צלחת של yes עם ממיר פרטי, אילו ערוצים ניתן לקלוט?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #1 

הייתי מנוי של יס והתנתקתי (כרגע אני מנוי של הוט).
יס אספו את הציוד ומן הסתם לא ניתקו את הצלחת, כל שהיא עדיין מוצבת על הגג שלי ומחוברת לתשתית שלי (בית פרטי).
שאלתי היא, אם אני מתקין ממיר פרטי (topfield , או משהו דומה), אילו ערוצים אני אוכל לקלוט?
אני יודע כמעט בוודאות שאני אקלוט את הערוצים 1,2,10, השאלה היא אם ישנם עוד ערוצים שייקלטו בצלחת הקטנה הזו ובכיוון שאליו היא מכוונת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

METV, 99, 33.

ברור לך אבל שזה לא חוקי (אתה משתמש בציוד שלא שלך).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

כל הערוצים FTA בעמוס - הצרה היא - שזה כולל את שאר הערוצים הישראלים ותו לא.

כששאלתי מתקין, הוא אמר שבעיקרון - אם זו צלחת 80 ס"מ הוא יכול לכוון אותה לעוד כמה לווינים (למעשה אתה חוסך חלק מעלות ההתקנה ועלות צלחת 80 ס"מ)

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #4 

oferlaor כתב:METV, 99, 33.

ברור לך אבל שזה לא חוקי (אתה משתמש בציוד שלא שלך).
...
כך גם אני חשבתי, אך לפי בירור שאני ערכתי, מסתבר שזה כן חוקי (גם אותי זה הפתיע), או יותר נכון, אין סעיף ולא יכול להיות סעיף בחוק שמונע ממני להשתמש בשקעים בביתי שלי.
לפי החוק יס (והוט לצורך העניין) צריכים לפרוש תשתית חדשה בכל התקנה שהם מבצעים ואסור להם להשתמש בתשתית קיימת, ובזמן הניתוק הם מחוייבים להחזיר את המצב לקדמותו, מה שבפועל לא קורה.
כך שאין כאן שום עבירה על החוק, במיוחד אם אני לא מנסה חלילה (אני אפילו לא חושב שזה אפשרי) לראות שידורים מקודדים שלהם, אלא רק ערוצים פתוחים שלא משודרים על ידם.

סליחה על הבורות, אבל מה זה ערוץ 99?

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

99=ערוץ הכנסת.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

עופר,

עצם העובדה שיס משאירה את זה באתר, אומרת שהיא לא מעוניינת בכך.
לדעתי שווה אפילו לפנות אליהם רשמית לשאול מה הדין של הציוד שהם משאירים.
זה כמו שאני מוציא דברים שאני לא רוצה ומשאיר אותם ליד הפחים, כדי שמי שירצה ייקח.
הלקוח קובע איתם שיבואו לקחת את הציוד שלהם, הם לוקחים את הממירים - משמע - הם לא מעוניינים בצלחת.
זה גם די מובן למה הם לא לוקחים.
סתם דוגמא:
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=4
בקיצור - זה לא רווח כזה גדול בשבילך או הפסד גדול ליס.

מי שממש רוצה להיות צדיק, יכול להתקשר ליס, להגיד שהם השאירו את הצלחת על הגג ולשאול אם הם באים לאסוף גם אותה, יגידו לא. לשאול אם אפשר להשתמש בה, לקוות שיגידו כן - ויש לך הקלטה שלהם בעניין :)

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #7 

nimrodg כתב:99=ערוץ הכנסת.
...
יש הרבה תוכניות על בבונים בערוצים אחרים, לא צריך עוד ערוץ... :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

לא מדוייק. הם לא מפרסמים את זה, אבל אפשר לבקש מהם לנתק את הצלחת ובמקרה כזה יש עלות נוספת.

הציוד אינו של הלקוח אלא עדיין של יס. זה בוודאות של 100%.

