EA - הגענו למיצוי היכולות של ה XBOX360
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
http://www.bit-tech.net/news/gaming/200 ... xbox-360/1
Patrick Soderlund מ EA הכריז באוזני עיתונאי של המגזין הרישמי של XBOX (אאוץ'!) כי ה XBOX360 הגיע למיצוי היכולות שלו מבחינתם לעומת ה PS3 שעדיין מכיל יכולות שעדיין לא מוצו.
Patrick Soderlund מ EA הכריז באוזני עיתונאי של המגזין הרישמי של XBOX (אאוץ'!) כי ה XBOX360 הגיע למיצוי היכולות שלו מבחינתם לעומת ה PS3 שעדיין מכיל יכולות שעדיין לא מוצו.
"Sony has a lot of good games this year. If you go to their booth, there's a very consistent, high quality product line-up and that will help them," he told Official Xbox Magazine (via Eurogamer) at E3 2009 last week.
"I do think that we'll see developers inside the organisation getting to understand the PS3 better and I think that we're getting more power out of PS3 right now... I think that we've maxed out the 360 but we haven't maxed out the PS3."
אאוץ',
בשביל לאזן הוא נתן גם ציטוט שכרגע הולך למיקרוספט ואם הוא היה סוני היה כואב לו הראש,
יהיה מעניין לראות עד כמה מייקוספט יעמדו מאחורי המילה שלהם - עד 2015,
אם כבר בעונת החגים הבאה נתחיל לראות משחקי PS3 שעולים טכנולוגית על ה360 והפער מן הסתם ילך ויגדל עד שימצו את הPS3- שלפי ציטוטים שונים בעבר כנראה שזה רחוק מאוד בגלל הארכיטקטורה והקושי של הפיתוח
"I do think that we'll see developers inside the organisation getting to understand the PS3 better and I think that we're getting more power out of PS3 right now... I think that we've maxed out the 360 but we haven't maxed out the PS3."
אאוץ',
בשביל לאזן הוא נתן גם ציטוט שכרגע הולך למיקרוספט ואם הוא היה סוני היה כואב לו הראש,
יהיה מעניין לראות עד כמה מייקוספט יעמדו מאחורי המילה שלהם - עד 2015,
אם כבר בעונת החגים הבאה נתחיל לראות משחקי PS3 שעולים טכנולוגית על ה360 והפער מן הסתם ילך ויגדל עד שימצו את הPS3- שלפי ציטוטים שונים בעבר כנראה שזה רחוק מאוד בגלל הארכיטקטורה והקושי של הפיתוח
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
מה שרואים הרבה פעמים בטוקבקים שם, ונראה לי נכון - מה EA מבינים בפיתוח? הם האולפן עם המשחקים הכי מעפנים, ברוב המקרים, וגם כשיש להם משחקים שווים (רוק בנד, למשל), לא מדובר בדברים שדוחפים את הקונסולות עד הקצה. אם המפתחים של GeOW2 לא אמרו שאין יותר לאן להתקדם עם האקסבוקס, לא נראה לי של EA יש מה לדבר.
דווקא משחקי הספורט שלהם הרבה פעמים מציגים גרפיקה מעולה וגם צריך לזכור שתחת השרביט שלהם חברות כמו crytek והחבר'ה האלה למשל ממש יכולים לנצל מכונה עד תום (לא יודע אם בהכרח בדרך הכי היעילה)
חוץ מזה שמאוד לא סביר שחברה שמפתחת פרנצ'ייז אקסלוסיבי למכשיר תצא נגדו,
זה כאילו שרוקסטאר עכשיו תתחיל ללכלך על סוני, אתה לא תשמע משהו כזה רשמי בשנים הקרבות.
