ראש חדש - Denon vs AT

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

טוב,
לאחר שקרובת משפחה שלי גילתה עודף סקרנות והצליחה לשבור לי את המחט של ה AT440mla :( נוצר הצורך בתחליף ראוי - כרגע אני נאלץ לשמוע עם ראש "זמני" Ortofon OM5e.

סה"כ, ה AT440mla נתן תוצאה טובה בסה"כ, עם הפרדה מצויינת, יכולת עקיבה מדהימה ופירוט אדיר שהוציא מהפטיפון שלי תוצאה מהנה מאוד.

הסט-אפ האנלוגי שלי כולל:
1. Thorens TD125 LB mk1
2. זרוע Mission 774LC
3. פונו Creek OBH-8SE.
4. מחובר להגברה של Exposure 2010s, רמקולים System Audio SA1730.

התקציב - עד 200$
אני בעיקר מתלבט בין ה Hi output MC's של דנון: Denon dl110, Denon Dl160
מקצת עיון ברשת מסתבר שה 110dl לא קוטל קנים ורבים מעדיפים אותו על אחיו הגדול ה dl160

כמובן שאני יכול פשוט לקנות מחט ל AT440mla אבל בעקרון אני מעדיף לנצל את ההזדמנות לשדרוג.
מחט שבורה זה תרוץ טוב מול ה"הנהלה" :lol:

מה אתם אומרים על הראשים הנ"ל בשילוב הזרוע הספציפית?
האם עדיף ב High output MC's לעבוד עם פונו שתומך עם MC (הקריק שלי הוא MM בלבד)?
רעיונות לראש אחר מאלו שציינתי?

hornless
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
שם מלא: גיא
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר את ה-AT אבל הדנון 110 ממש הפתיע אותי לטובה ביחס למחירו הנמוך.
גיא

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

הראש Denon DL 110 הוא ראש מצויין,עם הרבה תשבוחות ברשת.שמעתי אותו -והוא ממש מעולה למחירו.ניתן להשיגו ב-119$ כולל משלוח ארצה בקישור המצ"ב http://cgi.ebay.com/Denon-DL-110-High-O ... 1|294%3A30
כמובן שניתן לעבוד איתו עם פונו מסוג MM בעקבות ה-High Output שלו ללא כל צורך בפונו MC

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

[interest]נערך על ידי ziv_r: הבעת דעה מעוסק בתחום.[/interest]

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

go_go כתב:הראש Denon DL 110 הוא ראש מצויין,עם הרבה תשבוחות ברשת.שמעתי אותו -והוא ממש מעולה למחירו.ניתן להשיגו ב-119$ כולל משלוח ארצה בקישור המצ"ב http://cgi.ebay.com/Denon-DL-110-High-O ... 1|294%3A30
כמובן שניתן לעבוד איתו עם פונו מסוג MM בעקבות ה-High Output שלו ללא כל צורך בפונו MC
...
go_go, ברור שניתן לעבוד איתו עם פונו MM, השאלה היתה (אנסח אותה מעט מחדש):
ברשותי פונו MM, אני עומד לקנות ראש High Output MC - האם ראש זה ישמע טוב יותר כאשר הוא יחובר לפונו MC?
כלומר זה שיש לי פונו סטייג' ש"תומך" בראש כזה לאו דווקא יביא אותי לתוצאה הכי טובה איתו...

מה הטעם/יתרון באמת בראשי HIGH OUTPUT MC? האם מדובר באיזושהי הכלאה שלוקחת את היתרונות משתי הטופולוגיות?

יאיר, האם הראשים שציינת הם HIGH OUTPUT? מבדיקה שטחית נראה לי שהם עולים בהרבה מעל 200$...

