מתכננים קניית רכב מיני משפחתי? כדאי שתקראו את זה
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73319
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
אני יודע שזה לא ממש קשור לבטיחות, אבל זה לא יאומן המחירים האלה

-
Huber
- חבר במועדון HT

מה שלא יאומן זה שמתמחרים רכב עם 3 כוכבים וללא פיטצ'רים בסיסיים (ע"ע רנו לוגאן) של בטיחות יותר גבוה מרכב עם 5 כוכבים מאובטח ביותר (ע"ע פיאט גרנדה פונטו). זה מבחינת הזוי, ולכן לדעתי הטבלה הזו חשובה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מה כל כך מפתיע ?...
ברור לחלוטין שה א.ב של הבטיחות זאת מאסה.
נהגי משאיות לא צריכים שום רכיב בטיחות. גם לא אלה שנוהגים בהאמר או בטאורג ( או איך שלא קוראים לזה ).
מי שעושה תאונה עם מאזדה 2, גם אלוהים לא יעזור לו.
בכל מקרה עבור רוב האנשים הבחירה ברכב מתחילה קודם כל במחיר.
אח"כ מגיעים שאר הדברים ( מדד ה "מה יגידו השכנים", אח"כ הנוחות .. הבטיחות כמובן בסוף כי כולנו בעצם סוג של שומאכר, מזנקים מהפול פוזישן ואין מצב שיהיה מישהו על הכביש חוץ מאיתנו ..)
אז עבור מי שיש לו תקציב של 100 אלף שקלים פלוס מינוס, האופציה של הבטיחות היא :
א. לא קיימת
ב. לא ממש חשובה
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
Lior_M כתב:מה כל כך מפתיע ?...
נהגי משאיות לא צריכים שום רכיב בטיחות. גם לא אלה שנוהגים בהאמר או בטאורג ( או איך שלא קוראים לזה ).
אח"כ מגיעים שאר הדברים ( מדד ה "מה יגידו השכנים", אח"כ הנוחות .. הבטיחות כמובן בסוף כי כולנו בעצם סוג של שומאכר, מזנקים מהפול פוזישן ואין מצב שיהיה מישהו על הכביש חוץ מאיתנו ..)
א. לא קיימת
ב. לא ממש חשובה
פעם המכוניות האמריקיות, מה שהיה "טנק" בלשון העם, אלה עם הקילומטר פרונט ועוד קילומטר "תחת"
בעובי פח של מילימטר וחצי, היו נחשבות לרכב בטיחותי ראשון במעלה
בתאונות שהיו בשנות השבעים בארה"ב, זה שמעתי מביקורי האחרון שם, אנשים היו מתים בתאונות דרכים כשהם שלמים למראה, שום דבר לא נשבר בגופם כשהמרכב הארוך הגן עליהם לגמרי
רק מעט דם היה נוזל להם מהאוזן וזהו...
כשעוד לא היו יודעים מהי בטיחות אקטיבית חשבו כמוך, מסה, מסה, מסה...
זה היה פעם
מאז העולם התפקח
אתה יכול למצוא בקלות ברשת תאונה שצולמה בהילוך איטי ושם מראים איזו מכונית קטנה בהתנגשות חזית בוולוו
הקיצר, מבלי להכביר במילים, כל נוסעי הוולו נהרגו!
סע בזהירות!...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

הויכוח לא רלוונטי,
אני לא משווה בין מכונית בת 20 למכונית בת שנה.
הרעיון הוא שעדיף מכונית גדולה עם אביזרי בטיחות על פני מכונית קטנה עם אביזרי בטיחות.
מעניין למה לא בדקו את הרנו מול פורד מונדאו .. או אוודי A6 ..
מעניין מה היו התוצאות אז.
הרעיון הוא שעדיף מכונית גדולה עם אביזרי בטיחות על פני מכונית קטנה עם אביזרי בטיחות.
מעניין מה היו התוצאות אז.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
מה הזוי בזה שהלוגאן הוא הפתרון הזול ביותר למי שרוצה רכב חדש עם 7 מקומות?Huber כתב:מה שלא יאומן זה שמתמחרים רכב עם 3 כוכבים וללא פיטצ'רים בסיסיים (ע"ע רנו לוגאן) של בטיחות יותר גבוה מרכב עם 5 כוכבים מאובטח ביותר (ע"ע פיאט גרנדה פונטו). זה מבחינת הזוי, ולכן לדעתי הטבלה הזו חשובה....
-
Huber
- חבר במועדון HT

