איך מתנהגים עם מהירות 45?
יש לי פטיפון Technics SL-D2, וחבר הביא לי תקליט חדש דנדש שאמור להתנגן במהירות 45 סיבובים בדקה. בניגוד לתקליטים אחרים, כשאני משמיע את זה יש רעש, כאילו יש לכלוך תמידי על המחט או משהו כזה.
עוד בעיה - התקליט לא מפולס היטב, והזרוע קצת קופצת בהתחלה.
ועוד בעיה אחרונה - אני לא בדיוק זוכר מה המשקל שצריך להיות על הזרוע.
התוכלו לעזור???
תודה רבה!
עוד בעיה - התקליט לא מפולס היטב, והזרוע קצת קופצת בהתחלה.
ועוד בעיה אחרונה - אני לא בדיוק זוכר מה המשקל שצריך להיות על הזרוע.
התוכלו לעזור???
תודה רבה!
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מה זה "תקליט מפולס"? לא ראיתי ולא שמעתי תקליט כזה אף פעם (וגם לא "לא מפולס"). אולי אתה מתכוון שהתקליט עקום? אמרת שהוא חדש-דנדש, זה לא כ"כ מתקבל על הדעת. נסה להיות יותר בהיר. אם הוא עקום, אפשר ליישר אותו.
אני מבין שתקליטי 33 נשמעים טוב, אז הבעיה כפי הנראה לא במחט או בזרוע. ייתכן שזה פשוט תקליט דפוק. ואגב, הרבה פעמים תקליטי 45 הם פחות איכותיים (מבחינת ההדפסה) מאריכי הנגן ולכן נשמעים פחות טוב.
אני מבין שתקליטי 33 נשמעים טוב, אז הבעיה כפי הנראה לא במחט או בזרוע. ייתכן שזה פשוט תקליט דפוק. ואגב, הרבה פעמים תקליטי 45 הם פחות איכותיים (מבחינת ההדפסה) מאריכי הנגן ולכן נשמעים פחות טוב.
הראש הוא Matsushita-EPC-271CES
וכשאמרתי מפולס התכוונתי לזה שכשהוא מסתובב רואים שהזרוע צריכה לעלות ולרדת. אני לא יודע אם הסיבה היא שהתקליט עקום או משהו במקום שבו מושיבים את התקליט. אני לא רוצה להאמין שהתקליט עקום, אני הרי פתחתי אותו מהניילון... אבל אולי בכל זאת הוא התעקם לחבר שלי בטיסה. (נקנה בארה"ב, התקליט השלישי של פורטיסהד מ-2008).
והחור המרכזי דווקא בגודל סבבה
וכשאמרתי מפולס התכוונתי לזה שכשהוא מסתובב רואים שהזרוע צריכה לעלות ולרדת. אני לא יודע אם הסיבה היא שהתקליט עקום או משהו במקום שבו מושיבים את התקליט. אני לא רוצה להאמין שהתקליט עקום, אני הרי פתחתי אותו מהניילון... אבל אולי בכל זאת הוא התעקם לחבר שלי בטיסה. (נקנה בארה"ב, התקליט השלישי של פורטיסהד מ-2008).
והחור המרכזי דווקא בגודל סבבה
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
בטח שיש מה לעשות!
1. לוקחים שתי פלטות זכוכית 10 מ"מ בגודל של קצת יותר מתקליט.
2. מניחים את התקליט העקום ביניהן
3. מחממים תנור אפיה ל-40 מעלות ומכבים לאחר שמגיע לטמפ'
4. מניחים את הסנדביץ' הנ"ל בתנור הכבוי, ונותנים לו לשכב שם כל הלילה
להגיש קר!
1. לוקחים שתי פלטות זכוכית 10 מ"מ בגודל של קצת יותר מתקליט.
2. מניחים את התקליט העקום ביניהן
3. מחממים תנור אפיה ל-40 מעלות ומכבים לאחר שמגיע לטמפ'
4. מניחים את הסנדביץ' הנ"ל בתנור הכבוי, ונותנים לו לשכב שם כל הלילה
להגיש קר!
