להן יש פחות תירוצים. אצלנו גם קנייה "חוקית" עלולה להיספר כפירטיות
(מקור: http://www.bsa.org/country/Research%20a ... stics.aspx)
למען הסר ספק ולפני שיהפכו אותי לשונא פורומים:
אני חושב וממשיך לחשוב שמדובר באחד הפורומים היותר טובים ברשת הישראלית. אני משתתף בעיקר בפורום קונסולות שהוא סוג של בן חורג לתחום הקולנוע הביתי ולא אחד מהצדדים החזקים של הנושא (רוב המומחים כאן הם הרי בנושא קולנוע ביתי) ואני עדיין מעדיף לבוא לכאן ולא לפורומים אחרים.
מה שלא אומר שלא קורים פה דברים שמעצבנים אותי מדי פעם
נערך לאחרונה על ידי sierra13 ב 14/06/2009 15:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

פיצלתי את השרשור מכיוון שזה כבר נוגע לנושא אחר לחלוטין מהנושא המקורי.
sierra13,
לגבי פניה אישית, זה בהחלט אפשרי - הבעיה שלנו היא עם שרשורים מתלהמים, כאלה שקוראים באופן גלוי להפרת חוק כלשהו, או כאלה שפונים לגופו של אדם במקום לטיעונים ליגיטימיים (גופו של נושא).
גם המחוקק מבין שיש דרגות של אפור - לא הכל שחור ולבן (ולכן יש שופט ולא מורידים את כף היד אוטומטית למי שגונב) הסיבה שאני משתמש בשירותי הרשת היא מכיוון שכבר שנתיים אין שירותים סבירים כלל ל-HD. עכשיו שמתחיל להיות עם YES MAX HD, אני גאה להשתמש בשירות ואכן אחוז ניכר מהתכנים שלי עוברים לשם.
זה שאני (או כל אחד) לכאורה עובר על המהירות המותרת בכביש 6 לא אומר שזה דבר מוצדק, נכון או הגיוני.
sierra13,
לגבי פניה אישית, זה בהחלט אפשרי - הבעיה שלנו היא עם שרשורים מתלהמים, כאלה שקוראים באופן גלוי להפרת חוק כלשהו, או כאלה שפונים לגופו של אדם במקום לטיעונים ליגיטימיים (גופו של נושא).
כרגע אתה טוען שאני צבוע.. מודה באשמה בראש כפוף.אתה אומר כאן ועכשיו שגם הורדות של סרטים וסדרות זה לא בסדר.
אתה עצמך מוריד סרטים וסדרות....
גם המחוקק מבין שיש דרגות של אפור - לא הכל שחור ולבן (ולכן יש שופט ולא מורידים את כף היד אוטומטית למי שגונב) הסיבה שאני משתמש בשירותי הרשת היא מכיוון שכבר שנתיים אין שירותים סבירים כלל ל-HD. עכשיו שמתחיל להיות עם YES MAX HD, אני גאה להשתמש בשירות ואכן אחוז ניכר מהתכנים שלי עוברים לשם.
זה שאני (או כל אחד) לכאורה עובר על המהירות המותרת בכביש 6 לא אומר שזה דבר מוצדק, נכון או הגיוני.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 15/06/2009 10:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

sierra13 - אני אענה בקצרה. ברגע שיהיה לי אפשרות לצרוך תוכן HD באיכות זהה לאיכות המקור ולפי בחירתי, אשלם גם על התוכן הזה. כיום, כשרב שירותי ה HD (כגון HULU או שאר שירותי התוכן שקיימים בחו"ל ולא בארץ) או לא קיימים בישראל בכלל או חסומים לגישה בישראל, אין ממש אופציה "חוקית" לצפות בתכנים בהם אני מעוניין בלי להוריד אותם מאתרי שיתוף. רק שתבין, להוריד סרטים/סדרות ב HD זה לא בדיוק תענוג. צריף לחפש מקורות, לעקוב אחרי שיחרורים, לפתוח קבצי RAR, להיות תלוי באתרי כתוביות ישראליים - בקיצור - אם היה לי כיום תחליף סביר תאמין לי שלא הייתי טורח להוריד מהרשת.
