בית חכם
שלום חברים
אני רוצה לעשות את דירתי הצנוע לחכמה יותר, אני רוצה להפוף אותה למהנה יותר, אבל אני לא רוצה להזמין חשמלאי שיחורר לי את הכיס ובטוח שהאשה לא תיתן לי להרוס את הקירות ולעשות המון לכלוך.
בקיצור אני מחפש משהו בסגנון ה X10, הבנתי שזוהי תכנולוגיה ישנה שהיא גם חד כיוונית, אני מחפש משהו דומה רק דו כיוונית, שמח לקבל כל רעיון...
אני רוצה לעשות את דירתי הצנוע לחכמה יותר, אני רוצה להפוף אותה למהנה יותר, אבל אני לא רוצה להזמין חשמלאי שיחורר לי את הכיס ובטוח שהאשה לא תיתן לי להרוס את הקירות ולעשות המון לכלוך.
בקיצור אני מחפש משהו בסגנון ה X10, הבנתי שזוהי תכנולוגיה ישנה שהיא גם חד כיוונית, אני מחפש משהו דומה רק דו כיוונית, שמח לקבל כל רעיון...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
בשביל תמונה וסאונד אני חושש כי תצטרך לעשות רשת קווית בבית, עם Wi Fi תהיה מוגבל מאוד
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
זאת לא בעיה, משום שזה כבר קיים, אני מאמין גדול של תשתית קווית.
יש לי ב 2 קומות, 3 חדרים תשתית קווית שהם גם אזורי הטלוויזיה, אם ארצה סאונד במקלחת אז צריך להוסיף, אבל לזה אני כבר מוכן.
טוב אז מה כדי לי לעשות?
איזה מוצרים לקנות? ואיפה?
יש לי ב 2 קומות, 3 חדרים תשתית קווית שהם גם אזורי הטלוויזיה, אם ארצה סאונד במקלחת אז צריך להוסיף, אבל לזה אני כבר מוכן.
טוב אז מה כדי לי לעשות?
איזה מוצרים לקנות? ואיפה?
מה כדאי
במקומך הייתי עושה סקר שוק קטן, 3-4 חברות שונות שמתמחות בבית חכם.
עושה השוואות מחיר, רואה מה כל חברה מסוגלת לתת.
אחר כך הייתי מתמקד ב 2 חברות שהמענה שלהן מספק אותי, גם מבחינת איכות וגם מבחינת תקציב.
ולבסוף בוחר באחת מהן...
אחר כך הייתי מתמקד ב 2 חברות שהמענה שלהן מספק אותי, גם מבחינת איכות וגם מבחינת תקציב.
ולבסוף בוחר באחת מהן...
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
Re: מה כדאי
מיכאל, אני מתפלא עליך שבהיכרותך עם המורכבות של השוק, אתה מציע ל-yauster להתחיל לתזז בין חברות ולעסוק בלימוד מעמיק של השוק במקום להציע לו לפנות לשיחה עם יועץ בתחום.MichaelT כתב:במקומך הייתי עושה סקר שוק קטן, 3-4 חברות שונות שמתמחות בבית חכם.
ולבסוף בוחר באחת מהן......
האם אתה סבור שכשהלקוח עושה את העבודה הזאת בעצמו הוא חוסך במשהו, או מגיע לתוצאות טובות יותר?
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- michael123
- חבר מכור קשה

MichaelT כתב:במקומך הייתי עושה סקר שוק קטן, 3-4 חברות שונות שמתמחות בבית חכם.
ולבסוף בוחר באחת מהן......
- michael123
- חבר מכור קשה

"לימוד מעמיק של השוק" תמיד בריא, במיוחד בתחום הזה. שזה כולל אני מניח גם את השוק של היועצים 
אני חלילה לא פוסל יעוץ מקצועי באף תחום. אבל אני בטוח שאדם שקצת חקר את התחום בו הוא מתעניין, אדם שהלך לכמה חברות, ראה את המוצרים, את האנשים שעומדים מאחורי החברה ורק אחרי זה הלך ליועץ, אדם כזה ישיג תוצאות הרבה יותר טובות ממישהו שהיה רק אצל יועץ.מיכאל, אני מתפלא עליך שבהיכרותך עם המורכבות של השוק, אתה מציע ל-yauster להתחיל לתזז בין חברות ולעסוק בלימוד מעמיק של השוק במקום להציע לו לפנות לשיחה עם יועץ בתחום.
