רמקולים תלויים מהתקרה
קניתי מערכת רמקולים סטלייטים 5.1 ואני צריך למקם את הקדמיים והאחוריים כשהם תלויים באמצעות זרוע קצרה על התקרה (אין לי אפשרות למקם אותם על הקירות או על הרצפה). רמקול הסנטר יישב על ה-TV. באיזו זווית לכוונן כל זוג רמקולים כלפי המאזין ?
הספה צמודה לקיר.
אין אפשרות לשים את ה-TV (מקרן אחורי) בין הרמקולים הקדמיים.
רסיבר YAMAHA 465
רמקולים wharfdale moviestar 65
מצורף תרשים.
תודה.
הספה צמודה לקיר.
אין אפשרות לשים את ה-TV (מקרן אחורי) בין הרמקולים הקדמיים.
רסיבר YAMAHA 465
רמקולים wharfdale moviestar 65
מצורף תרשים.
תודה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אין כל הגיון בתצורה עקומה כזו, כל הרעיון הוא שצלילים מהרמקול הקדמי הימני יבקעו מימין המסך. במקרה שלך זה יבקע משמאל וכל האפקט יתבזבז.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה לכולם על העזרה המהירה 
אני אמקם את ה- TV בין 2 הרמקולים הקדמיים ("הקיר" של הרמקולים הקדמיים הוא בעצם חלון מהתקרה עד הרצפה וזאת הסיבה שבגללה אני תולה אותם מהתקרה ולא לצידי ה-TV).
מה לגבי התלייה של האחוריים ? באיזה גובה? אפשר לתלות אותם גם מהתקרה או שמומלץ נמוך יותר (שימו לב שהספה הראשית צמודה לקיר)? אם ההמלצה היא מהתקרה אז באיזו זווית? למרכז החדר או ממש מעל המאזין ?
שוב, תודה רבה על העזרה.
אני אמקם את ה- TV בין 2 הרמקולים הקדמיים ("הקיר" של הרמקולים הקדמיים הוא בעצם חלון מהתקרה עד הרצפה וזאת הסיבה שבגללה אני תולה אותם מהתקרה ולא לצידי ה-TV).
מה לגבי התלייה של האחוריים ? באיזה גובה? אפשר לתלות אותם גם מהתקרה או שמומלץ נמוך יותר (שימו לב שהספה הראשית צמודה לקיר)? אם ההמלצה היא מהתקרה אז באיזו זווית? למרכז החדר או ממש מעל המאזין ?
שוב, תודה רבה על העזרה.
תמקם אותם בזווית כזו שתגיע לגובה האוזניים של היושבים על הספה הראשית.
תנסה למתוח קו דמיוני (אפשר עם מטר או מקל ארוך) בין הרמקול לבין גובה האוזניים של אדם מבוגר (תשב על הספה ותמדוד).
זה נכון גם לקדמיים וגם לאחוריים.
יש מתקני תליה שמאפשרים לכוון את זוית התליה (זה נקרא tilt )כך שהרמקול תלוי גבוה יותר אך בזווית כלפי מטה. זה דומה למתקן תליה של מסך דק שתולים גבוה ונותנים לו הטיה כלפי מטה.
תנסה למתוח קו דמיוני (אפשר עם מטר או מקל ארוך) בין הרמקול לבין גובה האוזניים של אדם מבוגר (תשב על הספה ותמדוד).
זה נכון גם לקדמיים וגם לאחוריים.
יש מתקני תליה שמאפשרים לכוון את זוית התליה (זה נקרא tilt )כך שהרמקול תלוי גבוה יותר אך בזווית כלפי מטה. זה דומה למתקן תליה של מסך דק שתולים גבוה ונותנים לו הטיה כלפי מטה.
נראה לי שבכל מקרה תהיה לך בעייה בצפייה אם ה"קיר" שיש מאחורי הטלוויזיה הוא בעצם חלון. אין אפשרות לסובב את כל הסט כך שהטלוויזיה תהיה במיקום הנוכחי של הספה המשנית, ןהספה הראשית בקיר שמול המיקום החדש של הטלוויזיה (הקיר הימני בשרטוט)? גם אז ניתן לתלות את הרמקולים הראשיים מהתקרה, או לשים אותם על סטנדים. וגם - החלון נשאר פנוי.