ובבקשה ממך - אל תביא לי פה כדוגמא את YES HD. חברה שמוכרת לי תוכן מסורס (סרטי HD עם סאונד סטריאופוני, הרבה מאוד סדרות איכותיות שלא מגיעות או מגיעות כמה עונות אחרי, אלו שכבר מגיעות שוב לא בסראונד וחלק לא קטן מהם בכלל ב UPSCALE ולא ב HD וכו) לא נכנסת אליי הביתה כל עוד יש לי אופציה לקבל את אותו התוכן מלא וללא ירידה באיכות.
אני לא מרגיש "צבוע" כהגדרתך, כי כשיש לי את האופציה לשלם על תוכן, אני עושה זאת (וההוכחה לכך היא סיפריית המשחקים הנרחבת שרכשתי - וזאת למרות שהצטרכתי להזמין את רובה המכריע מחו"ל).
ובבקשה ממך - אל תביא לי פה כדוגמא את YES HD. חברה שמוכרת לי תוכן מסורס (סרטי HD עם סאונד סטריאופוני, הרבה מאוד סדרות איכותיות שלא מגיעות או מגיעות כמה עונות אחרי, אלו שכבר מגיעות שוב לא בסראונד וחלק לא קטן מהם בכלל ב UPSCALE ולא ב HD וכו) לא נכנסת אליי הביתה כל עוד יש לי אופציה לקבל את אותו התוכן מלא וללא ירידה באיכות.
אני לא מרגיש "צבוע" כהגדרתך, כי כשיש לי את האופציה לשלם על תוכן, אני עושה זאת (וההוכחה לכך היא סיפריית המשחקים הנרחבת שרכשתי - וזאת למרות שהצטרכתי להזמין את רובה המכריע מחו"ל).
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
הובר - קודם כל, אני לא רוצה שיווצר רושם שאני שופט מישהו. אני בעצמי מוריד סרטים וסדרות, בנוסף לקניית משחקים לPS3.
אתה אומר שאין תחליף ראוי כרגע. ברמת הסדרות אני מסכים איתך, אבל מה עם סרטים? אתה הרי יודע להזמין משחקים מחו"ל, למה שלא תזמין גם סרטים? מה עם לעשות מנוי לספריית וידאו רצינית שמחזיקה אוסף בלוריי מכובד?
אין ספק שזה פחות נח - לסרט שקונים באינטרנט לוקח כמה ימים להגיע, בניגוד לסרט שמורידים בכמה שעות, וספריית וידאו זה כאב ראש - צריך לנסוע לספריה בשביל לקחת את הסרט, וגרוע מזה - צריך לנסוע לספריה בשביל להחזיר אותו, לפעמים בשעות מאוד מאוחרות כי נזכרת שיש סרט שצריך להחזיר עד חצות ועדיין לא ראית, או סתם כי עשית מנוי שמאפשר לך לקחת את הסרט ליום אחד בלבד, אבל עדיין - הפתרונות קיימים.
אתה אומר שאין תחליף ראוי כרגע. ברמת הסדרות אני מסכים איתך, אבל מה עם סרטים? אתה הרי יודע להזמין משחקים מחו"ל, למה שלא תזמין גם סרטים? מה עם לעשות מנוי לספריית וידאו רצינית שמחזיקה אוסף בלוריי מכובד?