כמה שאתה טועה. מאסה היא השיקול האחרון בבחירת רכב עמיד לפגיעות - תראה את הסירטו שנתנו לך ותבין למה (תראה אותו במלואו).Lior_M כתב:מה כל כך מפתיע ?...
א. לא קיימת
ב. לא ממש חשובה
ליאור...
למה אתה חושב שברכב של 100000 שח אופציית הבטיחות לא קיימת או לא חשובה? הרי הטבלה שהבאתי מראה חד משמעית שגם בתקציב הזה את יכול למצוא רכב עם 5 כוכבי סטיחות ואיבזור בטיחותי מקיף - אז על סמך מה הטענה שלך עומדת? הבאתי את הקישור לטבלה הזו כי גם אני חשבתי כמוך - הנה ההוכחה החד משמעית שטעינו, יש רכבים "זולים" ובטיחותיים להפליא.
-
Huber
- חבר במועדון HT

ואני לא משווה רכב של 10000 ומטה לרכב של 15000-20000 ומעלה. אותו הדבר, אין סיבה להשוות רכב שעוהל X אל מול רכב שעולה 2X. ברור שברכבים יקרים יותר הבטיחות תהיה גבוה יותר, מה שאני מנסה להבהיר הוא שלא צריך לקבל רכב לא בטיחותי בטווח התקציב שיש לרובנו ביד לרכישת רכב.Lior_M כתב:הויכוח לא רלוונטי,
מעניין מה היו התוצאות אז....
-
Huber
- חבר במועדון HT

הבנת הנקרא. מה שניסיתי להגיד הוא שלא מובן לי למה רכב הרבה פחות בטיחותי (ונתתי את הרנו לוגאן כדוגמא אחת - יש עוד) עולה יותר מרכב הרבה יותר בטיחותי (ושוב - הפיאט גרנדה היא רק דוגמא אחת). הטבלה הזו עשתה לי קצת סדר בראש ולדעתי תעזור לכל מי שכיום ניצב בפני החלטה לרכישת רכב מיני משפחתי חדש לעשות בחירה נובנה ומושכלת יותר.udif כתב:מה הזוי בזה שהלוגאן הוא הפתרון הזול ביותר למי שרוצה רכב חדש עם 7 מקומות?Huber כתב:מה שלא יאומן זה שמתמחרים רכב עם 3 כוכבים וללא פיטצ'רים בסיסיים (ע"ע רנו לוגאן) של בטיחות יותר גבוה מרכב עם 5 כוכבים מאובטח ביותר (ע"ע פיאט גרנדה פונטו). זה מבחינת הזוי, ולכן לדעתי הטבלה הזו חשובה.......
Huber,
אתה מניח הנחה שלצערי לא תופסת במציאות, וזה שהשיקול העיקרי של רוב רוכשי הרכב זה בטיחות.
לגבי מסה. אז בשיוויון שאר התנאים המסה בהחלט חשובה כי היא פשוט תקבע איזה גוף רכב ייפגע יותר.
הסרטון זה הדבר הכי לא רלוונטי בקשר לכך כי יש שם אי שיוויון מוחלט בשאר התנאים, כי הוולוו היא בכלל מתקופה אחרת.
מעניין מה היה קורה עם וולוו מהיום.
אתה מניח הנחה שלצערי לא תופסת במציאות, וזה שהשיקול העיקרי של רוב רוכשי הרכב זה בטיחות.
לגבי מסה. אז בשיוויון שאר התנאים המסה בהחלט חשובה כי היא פשוט תקבע איזה גוף רכב ייפגע יותר.
הסרטון זה הדבר הכי לא רלוונטי בקשר לכך כי יש שם אי שיוויון מוחלט בשאר התנאים, כי הוולוו היא בכלל מתקופה אחרת.
מעניין מה היה קורה עם וולוו מהיום.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

