בעיה בשמיעת סרט TRUE HD ברסיבר(לא תומך בפורמט) YAMAHA RXV363

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם ,
פתחתי בעבר הודעה דומה - פשוט יש התפתחות . דווקא בכיוון השלילי.
זה הופעה חיה של TIESTO 40GB TRUE HD.... בעיקרון את הצפיה אני יכול לראות, הקובץ הוא 1080i ומעניין כי עד עכשיו סרטים 720P זרמו חלק מן הסתם מחשב חדש: ( גם לא רואים הכי חלק שבעולם ולהזכירם רכשתי מחשב לפני כחודש די חזק לוח -GA-EP43C-DS3
כ. מסך - GeForce 9400GT Super PALIT
מעבד - Intel® Core™2 Duo
E7400 2.8GHZ

עכשיו נוצרו לי 2 בעיות :
1. שוב, אני יכול לצפות בסרט אבל לא בצורה הכי חלקה שבעולם יש ריצודים קטנים שמפריעים. מה עושים?
2. פה הבעיה היותר גדולה - בגלל שהרסיבר לא תומך בפורמט TRUE HD מה ההצעה הכי טובה לעשות כדי שבסוף אני יוכל לשמוע.?
א.PS3 אין לי מושג איך אבל נאמר פה בעבר. ( אני מתכנן לקנות )
ב. Xonar HDAV1.3 Deluxe - רכישת כ. קול חדש שתומך בפורמטים החדשים אבל שוב לא הבנתי איך בדיוק זה יתבצע.?
ג. WD TV - אני לא יודע כמה הוא יוכל לעזור לי אבל גם העלתי השארה.

אודה מאוד לכולם אם מישהו יוכל להבהיר לי את התמונה ואיזה אופציה היא הכי כדאית אם בכלל????
תודה רבה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. זה נשמע כמו בעייה פתירה. באיזה נגן אתה משתמש? כזה שיש לו קודקים פנימיים או כזה המפעיל את הקודקים במערכת ההפעלה? ניסית עוד נגנים? ניסית להחליף Renderer מ-VMR9 ל-EVR? האם מותקנים אצלך רק Haali + FFDShow, או חבילת קודקים כלשהי? האם מערכת ההפעלה היא 32 או 64 ביט?

2. ה-FFDShow יודע לפענח True-HD (עדיין לא DTS-HD) ולהמיר אותו ל-PCM 5.1/7.1. אין לי ממש מושג איך מגדירים אותו כדי שיעשה את זה, עוד לא התעסקתי בעצמי עם תכני True-HD/DTS-HD עדיין. בנוסף, Power DVD ו-TMT יודעים לפענח את שני הפורמטים האלה. הבעייה איתם שהם עושים downsampling מ-24 ביט ל-16 ביט ואז עלול להיות הפסד מסויים באיכות.

א. ה-PS3 יודע לפענח True-HD ו-DTS-HD ולהמיר אותם ללא הפסדים וללא downsampling ל-LPCM 7.1 דרך HDMI. הפתרון הזה לא טוב בשבילך כי אין לך רסיבר שיודע לפענח אודיו מה-HDMI.

ב. הרעיון הוא שתתחבר מכרטיס הקול אנלוגית (כלומר לא SPDIF אופטי/קואקסיאלי, אלא ע"י 6 כבלי RCA) אל המגבר ובכך תעקוף את ה-DAC (שזה Digital to Analog Converter) של המגבר שאינו תומך בפורמטים החדשים. כלומר, ה-DAC של ה-ASUS מחליף את ה-DAC הפחות מתקדם של הרסיבר שלך.

ג. ה-WD TV אינו תומך בפורמטים החדשים. שים לב, אגב, שגם אין לו כלל חיבור רשת, אלא רק חיבור USB לדיסק חיצוני. לא נוח בלשון המעטה. סטרימרים אחרים, כמו הפופקורן, iStar, HDX 1000 וככל הנראה גם ה-Xtreamer החדש והזול כוללים חיבור רשת וגם תומכים בפורמטים החדשים דרך HDMI, אבל רק לחלק מהם יש 6 יציאות אנלוגיות הנחוצות בשבילך (בגלל הרסיבר שלך שאין לו יכולת פענוח אודיו מ-HDMI): ה-Kaiboer וה-iStar H5/6.