- dragon
- חבר פעיל מאוד

לא בעיה לראות אם התקליט עקום, מסתכלים עליו במבט אופקי בגובה שלו כשהוא מונח על משטח ישר, למשל הפלטה. אם הזרוע עולה ויורדת אז כנראה יש בו גליות. אבל יש מה לעשות בנדון: כדי ליישר אותו צריך להניח אותו על משטח חלק וישר לחלוטין (שולחן זכוכית למשל) כשהוא בתוך העטיפה שלו - לפחות העטיפה הפנימית, ועליו להניח משהו כבד וגם כן חלק וישר לגמרי. אפשר גם לשים שכבות, למשל שהשכבה הראשונה תהיה לוח זכוכית או שיש, או אפילו עץ בתנאי שהוא חלק ונקי, ועליו להניח "משקולות": אפשר ספרים כבדים או משהו דומה, ולהשתדל שהמשקל יתפזר על פני כל שטח התקליט באופן אחיד. אפשר לשים שם כמה קילוגרמים טובים, בלי חשש. להשאיר את זה ככה 24 שעות, ואז להרים ולבדוק את התקליט. אם יש שיפור מספיק - מצוין, אם לא - להמשיך עם המכבש עוד יום, וכן הלאה עד שרואים שיפור. בד"כ זה עוזר ומיישר את התקליט, גם אם לא לגמרי אז זה מפחית את העקמומיות ומקל על הזרוע והמחט לנגן אותו.
תוספת מאוחרת: טוב אני רואה שגם יאיר הציע שיטה משלו, ואני מניח שגם היא עובדת. אז יש לך עוד אפשרות.
תוספת מאוחרת: טוב אני רואה שגם יאיר הציע שיטה משלו, ואני מניח שגם היא עובדת. אז יש לך עוד אפשרות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- dragon
- חבר פעיל מאוד

המשקל אינו משתנה לפי מהירות התקליט, הוא נקבע רק לפי הראש הספציפי. הראש שאצלך הוא מקורי של טכניקס, ואני מעריך שהמשקל הרצוי לו הוא 1.5-2 גרם, לפי היכרות עם ראשים דומים/מאותה תקופה של החברה. מה המשקל המכוון כרגע?
אין צורך לשנות משקל. ייתכן והמשקל מעט נמוך באופן כללי, הוא שהתקליט "מעיף" את הזרוע בגלל עקמומיות רבה, הכוחות הפיזיקליים ב-45 גדלים.
ההמלצה של 1.5 גרם מותנית בסוג הראש, הזרוע והאנטי סקייט, והיא אינה גורפת.
חור רחב הוא תקן שקיים בחלק בתקליטוני 7" (למשל, בצרפת, הדבר היה מקובל).
תקליטים אודיופילים רבים רואים אור ב-45 סיבובים והם נחשבים איכותיים.
קיימת מכונה המיישרת תקליטים (היא יקרה מאוד). ניתן לבצע בזהירות גם בתנאים ביתיים. תקליט עקום באופן קיצוני עלול להזיק לראש ולזרוע.
ההמלצה של 1.5 גרם מותנית בסוג הראש, הזרוע והאנטי סקייט, והיא אינה גורפת.
חור רחב הוא תקן שקיים בחלק בתקליטוני 7" (למשל, בצרפת, הדבר היה מקובל).
תקליטים אודיופילים רבים רואים אור ב-45 סיבובים והם נחשבים איכותיים.
קיימת מכונה המיישרת תקליטים (היא יקרה מאוד). ניתן לבצע בזהירות גם בתנאים ביתיים. תקליט עקום באופן קיצוני עלול להזיק לראש ולזרוע.
The Black Wax
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
מסכים איתך בהחלט גמור !MartinHSabag כתב:דווקא הפוך....הרבה פעמים תקליטי 45 הם פחות איכותיים (מבחינת ההדפסה) מאריכי הנגן ולכן נשמעים פחות טוב.......
למי שייש מקסי סינגלים יכול לבדוק זאת באופן אישי.
המקסי או לחלופין ה-45 עם החור הגדול איכותיים בהרבה מהקלטה על - 33 ושליש, עובדה מוגמרת
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..