ה DL110 נראה לי מעניין מרגע לרגע ואני מתחיל להשתכנע שכדאי לי ללכת עליו (לא ראיתי עליו תגובות לא טובות).
הקטע שהמחט שלו היא אליפטית ולא Microline כמו של ה at440mla.
יש את ה DL160 שבחלק מהמקומות כותבים שהוא מפורט וטוב יותר מה DL110 אבל ניכר כי הפירוט בא על חשבון האיזון הטונלי.

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

YuvalBerger כתב:
go_go כתב:הראש Denon DL 110 הוא ראש מצויין,עם הרבה תשבוחות ברשת.שמעתי אותו -והוא ממש מעולה למחירו.ניתן להשיגו ב-119$ כולל משלוח ארצה בקישור המצ"ב http://cgi.ebay.com/Denon-DL-110-High-O ... 1|294%3A30
...
go_go, ברור שניתן לעבוד איתו עם פונו MM, השאלה היתה (אנסח אותה מעט מחדש):
ברשותי פונו MM, אני עומד לקנות ראש High Output MC - האם ראש זה ישמע טוב יותר כאשר הוא יחובר לפונו MC?
כלומר זה שיש לי פונו סטייג' ש"תומך" בראש כזה לאו דווקא יביא אותי לתוצאה הכי טובה איתו..
.
...
פונו MC נועד להגביר את האות החלש של ראשי MC .ברמה כזו של ראש,איני סבור שתשמע הבדל כלשהוא בין פונו MM לפונו MC.

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

YuvalBerger כתב:
go_go כתב: ...ברשותי פונו MM, אני עומד לקנות ראש High Output MC - האם ראש זה ישמע טוב יותר כאשר הוא יחובר לפונו MC?
כלומר זה שיש לי פונו סטייג' ש"תומך" בראש כזה לאו דווקא יביא אותי לתוצאה הכי טובה איתו...
...
ראשי MC כאלו מיועדים לעבוד מול עכבה גבוהה יותר כמו שמציגים מגברי פונו MM (בדרך כלל).
אבל צריך לבדוק את הדרישות ע"פ הראש הספציפי.
...

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

האם לדעתכם ה dl110 יעבוד טוב עם ה Creek OBH-8se (מבחינת עכבות ושאר אלקטרוניקה)?
מה לגבי ה compliance שלו לזרוע Mission 774LC?

כותבים על המחט (למרות שהיא אליפטית) שהיא אמורה להיות ברמה מאוד גבוהה.

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

YuvalBerger כתב:האם לדעתכם ה dl110 יעבוד טוב עם ה Creek OBH-8se (מבחינת עכבות ושאר אלקטרוניקה)?
מה לגבי ה compliance שלו לזרוע Mission 774LC?

כותבים על המחט (למרות שהיא אליפטית) שהיא אמורה להיות ברמה מאוד גבוהה.
...
ציטוט:
The OBH-8 is designed for use with moving-magnet or high-output moving-coil cartridges that have outputs ranging from 1.5mV to 5.0mV. The overall gain is 37dB. A version with more gain for low-output cartridges is available from Creek (the OBH-9). The cartridge load can’t be adjusted and is set at 47k ohms and 200pF. The circuitry used in the OBH-8 is the utmost in simplicity. One low-noise bipolar transistor is used for each channel in a single-ended class-A gain stage with zero feedback. Passive equalization is used to obtain a RIAA deviation of +/-0.25%.

מאחר והספציפיקציות של הראש הינן:

Type: MC
Output voltage: 1.6 mV (1kHz, 50 mm/sec)
Frequency response: 20 Hz - 45 kHz
Output impedance: 160 ohms
Weight: 4.8 g

לא נראה לי תהיה לך איזו שהיא בעיה סינרגטית בין הפונו לראש.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

MC

שליחה #10 

ראש MC בגירסת HIGH OUTPUT הוא לא פתרון פלא ויש לו בעיות טכניות וסונריות הן יחסית לראשי MM רגילים והן יחסית לראשי MC רגילים.