אני אחדד. למשל התנתקתם מהוט והטכנאי שכח לנתק את החוט. אתם משתמשים בזה? עברתם על החוק.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #9 

דוגמת הזבל דווקא נראית נכונה. אם אפשר להגיד שYES זנחה את הצלחת, כל מי שתופס אותה מקבל עליה בעלות. בבית משותף אולי YES יכולה לטעון שהיא משאירה ללקוחות עתידיים. בבית פרטי, אם ביקשו ממנה והיא מעדיפה לא לקחת, בייחוד אם לא חתמת על שום דבר (עברת לבית חדש והיתה לו צלחת על הגג) - לדעתי אפשר לשלוח להם מכתב שדורש מהם דמי שכירות לגג, ואם הם לא ישלמו או יסירו את האנטנה, מבחינתך יהיה מדובר ברכוש נטוש או ברכוש שתיאלץ לממש לצורך דמי השכירות. אם הם לא באים לקחת, יש להם בעיה, ותתחדש.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #10 

oferlaor כתב:לא מדוייק. הם לא מפרסמים את זה, אבל אפשר לבקש מהם לנתק את הצלחת ובמקרה כזה יש עלות נוספת.

הציוד אינו של הלקוח אלא עדיין של יס. זה בוודאות של 100%.

אני אחדד. למשל התנתקתם מהוט והטכנאי שכח לנתק את החוט. אתם משתמשים בזה? עברתם על החוק.
...
לא בדיוק, בהוט אני יכול לראות שידורים ששייכים להוט בצורה אנלוגית, אבל ביס אין שום סיכוי, כל מה שאני יכול לראות הוא מה שמשודר בערוצים פתוחים.

חוץ מזה, לשלם תוספת בשביל שהם ייקחו את מה ששלהם?
אני בטוח שאתה מבין שזה אפילו לא נשמע הגיוני.

יס בוחרים שלא לפרק את הצלחת מטעמים כלכליים מובהקים, הרי צלחת כזו לא עולה להם יותר מ-50 ש"ח, רק הזמן שהטכנאי יבזבז בפירוק הצלחת יעלה להם יותר.
חוץ מזה שמטעמים כלכליים הם עצמם גם עוברים על החוק בכך שהם משתמשים בתשתית קיימת ובכך שהם לא מפרקים ולא מחזירים את המצב לקדמותו (לא צריכה לבוא שום דרישה מצד הלקוח, אלא כך מוגדר בפירוש בחוק).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #11 

לא שזה איכפת למי מהצדדים, אבל מה שנראה על פניו כנוגד את ההסכם בינהם ("לא חוקי" זה מושג חזק מידי כי שום דבר פה לא פלילי), זה שיס השאירו לו ציוד שלהם על גלל ביתו, למרות שנותקו היחסים בינהם.
משה

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #12 

moco כתב:לא שזה איכפת למי מהצדדים, אבל מה שנראה על פניו כנוגד את ההסכם בינהם ("לא חוקי" זה מושג חזק מידי כי שום דבר פה לא פלילי), זה שיס השאירו לו ציוד שלהם על גלל ביתו, למרות שנותקו היחסים בינהם.
...
אם כבר הזכרת את זה,חיכיתי מעל לחודשיים לאיסוף הממירים, כששאלתי למה אני צריך לחכות, נאמר לי שאין להם טכנאי פנוי, אז אמרתי שאין בעיה, ואני רוצה להתחבר שוב, מתי אפשר שיחברו אותי? מן הסתם הם רצו לקבוע לי כבר למחרת :lol:
הטענה שלהם היא שטכנאי שאוסף ציוד (או בשמו הנפוץ יותר, נהג שליח :) ) הוא לא אותו טכנאי שמתקין והזמינות שלו היא הרבה יותר בעייתית.
אמרתי שמבחינתי, אין בעיה, ושאני גובה 50 ש"ח לכל יום אחסון של הממירים (5 במספר, אז עשיתי הנחה :lol: ), אתה יכול להבין באיזו תגובה נתקלתי.