האם אתה סבור שכשהלקוח עושה את העבודה הזאת בעצמו הוא חוסך במשהו, או מגיע לתוצאות טובות יותר?...
לפי דעתי מה שאתה יוסי עושה זה שרות מצוין הן לחברות בתחום שלנו והן ללקוחות. אין לי לקוח אחד שלא המלצתי לו ללכת אליך, אבל גם המלצתי תמיד ללכת למס' חברות בתחום.
יוסי, אתה חושב שרק יעוץ מספיק ע"מ לבחור את החברה שתעשה לי בית חכם ?
- YossiFogel
- עוסק בתחום

לימוד של השוק יכול להיות בריא רק למי שהכוונה שלו מראש היא ללמוד נטו.michael123 כתב:"לימוד מעמיק של השוק" תמיד בריא, במיוחד בתחום הזה. שזה כולל אני מניח גם את השוק של היועצים...
רוב הלקוחות שאני נתקל בהם נמצאים בשלבים מסויימים של תהליכי בניה או שיפוץ וגם ככה כבר עסוקים עד מעל הראש עם אלפי החלטות שהם צריכים לקבל בתוך ים שהם לא ממש מכירים.
אנשים כאלה ילכו "לבדוק את השוק" בחברה אחת או מקסימום שתיים, ובטח שלא יתחילו ללמוד את הטכנולוגיות השונות ואת ההבדלים בין 32 החברות המרכזיות בתחום הזה בשוק הישראלי.
וכאן נשאלת השאלה, עד כמה הבדיקה הזאת יכולה לספק תוצאות אמיתיות ואיכותיות ללקוח, בהנחה שה"יועץ" שאיתו נפגש הלקוח בפעם הראשונה הוא איש מכירות של מערכת ספציפית, והייעוץ שלו ממוקד מטרה (..והמטרה האישית שלו היא לא תמיד ההתאמה לצרכי הלקוח אלא בד"כ למכור עוד מהמוצר הזה, והרבה). על כל פנים, אני לא חושב שיש הרבה יועצים של חברות בית חכם שימליצו ללקוח בהתאם לצרכים שלו לפנות לחברה מתחרה, רק מפני שיש לה מוצר יותר מתאים...
כשאני רוצה לבנות בית, אני לא הולך לקבלנים לקבל הצעות לפני שאני מסתייע באדריכל שיעזור לי בתכנון המתאים.
בנימה אישית ולמען הגילוי הנאות, למרות שרשום ליד השם שלי שאני יועץ בתחום, מאחר ואנו עוסקים פה בתחום המקצועי שלי, השיחה הזאת יכולה להתמקד ב"מהו ייעוץ בית חכם", אם תרצה, אבל ע"מ לשמור על כללי הפורום אני מבקש שהדיון לא יהיה סביב מה שאני או החברה שלי עושים בתחום הזה.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
לבנות בית זה מתיש, אין ספק. אבל מי שלא מוכן להשקיע זמן בללמוד את מערכות הבית החכם השונות עושה טעות מרה. קרמיקה מיובאת מהרי הרוקי זה נחמד, אך התמורה שלה לעומת קרמיקה מתאילנד זהה פחות או יותר.לימוד של השוק יכול להיות בריא רק למי שהכוונה שלו מראש היא ללמוד נטו.
רוב הלקוחות שאני נתקל בהם נמצאים בשלבים מסויימים של תהליכי בניה או שיפוץ וגם ככה כבר עסוקים עד מעל הראש עם אלפי החלטות שהם צריכים לקבל בתוך ים שהם לא ממש מכירים.
אנשים כאלה ילכו "לבדוק את השוק" בחברה אחת או מקסימום שתיים, ובטח שלא יתחילו ללמוד את הטכנולוגיות השונות ואת ההבדלים בין 32 החברות המרכזיות בתחום הזה בשוק הישראלי.
וכאן נשאלת השאלה, עד כמה הבדיקה הזאת יכולה לספק תוצאות אמיתיות ואיכותיות ללקוח, בהנחה שה"יועץ" שאיתו נפגש הלקוח בפעם הראשונה הוא איש מכירות של מערכת ספציפית, והייעוץ שלו ממוקד מטרה (..והמטרה האישית שלו היא לא תמיד ההתאמה לצרכי הלקוח אלא בד"כ למכור עוד מהמוצר הזה, והרבה). על כל פנים, אני לא חושב שיש הרבה יועצים של חברות בית חכם שימליצו ללקוח בהתאם לצרכים שלו לפנות לחברה מתחרה, רק מפני שיש לה מוצר יותר מתאים...