אין ספק שזה פחות נח - לסרט שקונים באינטרנט לוקח כמה ימים להגיע, בניגוד לסרט שמורידים בכמה שעות, וספריית וידאו זה כאב ראש - צריך לנסוע לספריה בשביל לקחת את הסרט, וגרוע מזה - צריך לנסוע לספריה בשביל להחזיר אותו, לפעמים בשעות מאוד מאוחרות כי נזכרת שיש סרט שצריך להחזיר עד חצות ועדיין לא ראית, או סתם כי עשית מנוי שמאפשר לך לקחת את הסרט ליום אחד בלבד, אבל עדיין - הפתרונות קיימים.
- Huber
- חבר במועדון HT

אם כבר הגבת, בוא תן לנו את נקודת המבט שלך. הרי כבר אמרת שגם אתה מוריד סדרות וסרטים, אם כך ספר לנו גם אתה למה אתה לא משתמש בשיטות שהצעת לי.Malcontent כתב:הובר - קודם כל, אני לא רוצה שיווצר רושם שאני שופט מישהו. אני בעצמי מוריד סרטים וסדרות, בנוסף לקניית משחקים לPS3.
לצערי האנגלית שלי טובה למדי, אבל לא ברמת שפת אם, מה שאומר שללא תרגום עיברי בלא מעט מיקרים אני מפספס חלק מהמשפטים/מילים ומאבד קשר במשפט (קורה בעיקר כשיש מבטא לא סטנדרטי או כשהשחקן לא מדבר 100 אחוז ברור/בולע מילים/מדבר מהר מידיי). אני אישית נהנה רק כאשר יש תרגום עיברי, כשאין אני "מסתדר" אבל זה כבר הופך למטלה ולא הנאה וצפייה בסרטים היא תחביב שאמורים ליהנות ממנו, לא להסתדר איתו. כשיש תרגום באנגלית זה אפילו יותר סביר, אבל עדיין מצריך ריכוז בתרגום במקום להשתרע אחורה ולהתרכז בסרט עצמו. לאדם ששפה מסויימת היא לא שפת האם שלו - לצפות בסרט בשפה זרה, אפילו אם הוא די מבין אותה, מצריך ריכוז ו"המרה" של השפה הזרה לשפת האם. יש לי לא מעט סרטים ב HD שהורדתי ויושבים בצד ומחכים שמישהו מצוות המתרגמים בארץ יזכר בהם ויוציא להם תרגום
את רב הסרטים שראיתי ב HD בשנתיים האחרונות אין לרב בסיפרייה וכשכבר יש זה אחרי זמן רב מאוד. בתור עיקרון אין לי בעייה עם סיפריית סרטים, עד לפני כשלוש שנים היה לי מנוי קבוע בבלוקבאסטר (שמאז נסגר ד"א)
...
Oferlaor
תודה על ההעברה לדיון נפרד ועל התגובה הרצינית
כמה דברים ברשותך:
1. הדבר החשוב ביותר שנראה לי שהתפספס כאן:
הנושא שאני מדבר עליו הוא לא "לגיטימיות של הורדת משחקים ותכנים" הוא מעולם לא היה כזה וחשוב לי לחדד את זה.
הנקודה שלי היא הכפילות ביחס אשר נצפית כאן כאשר מדובר בהורדת משחקים אל מול הורדת תכני video/audio.
2. אני לא טוען שאתה צבוע בכך שאתה אומר שלהוריד תכנים זה רע ומוריד תכנים.
להיפך: אני חושב שעצם זה שאתה מודע לכך שהורדת תכנים היא לא בסדר אבל אתה עושה כך מכיוון שעל פי השיקולים שלך אין לך ברירה, אתה מנקה את עצמך מצביעות. אתה מודה ומכיר במצב.
המצב היום בשוק הוא באמת לא משהו. חברות המדיה השונות לא השכילו להתפתח עם הטכנולוגיה והמודל העסקי שלהם הוא ארכאי וכופה על רוב הצרכנים להתעלם מההתקדמות הטכנולוגית אם הם רוצים לשמור על החוק. המצב כאן בישראל הוא הרבה יותר גרוע מאחר ושירותי תכנים (itunes, amazon music, hulu רק בתור דוגמא) לא זמינים כאן באופן מלא - אבל עם כל הכבוד ללוחמי החופש השונים, החוק הוא החוק ומי שמשכנע את עצמו שהוא באמת ובתמים פועל בצורה לגיטימית כאשר הוא משיג תוכן מוגן באמצעים לא חוקיים חי במציאות מוטעית.