הפתרון הכי קל הוא ה-iStar H5/6 / Kaiboer (ה-iStar נמכר בארץ ב-1400 ש"ח). אם אתה רוצה להישאר עם HTPC, אז כרגע ה-Asus Xonar HDAV Deluxe הוא הפתרון היחיד בשבילך ללא שום איבוד איכות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

1. אני משתמש בנגן KMPLAYER , מותקן במחשב שלי רק FFDSHOW+ HAALI, מערכת ההפעלה היא XP 32BIT.
אוקיי הבנתי שגם הסוני 3 לא יעזור לי בגלל שהרסיבר לא תומך. אם ככה גם זה ירק מהפרק
6 כבלי RCA ירוצו פה בחדר חחח? זה נשמע לי הזוי ובוא נגיד לא הכי אסתטי בעולם...
בעניין הסטרימר גם אם ארכוש אחד כזה.. לפי עניות דעתי עדיין לא תיפתר הבעיה שוב...בגלל הרסיבר...
ובקשר לASUS XONAR כביכול אפתור את הבעיה ע"י חיבור אנלוגי בלבד של חיבור 6 כבלי RCA..חח שגם זה לא הרעיון האידיאלי אלא אם כן החלפתי רסיבר לאחד שתומך בTRUE HD ופתרתי את הבעיה בלי 6 כבלים.... האם הבנתי נכון?

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

חברהה פתרתי את הבעיההה חחח איזה להיט.
שיניתי את ההגדרה בFFDSHOW ב AUDIO DECODER ....
בלשונית OUTPUT סימנתי בV את הLPCM והכל עובד אני שומע סאונד ... הסימן שמופיע לי עכשיו ברסיבר השתנה מPCM לDTS....
נראה לי עליתי פה על משהו שיעזור להרבה אנשים. ( דרך אגב השמיעה השתפרה )
בכל מקרה תודה רבה. pixies

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

מצויין. ברסיבר ללא תמיכה באודיו על HDMI הפתרון הוא כמובן חיבור SPDIF (עם downsampling ל-16 ביט).
שים לב שיש בפתרון שלך downsampling ל-16 ביט, כלומר אתה לא שומע את האיכות מלאה של True-HD ב-24 ביט. אבל העיקר שאתה יכול לנגן את הסרט ובאיכות טובה מאוד.

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

כן תשמע אין לזה סוף אני גם לא מאמין שהייתי שם לב כל כך אם זה היה בTRUE HD אורגינל ... למרות שיש לי שמיעה די טובה.. אבל עדין כנראה שיש הבדל מסויים.. בכל מקרה שורה תחתונה זה מבחן התוצאה... הכל עובד אני מבסוט :) .
ושוב תודה על העזרה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

מצויין, העיקר שעובד, והאיכות בסה"כ טובה מאוד. (Y)
למקרה שתשקול בכל זאת קניית סטרימר, שים לב לבעייתיות שלו עם רסיבר ישן בשרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/vt86960

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה רבה.
אה שאלה נוספת קטנה ואחרונה - הקובץ מתנגן וגם רואים יפה. אבל יש איזושהי בעיה שהתמונה מקדימה תסאונד ( זה לא פוגם בסאונד דווקא רץ די חלק עד שלב מסויים שזה מנגן כמה שעות חח) , התמונה כזאת כאילו רצה מהר מדי ועדין היא בפיגור אחרי הסאונד משהו לא הגיוני...
ניסיתי לשחק עם הרזולוציה כי אתמול למשל ראיתי גימגומים כאלה וסלאו מוושן כזה.. והפעם ששיניתי את הרזולוציה אני רואה יותר מדי מהר... התמונה כאילו הרצתי קדימה X2 ...
יש תשובה לדבר הזה חח?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

האם אתה מנגן את הקובץ מהארד דיסק פנימי ב-HTPC או דרך הרשת?
עוד דבר ששווה לבדוק זה לנסות גירסאות חדשות יותר של FFDShow.

