מיקום רמקולים אחוריים
עשיתי חיפוש קצר ולא מצאתי תשובה... האם יש הבדל ממשי כאשר ממקמים את הרמקולים האחוריים על סטנד רצפתי לעומת חיבור שלהם בצורה כלשהי לקיר (כמובן שלא עם מסמרים וכל מיני שיטות חורניות, אלא עם מתלים ייעודיים)? או שגם כאן לכל צד יש יתרונות וחסרונות ואין תשובה חד משמעית? מישהו יכול להסביר את היתרונות/חסרונות או לתת תשובה חד משמעית? תודה...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
דעתי בעיניין היא כזו:
למוסיקה רב ערוצית, רצוי בגובה האוזן. זה ייתן לך במה אחורית טובה יותר (דומה לקידמית).
בסרטים, בגובה של 60-80 ס"מ מעל לגובה האוזן, זה נותן AMBIENCE יותר טוב וצליל פחות כיווני, מה שעוזר "לפזר" את הצליל מאחור, במיוחד עם רמקולים קטנים שגם ככה אין להם הרבה "במה".
למוסיקה רב ערוצית, רצוי בגובה האוזן. זה ייתן לך במה אחורית טובה יותר (דומה לקידמית).
בסרטים, בגובה של 60-80 ס"מ מעל לגובה האוזן, זה נותן AMBIENCE יותר טוב וצליל פחות כיווני, מה שעוזר "לפזר" את הצליל מאחור, במיוחד עם רמקולים קטנים שגם ככה אין להם הרבה "במה".
אפשר להעמיד רמקול בכל גובה שציינת גם ע"י שימוש בסטנד וגם ע"י חיבור שלו באמצעות מתלה ייעודי לקיר. הכוונה שלי הייתה יותר בכיוון של איבוד צליל, רעידות וכו'. אני יודע שכל חברה מפתחת סטנדים משלה בד"כ, חלקן לחיבור לקיר (bose למשל) וחלקן להעמדה על הרצפה (b&w למשל). כל רמקול מתאים למשהו אחר? איזה יתרונות וחסרונות יש לכל שיטה והאם זה בכלל משמעותי.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
יש סטנדים רצפתיים גרועים ויש טובים.
כנ"ל מבחינת מתלים לקיר, כך שמה עדיף הוא לא מהבחינה הזו אלא יותר מאיך הסאונד יגיע אליך.
קודם תחליט איפה למקם (מבחינת גובה) וגם קל יחסית לנסות את זה (בקש משני חברים שיחזיקו את הרמקולים על הכתף ואח"כ בגובה האוזניים שלך) ואח"כ תחפש את המעמד/מתלה הכי טוב.
כנ"ל מבחינת מתלים לקיר, כך שמה עדיף הוא לא מהבחינה הזו אלא יותר מאיך הסאונד יגיע אליך.
קודם תחליט איפה למקם (מבחינת גובה) וגם קל יחסית לנסות את זה (בקש משני חברים שיחזיקו את הרמקולים על הכתף ואח"כ בגובה האוזניים שלך) ואח"כ תחפש את המעמד/מתלה הכי טוב.
צחק צחוק, אבל זו שאלה חשובה!
חשוב למקם את הרמקולים כך שהצליל יגיע מהצד, ולא מאחור (לאחור יש מערכות של 6.1 או 7.1). לכן הרבה יותר טוב על סטנדים, כי אפילו אם מקוונים היטב את המתלים על הקיר הצליל "מתחבר " לנקודה מסויימת שאליה הוא מקוון. ואם לא מקוונים את הרמקולים לקוון הראש אז פשוט לא שומעים כלום.
אצלי הרמקולים האחוריים היו על מדפים בגובהה של כ2 מטר, וכמעת ולא נשמע שום אפקט סוראונד.כיום הם על מתלים יעודיים ומקווים היטב לקוון הראש של מי שיושב מול הטלויזיה, והכל עובד מצויין, עד שאתה לא קם מהכורסה.
חשוב למקם את הרמקולים כך שהצליל יגיע מהצד, ולא מאחור (לאחור יש מערכות של 6.1 או 7.1). לכן הרבה יותר טוב על סטנדים, כי אפילו אם מקוונים היטב את המתלים על הקיר הצליל "מתחבר " לנקודה מסויימת שאליה הוא מקוון. ואם לא מקוונים את הרמקולים לקוון הראש אז פשוט לא שומעים כלום.
אצלי הרמקולים האחוריים היו על מדפים בגובהה של כ2 מטר, וכמעת ולא נשמע שום אפקט סוראונד.כיום הם על מתלים יעודיים ומקווים היטב לקוון הראש של מי שיושב מול הטלויזיה, והכל עובד מצויין, עד שאתה לא קם מהכורסה.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
גם אני מיקמתי את הרמקולים מהצד ולא מאחור
אני משתמש בזוג Paradigm Studio 40 v.3 כאחוריים,
ומיקמתי אותם על סטנדים מקוריים בזווית של ~90 מעלות מהצד.
זה נשמע נהדר בעיקר למוסיקה (האזנה בסטריאו 5 ערוצים ברסיבר Denon 3300 הישן שלי), ולא רע בכלל בסרטים.
יכול להיות שבסרטים אני מאבד טיפונת רזולוציה, מסאונד שאמור להגיע מאחורה ומגיע לי מהצד, אבל למוזיקה יש לי סטריאו נטו, רמקול אחד לכל אוזן...
ומיקמתי אותם על סטנדים מקוריים בזווית של ~90 מעלות מהצד.
זה נשמע נהדר בעיקר למוסיקה (האזנה בסטריאו 5 ערוצים ברסיבר Denon 3300 הישן שלי), ולא רע בכלל בסרטים.
יכול להיות שבסרטים אני מאבד טיפונת רזולוציה, מסאונד שאמור להגיע מאחורה ומגיע לי מהצד, אבל למוזיקה יש לי סטריאו נטו, רמקול אחד לכל אוזן...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
גם אצלי הם ממוקמים מאחור... בהתחלה הם היו ממוקמים בצד, וכשניסיתי למקם מאחור היה נשמע שהפיזור הרבה יותר טוב... אבל זה תלוי באיזה רמקול זה, וכמו שמרטין אמר, כל אחד והטעם שלו....