כשאני רוצה לבנות בית, אני לא הולך לקבלנים לקבל הצעות לפני שאני מסתייע באדריכל שיעזור לי בתכנון המתאים.
...
לעומת זאת, מערכת בית חכם לא איכותית יכולה למרר את החיים בבית. דווקא בתחום שלנו מאוד חשוב ללמוד את הנושא לעומק.
אני לא בטוח שצריך ללמוד את כל 32 המערכות, אפילו אני לא מכיר את כולן.
לקוח שמגיע ליועץ מקבל הסבר מפורט על היתרונות והחיסרונות של כל מערכת ?
- YossiFogel
- עוסק בתחום

קודם כל תודה.MichaelT כתב:אני חלילה לא פוסל יעוץ מקצועי באף תחום. אבל אני בטוח שאדם שקצת חקר את התחום בו הוא מתעניין, אדם שהלך לכמה חברות, ראה את המוצרים, את האנשים שעומדים מאחורי החברה ורק אחרי זה הלך ליועץ, אדם כזה ישיג תוצאות הרבה יותר טובות ממישהו שהיה רק אצל יועץ.
לפי דעתי מה שאתה יוסי עושה זה שרות מצוין הן לחברות בתחום שלנו והן ללקוחות. אין לי לקוח אחד שלא המלצתי לו ללכת אליך, אבל גם המלצתי תמיד ללכת למס' חברות בתחום.
יוסי, אתה חושב שרק יעוץ מספיק ע"מ לבחור את החברה שתעשה לי בית חכם ?...
שנית, אני לא חושב שייעוץ בלבד מספיק, כי היועץ לא יתקין לי בית חכם.
גם אני חושב שחשוב לבדוק ולא להסתפק באינפורמציה של חברה אחת, אבל לדעתי המסלול הנכון הוא לגשת קודם לייעוץ מקצועי ורק לאחר קבלת כל המידע באופן אובייקטיבי, לגשת לחברות.
אם הלקוח בוחר במסלול ההפוך (קודם הולך לחברות), הוא עלול להזיק לתהליך הבחירה שלו בכמה אופנים:
1. הוא יכול להגיע לייעוץ כשהוא כבר נעול על מערכת מסויימת, דבר שעשוי לפגום ביכולתו של היועץ לסייע לו בהכוונה אובייקטיבית.
2. הוא עלול להתייאש מוקדם מדי מהרעיון לעשות בית חכם, אם הוא היה בחברה או שתיים שלא הצליחו לספק לו את ההתאמה למה שהוא מחפש (הן במוצר והן במחיר).
3. קיימים בשוק מספר אנשי מכירות שמקדמים את המוצר שלהם דרך לכלוך על המוצרים המתחרים. לקוח שניזון מהדברים האלה מגיע לייעוץ כשהוא טעון במידע שלילי שעשוי להפריע לו בתהליך הבחירה.
צריך לזכור שחלק מתוצאות הייעוץ זה ממילא להפנות את הלקוח לחברות רלוונטיות בתחום, אבל רק לאחר שהוא מגובש על אפיון המערכת שלו וההפניה תתמקד בדרך כלל אל החברות הרלוונטיות בלבד ולא לכל השוק.
לשאלתך האחרונה, לקוח לא מקבל בייעוץ את הייתרונות והחסרונות של כל מערכת כי אז היה נכון לקרוא לזה קורס ולא ייעוץ. הייעוץ בבסיסו מתמקד קודם כל בלימוד של צרכי הלקוח, דרך ההמלצות היישומיות, בניית כתב כמויות ומפרט דרישות מלא, הפניה לחברות הרלוונטיות להגיש הצעות ועוד (אני לא רוצה להיכנס לעומק על תהליכי העבודה של היועץ בשלב הזה).
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני לא רואה את הסתירה בין ייעוץ לבין לימוד עצמי או מה הסדר בינהם צריך להיות.
אדם שמגיע לייעוץ (בכל תחום שבעולם) אחרי שהוא למד בעצמו את התחום (לרמה כזו או אחרת) רק יכול לבוא מוכן יותר עם שפה מתאימה ועשירה יותר, עם ידע מה לשאול ומה לבקש וכמובן שזה עדיף, אבל כמו שנאמר - לא כל אדם רוצה או יכול ללמוד את התחום בעצמו.