חוץ מזה שמאוד לא סביר שחברה שמפתחת פרנצ'ייז אקסלוסיבי למכשיר תצא נגדו,
זה כאילו שרוקסטאר עכשיו תתחיל ללכלך על סוני, אתה לא תשמע משהו כזה רשמי בשנים הקרבות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

MAL - שחברה בסד"כ שכזה בעולם המשחקים מצהירה הצהרה כ"כ בומבסטית שעד היום נטענה רק ע"י "חובבי סוני" מושבעים, אני אישית מטה אוזן. את המימוש של זה נראה כנראה רק בשנתיים/שלוש הבאות לדעתי, אבל אני לא מתכנן החלפה של קונסולה בקרוב (ולפי הנראה גם לא עומדים לשחרר קונסולה חדשה בקרוב) ככה שטוב לדעת שיש לי מכשיר שיחזיק "10 שנים" כמו שסוני מצהירה חזור והצהר. טכנית המכשיר הזה באמת יותר חזק (כרטיס מסך כמעט זהה בביצועים למרות שללא יכולת AA מוטעמת, אבל מעבד בכמה סידרי גודל יותר חזק) ככה שטכנית הטענה הזו נכונה. לדעתי היא לא מומשה מ 2 סיבות עד היום:Malcontent כתב:מה שרואים הרבה פעמים בטוקבקים שם, ונראה לי נכון - מה EA מבינים בפיתוח? הם האולפן עם המשחקים הכי מעפנים, ברוב המקרים, וגם כשיש להם משחקים שווים (רוק בנד, למשל), לא מדובר בדברים שדוחפים את הקונסולות עד הקצה. אם המפתחים של GeOW2 לא אמרו שאין יותר לאן להתקדם עם האקסבוקס, לא נראה לי של EA יש מה לדבר....
1. ה XBOX מכר יותר - מה שדוחף מפתחים להשקיע יותר בקונסולה הזו ובמקביל להוציא משחקים זהים מבחינה גרפית על מנת לא לנכר את קהל הלקוחות. הרבה משחקים מפותחים על ה XBOX ורק אח"כ "עוברים התאמה" ל PS3
2. קלות פיתוח גבוה יותר ב XBOX/הצורך בהשקעה וידע טכני במיצוי היכולות של ה PS3, מה שמוביל למפתחים שלא באמת מנצלים את היכולות האמיתיות של המכשיר.
כמה פעמים נתקלת במפתח של משחק בלעדי ל PS3 שמצהיר בגלוי שאת אותו משחק הוא לא היה יכול ליישם אחד לאחד על ה XBOX360? אני אישית יכול לתת לך לפחות 3 דוגמאות בשליפה מהירה, סביר להניח שיש יותר ויהיו הרבה יותר בעתיד.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
כשתשמעו אותו משפט מחברה כמו Epic שעשתה את Gears of War אז תתחילו להספיד את ה X-Box. חוץ מזה זה לא משהו חדש שלסוני יהיה אורך נשימה יותר גדול מול X-Box. אבל! וזה מיקרוסופט כבר רווחיים וסוני עדיין לא ואם הם יקדימו גם עם הדור הבא של הקונסולות הם יכולים בהחלט להפיל את מגדל הקלפים של סוני
Need more cowbell
-
Huber
- חבר במועדון HT

Pavelz כתב:כשתשמעו אותו משפט מחברה כמו Epic שעשתה את Gears of War אז תתחילו להספיד את ה X-Box.
אף מפתח בלעדי לא יגיד משהו שלילי על הקונסולה לה הוא התחייב - אף אחד לא יירק לבאר ממנה הוא שותה, אבל כשאחת המפיצות הכי גדולות בתחום (אם לא הגדולה ביותר) יוצאת בהכרזה מסויימת - צריך לתת לשקול את ההשלכות של זה בכובד ראש. ביום שבו Epic תצהיר משהו שכזה אפילו העובדים במיקרוסופט ימכרו מניות של חטבית ה XBOX![]()
חוץ מזה זה לא משהו חדש שלסוני יהיה אורך נשימה יותר גדול מול X-Box. אבל! וזה מיקרוסופט כבר רווחיים וסוני עדיין לא ואם הם יקדימו גם עם הדור הבא של הקונסולות הם יכולים בהחלט להפיל את מגדל הקלפים של סוני
צודק, מצד שני אל תשכח שסוני אחת החברות הוותיקות בשוק ושאצלה שנה אחת של חוסר רווח מתגמד מול כ 15 שנה (אם אני זוכר נכון - משהו שכזה) של שנים ריווחיות. בנוסף, אף אחד עדיין לא שיקלל את הרווחים של סוני מה BD שה PS3 עזר לה לקדם (ולהביא אותו למצב של סטנדרט יחיד בשוק)....
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אז מה אם EA היא אחת המפיצות הגדולות? ואם פורד יגידו "מיצינו את מנוע הבנזין 4 פעימות", זה אומר שחברות כמו פרארי לא עושות מכוניות קצת יותר חזקות שהמנוע שלהן מבוסס על אותו עיקרון? פשוט בגלל שיש יותר פורד מפרארי?
