שאלה בנוגע לבית חכם..
עשינו לפני 7-8 שנים בית חכם..
הדברים שיש לי בבית לא מתקדמים כמו הדברים שנפוצים היום (הגיוני אני מאמין..)
יש אפשרות להוסיף אפשריות על המנגנון של הבית חכם הקיים? או שכל העבודה תצטרך להעשות מחדש?
עלה לא מעט בזמנו (בעיקרון האופציות לא רבות.. בעיקר מדובר בסגירת כל האורות בבית והתריסים והמזגנים..)
הדברים שיש לי בבית לא מתקדמים כמו הדברים שנפוצים היום (הגיוני אני מאמין..)
יש אפשרות להוסיף אפשריות על המנגנון של הבית חכם הקיים? או שכל העבודה תצטרך להעשות מחדש?
עלה לא מעט בזמנו (בעיקרון האופציות לא רבות.. בעיקר מדובר בסגירת כל האורות בבית והתריסים והמזגנים..)
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לפני כשבוע פורסם מאמר מבוא בנושא.
קרא אותו ואת השרשור שבעקבותיו (הוא נמצא עדיין בדף הראשון של הפורום).
מעבר לזה, אני מציע לך לפנות ל Itay Pollak - אחראי ה ht school בנוגע לנושא, אחד התכנים המועברים בקורסים הוא בית חכם.
קרא אותו ואת השרשור שבעקבותיו (הוא נמצא עדיין בדף הראשון של הפורום).
מעבר לזה, אני מציע לך לפנות ל Itay Pollak - אחראי ה ht school בנוגע לנושא, אחד התכנים המועברים בקורסים הוא בית חכם.
אני מעריך שאתה מדבר על הכתבה הזאת:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
קראתי אותה.. אבל לא ממש הבנתי..
יש לי עכשיו בבית מערכת של בית חכם (או חשמל חכם?) אני לא מתמצא הכי גדול , אני יודע שההורים שלי תמיד קוראים לזה אינסטאבס..
השאלה היא פשוטה.. האם עם התשתית הקיימת (ששולטת כאמור רק על אורות טריסים ומזגנים) יש אופציה להוסיף עוד דברים?
אגב אם אני כבר כאן , כמה יעלה לי להוסיף מנורות לחשמל חכם? יש לי 4 מנורות בבית שלא נמצאות במעגל של החשמל חכם (הם הותקנו לפני שהחלטנו לעשות בית חכם..) ?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
קראתי אותה.. אבל לא ממש הבנתי..
יש לי עכשיו בבית מערכת של בית חכם (או חשמל חכם?) אני לא מתמצא הכי גדול , אני יודע שההורים שלי תמיד קוראים לזה אינסטאבס..
השאלה היא פשוטה.. האם עם התשתית הקיימת (ששולטת כאמור רק על אורות טריסים ומזגנים) יש אופציה להוסיף עוד דברים?
אגב אם אני כבר כאן , כמה יעלה לי להוסיף מנורות לחשמל חכם? יש לי 4 מנורות בבית שלא נמצאות במעגל של החשמל חכם (הם הותקנו לפני שהחלטנו לעשות בית חכם..) ?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
דווקא לא זו...
אלא זו - http://www.hometheater.co.il/article015 ... משחק-שליטה
קרא אותה ואת השרשור בעקבותיה - רובו לא רלבנטי אבל בסוף יש הודעה שדווקא תוכל לענות לפחות לחלק מהשאלות.
בנוסף, אתה יכול ליצור קשר עם יוסי פוגל או עם איתי פולק (ht school עובדים עם המרכז לבית חכם).
אלא זו - http://www.hometheater.co.il/article015 ... משחק-שליטה
קרא אותה ואת השרשור בעקבותיה - רובו לא רלבנטי אבל בסוף יש הודעה שדווקא תוכל לענות לפחות לחלק מהשאלות.
בנוסף, אתה יכול ליצור קשר עם יוסי פוגל או עם איתי פולק (ht school עובדים עם המרכז לבית חכם).
טוב הבנתי.. יש חשיבות רבה לזה שיש תשתית וככל הנראה יש מה לדבר .. אבל הכל נראה לי גבולי כי הכל מדבר על מה שהולך היום..
אני לא יודע אם מה שיש לי בבית מספיק או לא.. אני לא מבין כמעט כלום בתחום...
בכל אופן מחר אני לא פה.. יום שני אני אחזור.. אם למישהו יש מושג מה שווה התשתית שלי אני אשמח להתייחסות..
אני לא יודע אם מה שיש לי בבית מספיק או לא.. אני לא מבין כמעט כלום בתחום...
בכל אופן מחר אני לא פה.. יום שני אני אחזור.. אם למישהו יש מושג מה שווה התשתית שלי אני אשמח להתייחסות..
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
RoieK,כדי לקבל מושג, יש צורך לבחון את התשתית שלך ואת המערכת הקיימת ברמה גבוהה יותר מזו שאתה יכול להגדיר כאן בפורום.
אני רק יכול להתייחס לזה שכתבת שההורים שלך קוראים למערכת אינסטבאס, וזו התחלה טובה כי יש היום מספר יצרנים וספקים שיודעים לספק פתרונות עבור הטכנולוגיה הזאת. אמנם היום כבר לא קוראים לה אינסטבאס, אבל העקרון דומה.
אני רק יכול להתייחס לזה שכתבת שההורים שלך קוראים למערכת אינסטבאס, וזו התחלה טובה כי יש היום מספר יצרנים וספקים שיודעים לספק פתרונות עבור הטכנולוגיה הזאת. אמנם היום כבר לא קוראים לה אינסטבאס, אבל העקרון דומה.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
Re: אהלן יוסי,
אינסטבס היא לא מערכת ספציפית. אין חברה שנקראת אינסטבס. קיימת בארץ טעות נפוצה לפיה חברה מסויימת שסיפקה מוצרים בטכנולוגיה הזאת, כללה אותם תחת הכותרת "מערכת אינסטבס" ולכן החברה הזאת היתה מזוהה יותר מכולן עם הטכנולוגיה.MichaelT כתב:אז איך קוראים לה היום ?...
החברות שהיו קשורות פעם לאינסטבאס, (הפרוטוקול שנקרא ע"ש INSTA, אחת החברות שהיו שותפות לפיתוח התקן), התאגדו והקימו ביחד תקן שנקרא KNX, שנחשב לתקן המוביל כיום בקרב היצרניות האירופאיות.
הבולטות בין החברות המשתמשות בפרוטוקול הזה (מרטן, גירה, ABB, סימנס, יונג), מיוצגות גם בארץ ע"י מספר יבואנים.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם