Blu-ray מקבל עותקים מנוהלים!
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
Aacs , מנגנון ההגנה כנגד העתקות של בלו-ריי וגם dvd הכריזו היום על כך שהחל מהרבעון הראשון של 2010 הם יאפשרו עותק אחד מושלם לכל דיסק dvd או בלו-ריי!
מדובר על עותים המיועדים לגיבוי ומנוהלים drm.
הדבר יוכל להיעשות על ידי pc או אפילו נגנים שיוכלו לבצע זאת פעם אחת לכל דיסק.
ניתן יהיה להשתמש בתוכנת הנגן שלכם או לפתוח תפריט במכשיר הבלוריי. המכשיר יוודא שלא נעשה כבר עותק על ידי ניהול מרוחק בסגנון מערכת הווריפיקציה והאותנטיקציה של מיקרוסופט במע' ההפעלה ואופיס שלה - אתר ששומר את מספרו הסדרתי של הסרט ויודע כמה עותקים מותר לו לעשות. לא מדווח אם ניגון של העותק מהדיסק ידרוש בדיקה בכל כמה זמן שהדיסק המקורי ברשותכם. יתכן גם שיכולת זו תדרוש עלויות נוספות או שרכישת מספר עותקים ידרוש זאת.
לפי מחקרים מחו"ל, 90% מבעלי dvd הביעו רצון לגבות את הסרטים שלהם באופן חוקי.
נגני בלוריי יקבלו את התכונה בשלב מתקדם יותר, אך האפליקציות מדהימות. נגן חכם עם דיסק קשיח או חיבור לדיסק רשת או nas יוכל לבצע את העותק. מעניין אם זה אומר שנגנים אחרים ברשת הביתית יוכלו גם לגשת לזה.
כרגע אין הכרזות על נגנים שיאפשרו זאת ולדעתי כל הסיפור יאופשר רק בדור עתידי של מרבית הנגנים אך המשמעות עלולה להקפיץ את חשיבות גם החיבור לרשת וגם את נגני המזרימדיות שיהיו הראשונים שכבר יש להם כמעט את כל מה שדרוש בשביל היכולת הזו!
מדובר על עותים המיועדים לגיבוי ומנוהלים drm.
הדבר יוכל להיעשות על ידי pc או אפילו נגנים שיוכלו לבצע זאת פעם אחת לכל דיסק.
ניתן יהיה להשתמש בתוכנת הנגן שלכם או לפתוח תפריט במכשיר הבלוריי. המכשיר יוודא שלא נעשה כבר עותק על ידי ניהול מרוחק בסגנון מערכת הווריפיקציה והאותנטיקציה של מיקרוסופט במע' ההפעלה ואופיס שלה - אתר ששומר את מספרו הסדרתי של הסרט ויודע כמה עותקים מותר לו לעשות. לא מדווח אם ניגון של העותק מהדיסק ידרוש בדיקה בכל כמה זמן שהדיסק המקורי ברשותכם. יתכן גם שיכולת זו תדרוש עלויות נוספות או שרכישת מספר עותקים ידרוש זאת.
לפי מחקרים מחו"ל, 90% מבעלי dvd הביעו רצון לגבות את הסרטים שלהם באופן חוקי.
נגני בלוריי יקבלו את התכונה בשלב מתקדם יותר, אך האפליקציות מדהימות. נגן חכם עם דיסק קשיח או חיבור לדיסק רשת או nas יוכל לבצע את העותק. מעניין אם זה אומר שנגנים אחרים ברשת הביתית יוכלו גם לגשת לזה.
כרגע אין הכרזות על נגנים שיאפשרו זאת ולדעתי כל הסיפור יאופשר רק בדור עתידי של מרבית הנגנים אך המשמעות עלולה להקפיץ את חשיבות גם החיבור לרשת וגם את נגני המזרימדיות שיהיו הראשונים שכבר יש להם כמעט את כל מה שדרוש בשביל היכולת הזו!
מצויין, זה אומר שמ-2010 נוכל לגבות כל דיסק כמה פעמים שנרצה ולצפות בו באין ספור כלים והתקנים שונים.
מנגנון כזה (שמבוסס על שאילתה לשרת מרוחק) נפרץ בפחות זמן מהזמן שלקח לי לקרוא את ההודעה של עופר, כל מה שצריך לעשות זה הפניית DNS לשרת אחר (ולא לשרת ה"חוקי") ולהחזיר תמיד תשובה חיובית לכל התקן שפונה אליו...
מנגנון כזה (שמבוסס על שאילתה לשרת מרוחק) נפרץ בפחות זמן מהזמן שלקח לי לקרוא את ההודעה של עופר, כל מה שצריך לעשות זה הפניית DNS לשרת אחר (ולא לשרת ה"חוקי") ולהחזיר תמיד תשובה חיובית לכל התקן שפונה אליו...
You are never fully dressed without a smile
-
oferlaor
- מנהל

