צלחת של yes עם ממיר פרטי, אילו ערוצים ניתן לקלוט?
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
הייתי מנוי של יס והתנתקתי (כרגע אני מנוי של הוט).
יס אספו את הציוד ומן הסתם לא ניתקו את הצלחת, כל שהיא עדיין מוצבת על הגג שלי ומחוברת לתשתית שלי (בית פרטי).
שאלתי היא, אם אני מתקין ממיר פרטי (topfield , או משהו דומה), אילו ערוצים אני אוכל לקלוט?
אני יודע כמעט בוודאות שאני אקלוט את הערוצים 1,2,10, השאלה היא אם ישנם עוד ערוצים שייקלטו בצלחת הקטנה הזו ובכיוון שאליו היא מכוונת.
יס אספו את הציוד ומן הסתם לא ניתקו את הצלחת, כל שהיא עדיין מוצבת על הגג שלי ומחוברת לתשתית שלי (בית פרטי).
שאלתי היא, אם אני מתקין ממיר פרטי (topfield , או משהו דומה), אילו ערוצים אני אוכל לקלוט?
אני יודע כמעט בוודאות שאני אקלוט את הערוצים 1,2,10, השאלה היא אם ישנם עוד ערוצים שייקלטו בצלחת הקטנה הזו ובכיוון שאליו היא מכוונת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כל הערוצים FTA בעמוס - הצרה היא - שזה כולל את שאר הערוצים הישראלים ותו לא.
כששאלתי מתקין, הוא אמר שבעיקרון - אם זו צלחת 80 ס"מ הוא יכול לכוון אותה לעוד כמה לווינים (למעשה אתה חוסך חלק מעלות ההתקנה ועלות צלחת 80 ס"מ)
כששאלתי מתקין, הוא אמר שבעיקרון - אם זו צלחת 80 ס"מ הוא יכול לכוון אותה לעוד כמה לווינים (למעשה אתה חוסך חלק מעלות ההתקנה ועלות צלחת 80 ס"מ)
-
AviBiton
- גורו HTmobile

כך גם אני חשבתי, אך לפי בירור שאני ערכתי, מסתבר שזה כן חוקי (גם אותי זה הפתיע), או יותר נכון, אין סעיף ולא יכול להיות סעיף בחוק שמונע ממני להשתמש בשקעים בביתי שלי.oferlaor כתב:METV, 99, 33.
ברור לך אבל שזה לא חוקי (אתה משתמש בציוד שלא שלך)....
לפי החוק יס (והוט לצורך העניין) צריכים לפרוש תשתית חדשה בכל התקנה שהם מבצעים ואסור להם להשתמש בתשתית קיימת, ובזמן הניתוק הם מחוייבים להחזיר את המצב לקדמותו, מה שבפועל לא קורה.
כך שאין כאן שום עבירה על החוק, במיוחד אם אני לא מנסה חלילה (אני אפילו לא חושב שזה אפשרי) לראות שידורים מקודדים שלהם, אלא רק ערוצים פתוחים שלא משודרים על ידם.
סליחה על הבורות, אבל מה זה ערוץ 99?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

עופר,
עצם העובדה שיס משאירה את זה באתר, אומרת שהיא לא מעוניינת בכך.
לדעתי שווה אפילו לפנות אליהם רשמית לשאול מה הדין של הציוד שהם משאירים.
זה כמו שאני מוציא דברים שאני לא רוצה ומשאיר אותם ליד הפחים, כדי שמי שירצה ייקח.
הלקוח קובע איתם שיבואו לקחת את הציוד שלהם, הם לוקחים את הממירים - משמע - הם לא מעוניינים בצלחת.
זה גם די מובן למה הם לא לוקחים.
סתם דוגמא:
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=4
בקיצור - זה לא רווח כזה גדול בשבילך או הפסד גדול ליס.
מי שממש רוצה להיות צדיק, יכול להתקשר ליס, להגיד שהם השאירו את הצלחת על הגג ולשאול אם הם באים לאסוף גם אותה, יגידו לא. לשאול אם אפשר להשתמש בה, לקוות שיגידו כן - ויש לך הקלטה שלהם בעניין
עצם העובדה שיס משאירה את זה באתר, אומרת שהיא לא מעוניינת בכך.
לדעתי שווה אפילו לפנות אליהם רשמית לשאול מה הדין של הציוד שהם משאירים.
זה כמו שאני מוציא דברים שאני לא רוצה ומשאיר אותם ליד הפחים, כדי שמי שירצה ייקח.
הלקוח קובע איתם שיבואו לקחת את הציוד שלהם, הם לוקחים את הממירים - משמע - הם לא מעוניינים בצלחת.
זה גם די מובן למה הם לא לוקחים.
סתם דוגמא:
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=4
בקיצור - זה לא רווח כזה גדול בשבילך או הפסד גדול ליס.
מי שממש רוצה להיות צדיק, יכול להתקשר ליס, להגיד שהם השאירו את הצלחת על הגג ולשאול אם הם באים לאסוף גם אותה, יגידו לא. לשאול אם אפשר להשתמש בה, לקוות שיגידו כן - ויש לך הקלטה שלהם בעניין
- oferlaor
- מנהל

