720P או 1080I?
- shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 341
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
720P
אני הייתי נמנע מכל רזולוצייה עם i (מייצג interlaced).
ב- interlaced השידור מתבצע בשיטה ישנה שנתמכת רק במסכי CRT, ואז טלוויזיית ה-LCD שלך צריכה להפעיל מנגנוני עיבוד תמונה כדי לפצות על כך.
לפעמים בטלוויזיות פשוטות (כמו אחת קטנה שיש לי בחדר למשל) זה יכול להשפיע על האיכות בצורה משמעותית, ולהוסיף לכלוכים על התמונה (כמו למשל ריצוד של כתוביות לפני שהם מתייצבות על המסך, הוספת "צל" מאחורי דמויות שהולכות, וכד'...)
כשאתה משתמש ברזולוציה עם P, טלוויזיית ה-LCD לא תצטרך לעבד את כל התמונה מחדש, ותוכל להציג אותו כמה שיותר כמו שהוא במקור.
אני הייתי נמנע מכל רזולוצייה עם i (מייצג interlaced).
ב- interlaced השידור מתבצע בשיטה ישנה שנתמכת רק במסכי CRT, ואז טלוויזיית ה-LCD שלך צריכה להפעיל מנגנוני עיבוד תמונה כדי לפצות על כך.
לפעמים בטלוויזיות פשוטות (כמו אחת קטנה שיש לי בחדר למשל) זה יכול להשפיע על האיכות בצורה משמעותית, ולהוסיף לכלוכים על התמונה (כמו למשל ריצוד של כתוביות לפני שהם מתייצבות על המסך, הוספת "צל" מאחורי דמויות שהולכות, וכד'...)
כשאתה משתמש ברזולוציה עם P, טלוויזיית ה-LCD לא תצטרך לעבד את כל התמונה מחדש, ותוכל להציג אותו כמה שיותר כמו שהוא במקור.
- shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

ואגב, יכול להיות שאני טועה, אבל לא נראה לי שיס משדרים ברזולוציה גדולה יותר מ-720P.
אני אפילו לא אתפלא אם הם משדרים ב-540P, כך שבאמת אין טעם לשלוח תמונה גדולה יותר לטלויזיה.
כך יתבצע עיבוד תמונה פעמיים, פעם אחת להפוך את זה ל-1080i, ואח"כ בטלויזיה שלך לפרוגרסיב (P).
אני אפילו לא אתפלא אם הם משדרים ב-540P, כך שבאמת אין טעם לשלוח תמונה גדולה יותר לטלויזיה.
כך יתבצע עיבוד תמונה פעמיים, פעם אחת להפוך את זה ל-1080i, ואח"כ בטלויזיה שלך לפרוגרסיב (P).
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4685
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
shlomki,
אז אתה טועה וגם מטעה...
יס גם משדרים באיכות 1080i.
למרחק מתאים האיכות תהיה טובה יותר במסך FHD אשר תומך כמובן ב-1080i ללא כל המרות או עיבודי תמונה לעומת מסך HDR אשר נאלץ לבצע תרגום לרזולוציה הטבעית שלו שעקב כך מאבד פרטים בתמונה.
אז אתה טועה וגם מטעה...
למרחק מתאים האיכות תהיה טובה יותר במסך FHD אשר תומך כמובן ב-1080i ללא כל המרות או עיבודי תמונה לעומת מסך HDR אשר נאלץ לבצע תרגום לרזולוציה הטבעית שלו שעקב כך מאבד פרטים בתמונה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
היות ויס משדרים ב 1080i/50 ובדרך כלל עדיף לבצע כמה שפחות המרות של ווידאו הייתי ממליץ לך לנסות תחילה את הרזולוציה הזו לשידורי HD
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

I stand corrected.
אם אתם צודקים ויס באמת משדרים ב-1080i, כנראה שעדיף לבחור בהתחלה ברזולוציה הזו ולנסות.
יכול להיות שהטלויזיה שלך תבצע את ההמרה יותר טוב, ויכול להיות שהממיר עצמו יעשה את ההמרה יותר טוב.
הדרך הכי טובה לדעת היא לנסות ולראות בעצמך, לפי טעמך.
אם אתם צודקים ויס באמת משדרים ב-1080i, כנראה שעדיף לבחור בהתחלה ברזולוציה הזו ולנסות.
יכול להיות שהטלויזיה שלך תבצע את ההמרה יותר טוב, ויכול להיות שהממיר עצמו יעשה את ההמרה יותר טוב.
הדרך הכי טובה לדעת היא לנסות ולראות בעצמך, לפי טעמך.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
גם אתה טועה ומטעה.nils3373 כתב:shlomki,
אז אתה טועה וגם מטעה...
למרחק מתאים האיכות תהיה טובה יותר במסך FHD אשר תומך כמובן ב-1080i ללא כל המרות או עיבודי תמונה לעומת מסך HDR אשר נאלץ לבצע תרגום לרזולוציה הטבעית שלו שעקב כך מאבד פרטים בתמונה....
טלויזיה FHD יודעת כמובן לקבל 1080i אבל הופכת אותו ל-1080p כי היא תמיד מציגה P ולא i .
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
זה כבר לא משנה.istarmini כתב:גם אתה טועה ומטעה.nils3373 כתב:shlomki,
אז אתה טועה וגם מטעה...
למרחק מתאים האיכות תהיה טובה יותר במסך FHD אשר תומך כמובן ב-1080i ללא כל המרות או עיבודי תמונה לעומת מסך HDR אשר נאלץ לבצע תרגום לרזולוציה הטבעית שלו שעקב כך מאבד פרטים בתמונה....
טלויזיה FHD יודעת כמובן לקבל 1080i אבל הופכת אותו ל-1080p כי היא תמיד מציגה P ולא i ....
לקחת תמונה שזורה ולהפוך אותה לפרוגרסיבית היא פעולה הרבה פחות הרסנית מלבצע Upscale או Downscale.
צריך להגדיר רזולוציה קרובה ככל האפשר לרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה גם אם זה interlace, אם progressive לא זמין באותה הרזולוציה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