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

כן דרך ההארדיסק...
אבדוק את העניין עם הגרסה החדשה...

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

דרך אגב, בקבצי MKV ה CPU בין 15-20%
ובקצי DTS-HD / TRUE-HD הCPU על 40 -55% זאת תגובה תקינה?

בקשר לבעיה שהתמונה ממהרת בשניות, אין לזה תשובה התקנתי את ה FFDSHOW החדש.. לא הועיל כלל.
תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

כנראה שעבודת ההמרה מ-True-HD ל-DTS קצת כבדה. תסתכל על החלונות בניצול ה-CPU ב-Task Manager, כל אחד מהם מייצג ליבה אחת של המעבד. האם אתה רואה שאחת הליבות מגיעה ל-90-100 אחוז?
כמו כן, האם הסרט הוא בפורמט של 24 פריימים לשנייה? מישהו כאן דיווח על בעייה דומה בקבצים כאלה.

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לא הם מגיעים הCPU שוב כמו שאמרתי מגיע בערך ל50% -40% כל אחד מהם . שווה בשווה.
הפריימים אני לא כל כך יודע להסתכל, כאילו בדקתי אבל לא מצאתי משהו כמו 24 או מספר אחר.
הנגן שאיתו אני משתמש זה KMplayer.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

נסה עם נגנים אחרים, כמו ה-BSPlayer או MPC HC.
כמו כן, בדוק אם אתה יכול לשנות את ה-Renderer, למשל מ-VMR 9 ל-EVR.

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

חח שוב פתרתי את הבעיה בכוחות עצמי... אכן היה צריך לשנות הגדרה בKMPLAYER יש לשונית בשם DECODER USAGE
ופשוט מסמנים את האפשרות הראשונה במקום השניה.
צריך לסמן : only use if it fails to play with system default.
לפי עניות דעתי, הבעיה הייתה שהוא השתמש מהקודקים של הKMPLAYER ולא מהקודקים המותקנים במחשב ואז הוא גמגם קצת.
אבל עכשיו הכל מצוין שוב תודה לך pixies בכל מקרה!! (Y)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

נו, כמעט הצלחתי להגיע לבעייה... Renderer/Decoder...
העיקר שעובד! (Y)

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

חח תשמע זה טוב, כל יום לומדים משהו חדש. בזמן שאני פתרתי את הבעיה עם הרסיבר אם אתה זוכר ועכשיו עם הקובץ בלו ריי זה דברים מזעריים שצריך לסמן להם את ההגדרה הנכונה ב-V וזה הכל. במחשבים חדשים עם חומרה טובה לא אמורה להיות בעיה. ( כל הבעיות נפתרו בסימון וי ב-2 שניות)
הבעיה היא, עד שאתה עולה על הבעיה חח

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #18 

כן, זה בעצם החסרון הגדול של HTPC לעומת סטרימר. אבל ברגע שזה עובד, הכל דבש, לא נוגעים, ונהנים בדיוק כמו מסטרימר.

maccabi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

כדי לחדד נכון את הבנתי, סטרימר בעצם מנגן כל קובץ בלי לגעת ולהגדיר לו כל מיני הגדרות, ויש לו את היכולות להעביר אינפורמציה, כאילו מה שאני רואה בחדר שלי , אני יוכל לראות בסלון ? אם הבנתי נכון בכלל...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

יש בסטרימר עצמו כל מיני הגדרות, אולם הן מעטות יותר ופחות מגוונות מאשר ב-HTPC, ולכן מזמינות פחות "צרות".
הסטרימר רק "מזרים" אליו את הקובץ כמו שהוא מההארד דיסק שעל המחשב שלך דרך הרשת הביתית שלך (או מהארד דיסק פנימי/חיצוני המחובר אליו ישירות) ועושה את כל הפענוח והניגון אצלו, כלומר: ההגדרות של הנגנים או הקודקים אצלך במחשב לא משפיעות כלל על איך שהקובץ ינוגן בסטרימר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”