זה לא שאתה מקבל ראש עם היכולות של MC שיכול לעבוד בתנאים של MM, ממש לא. בקיצור, שקול היטב.
איל פור

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

go_go,
(Y)
תודה רבה.
הפונו שלי הוא OB8SE ולא ה OBH8 אבל הם לא מאוד שונים (ספציפית בהקשר של הדיון הזה.)
יש ל SE ספק כוח חיצוני משופר ונדמה לי גם שקבלים טובים יותר במוצא...

אייל,
האם תוכל להרחיב על הבעיות הטכניות והסונריות שיש לראשי MC בעלי מתח גבוה?
לדעתך, ראש MC כדוגמת ה Denon ב 120$ בערך יהיה נחות מראשי MM באותו מחיר?

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

MC HO

שליחה #12 

בשלוש מילים, "אין ארוחות חינם".

היתרון הגדול של MC מבחינה טכנולוגית זו העובדה שהמסה האפקטיבית של ה - CANTIVILER נמוכה יחסית ל - MM.

עם הראש הוא HIGH OUTPUT אתה חייב הרבה יותר ליפופים וכך אתה מעלה את המסה האפשטיבית ומאריך את מסלול הסיגנל - ופגעת בביצועים.

אני לא בא להגיד לך איזה ראש טוב בשבילך, וודאי שלא איזה דגם. אני רוצה רק להדגיש למי שקורא פה שאין דבר כזה לקבל את ביצועי MC של ראש MC טוב ועם מתח מוצא גבוה. ואם נשתמש בעוד פיתגם, "אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה".
איל פור

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #13 

[interest]נערך על ידי ziv_r: הבעת דעה מעוסק בתחום.[/interest]

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אייל,
ברור לי שלא תציין דגם עקב היותך עוסק בתחום.
קודם כל, ברור שאי אפשר לקבל הכל, בטח לא בתקציב של עד 200$.

אני מנסה להוציא את המקסימום מהתקציב כמובן...

בתקציב הזה אפשר:

1. במקרה האופטימי למצוא איזה ראש MC פשוט ומטה - ראש MC טוב זה סיפור יקר ואני מעדיף להשקיע בפטיפון/זרוע/בידוד לפני שאכנס להוצאה.
כמו כן, גם הפונו סטייג' שלי לא תומך MC אז העסק בכלל יהפוך ליקר ועוד לא השתכנעתי שזה אכן מצדיק יותר מנניח החלפת זרוע.

2. ראש MC מתח גבוה.

3. ראש MM.

כפי שהבנת, ההתלבטות היא בין 2 ל 3 כלומר או ללכת על ראש MM טוב (ואת זה כן אפשר להשיג במחיר הזה) או ללכת על האופציה של הדנון הנ"ל.

בכל זאת, לא הבנתי מה הקשר בין המסה של ה Cantiliver לבין אם הראש הוא MM או MC.
המסה תלויה בחומר ממנו עשוי ה Cantiliver (בורון,אלומיניום וכו'... - כל חומר והמאפיינים שלו).

ב High Output יש יותר ליפופים מב MC רגיל, אוקיי, ברור, אבל יכול להיות שלמרות זאת הוא יהיה טוב יותר מ MM רגיל, לא?
מה לדעתך היתרונות בסאונד של MM על High Output MC (אם קיימים).

יובל

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: MC HO

שליחה #15 

אילפור כתב:בשלוש מילים, "אין ארוחות חינם".

היתרון הגדול של MC מבחינה טכנולוגית זו העובדה שהמסה האפקטיבית של ה - CANTIVILER נמוכה יחסית ל - MM.

עם הראש הוא HIGH OUTPUT אתה חייב הרבה יותר ליפופים וכך אתה מעלה את המסה האפשטיבית ומאריך את מסלול הסיגנל - ופגעת בביצועים.