אני חוזר: אם יש צביעות כאן היא בכך שאותן נפשות המטיפות כאן נגד הורדת משחקים (ולמעשה משוות אדם שמוריד משחקי XBOX לגנב) חוטאות בעצמם בהורדת תכנים - רק מסוג אחר.
במילים אחרות: יד אחת מקלידה בפורום קונסולות "גנב!" והיד השנייה בודקת שהסרט התורן יורד כשורה.
או שכולנו גנבים או שכולנו אנשים שחיים במציאות לא פשוטה ומחפשים את דרך לחיות באיזשהו שילוב עקום של חוקיות, עקרונות, נוחות והוצאות מינימליות.
Huber
זה קצת חזרה על מה שכתבתי למעלה, אבל ענית לי ולכן אני מרגיש מחוייב לכבד אותך בתשובה.
הטיעונים שהסברת מייצגים את מה שמציק לי.
אני קורא לזה מערך המוסר הכפול.
אתה מצדיק את ההורדות של תכני וידאו על פי מערך העקרונות שלך ובאותה נשימה אתה תוקף את מי שמוריד משחקים אשר מציג את מערך העקרונות שלו שהם לא טובים יותר או פחות משלך.
שים לב למשהו:
אדם X טוען שהוא לא קונה את כל או חלק מהמשחקים ל- XBOX או ל- PC מכיוון ש:
א. הוא לא מוכן לשלם את המחירים בארץ.
ב. הוא יכול.
ג. המבחר ברשת זמין יותר וגדול יותר מהמבחר בחנויות בארץ.
ד. אין לו סבלנות לחכות שמשחק X יגיע לחנויות המקומיות.
ה. אין לו סבלנות לחכות שמשחק X יגיע מחו"ל.
ו. אין לו רצון לחכות בדואר, להסתכן בתשלום מכס וכו'.
ז. רבות מספקי המשחקים/הקונסולות ממילא לא רואה או מכירה בשוק הישראלי.
ח. אין ספק מסודר ברמת מחירים ונוחות רכישה בארץ.
ט. אם הייתה לו אופציה ריאלית הוא היה משתמש בה.
לעומתו, אדם Y טוען שהוא מוריד את כל או חלק מהסרטים וסדרות HD מהרשת מכיוון ש:
ב. הוא יכול.
ד. אין לו סבלנות לחכות שסרט או סדרה X יגיעו לחנויות המקומיות.
ה. אין לו סבלנות לחכות שסרט או סדרה X יגיעו מחו"ל.
ז. ספקי התכנים ברשת כמו HULU ממילא לא רואה או מכירה בשוק הישראלי.
ח. אין ספק תכני HD מסודר ברמת מחירים ונוחות רכישה בארץ.
אתה שם לב לדמיון?
אם כך מדוע אדם X הוא גנב ואילו אדם Y הוא צרכן נבון אשר פשוט נאלץ בעל כורחו להשתמש לעת עתה בשירותים כאלו?
אם אנחנו רוצים להקים דיון אמיתי ואולי לשכנע משתמש אחד לקנות XBOX לא פרוץ ומשתמש אחר לפתוח חשבון ב- itunes ולהוריד סרטים וסדרות משם אנחנו חייבים להפסיק לקרוא אחד לשני "גנב" כי הוא מוריד לא את אותם דברים שאנחנו מורידים.
[במאמר מוסגר – ספריית המשחקים שלך היא לא דוגמא טובה מכיוון שלא מדובר במצב שבו בכלל יש לנו אפשרות אחרת. אין לנו שום דרך אחרת להשיג משחקים ל- PS3.]