כל אתר Hometheater נולד כדי "ללמד אנשים לדוג" ולא "לתת להם את הדג לצלחת". זה המוטו שלנו מלכתחילה וזו הסיבה שאנחנו לא ממליצים בעצמנו על מוצר ספציפי אלא יותר מתמקדים בלימוד של איך לבחור נכון ומה בכלל מתאים לי. יחד עם זאת ברור לנו לחלוטין שמרבית הקוראים שלנו דווקא מחפשים את ה"שורה התחתונה".
נניח שהייתי צריך לקנות עכשיו "מכונת כביסה". ממש לא מעניין אותי להתחיל ללמוד את התחום ולעשות סקר שוק ולקרוא מאמרים וביקורות עם מדידות על כמה סל"ד בפועל המכונה עושה אל מול הצהרת היצרן (לא בגלל שזה לא נכון, אלא פשוט כי זה לא מעניין אותי) והייתי מעדיף שמישהו שכן מכיר וייתן לי את השורה התחתונה של איזו מכונה אני צריך לפי התקציב והדרישות שלי בבית (כמות הכביסה, עדינה או לא, לבנה או לא, צריכת חשמל, תשתיות נדרשות ואם היא נכנסת לי בכלל במרפסת שירות.....).
אם הוא יכול גם, אחרי ההמלצה (שאני צריך מכונה עם פתח קידמי, נפח של 6 ליטר, יכולת לסחיטה מהירה ותוכניות של חצי מיכל ומיכל מלא) לצאת עבורי למכרז אצל כל החנויות/ספקים ולהביא לי הצעות מחיר כדי שאני אבחר ואם ארצה הוא גם יוכל לעבור איתי על ההצעות ולהגיד לי: "תשמע, המכונה הזו יש לה יתרון כזה אבל חיסרון אחר אל מול מכונה אחרת, ששתיהן מתאימות לדרישות שלי ואז אני אוכל לקבל החלטה יותר מושכלת, אני חושב שזה יתרון שאף אחד אחר, שמונע מאינטרס מאוד ברור, לא יכול לתת.
אדם שמגיע לייעוץ (בכל תחום שבעולם) אחרי שהוא למד בעצמו את התחום (לרמה כזו או אחרת) רק יכול לבוא מוכן יותר עם שפה מתאימה ועשירה יותר, עם ידע מה לשאול ומה לבקש וכמובן שזה עדיף, אבל כמו שנאמר - לא כל אדם רוצה או יכול ללמוד את התחום בעצמו.
כל אתר Hometheater נולד כדי "ללמד אנשים לדוג" ולא "לתת להם את הדג לצלחת". זה המוטו שלנו מלכתחילה וזו הסיבה שאנחנו לא ממליצים בעצמנו על מוצר ספציפי אלא יותר מתמקדים בלימוד של איך לבחור נכון ומה בכלל מתאים לי. יחד עם זאת ברור לנו לחלוטין שמרבית הקוראים שלנו דווקא מחפשים את ה"שורה התחתונה".
נניח שהייתי צריך לקנות עכשיו "מכונת כביסה". ממש לא מעניין אותי להתחיל ללמוד את התחום ולעשות סקר שוק ולקרוא מאמרים וביקורות עם מדידות על כמה סל"ד בפועל המכונה עושה אל מול הצהרת היצרן (לא בגלל שזה לא נכון, אלא פשוט כי זה לא מעניין אותי) והייתי מעדיף שמישהו שכן מכיר וייתן לי את השורה התחתונה של איזו מכונה אני צריך לפי התקציב והדרישות שלי בבית (כמות הכביסה, עדינה או לא, לבנה או לא, צריכת חשמל, תשתיות נדרשות ואם היא נכנסת לי בכלל במרפסת שירות.....).
אם הוא יכול גם, אחרי ההמלצה (שאני צריך מכונה עם פתח קידמי, נפח של 6 ליטר, יכולת לסחיטה מהירה ותוכניות של חצי מיכל ומיכל מלא) לצאת עבורי למכרז אצל כל החנויות/ספקים ולהביא לי הצעות מחיר כדי שאני אבחר ואם ארצה הוא גם יוכל לעבור איתי על ההצעות ולהגיד לי: "תשמע, המכונה הזו יש לה יתרון כזה אבל חיסרון אחר אל מול מכונה אחרת, ששתיהן מתאימות לדרישות שלי ואז אני אוכל לקבל החלטה יותר מושכלת, אני חושב שזה יתרון שאף אחד אחר, שמונע מאינטרס מאוד ברור, לא יכול לתת.