לא מדוייק. הם לא מפרסמים את זה, אבל אפשר לבקש מהם לנתק את הצלחת ובמקרה כזה יש עלות נוספת.
הציוד אינו של הלקוח אלא עדיין של יס. זה בוודאות של 100%.
אני אחדד. למשל התנתקתם מהוט והטכנאי שכח לנתק את החוט. אתם משתמשים בזה? עברתם על החוק.
אני אחדד. למשל התנתקתם מהוט והטכנאי שכח לנתק את החוט. אתם משתמשים בזה? עברתם על החוק.
דוגמת הזבל דווקא נראית נכונה. אם אפשר להגיד שYES זנחה את הצלחת, כל מי שתופס אותה מקבל עליה בעלות. בבית משותף אולי YES יכולה לטעון שהיא משאירה ללקוחות עתידיים. בבית פרטי, אם ביקשו ממנה והיא מעדיפה לא לקחת, בייחוד אם לא חתמת על שום דבר (עברת לבית חדש והיתה לו צלחת על הגג) - לדעתי אפשר לשלוח להם מכתב שדורש מהם דמי שכירות לגג, ואם הם לא ישלמו או יסירו את האנטנה, מבחינתך יהיה מדובר ברכוש נטוש או ברכוש שתיאלץ לממש לצורך דמי השכירות. אם הם לא באים לקחת, יש להם בעיה, ותתחדש.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

לא בדיוק, בהוט אני יכול לראות שידורים ששייכים להוט בצורה אנלוגית, אבל ביס אין שום סיכוי, כל מה שאני יכול לראות הוא מה שמשודר בערוצים פתוחים.oferlaor כתב:לא מדוייק. הם לא מפרסמים את זה, אבל אפשר לבקש מהם לנתק את הצלחת ובמקרה כזה יש עלות נוספת.
אני אחדד. למשל התנתקתם מהוט והטכנאי שכח לנתק את החוט. אתם משתמשים בזה? עברתם על החוק....
חוץ מזה, לשלם תוספת בשביל שהם ייקחו את מה ששלהם?
אני בטוח שאתה מבין שזה אפילו לא נשמע הגיוני.
יס בוחרים שלא לפרק את הצלחת מטעמים כלכליים מובהקים, הרי צלחת כזו לא עולה להם יותר מ-50 ש"ח, רק הזמן שהטכנאי יבזבז בפירוק הצלחת יעלה להם יותר.
חוץ מזה שמטעמים כלכליים הם עצמם גם עוברים על החוק בכך שהם משתמשים בתשתית קיימת ובכך שהם לא מפרקים ולא מחזירים את המצב לקדמותו (לא צריכה לבוא שום דרישה מצד הלקוח, אלא כך מוגדר בפירוש בחוק).
-
AviBiton
- גורו HTmobile

אם כבר הזכרת את זה,חיכיתי מעל לחודשיים לאיסוף הממירים, כששאלתי למה אני צריך לחכות, נאמר לי שאין להם טכנאי פנוי, אז אמרתי שאין בעיה, ואני רוצה להתחבר שוב, מתי אפשר שיחברו אותי? מן הסתם הם רצו לקבוע לי כבר למחרתmoco כתב:לא שזה איכפת למי מהצדדים, אבל מה שנראה על פניו כנוגד את ההסכם בינהם ("לא חוקי" זה מושג חזק מידי כי שום דבר פה לא פלילי), זה שיס השאירו לו ציוד שלהם על גלל ביתו, למרות שנותקו היחסים בינהם....
הטענה שלהם היא שטכנאי שאוסף ציוד (או בשמו הנפוץ יותר, נהג שליח
אמרתי שמבחינתי, אין בעיה, ושאני גובה 50 ש"ח לכל יום אחסון של הממירים (5 במספר, אז עשיתי הנחה
אבל זה כבר עניין לשרשור אחר, זה נאמר סתם כתגובה לציוד שהושאר אצלי למרות ניתוק ההתקשרות ביננו.
- oferlaor
- מנהל