-------------------------------------------------------------------------------------
אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי קצת יותר טוב.
אני אשמח להמשיך את הדיון לגבי האם היום בישראל של 2009 יש הצדקה להורדה של תכנים מכל סוג והאם קיימות היום מספיק אופציות חוקיות להשדה של תכנים אלו.
ולסיכום אני ארים שאלה בנושא:
במצב הנוכחי אנחנו קונים משחקים ל- PS3 לא מישפאר ולא מ- ZOLGAMES או כל אפשרות מקומית אחרת שמוכרת משחקי PAL בגלל שאז לא נוכל לקנות להם תוספים ב- PSN.
בגלל המצב הזה אנו גם "חייבים" לפתוח חשבון בחנות האמריקאית תוך כדי הזנת פרטים לא נכונים.
כמו שאני רואה את זה אנחנו חייבים לבחור בין רע לרע ובחרנו ברע שמאפשר לנו ליהנות מהמוצר במלואו.
עכשיו, נניח את המצב הבא:
יש פירצה ב- PSN. הפירצה מאפשרת להוריד מהרשת תוספים ולהפעיל אותם על משחקים חוקיים שנרכשו בדיסק.
האם אתה:
א. קונה משחק מוזל שרצית בפורמט PAL בחנות מקומית (תומך בעסקים מקומיים, קבלה של המוצר במיידי, תשלום נוח יותר) וומוריד עבורו את תוכן האקסטרה בלי לשלם?
ב. קונה את המשחק בחנות מחו"ל בפורמט NTSC (מחיר אולי נמוך יותר, כמעם חוקי לגמרי, אבל עם זמן המתנה) ואז משלם על התוכן הנוסף ב- PSN?
הסבר פרט ונמק
תודה על ההעברה לדיון נפרד ועל התגובה הרצינית
כמה דברים ברשותך:
1. הדבר החשוב ביותר שנראה לי שהתפספס כאן:
הנושא שאני מדבר עליו הוא לא "לגיטימיות של הורדת משחקים ותכנים" הוא מעולם לא היה כזה וחשוב לי לחדד את זה.
הנקודה שלי היא הכפילות ביחס אשר נצפית כאן כאשר מדובר בהורדת משחקים אל מול הורדת תכני video/audio.
2. אני לא טוען שאתה צבוע בכך שאתה אומר שלהוריד תכנים זה רע ומוריד תכנים.
להיפך: אני חושב שעצם זה שאתה מודע לכך שהורדת תכנים היא לא בסדר אבל אתה עושה כך מכיוון שעל פי השיקולים שלך אין לך ברירה, אתה מנקה את עצמך מצביעות. אתה מודה ומכיר במצב.
המצב היום בשוק הוא באמת לא משהו. חברות המדיה השונות לא השכילו להתפתח עם הטכנולוגיה והמודל העסקי שלהם הוא ארכאי וכופה על רוב הצרכנים להתעלם מההתקדמות הטכנולוגית אם הם רוצים לשמור על החוק. המצב כאן בישראל הוא הרבה יותר גרוע מאחר ושירותי תכנים (itunes, amazon music, hulu רק בתור דוגמא) לא זמינים כאן באופן מלא - אבל עם כל הכבוד ללוחמי החופש השונים, החוק הוא החוק ומי שמשכנע את עצמו שהוא באמת ובתמים פועל בצורה לגיטימית כאשר הוא משיג תוכן מוגן באמצעים לא חוקיים חי במציאות מוטעית.
אני חוזר: אם יש צביעות כאן היא בכך שאותן נפשות המטיפות כאן נגד הורדת משחקים (ולמעשה משוות אדם שמוריד משחקי XBOX לגנב) חוטאות בעצמם בהורדת תכנים - רק מסוג אחר.