אבל זה כבר עניין לשרשור אחר, זה נאמר סתם כתגובה לציוד שהושאר אצלי למרות ניתוק ההתקשרות ביננו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

תבקש שיארגנו לך שליח, למה צריך טכנאי בשביל לאסוף ממירים?

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #14 

oferlaor כתב:תבקש שיארגנו לך שליח, למה צריך טכנאי בשביל לאסוף ממירים?
...
הם אמרו בפירוש שהם לא שולחים שליחים, ושצריך טכנאי, כי שליח לא מבין בממירים והוא לא יידע אם הם פגומים או לא. ואם אני רוצה, אין שום בעיה אני יכול לגשת לנקודת האיסוף שלהם בנשר (חיפה) ושם להפקיד את הממירים.
הבעיה היא שנשר מרוחקת כ-100 ק"מ מהבית שלי.
שאלתי אם אני מקבל החזרי נסיעות ותשלום על הפסד שעות עבודה (מן הסתם סגור שם בשעות הערב).
התגובה הייתה זהה לעניין השכירות על הממירים.

אבל לא נורא, למדתי את הלקח שלי (שוב פעם) :)
עכשיו אני כבר מתייחס לזה בהלצה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #15 

תכוון אותה על 7W, יהיה לך הרבה מה לראות.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #16 

asaf23,
אתה יכול להרחיב? מה הכוונה?

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #17 

הטכנאי שאסף את הממיר שלי אתמול בבוקר (אגב, אמרו שמונה בבוקר, הגיעו בשמונה בבוקר) קיבל ממני בדלת ממיר שניתקתי לבד. הוא סרק לו את הברקוד, לקח אותו, והלך. יכולתי לשים בפנים אבנים והוא לא היה יודע. כאילו שאם הממיר פגום יס לא חייבים לתקן אותו בעצמם בכל מקרה. לפחות זה יותר מהוט ששולחת טכנאי שהוא איש מכירות שמנסה לשכנע אותך לא להתנתק.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #18 

drixie כתב:הטכנאי שאסף את הממיר שלי אתמול בבוקר (אגב, אמרו שמונה בבוקר, הגיעו בשמונה בבוקר) קיבל ממני בדלת ממיר שניתקתי לבד. הוא סרק לו את הברקוד, לקח אותו, והלך. יכולתי לשים בפנים אבנים והוא לא היה יודע. כאילו שאם הממיר פגום יס לא חייבים לתקן אותו בעצמם בכל מקרה. לפחות זה יותר מהוט ששולחת טכנאי שהוא איש מכירות שמנסה לשכנע אותך לא להתנתק.
...
ברור לי שזה המצב, אבל מה אני יכול לעשות???

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #19 

drixie כתב: לפחות זה יותר מהוט ששולחת טכנאי שהוא איש מכירות שמנסה לשכנע אותך לא להתנתק.
...
גם בזק עושה כך וגם טכנאים שמתקינים מכונות כביסה. מה, יס עוד לא עלו על הטרנד הזה?

מה שמצחיק שרוב הטכנאים הללו מאוד נבוכים בעצמם מהעיניין כי הרי אין להם באמת נשמה של איש מכירות (או חוסר נשמה :-) ). לא פלא שנראה לי שהם לא ממש מוכרים הרבה.
משה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

הכוונה של אסף - שתשים LNB על הלווין שנמצא ב7W ותוכל לקלוט המון ערוצים (אפשר גם להסיט את הצלחת בכיוון)

עופר - משהו פה לא הגיוני, אם זה ציוד של יס - הם צריכים לקחת אותו, לא יכול להיות שהם משאירים לי ציוד בבית, לא לוקחים אותו מצד אחד, ולא נותנים להשתמש בו מצד אחר.
נניח ואני רוצה עכשיו לשים צלחת לווין משלי - ומתאים לי בדיוק המקום שהם שמו - אסור לי לפרק את הצלחת שלהם?

ואולי אני בכלל יכול לדרוש מהם דמי השכרה כמו ש AMAN אמר?
תכלס - כל מה שצריך זה להחתים אותם כשהם באים שאתה "לא חייב להם כלום יותר" וזהו.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”