EA עושים משחקים שאפשר להגיד עליהם הרבה דברים, לטוב ולרע, אבל אי אפשר להצביע על שום משחק שלהם ולהגיד שהוא היה מצטיין במיוחד בתחום הטכני. אנשים כבר מזמן הגיעו יותר רחוק ממה שEA הגיעו, ולכן לאמירה שלהם שהם מיצו את היכולות של האקסבוקס - אין שום משמעות.
EA עושים משחקים שאפשר להגיד עליהם הרבה דברים, לטוב ולרע, אבל אי אפשר להצביע על שום משחק שלהם ולהגיד שהוא היה מצטיין במיוחד בתחום הטכני. אנשים כבר מזמן הגיעו יותר רחוק ממה שEA הגיעו, ולכן לאמירה שלהם שהם מיצו את היכולות של האקסבוקס - אין שום משמעות.
נכון , אם סוני לא יתחילו למהר . . .גם ככה הם לדעתי פספסו את הרכבת
עם כל הכבוד ליתרון הטכני , מה הוא שווה אם לא מממשים אותו?5 משחקים מאז שהקונסולה יצאה (אולי) עלו טכנית מעל הXBOX.
5 משחקים אינם סיבה לרכוש\לא לרכוש קונסולה....
כמה שנים הם עוד חושבים שיש להם ? כרגע הם בהפסדים . . .נניח ועוד שנה הם כבר יתעלו בבירור על MS . . . אז מה ?
ישארו לPS3 אולי עוד שנתיים -שלוש (מקסימום) לשלוט בשוק , ועם כל הכבוד לא עוברים כל כך מהר מהפסדים כמו שלהם לרווחים עצומים.
הם לא יכסו בזמן הזה את ההפסדים של השנים האחרונות...בתסריט הכי אופטימי הם יצאו ללא רווח וללא הפסד....
עם כל הכבוד ליתרון הטכני , מה הוא שווה אם לא מממשים אותו?5 משחקים מאז שהקונסולה יצאה (אולי) עלו טכנית מעל הXBOX.
5 משחקים אינם סיבה לרכוש\לא לרכוש קונסולה....
כמה שנים הם עוד חושבים שיש להם ? כרגע הם בהפסדים . . .נניח ועוד שנה הם כבר יתעלו בבירור על MS . . . אז מה ?
ישארו לPS3 אולי עוד שנתיים -שלוש (מקסימום) לשלוט בשוק , ועם כל הכבוד לא עוברים כל כך מהר מהפסדים כמו שלהם לרווחים עצומים.
הם לא יכסו בזמן הזה את ההפסדים של השנים האחרונות...בתסריט הכי אופטימי הם יצאו ללא רווח וללא הפסד....
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
http://www.joystiq.com/2009/06/13/metal ... cs-engine/
מעניין איך הפרוייקט הזה יצא.
אם הגרפיקה תהיה ברמה של MGS4 זה עשוי מאוד להביך את הבחור הזה מ EA וגם את ראשי Sony
אם הגרפיקה תהיה ברמה של MGS4 זה עשוי מאוד להביך את הבחור הזה מ EA וגם את ראשי Sony
Need more cowbell
-
Huber
- חבר במועדון HT

אתה יודע למה אין סיכוי? כי המפתחים הכריזו מראש לגבי MGS4 שאין שום מצב שהוא יכול לרוץ באופן זהה על ה XBOX וההןכחה החד משמעית לכך לדעתי היא שלמרות שהם עברו לפתח גם ל XBOX הם לא מוציאים גירסת XBOX ל MGS4. ההיגיון הבריא אומר שאם הם יכלו להוציא משהו ברמה של MGS4 גם ל XBOX הם פשוט הייו מוציאים גירסה שכזו קודם. הרבה יותר פשוט לקחת משחק קיים שכבר כתבו לו את העלילה, יצרו לו דמויות וכו ורק להמיר אותו מאשר לבנות משחק חדש מאפס - לא? גם מהבחינה הפיזית, בשביל להכניס את כל התוכן הקיים ב MGS4 (בהנחה שאפשר היה להמיר אותו ל XBOX) היית צריך 3 דיסקים רגילים - לא ממש נעים ונוח.Pavelz כתב:http://www.joystiq.com/2009/06/13/metal ... cs-engine/
אם הגרפיקה תהיה ברמה של MGS4 זה עשוי מאוד להביך את הבחור הזה מ EA וגם את ראשי Sony...