במילים אחרות: יד אחת מקלידה בפורום קונסולות "גנב!" והיד השנייה בודקת שהסרט התורן יורד כשורה.
או שכולנו גנבים או שכולנו אנשים שחיים במציאות לא פשוטה ומחפשים את דרך לחיות באיזשהו שילוב עקום של חוקיות, עקרונות, נוחות והוצאות מינימליות.
Huber
זה קצת חזרה על מה שכתבתי למעלה, אבל ענית לי ולכן אני מרגיש מחוייב לכבד אותך בתשובה.
הטיעונים שהסברת מייצגים את מה שמציק לי.
אני קורא לזה מערך המוסר הכפול.
אתה מצדיק את ההורדות של תכני וידאו על פי מערך העקרונות שלך ובאותה נשימה אתה תוקף את מי שמוריד משחקים אשר מציג את מערך העקרונות שלו שהם לא טובים יותר או פחות משלך.
שים לב למשהו:
אדם X טוען שהוא לא קונה את כל או חלק מהמשחקים ל- XBOX או ל- PC מכיוון ש:
ב. הוא יכול.
ד. אין לו סבלנות לחכות שמשחק X יגיע לחנויות המקומיות.
ה. אין לו סבלנות לחכות שמשחק X יגיע מחו"ל.
ז. רבות מספקי המשחקים/הקונסולות ממילא לא רואה או מכירה בשוק הישראלי.
ח. אין ספק מסודר ברמת מחירים ונוחות רכישה בארץ.
לעומתו, אדם Y טוען שהוא מוריד את כל או חלק מהסרטים וסדרות HD מהרשת מכיוון ש:
ב. הוא יכול.
ד. אין לו סבלנות לחכות שסרט או סדרה X יגיעו לחנויות המקומיות.
ה. אין לו סבלנות לחכות שסרט או סדרה X יגיעו מחו"ל.
ז. ספקי התכנים ברשת כמו HULU ממילא לא רואה או מכירה בשוק הישראלי.
ח. אין ספק תכני HD מסודר ברמת מחירים ונוחות רכישה בארץ.
אתה שם לב לדמיון?
אם כך מדוע אדם X הוא גנב ואילו אדם Y הוא צרכן נבון אשר פשוט נאלץ בעל כורחו להשתמש לעת עתה בשירותים כאלו?
אם אנחנו רוצים להקים דיון אמיתי ואולי לשכנע משתמש אחד לקנות XBOX לא פרוץ ומשתמש אחר לפתוח חשבון ב- itunes ולהוריד סרטים וסדרות משם אנחנו חייבים להפסיק לקרוא אחד לשני "גנב" כי הוא מוריד לא את אותם דברים שאנחנו מורידים.
[במאמר מוסגר – ספריית המשחקים שלך היא לא דוגמא טובה מכיוון שלא מדובר במצב שבו בכלל יש לנו אפשרות אחרת. אין לנו שום דרך אחרת להשיג משחקים ל- PS3.]
-------------------------------------------------------------------------------------
אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי קצת יותר טוב.
אני אשמח להמשיך את הדיון לגבי האם היום בישראל של 2009 יש הצדקה להורדה של תכנים מכל סוג והאם קיימות היום מספיק אופציות חוקיות להשדה של תכנים אלו.
ולסיכום אני ארים שאלה בנושא:
במצב הנוכחי אנחנו קונים משחקים ל- PS3 לא מישפאר ולא מ- ZOLGAMES או כל אפשרות מקומית אחרת שמוכרת משחקי PAL בגלל שאז לא נוכל לקנות להם תוספים ב- PSN.
בגלל המצב הזה אנו גם "חייבים" לפתוח חשבון בחנות האמריקאית תוך כדי הזנת פרטים לא נכונים.
כמו שאני רואה את זה אנחנו חייבים לבחור בין רע לרע ובחרנו ברע שמאפשר לנו ליהנות מהמוצר במלואו.