moco - בשביל זה אנחנו פה ובשביל זה קיים פורום - לחלוק מידע רלוונטי, לא? חוצמזה לא יודע מה קורה עם שאר האנשים בעולם - אבל מאז שיש לי קטנטונת נושא הבטיחות תופס אצלי משנה תוקף
כשאתה אתה אומר "בשיוויון שאר התנאים" - אפא נכנס פה השיקול הכספי? הטבלה הזו עושה בדיוק את זה - מציגה את איכות הבטיחות של הרכבים בטווח מחיר די אחיד, וזה מה שאהבתי בה. אשמח לראות טבלאות כאלו גם לטווחי מחיר אחרים, אבל לא נראה לי שמישהו ב YNET מתעדכן בצרכים שלנו
גם אותי מעניין וולו מהיום, ואני די בטוח מה תהיה התוצאה, אבל אני בספק אם מישהו ישווה רכב של 200-300 אלפי שקלים לרכב של 100 אלף. לא? פה מדובר ברכבים של עד 100 אלף ש"ח.
כשאתה אתה אומר "בשיוויון שאר התנאים" - אפא נכנס פה השיקול הכספי? הטבלה הזו עושה בדיוק את זה - מציגה את איכות הבטיחות של הרכבים בטווח מחיר די אחיד, וזה מה שאהבתי בה. אשמח לראות טבלאות כאלו גם לטווחי מחיר אחרים, אבל לא נראה לי שמישהו ב YNET מתעדכן בצרכים שלנו
גם אותי מעניין וולו מהיום, ואני די בטוח מה תהיה התוצאה, אבל אני בספק אם מישהו ישווה רכב של 200-300 אלפי שקלים לרכב של 100 אלף. לא? פה מדובר ברכבים של עד 100 אלף ש"ח.
אני מסכים עם רוב דבריך, רק צריך להיזהר עם עיניין המסה.
לא ברור לי אם טבלאות הבטיחות משקללות את עיניין המסה, כי לא מדובר בהשפעה מוחלטת על הבטיחות, אלא רק ביחס למסה של המכונית שאיתה מתנגשים.
אתה כותב שזה ה"שיקול האחרון" ולא ברור לי למה. גם לא ברור לי אחרת. כן נראה לי שמתעלמים מהנושא בטבלאות הללו.
לא ברור לי אם טבלאות הבטיחות משקללות את עיניין המסה, כי לא מדובר בהשפעה מוחלטת על הבטיחות, אלא רק ביחס למסה של המכונית שאיתה מתנגשים.
אתה כותב שזה ה"שיקול האחרון" ולא ברור לי למה. גם לא ברור לי אחרת. כן נראה לי שמתעלמים מהנושא בטבלאות הללו.
משה
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
ראיתי פעם תאונה בטבריה ממש סמוך לעיני,מרקח של מטר וחצי ממני-שתי סוסיתא שתיהן במהירות 10 קמ'ש
רק התחילו הנסיעה-התוצאה-המכוניות התפרקו לגמרי,אבל לגמרי,התפרקו לחלקים שלמים ללא קמטים-כלומר אפשר היה
להרכיב אותן מחדש כמו לגו-זאת אומרת זה נראה כאילורוב חלקי המכוניות היו מחוברים בדבק או במהדק סיכות או שרוכים
להמשיך?,,,הנהגים שני זכרים פשוט נעמדו כי לא היה צריך לצאת או להיחלץ כי הדלתות נפלו הצידה כמו כן הגלגלים,המנועים התיישבו על הרצפה
כמו המושביםורק הגג נשאר על הראש והם התחילו לצעוק אחד על השני בחום של טבריה-כנראה הדבק נמס והיה צריך רק מכה קלילה להתפרקות הטוטאלית
אגב היה לסוסיתא היה מנוע פורד שהיה מגיע ל90 קמש בקלי קלות-במישור,נסיעה לצפת היתה בגדר מסע אל הבלתי נודע
רק התחילו הנסיעה-התוצאה-המכוניות התפרקו לגמרי,אבל לגמרי,התפרקו לחלקים שלמים ללא קמטים-כלומר אפשר היה
להרכיב אותן מחדש כמו לגו-זאת אומרת זה נראה כאילורוב חלקי המכוניות היו מחוברים בדבק או במהדק סיכות או שרוכים
להמשיך?,,,הנהגים שני זכרים פשוט נעמדו כי לא היה צריך לצאת או להיחלץ כי הדלתות נפלו הצידה כמו כן הגלגלים,המנועים התיישבו על הרצפה
כמו המושביםורק הגג נשאר על הראש והם התחילו לצעוק אחד על השני בחום של טבריה-כנראה הדבק נמס והיה צריך רק מכה קלילה להתפרקות הטוטאלית
אגב היה לסוסיתא היה מנוע פורד שהיה מגיע ל90 קמש בקלי קלות-במישור,נסיעה לצפת היתה בגדר מסע אל הבלתי נודע
אמן מייסר
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לדוגמא,Huber כתב:
כשאתה אתה אומר "בשיוויון שאר התנאים" - אפא נכנס פה השיקול הכספי?
...
לרכוש ב 100 אלף שקלים יונדאי גטס חדשה או מאזדה 2 חדשה או לחילופין באותם 100 אלף שקלים לקנות פורד מונדאו מודל 2007-2006 או אודי A4 שנת 2005-2006.
בשתי החלופות מדובר במכוניות מודרניות ( כאלה שתוכננו להגם על הנוסע בעזרת אזורים סופגי אנרגיה, כריות אוויר וכל מיני שאר מיני קשקושים אלקטרוניים שנניח שאני לא מבין בהם כלום. )
אין לי ספק, וגם לך אני מניח, איזה רכב ישרוד תאונה חזיתית טוב יותר. ולכן, כל הכתבה הזו ( אני מחזיר אותך לתחילת השרשור ) היא סערה בכוס תה. מי שחשב שימצא בטיחות ברכב קטן טועה, מטעה או מוטעה. וזה בכלל לא משנה אם יתקינו שם את המחשב הכי חזק של נאסא, אחד כזה שמהמם את הנהג בשוק חשמלי של מליון וואט ברגע שהוא חש באיזו סכנה לתאונה, משתלט על הרכב ומטיס אותו לגובה של 49 קילומטר מחוץ לאטמוספירה.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי