התלבטות בבחירת כרטיס קול חדש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לא בטוח שצריך לשדרג. ציין בבקשה מהו הרסיבר ומהו מפרט המחשב הנוכחי שלך (לרבות כרטיס הקול אם הוא לא מובנה לוח אם).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

איזה לוח אם יש לך? אם יש לו תמיכה ב-SPDIF (יש כאלה שיש להם חיבור רק על גבי הלוח עצמו ואז צריך רק אדפטר קטן) אז ממש אין צורך לשדרג כי מדובר בסיגנל דיגיטלי והאיכות תהיה זהה לחלוטין לזו שתקבל מכרטיס יקר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בכל מקרה, אם חשובה לך תמיכה בפורמטי האודיו החדשים (DTS-HD ו-True-HD), יש כיום רק דגם אחד של כרטיס קול למחשב שתומך בזה, ה-Asus Xonar HDAV שעולה כ-1000 ש"ח.
פורמטי האודיו הפחות חדשים DD ו-DTS נתמכים בכל לוח אם עם SPDIF.
פורמטי האודיו הפחות חדשים DD ו-DTS נתמכים בכל לוח אם עם SPDIF.
יש לי לוח די ישן של INTEL מדגם DG33BU.
אני לא בטוח שהוא תומך ב SPDIF.
אין כל משמעות לכרטיס קול חיצוני?
קיבלתי המלצה על Creative X-FI Titanium Fatality Pro.
אבל ממה שאתה כותב אולי עדיף לי לשדרג את לוח האם (אם באמת אי הבדל?)
אני לא בטוח שהוא תומך ב SPDIF.
אין כל משמעות לכרטיס קול חיצוני?
קיבלתי המלצה על Creative X-FI Titanium Fatality Pro.
אבל ממה שאתה כותב אולי עדיף לי לשדרג את לוח האם (אם באמת אי הבדל?)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המחיר של הכרטיס שציינת כמעט זהה ל-Asus Xonar HDAV, ולכן אני הייתי הולך עליו, כי רק הוא ייתן לך תמיכה ב-DTS-HD ו-True-HD העוברים דרך HDMI אל הרסיבר.
המלצת גם לי לקנות את הכרטיס הנ"ל אבל ציינת בדבריך שהכל עובר דרך HDMI מהכרטיס אל הרסיבר...pixies כתב:המחיר של הכרטיס שציינת כמעט זהה ל-Asus Xonar HDAV, ולכן אני הייתי הולך עליו, כי רק הוא ייתן לך תמיכה ב-DTS-HD ו-True-HD העוברים דרך HDMI אל הרסיבר....
אצלי ברסיבר YAMAHA RX V-363 אמרת שזה רק יציאות ממתגות, אז איך בעצם אני יחבר דרך HDMI.?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מכבי, בגירסת הדלוקס יש בכרטיס פענוח מלא מדיגיטלי לאנלוגי. הרעיון הוא להשתמש רק בחלק האנלוגי של ההגברה ברסיבר שלך.
לורי, אתה צודק. כאשר מדובר בסיגנל דיגיטלי שמפוענח לסיגנל אנלוגי ע"י המגבר, גם כרטיס זול ייתן אותה איכות בדיוק. המחיר הוא בד"כ בשביל איכות גבוהה של ה-DAC בכרטיס - הממיר מדיגיטלי לאנלוגי. כאמור, בחיבור SPDIF אין לזה שום משמעות - זה כמו להעביר קובץ בינארי. ממליץ לך לקרוא את המאמר של קלוד שנקרא "חיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי" (יש לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום), בו הוא מסביר את העקרונות של סיגנל אודיו דיגיטלי.
לורי, אתה צודק. כאשר מדובר בסיגנל דיגיטלי שמפוענח לסיגנל אנלוגי ע"י המגבר, גם כרטיס זול ייתן אותה איכות בדיוק. המחיר הוא בד"כ בשביל איכות גבוהה של ה-DAC בכרטיס - הממיר מדיגיטלי לאנלוגי. כאמור, בחיבור SPDIF אין לזה שום משמעות - זה כמו להעביר קובץ בינארי. ממליץ לך לקרוא את המאמר של קלוד שנקרא "חיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי" (יש לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום), בו הוא מסביר את העקרונות של סיגנל אודיו דיגיטלי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Lori, אם מטרת הרכישה שלך זה עבור מחשב שישמש אותך כ HTPC אז הייתי ממליץ להתרחק מהכרטיסים של Creative בכלל ומה Fatality בפרט.
החוזק של Creative הוא בתמיכה באפקטי אודיו במשחקים. מעבר לזה קשה לי להמליץ על המוצרים שלהם היות והחברה מגלה חוסר נכונות לעדכן דרייברים ולתקן באגים, מה שתוקע לא מעט משתמשים כשיש החלפות גרסאות מערכת הפעלה. במקרה של ה Fatality אתה גם נדרש לשלם סכום לא מבוטל עבור כרטיס המשווק כמוצר למשחקים נטו.
החוזק של Creative הוא בתמיכה באפקטי אודיו במשחקים. מעבר לזה קשה לי להמליץ על המוצרים שלהם היות והחברה מגלה חוסר נכונות לעדכן דרייברים ולתקן באגים, מה שתוקע לא מעט משתמשים כשיש החלפות גרסאות מערכת הפעלה. במקרה של ה Fatality אתה גם נדרש לשלם סכום לא מבוטל עבור כרטיס המשווק כמוצר למשחקים נטו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הכרטיס הזה, שהוא חיצוני ומתחבר ב-USB, תומך באופן מלא ביציאת SPDIF ו-5.1 רמקולים (PCM סטריאו, ו-DTS/DD ל-5.1 רמקולים):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=468973
(שים לב שיש הרבה כרטיסי קול USB זולים עם יציאת SPDIF ללא תמיכה ב-5.1).
מלבד קריאייטיב הלא מומלצים, אין ממש אופציות לכרטיס קול פנימי PCI עם תמיכה כמו שצריך ב-SPDIF ובמחיר סביר, וזאת בגלל שכמעט כל לוח אם שנמכר כיום כולל את זה מובנה בתוכו.
לכן, מה שאתה יכול לעשות זה להתלבט בין ה-Zalman (כ-250 ש"ח) החיצוני לבין ה-Asus (הדלוקס עולה כ-1050 ש"ח) שיתמוך לך גם ב-DTS-HD, True-HD ו-LPCM 7.1.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=468973
(שים לב שיש הרבה כרטיסי קול USB זולים עם יציאת SPDIF ללא תמיכה ב-5.1).
מלבד קריאייטיב הלא מומלצים, אין ממש אופציות לכרטיס קול פנימי PCI עם תמיכה כמו שצריך ב-SPDIF ובמחיר סביר, וזאת בגלל שכמעט כל לוח אם שנמכר כיום כולל את זה מובנה בתוכו.
לכן, מה שאתה יכול לעשות זה להתלבט בין ה-Zalman (כ-250 ש"ח) החיצוני לבין ה-Asus (הדלוקס עולה כ-1050 ש"ח) שיתמוך לך גם ב-DTS-HD, True-HD ו-LPCM 7.1.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ממה שהבנתי מה-Manual של הלוח שלך: רק אנלוגיות עם מתאם ליציאות של רמקולים אחוריים, סנטר וסאב, שצריך לרכוש בנפרד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא בלוח הספציפי שלך.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
תן לי להבין, בהנחה שלכרטים קול שלי יש DAC טוב, ואין הפרעות EMF, כדאי לי לחבר את המחשב בשלושה חיבורי PL דו ערוציים שהם כמובן אנלוגיים עם מתאם לRCA, ולא להשתמש ביציאות הSPDIF כדי לנצל את הDAC של כרטיס הקול במחשב ולעקוף את הממיר של הרסיבר?pixies כתב:מכבי, בגירסת הדלוקס יש בכרטיס פענוח מלא מדיגיטלי לאנלוגי. הרעיון הוא להשתמש רק בחלק האנלוגי של ההגברה ברסיבר שלך.
לורי, אתה צודק. כאשר מדובר בסיגנל דיגיטלי שמפוענח לסיגנל אנלוגי ע"י המגבר, גם כרטיס זול ייתן אותה איכות בדיוק. המחיר הוא בד"כ בשביל איכות גבוהה של ה-DAC בכרטיס - הממיר מדיגיטלי לאנלוגי. כאמור, בחיבור SPDIF אין לזה שום משמעות - זה כמו להעביר קובץ בינארי. ממליץ לך לקרוא את המאמר של קלוד שנקרא "חיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי" (יש לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום), בו הוא מסביר את העקרונות של סיגנל אודיו דיגיטלי....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא. אם יש לך בלוח SPDIF ויש לך מגבר עם כניסות SPDIF, עדיף להשתמש בו על פני היציאות האנלוגיות.
הפתרון שהוצע למכבי הוא עבור מגבר שאין לו יכולת פענוח של הפורמטים החדשים DTS-HD ו-True-HD.
הפתרון שהוצע למכבי הוא עבור מגבר שאין לו יכולת פענוח של הפורמטים החדשים DTS-HD ו-True-HD.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
רגע, גם הרסיבר שלי לא תומך בפורמטים הללו.
אתה רוצה לומר לי שהתמיכה בפורטים מתבטאת רק בהמרה מדיגיטלי לאנלוגי?
אם כך אני יכול לשמוע סרטים בפורמטים האלה אם יש לי כרטיס קול מתאים במחשב וללא קשר לסוג המגבר?
אתה רוצה לומר לי שהתמיכה בפורטים מתבטאת רק בהמרה מדיגיטלי לאנלוגי?
אם כך אני יכול לשמוע סרטים בפורמטים האלה אם יש לי כרטיס קול מתאים במחשב וללא קשר לסוג המגבר?