משנה או לא זה לא הענין. הבחור טען שמסכי FHD שמקבלים 1080i לא מבצעים שום המרות או עיבודי תמונה וזו טעות.smallville4r כתב:זה כבר לא משנה.istarmini כתב:גם אתה טועה ומטעה.nils3373 כתב:shlomki,
אז אתה טועה וגם מטעה...
טלויזיה FHD יודעת כמובן לקבל 1080i אבל הופכת אותו ל-1080p כי היא תמיד מציגה P ולא i ....
לקחת תמונה שזורה ולהפוך אותה לפרוגרסיבית היא פעולה הרבה פחות הרסנית מלבצע Upscale או Downscale.
צריך להגדיר רזולוציה קרובה ככל האפשר לרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה גם אם זה interlace, אם progressive לא זמין באותה הרזולוציה....
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4685
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
מסך FHD יציג תוכן 1080i כתוכן 1080i בלבד (ניתן לבצע עיבודי תמונה או לא לפי בחירה) ללא כל המרה לרבות ל-1080p. יש כמובן מכשירים המבצעים upscaling ל-1080P כגון רסיברים ומעבדי תמונה יעודיים אבל אנחנו כרגע מדברים על מסכים בלבד.istarmini כתב:גם אתה טועה ומטעה.nils3373 כתב:shlomki,
אז אתה טועה וגם מטעה...
מסך FHD ממש לא מציג "רק" P אלא גם i (אלא אם כן הוא מוניטור מחשב).
נערך לאחרונה על ידי nils3373 ב 17/06/2009 14:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
היום מתקינים אצלי ממיר HD, באיזו רזולוציה לבחור? המסך HDR
קיבלתי את הממיר ולמען האמת אני לא רואה הבדל בין 720P, 1080I ו AUTO. כעת זה מוגדר על AUTO. להשאיר ככה או עדיף לבחור ברזולוציה מסויימת?
שאלה נוספת, הטכנאי חיבר גם את ה SCART, אבל כמובן שאני צופה ב HDMI. אבל שמתי לב שב SCART רואים SD טוב יותר. אם כך, אפשר לראות את תכני ה HD ב HDMI ו SD ב SCART?
שאלה נוספת, הטכנאי חיבר גם את ה SCART, אבל כמובן שאני צופה ב HDMI. אבל שמתי לב שב SCART רואים SD טוב יותר. אם כך, אפשר לראות את תכני ה HD ב HDMI ו SD ב SCART?
שמעתי מקרים מלקוחות יס, שהונחו להשתמש ב720P מכיוון שבמסכים שלהם 1080i גרם לתופעות מוזרות, לא ראיתי בעיניים שלי, פשוט התייעצו איתי לגביי העניין הזה..(נדמה לי שזה במסכים של SHARP)Catskinner כתב:היות ויס משדרים ב 1080i/50 ובדרך כלל עדיף לבצע כמה שפחות המרות של ווידאו הייתי ממליץ לך לנסות תחילה את הרזולוציה הזו לשידורי HD...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

למיטב הבנתי וידיעתי אתה טועה אבל אני מוכן לקבל את טענתך ואני אבדוק אותה. בשלב ראשון וכנראה גם אחרון אני חושב שהדרך הטובה ביותר היא לשאול את עופר/מרטין . תשובה בקרוב.nils3373 כתב:מסך FHD יציג תוכן 1080i כתוכן 1080i בלבד (ניתן לבצע עיבודי תמונה או לא לפי בחירה) ללא כל המרה לרבות ל-1080p. יש כמובן מכשירים המבצעים upscaling ל-1080P כגון רסיברים ומעבדי תמונה יעודיים אבל אנחנו כרגע מדברים על מסכים בלבד.istarmini כתב:גם אתה טועה ומטעה.nils3373 כתב:shlomki,
אז אתה טועה וגם מטעה...
מסך FHD ממש לא מציג "רק" P אלא גם i (אלא אם כן הוא מוניטור מחשב)....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הוא באמת טועה במקרה זה כי מסכי פלסמה ו LCD הם תצוגות פרוגרסיביות החייבות לבצע deinterlacing לכל השודורים השזורים שהם מקבלים - כולל ה 576i המתקבל ממיר SD
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

Catskinner כתב:הוא באמת טועה במקרה זה כי מסכי פלסמה ו LCD הם תצוגות פרוגרסיביות החייבות לבצע deinterlacing לכל השודורים השזורים שהם מקבלים - כולל ה 576i המתקבל ממיר SD...