תראה את זה - משעשע בטירוף:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אני רוצה לחזור להודעה המקורית ולציין כמה עובדות מעניינות:Huber כתב:http://www.bit-tech.net/news/gaming/200 ... xbox-360/1
Patrick Soderlund מ EA הכריז באוזני עיתונאי של המגזין הרישמי של XBOX (אאוץ'!) כי ה XBOX360 הגיע למיצוי היכולות שלו מבחינתם לעומת ה PS3 שעדיין מכיל יכולות שעדיין לא מוצו....
1) הפטריק הזה הוא לא מההנהלה של EA עצמה אלא מ-Dice, סטודיו של EA (הסטודיו שאחראי לפיתוח של באטלפילד וMirrors Edge, שאגב נראה טוב יותר על הX360). האיש לא באמת מבין בפיתוח, מאחר והוא מגיע מהצד העסקי. אבל לרגע נניח שמה שהוא אומר נכון.
2) Cevat Yerli מחברת Crytek (שבמקרה EA מפיצה גם את Crysis 2 שלה), הוא דווקא כן איש שמבין בפיתוח, והוא טען לא מזמן שמנוע Cryengine 3 ממקסם את היכולות של הPS3. הוא לא ציין שום דבר לגבי הX360 בראיון. האם זה אומר שגם הPS3 מוצתה?
http://www.gamasutra.com/php-bin/news_i ... tory=23898
The interesting thing is we did run a performance analysis on the PS3 devkit, and you know the funny thing is the occupation on all the CPUs, the Cell and the GPUs, is pretty much – the needle is at the limit."
3) וכמעט במקביל, Richard Par של Criterion (גם היא שייכת לEA), טען כי אף חברה לא מיצתה אף אחת מהקונסולות. הוא אומר אם חברה מסוימת טוענת משהו כזה - זה אומר שהם לא מספיק טובים ונגמרו להם הרעיונות.
אני מניח שהוא פונה גם לחברים שלו בתוך EA כשהוא אומר את זה...
http://www.eurogamer.net/articles/crite ... ut-ps3-360
You always find new ways to do things, the constraints lift. Not just with a new console generation but with every game you do," senior engineer Alex Fry added. "Whether it's a sequel or whether it's a new game, you learn to do things differently... better. The constraints go away because you learn. While it's nice to say you've maxed something out, there's not really any point."
על שלל משחקים בעבר נאמר שהם ממקסמים את הPS3/X360: גירס, פורצה 2, מטאל גיר 4, ואנצרטד הראשון. והנה, המפתחים המוכשרים בנוטי דוג למשל הצליחו לגרום לאנצטרד 2 להיראות אפילו יותר טוב מהמשחק הראשון. קסם?
כנראה שלא. כנראה שהמילה "למקסם" היא מאד חמקמקה: החוכמה היא לא למקסם את ניצול המשאבים (את זה כל בירוקרטיה טובה יכולה לעשות, או רקורסיה טובה אם מדברים על עולם התוכנה), החוכמה היא לגרום למשחק להיראות הכי טוב שיש באמצעות המשאבים. ובזה תמיד יש מקום לשיפור.
ואם נעזוב את כל הויכוחים בין המפתחים ונשאל קונקרטית האם מפתחת כלשהי הצליחה למקסם את הX360 עד היום: התשובה היא לא. והסיבה מאד פשוטה:
http://www.gamesindustry.biz/articles/n ... t-unveiled
עד לא מזמן, ערכות הפיתוח של הX360 באו עם כמות זיכרון זהה לקונסולה רגילה (512MB). המפתחים היו צריכים להריץ את הקוד של המשחק ובמקביל את כלי הdebugging של ערכת הפיתוח על אותה כמות זיכרון נתונה.
רק השנה מיקרוסופט הוציאה ערכת פיתוח חדשה עם יותר זיכרון, מה שמאפשר למפתחים סוף סוף לנצל את מלוא ה512MB של הקונסולה (מינוס הזיכרון שצורכת מערכת ההפעלה) לצורך המשחק עצמו, בעוד לצרכי debugging הם יכולים להשתמש בזיכרון הנוסף.
עד לנקודה הזו המפתחים פשוט לא יכלו לנצל את כל הזיכרון של הX360 ומהסיבה הזו הם כנראה גם לא יכלו למקסם אותה. אני מניח שזה די עונה על השאלה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני ממש לא מצליח לזכור מתי היה משחק של EA על מחשב או קונסולה שהצליח לרגש אותי ולכן אני אישית מאמין שהכותרת הייתה צריכה להיות ש EA מודה שהיא מיצתה את היכולות שלה עצמה בפיתוח על ה XBOX 360.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.