עכשיו, נניח את המצב הבא:
יש פירצה ב- PSN. הפירצה מאפשרת להוריד מהרשת תוספים ולהפעיל אותם על משחקים חוקיים שנרכשו בדיסק.
האם אתה:
א. קונה משחק מוזל שרצית בפורמט PAL בחנות מקומית (תומך בעסקים מקומיים, קבלה של המוצר במיידי, תשלום נוח יותר) וומוריד עבורו את תוכן האקסטרה בלי לשלם?
ב. קונה את המשחק בחנות מחו"ל בפורמט NTSC (מחיר אולי נמוך יותר, כמעם חוקי לגמרי, אבל עם זמן המתנה) ואז משלם על התוכן הנוסף ב- PSN?
הסבר פרט ונמק
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
למה אני נוהג כמו שאני נוהג? אני מניח שזה עניין של הרגל. אני רוצה לשנות אותו, אבל זה לא קל. זה במיוחד לא קל כשאני לא שולט בעצמי על הכלכלה במשק הבית, והוצאות תכופות על סרטים לא יתקבלו בעין יפה. אני כן חושב שהתחלתי לעשות איזשהו צעד בכיוון הנכון (הרבה אנשים נדהמים לראות שיש לי סרטי דיוידי ובלוריי מקוריים, כשאפשר להוריד אותם בחינם מהרשת).
עשיתי מנוי באוזן השלישית, ואני לוקח משם מדי פעם סרטים, אבל זה לא ממש נח - אני גר ברשפון, והסניף הטוב של האוזן נמצא בתל אביב. זה לא קל להגיע לשם במיוחד בשביל לקחת סרט, וזה אפילו יותר קשה להגיע במיוחד בשביל להחזיר. מה שכן, שילמתי אקסטרה בשביל שאני אוכל להחזיר את הסרטים יום אחד מאוחר יותר, וכך אני לא מוצא את עצמי נוסע במוצ"ש לתל אביב ובחזרה בשביל להחזיר סרט, אלא עושה את זה ביום ראשון אחרי העבודה, במידה ולקחתי סרט בכלל, אבל עדיין, הרוב המוחלט של מה שאני רואה הורד בצורה פיראטית מהרשת.
בנוגע לבעיית השפה, שווה לבדוק הזמנת סרטים מאמזון הבריטי. אני יודע על מספר אנשים שהזמינו משם סרטים, והסרטים כללו תרגום עברי. הבעיה היא שתרגום עברי מוזכר לעתים מאוד רחוקות בתיאור הסרט, ויש הרבה מקרים שבהם תופתע לגלות תרגום עברי, אחרי שתבצע את ההזמנה ותהיה משוכנע שלא יהיה שם משהו כזה.
עשיתי מנוי באוזן השלישית, ואני לוקח משם מדי פעם סרטים, אבל זה לא ממש נח - אני גר ברשפון, והסניף הטוב של האוזן נמצא בתל אביב. זה לא קל להגיע לשם במיוחד בשביל לקחת סרט, וזה אפילו יותר קשה להגיע במיוחד בשביל להחזיר. מה שכן, שילמתי אקסטרה בשביל שאני אוכל להחזיר את הסרטים יום אחד מאוחר יותר, וכך אני לא מוצא את עצמי נוסע במוצ"ש לתל אביב ובחזרה בשביל להחזיר סרט, אלא עושה את זה ביום ראשון אחרי העבודה, במידה ולקחתי סרט בכלל, אבל עדיין, הרוב המוחלט של מה שאני רואה הורד בצורה פיראטית מהרשת.
בנוגע לבעיית השפה, שווה לבדוק הזמנת סרטים מאמזון הבריטי. אני יודע על מספר אנשים שהזמינו משם סרטים, והסרטים כללו תרגום עברי. הבעיה היא שתרגום עברי מוזכר לעתים מאוד רחוקות בתיאור הסרט, ויש הרבה מקרים שבהם תופתע לגלות תרגום עברי, אחרי שתבצע את ההזמנה ותהיה משוכנע שלא יהיה שם משהו כזה.