אולי כמו הזמן שלקח לי להקליד את ההודעה באייפון...
כתובות ip קבועות יקשו את זה אבל ברור שזה פותח הרבה אפשרויות.
כתובות ip קבועות יקשו את זה אבל ברור שזה פותח הרבה אפשרויות.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כתובות IP קבועות?oferlaor כתב:אולי כמו הזמן שלקח לי להקליד את ההודעה באייפון...
כתובות ip קבועות יקשו את זה אבל ברור שזה פותח הרבה אפשרויות....
הכוונה מהתוכנה שבודקת את המקוריות?
הפתרון פשוט - קובץ hosts...
שימוש בכתובות IP קבועות מצד האולפנים לא יעזור להם כלל, אפילו לא טיפה.oferlaor כתב:אולי כמו הזמן שלקח לי להקליד את ההודעה באייפון...
כתובות ip קבועות יקשו את זה אבל ברור שזה פותח הרבה אפשרויות....
בדיוק כמו שספקיות האינטרנט שלנו בארץ יודעות לשנות פאקטים שמיועדים לטראקרים של BT, כך הראוטר שלי/שלך בבית יודע/ידע לעצור כל תעבורה שמיועדת לאחת מכתובות ה-IP האלה, ולהחזיר תשובה מזוייפת שיצאה מאותה כתובת IP.
הרי אין לי שום בעיה היום לזייף פאקט, את כתובת המקור שלו, כתובת פיזית וכו'. אתה יכול לבוא אלי הביתה ולראות איך גוגל מחזיר על כל שאילתה אתר אחד בלבד...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46357
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
אתם באמת חושבים שקונסורציום AACS כאלו טיפשים ולא חשבו כבר על כל זה?
ייתכן וזה יהיה קל יחסית לפרוץ את ההגנה הזאת כפי שנטען כאן, אבל מי שכן מחפש לפרוץ אותה - לא מחכה לתכונה זו בכלל היום...
ייתכן וזה יהיה קל יחסית לפרוץ את ההגנה הזאת כפי שנטען כאן, אבל מי שכן מחפש לפרוץ אותה - לא מחכה לתכונה זו בכלל היום...
-
oferlaor
- מנהל

סביר להניח שכל הפרוטוקול מוצפן PUBLIC KEY / RSA.
במקרה כזה כל תשובה שתחזירו שלא עומדת בקריטריונים (בד"כ מצפינים מספר רנדומלי ובתגובה שמוצפנת במפתח אחר צריך להחזיר את אותו מספר רנדומלי - כך ניתן לוודא שבאמת הצלחת לפענח את ההודעה הראשונה).
כמו שזיו אומר, זה כמו ההשקעה המטורפת ב-HDCP מתוך הנחה שמישהו בכלל ירצה להקליט תכנים ב-5Gbps במקום לפרוץ את הבלו-ריי שמחזיק מידע "נקי יותר" (ורב יותר, יש גם תוספים!) ב-40Mbps...
במקרה כזה כל תשובה שתחזירו שלא עומדת בקריטריונים (בד"כ מצפינים מספר רנדומלי ובתגובה שמוצפנת במפתח אחר צריך להחזיר את אותו מספר רנדומלי - כך ניתן לוודא שבאמת הצלחת לפענח את ההודעה הראשונה).
כמו שזיו אומר, זה כמו ההשקעה המטורפת ב-HDCP מתוך הנחה שמישהו בכלל ירצה להקליט תכנים ב-5Gbps במקום לפרוץ את הבלו-ריי שמחזיק מידע "נקי יותר" (ורב יותר, יש גם תוספים!) ב-40Mbps...
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
AnyDVD HD יפרוץ את ההגנה עוד בשלב יותר מוקדם - בנוסח שזה עובד היום
נראה להם שאנשים הולכים להחליף את הנגנים שלהם בשביל יכולת להעתיק?
נראה להם שמישהו עוד ישלם כסף עבור "השרות" זה?
נראה להם שאנשים הולכים להחליף את הנגנים שלהם בשביל יכולת להעתיק?
נראה להם שמישהו עוד ישלם כסף עבור "השרות" זה?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
החבר'ה מSLYSOFT כבר מחזיקים את הבטן מרוב צחוק.. 
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- michael123
- חבר מכור קשה