אני לא בא להגיד לך איזה ראש טוב בשבילך, וודאי שלא איזה דגם. אני רוצה רק להדגיש למי שקורא פה שאין דבר כזה לקבל את ביצועי MC של ראש MC טוב ועם מתח מוצא גבוה. ואם נשתמש בעוד פיתגם, "אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה".
...
מסכים אם מה שאתה כותב. (Y) אכן ראש MC עם Output גבוה פחות טוב מ-Output נמוך (המחייב אותך להשתמש בפונוסטייג' MC ) אולם במחיר המדובר (119$) זאת קניה מעולה בודאי עדיף על ראש MM באותו סדר גודל של מחיר.הביקורות (והאוזניים) מדברים בעד עצמם..פעמים רבות,חברות מייצרות ראשי MC עם Output גבוה או נמוך (בהאתם לרצון הרכישה/דרישות של הלקוח) באותו המחיר.לדוגמא,ראשים של Benz Micro עולים אותו המחיר לשתי הספציפיקציות ניתן לראות בקישור המצ"ב http://cgi.ebay.com/BENZ-MICRO-MC20E2-L ... 1|294%3A50
חברות אחרות כגון Ortofon (ולא,אני לא רוצה לעקוץ :P ) מוכרות ראש MC עם High Output במחיר שמתחיל ב-219$ לפני משלוח ארצה דוגמא בקישור http://cgi.ebay.com/Ortofon-X3-MCP-X3-M ... 1|294%3A30
הביצועים והמחיר של הדנון הינם ממש מציאה בלבל הזה של ראש/מחיר/ביצועים.

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

ziv_r,
ההודעות שערכת של yairf (לפחות ההודעה הראשונה) המליצו על ראשים של Audio Technica שזהו ראש שלמיטב ידיעתי אין ליאיר קשר מסחרי אליו.

בעקרון, הגיוני שעוסק בתחום לא ימליץ על מוצרים שהוא עצמו מייבא או שיש לו קשר מסחרי אחר אליהם אבל כאן נראה לי שזה לא היה המקרה.

מבקש בזאת שתחזור בך מעריכתך את ההודעות,

יובל

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46386
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5078 פעמים

שליחה #17 

YuvalBerger,
לעוסק בתחום אסור להמליץ על שום מוצר, כנ"ל לגבי הבעת דעה על מוצר.

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

זיו,
אתה מסכים איתי שיאיר יכול לתרום מנסיונו האנלוגי גם אם פה ושם הוא בונה איזה DAC או משפץ איזה מגבר.
:roll:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46386
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5078 פעמים

שליחה #19 

YuvalBerger,
כל עוסק בתחום יכול לתרום יפה מאוד לפורום, כל עוד הוא שומר על הכללים החלים עליו. אין יוצאים מהכלל או מקום להנחות.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #20 

זיו,
יאיר אולי "עוסק" בתחום, אבל בודאי אינו בעל אינטרסים מסחריים של יבואן.
לא הספקתי לקרא את התגובה של יאיר אבל אני מנחש שוא דיבר על ראש מסויים שלדעתו נותן תמורה טובה לכסף ובודאי שאין לו שום איטנטרס כלכלי בתחום. ההפסד באופן ישיר הוא של פותח השרשור ושל קוראי הפורום אשר מפספסים אוצר ידע אשר קיים אצל אדם שאצלו האהבה לתחום היא מדרגה ראשונה ושמח לעזור בכל עת.
בכל מקרה, אני מניח שהנזק כבר נעשה.

ונושא הראש:
היה לי בעבר את ה DENON DL103, ראש MC "סטנדרטי" למיטב זכרוני, אשר למען האמת מעולם לא התלהבתי מאופי הצליל שלו. מתכתי משהוא וחסר נפח. לשיקול דעתך.
בכל מקרה הדעה הרווחת היא שעד סכום של 1000 דולר בקירוב, עדיף להשקיע בראש MM.

עדי

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”