- Huber
- חבר במועדון HT

sierra13 - אתה יודע מה ההבדל ביני לבין הבחור אליו פניתי בת'רד המקורי? שאני בוחר באופציה החוקית כשיש לי אפשרות. יכולתי לרכוש XBOX360 ולגנוב משחקים, החלטתי ללכת על ה PS3 מתוך ידיעה ברורה שארכוש משחקים. לא מפריע לי לשלם על שירות שניתן, להיפך, אבל כשמונעים ממני את השירות על מה אתה מצפה שאשלם? ההבדל ביני לבין שאר בעלי הקונסולות הפרוצות היא שהם מלכתחילה מחפשים את הפיתרון ה"חינמי", ז"א שגם אם יש פתרון בתשלום ולעומתו פתרון "חינמי"/גנוב הם יעדיפו ביודעין את הפיתרון הגנוב. שים לב שבלא מעט דיונים על XBOX מול PS3 פותח הדיון מהר מאוד יורד מה PS3 כשהוא מגלה כשהוא לא פרוץ. אצלי זה לא היווה בכלל שיקול. בנוסף - כל המוזיקה שנמצאת ברשותי הגיעה מדיסקים שרכשתי במיטב כספי, לא הורדתי ולא שיר אחד שנמצא ברשותי בצורה פיראטית.
לגבי סרטים/סדרות - הסברתי את עצמי, כרגע אין לי אופציה חוקית נורמלית ולכן כרגע אני אמשיך להוריד סרטים/סדרות. אם מישהו ירים את הכפפה ויאפשר לי לראות את התוכן הזה בתשלום בצורה מסודרת וללא פגיעה באיכות - אני מבטיח לך שאהיה הראשון להירשם ולשלם. אם אין אף אחד שמספק את השירות הזה בצורה סדירה - אין לאף אחד על מה להתלונן.
אז כן - אני "גונב" סרטים וסדרות, אבל בניגוד למי שהופך את זה לדרך חיים וגונב כל מה שאפשר אני עושה זאת רק שכאין נותן שירות מסודר ואין למי לשלם. האם זה נכון או לא? תלוי את מי תשאל, כמו שעופר ענה לך, זה גובל בתחום האפור ואני לא מאמין שיש לכך תשובה חד משמעית.
מקווה שהבהרתי למה ההקבלה שלך לא תקפה בצורה חד משמעית ולמה אני אישית לא שם את עצמי בקו אחד עם "פיראטים במישרה מלאה". ולא, אני לא מרגיש צבוע כהו זה.
לגבי סרטים/סדרות - הסברתי את עצמי, כרגע אין לי אופציה חוקית נורמלית ולכן כרגע אני אמשיך להוריד סרטים/סדרות. אם מישהו ירים את הכפפה ויאפשר לי לראות את התוכן הזה בתשלום בצורה מסודרת וללא פגיעה באיכות - אני מבטיח לך שאהיה הראשון להירשם ולשלם. אם אין אף אחד שמספק את השירות הזה בצורה סדירה - אין לאף אחד על מה להתלונן.
אז כן - אני "גונב" סרטים וסדרות, אבל בניגוד למי שהופך את זה לדרך חיים וגונב כל מה שאפשר אני עושה זאת רק שכאין נותן שירות מסודר ואין למי לשלם. האם זה נכון או לא? תלוי את מי תשאל, כמו שעופר ענה לך, זה גובל בתחום האפור ואני לא מאמין שיש לכך תשובה חד משמעית.
מקווה שהבהרתי למה ההקבלה שלך לא תקפה בצורה חד משמעית ולמה אני אישית לא שם את עצמי בקו אחד עם "פיראטים במישרה מלאה". ולא, אני לא מרגיש צבוע כהו זה.