תקן Z-Wave בכלל חוקי בארץ?
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
יש סיבה מיוחדת שגורמת לך לרצות לייבא לארץ דווקא את המוצרים האלה, או שזו שאלה שמקורה בסקרנות בלבד?
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
סיבה רצינית ביותר
קודם כל זה מבוסס על טכנלוגויה אלחוטית שמבחינתי זה עדיף על הפתרונות הקווים
ודבר שני יש לזה תמיכה בלינוקס ויש לא מעט מוצרים מוגמרים שבנויים על התקן
הזה ושווה להתנסות איתם.
אני מבין אם כך שהתדר הזה תפוס ואין טעם בכלל להתקדם הלאה עם זה?
די מוזר כי נדמה לי שיש מספר חברות שמיבאות את המוצרים האלה לארץ...
או לפחות חשבתי שככה קראתי באחד הפורומים פה
ודבר שני יש לזה תמיכה בלינוקס ויש לא מעט מוצרים מוגמרים שבנויים על התקן
הזה ושווה להתנסות איתם.
אני מבין אם כך שהתדר הזה תפוס ואין טעם בכלל להתקדם הלאה עם זה?
די מוזר כי נדמה לי שיש מספר חברות שמיבאות את המוצרים האלה לארץ...
או לפחות חשבתי שככה קראתי באחד הפורומים פה
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אין מה לעשות. אנחנו מדינה קטנה מוקפת תדרים
... והיבואנים אוכלים המון קש עד שמצליחים לאפשר שימוש במוצרים אלחוטיים בארץ.
אני רוצה להזכיר לך שגם ה- BT נאסר לשימוש בארץ בעבר.
אני רוצה להזכיר לך שגם ה- BT נאסר לשימוש בארץ בעבר.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
כל זה אבל עדיין לא ענה לי על השאלה הבסיסית - האם מכשיר בתדר הזה "חוקי" ואפשרי
ליבא לארץ או לא? הנחתי שאנשים שזאת העבודה שלהם פה ידעו דבר כזה.
אני יכול כמובן לברר את זה גם ע"י התקשרות עם המוסדות הרלוונטים אבל הנחתי שהתשובה
כאן תהיה יותר מהירה וממישהו בעל נסיון.
ליבא לארץ או לא? הנחתי שאנשים שזאת העבודה שלהם פה ידעו דבר כזה.
אני יכול כמובן לברר את זה גם ע"י התקשרות עם המוסדות הרלוונטים אבל הנחתי שהתשובה
כאן תהיה יותר מהירה וממישהו בעל נסיון.
בדיוק הזמנתי Harmony 890 Pro עם שני RF Extenders. אני מקווה שאני לא אתקע איתם במכס..Shed כתב:אני לא נוהג לצטט את עצמי... התשובה היא לא. אתה לא יכול לייבא אותו והוא אסור לשימוש בארץ.Shed כתב:התדר הזה לא פנוי וכל ציוד תקשורת שתביא מחו"ל בתדר הזה ייעצר במכס.......
מהניסיון שלי המכס ממש לא עיקביים בעיניין הזה. דוגמא:
לפני כשנה וחצי הזמנתי כרטיס רשת אלחוטי מ-eBay. כהשגיע הכרטיס, קיבלתי זימון לבית הדואר המרכזי בדרום ת"א.
עמיל המכס בדק את המוצר, וטען בתוקף שמאחר ומדובר במכשיר אלחוטי אני חייב להציג אישור ממשרד התקשורת.
מאחר וכבר יש לי קצת ניסיון בתחום היבוא האישי (...), דאגתי מראש לפנות למשרד התקשורת ולהשיג את האישור הנדרש.
(יש מדור במשרד התקשורת שאחראי על מתן אישורי יבוא למוצרים. כל אזרח יכול להוריד טופס, למלא,
לפקססולקבל תוך זמן קצר אישור/דחיה)
הצגתי לעמיל המכס את האישור והכל בא על מקומו בשלום.
לאחר כמה חודשים, הזמנתי דיבורית Bluetooth מקורית לרכב שלי מאתר בבריטניה
(אתם לא רוצים לדעת כמה צ'מפיון רוצים עבורים הדיבורית הזאת).