-
AviBiton
- גורו HTmobile

הם אמרו בפירוש שהם לא שולחים שליחים, ושצריך טכנאי, כי שליח לא מבין בממירים והוא לא יידע אם הם פגומים או לא. ואם אני רוצה, אין שום בעיה אני יכול לגשת לנקודת האיסוף שלהם בנשר (חיפה) ושם להפקיד את הממירים.oferlaor כתב:תבקש שיארגנו לך שליח, למה צריך טכנאי בשביל לאסוף ממירים?...
הבעיה היא שנשר מרוחקת כ-100 ק"מ מהבית שלי.
שאלתי אם אני מקבל החזרי נסיעות ותשלום על הפסד שעות עבודה (מן הסתם סגור שם בשעות הערב).
התגובה הייתה זהה לעניין השכירות על הממירים.
אבל לא נורא, למדתי את הלקח שלי (שוב פעם)
עכשיו אני כבר מתייחס לזה בהלצה.
הטכנאי שאסף את הממיר שלי אתמול בבוקר (אגב, אמרו שמונה בבוקר, הגיעו בשמונה בבוקר) קיבל ממני בדלת ממיר שניתקתי לבד. הוא סרק לו את הברקוד, לקח אותו, והלך. יכולתי לשים בפנים אבנים והוא לא היה יודע. כאילו שאם הממיר פגום יס לא חייבים לתקן אותו בעצמם בכל מקרה. לפחות זה יותר מהוט ששולחת טכנאי שהוא איש מכירות שמנסה לשכנע אותך לא להתנתק.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

ברור לי שזה המצב, אבל מה אני יכול לעשות???drixie כתב:הטכנאי שאסף את הממיר שלי אתמול בבוקר (אגב, אמרו שמונה בבוקר, הגיעו בשמונה בבוקר) קיבל ממני בדלת ממיר שניתקתי לבד. הוא סרק לו את הברקוד, לקח אותו, והלך. יכולתי לשים בפנים אבנים והוא לא היה יודע. כאילו שאם הממיר פגום יס לא חייבים לתקן אותו בעצמם בכל מקרה. לפחות זה יותר מהוט ששולחת טכנאי שהוא איש מכירות שמנסה לשכנע אותך לא להתנתק....
גם בזק עושה כך וגם טכנאים שמתקינים מכונות כביסה. מה, יס עוד לא עלו על הטרנד הזה?drixie כתב: לפחות זה יותר מהוט ששולחת טכנאי שהוא איש מכירות שמנסה לשכנע אותך לא להתנתק....
מה שמצחיק שרוב הטכנאים הללו מאוד נבוכים בעצמם מהעיניין כי הרי אין להם באמת נשמה של איש מכירות (או חוסר נשמה
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

הכוונה של אסף - שתשים LNB על הלווין שנמצא ב7W ותוכל לקלוט המון ערוצים (אפשר גם להסיט את הצלחת בכיוון)
עופר - משהו פה לא הגיוני, אם זה ציוד של יס - הם צריכים לקחת אותו, לא יכול להיות שהם משאירים לי ציוד בבית, לא לוקחים אותו מצד אחד, ולא נותנים להשתמש בו מצד אחר.
נניח ואני רוצה עכשיו לשים צלחת לווין משלי - ומתאים לי בדיוק המקום שהם שמו - אסור לי לפרק את הצלחת שלהם?
ואולי אני בכלל יכול לדרוש מהם דמי השכרה כמו ש AMAN אמר?
תכלס - כל מה שצריך זה להחתים אותם כשהם באים שאתה "לא חייב להם כלום יותר" וזהו.
עופר - משהו פה לא הגיוני, אם זה ציוד של יס - הם צריכים לקחת אותו, לא יכול להיות שהם משאירים לי ציוד בבית, לא לוקחים אותו מצד אחד, ולא נותנים להשתמש בו מצד אחר.
נניח ואני רוצה עכשיו לשים צלחת לווין משלי - ומתאים לי בדיוק המקום שהם שמו - אסור לי לפרק את הצלחת שלהם?
ואולי אני בכלל יכול לדרוש מהם דמי השכרה כמו ש AMAN אמר?
תכלס - כל מה שצריך זה להחתים אותם כשהם באים שאתה "לא חייב להם כלום יותר" וזהו.