זה גם נותן להם פרנסה.Kosh כתב:החבר'ה מSLYSOFT כבר מחזיקים את הבטן מרוב צחוק.....
RSA נפרץ בקלות על ידי התקפת MITM שאין שום בעיה לעשות אותה במקרה הזה (התקשורת יוצאת מתוך רשת שנמצאת בשליטת המשתמש, שבמקרה שלנו הוא ה"תוקף").oferlaor כתב:סביר להניח שכל הפרוטוקול מוצפן PUBLIC KEY / RSA.
...
השארתי כבר כמה אנשים עם פה פעור בעבודה כשהראיתי להם איך אני מקבל את הסיסמא שלהם לבנק כשהם גולשים אליו מתוך הרשת של החברה, בלי שלהם יש מושג שמשהו קורה (הם נכנסים לבנק כרגיל).
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73284
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
עזבו רגע את כל הנושא של פרוץ/לא פרוץ בצד, אתם מבינים את המשמעות של זה? זה אומר שהחברה למעלה מתחילים לקלוט שלהילחם בצרכנים זה טימטום שיוצר להם רק עבודה. זה לתיקוותי רק צעד ראשון בהפסקת המאבק המטופש נגד צרכנים חוקיים, וצעד לא קטן (אצלי כל דיסק פיזי מזמן מגובה למדיה דיגטלית/למחשב, מאז שיש לי קטנטונת הם לא ממש שורדים יותר מידיי זמן - לא משנה אפא אני מחביא אותם, כל שבוע אני איכשהו מוצא אחד נוסף מושמד על ידה).
- michael123
- חבר מכור קשה

כן, אבל לא לגמרי מדויק.Huber כתב:עזבו רגע את כל הנושא של פרוץ/לא פרוץ בצד, אתם מבינים את המשמעות של זה? זה אומר שהחברה למעלה מתחילים לקלוט שלהילחם בצרכנים זה טימטום שיוצר להם רק עבודה. זה לתיקוותי רק צעד ראשון בהפסקת המאבק המטופש נגד צרכנים חוקיים, וצעד לא קטן (אצלי כל דיסק פיזי מזמן מגובה למדיה דיגטלית/למחשב, מאז שיש לי קטנטונת הם לא ממש שורדים יותר מידיי זמן - לא משנה אפא אני מחביא אותם, כל שבוע אני איכשהו מוצא אחד נוסף מושמד על ידה)....
הם הבינו שזה קורה, כן, ורוצים לקחת על זה עוד כסף. הרי השרות החדש מתוכנן כך כדי לקחת עמלות נוספות על העתקה.
מה שמטריד את האנשים אלה זה lost revenues תמיד ולא הנוחות שלנו
- Huber
- חבר במועדון HT

michael123 - אפא קראת על עמלות? אם הבנתי נכון את הידיעה השיכפול לא יעלה אגורה (מעבר לרכישת צורב/מדיה כמובן אם תרצה את זה פיזית).
- michael123
- חבר מכור קשה

קראתי בלינקים..
כך מתוכנן המנגנון, בשביל זה גם (לא רק) הוא הולך לאינטרנט
כך מתוכנן המנגנון, בשביל זה גם (לא רק) הוא הולך לאינטרנט
- Huber
- חבר במועדון HT

-
oferlaor
- מנהל

Huber,
הם לא ממש מציינים את זה, אפשר בקלות להבין שהם עלולים לקחת על זה כסף.
בקיצור, כל הסיפור של ה-LICENSING TERMS עדיין לא ממש סגור. יתכן שעל העותק הראשון לא יקחו כסף והעלות תהיה רק מהעותק השני.
יתכן שזה יהיה סבוך יותר.
הם לא ממש מציינים את זה, אפשר בקלות להבין שהם עלולים לקחת על זה כסף.
בקיצור, כל הסיפור של ה-LICENSING TERMS עדיין לא ממש סגור. יתכן שעל העותק הראשון לא יקחו כסף והעלות תהיה רק מהעותק השני.
יתכן שזה יהיה סבוך יותר.
- michael123
- חבר מכור קשה

- Huber
- חבר במועדון HT

michael123 - כתוב "יוכלו לגבות", לא כתוב "יגבו". אני מהמר שברגע שה יכנס לפועל העותק הראשון יהיה חינם - נדבר על זה שוב עוד כשנה