הפעם נעזרתי בחברה של אבא שלי לטובת השילוח (יש לו חברה ליבוא ציוד תעשייתי).
כשהגיע עובד מהחברה של אבא שלי לשחרר את החבילה,
עמיל המכס בדק אותה, הבין שמדובר במוצר אלחוטי, אבל למרבה הפתעה לא דרש לראות אישור.
הוא טען שמאחר והחברה דיווחה שזה מבחינתה sample ולא יבוא מסחרי,
אין צורך באישור.
הסיפור הזה הבהיר לי במידה רבה את מה שאבא שלי, (שכאמור מייבא מוצרים באופן שוטף), טען בפני כל הזמן:
במדינת ישראל, כל פריט יבוא הוא סיפור בפני עצמו, קשה מאד להסיק ממקרה אחד למשנהו, אפילו אם מדובר ביבוא חוזר של פריט...
אני כמובן לא חולק על הקביעה שתקן ה-Zwave אסור לשימוש בארץ,
אלא רק מספר שמהניסיון שלי המכס לא עיקבי באכיפת הדרישה להצגת האישורים ממשרד התקשורת.
אלון
אלון, ייש הבדל עצום בין המיקרים שאתה תיארת לבין ייבוא של ציוד אלחוטי בתדר אסור לשימוש.
במקרים שאתה תיארת הציוד המדובר היה ציוד שעבר תקינה בין לאומית אשר ישראל אימצה וקיבלה (ETSI / FCC).נכון שהדרישה לאישור סוג היא דרישה גורפת לגבי כל מוצר אלחוטי אבל ישנם מקרים בהם פקידי המכס מבינים שאישור כזה יגיע בכל מקרה (שכן המוצר מאושר לשימוש בארץ) ו"חוסכים" לנו קצת בירוקרטיה.
כאשר מדובר במוצרים וטכנולוגיות אסורות לשימוש בארץ - הסיפור כבר שונה. תקן WIFI ו-BT אושר לשימוש רק בנובמבר 2003. מי שרצה להכניס מוצרים כאלה לארץ לפני כן היה צריך להציג גם אישור סוג וגם אישור הפעלה (או איך שלא קוראים לזה - לא זוכר את המינוח המדוייק שלהם) שבו משרד התקשורת מאשר לו להפעיל את ציוד לצרכי XYZ כפי שהוא הצהיר עליהם.
בעבר פיתחתי מערכות רדיו אשר חלקן פעלו בתדרים שאינם מאושרים לשימוש בארץ כלל (למשל 700MHz וכו'), החברה בה עבדתי הגישה בקשה למשרד התקשורת וקיבלה אישור להפעיל את הציוד לצרכי בדיקות באיזורים גיאוגרפים מסויימים.
במקרים שאתה תיארת הציוד המדובר היה ציוד שעבר תקינה בין לאומית אשר ישראל אימצה וקיבלה (ETSI / FCC).נכון שהדרישה לאישור סוג היא דרישה גורפת לגבי כל מוצר אלחוטי אבל ישנם מקרים בהם פקידי המכס מבינים שאישור כזה יגיע בכל מקרה (שכן המוצר מאושר לשימוש בארץ) ו"חוסכים" לנו קצת בירוקרטיה.
כאשר מדובר במוצרים וטכנולוגיות אסורות לשימוש בארץ - הסיפור כבר שונה. תקן WIFI ו-BT אושר לשימוש רק בנובמבר 2003. מי שרצה להכניס מוצרים כאלה לארץ לפני כן היה צריך להציג גם אישור סוג וגם אישור הפעלה (או איך שלא קוראים לזה - לא זוכר את המינוח המדוייק שלהם) שבו משרד התקשורת מאשר לו להפעיל את ציוד לצרכי XYZ כפי שהוא הצהיר עליהם.
בעבר פיתחתי מערכות רדיו אשר חלקן פעלו בתדרים שאינם מאושרים לשימוש בארץ כלל (למשל 700MHz וכו'), החברה בה עבדתי הגישה בקשה למשרד התקשורת וקיבלה אישור להפעיל את הציוד לצרכי בדיקות באיזורים גיאוגרפים מסויימים.
You are never fully dressed without a smile