עניין של צבע: כך נדחתה כניסת הטלוויזיה הצבעונית
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מה זה שונה מהיום?
גם כשהילדים שלנו יסתכלו ב NRG בעתיד, הם לא יאמינו שלא היה לנו HD, ושעדיין משדרים ב 4:3
בזמן שבחו"ל 4:3 כבר לא קיים, וHD כבר כמעט סטנדרט.
הם לא יאמינו שבשנת 2009 , היה 8 מגה מקסימום בזמן שביפן כבר יש 100מגה .
גם כשהילדים שלנו יסתכלו ב NRG בעתיד, הם לא יאמינו שלא היה לנו HD, ושעדיין משדרים ב 4:3
בזמן שבחו"ל 4:3 כבר לא קיים, וHD כבר כמעט סטנדרט.
הם לא יאמינו שבשנת 2009 , היה 8 מגה מקסימום בזמן שביפן כבר יש 100מגה .
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ממש לא היה צריך להציג את המחקר כאילו שמדובר בחשיפת קנוניה אפילה כי זה היה גלוי והיה על זה דיון ציבורי שנחתם בבחירות של 1981 שבמהלכם שר האוצר ארידור הכריז ש"יש להיטיב עם העם" והפחית את המיסוי על טלוויזיות צבעוניות. יש אפילו על זה מאמר בוויקיפדיה למי שיש לו את הכוח לחפש את המושג "אנטי מחיקון".
לישראל הייתה יכולת של שידורי טלוויזיה בצבע משנת 1977 שבה הוכנס הציוד הנחוץ לשידור האירוויזיון שנערך בארץ. היו עיכובים בדרך בגלל ועד העובדים שביקש תוספת שכר ושיפור תנאים אבל לא הם אשמים שבמשך כמעט 6 שנים השידורים צולמו בחלקם בצבע ושודרו בשחור לבן - שלא לדבר על התוכניות מחו"ל שכולם נרכשו בצבע ושודרו בשחור לבן. האינפלציה בארץ הייתה אז תלת סיפרתית ומאוד פחדו שפריצת השוק והסתערות על מוצרי צריכה בכלל וטלוויזיות צבעוניות בפרט תריץ את האינפלציה הלאה ותגרום למשבר כלכלי קשה - מה שממילא התרחש שנתיים מאוחר יותר וללא קשר לטלוויזיה.
המהלך כולו היה נלעג היות שאזרחי ישראל קלטו שידורי צבע מירדן ולבנון ורכשו מכשירי ווידאו שבהם צפו בקלטות צבעוניות לרוב. מי שמחפש תיאוריות קונספירציה יכול גם לטעון שביטול האנטי מחיקון היה צעד פוליטי שבא להבטיח שאת החדשות היומיות שלנו מקבל מרשות השידור הישראלית ולא מהשידורים בעברית בטלוויזיה הירדנית שאחוזי הצפיה שלה בישראל היו גבוהים בגלל העובדה שהיא שידרה בצבע וגם היו לה תוכניות מעניינות יותר.
לישראל הייתה יכולת של שידורי טלוויזיה בצבע משנת 1977 שבה הוכנס הציוד הנחוץ לשידור האירוויזיון שנערך בארץ. היו עיכובים בדרך בגלל ועד העובדים שביקש תוספת שכר ושיפור תנאים אבל לא הם אשמים שבמשך כמעט 6 שנים השידורים צולמו בחלקם בצבע ושודרו בשחור לבן - שלא לדבר על התוכניות מחו"ל שכולם נרכשו בצבע ושודרו בשחור לבן. האינפלציה בארץ הייתה אז תלת סיפרתית ומאוד פחדו שפריצת השוק והסתערות על מוצרי צריכה בכלל וטלוויזיות צבעוניות בפרט תריץ את האינפלציה הלאה ותגרום למשבר כלכלי קשה - מה שממילא התרחש שנתיים מאוחר יותר וללא קשר לטלוויזיה.
המהלך כולו היה נלעג היות שאזרחי ישראל קלטו שידורי צבע מירדן ולבנון ורכשו מכשירי ווידאו שבהם צפו בקלטות צבעוניות לרוב. מי שמחפש תיאוריות קונספירציה יכול גם לטעון שביטול האנטי מחיקון היה צעד פוליטי שבא להבטיח שאת החדשות היומיות שלנו מקבל מרשות השידור הישראלית ולא מהשידורים בעברית בטלוויזיה הירדנית שאחוזי הצפיה שלה בישראל היו גבוהים בגלל העובדה שהיא שידרה בצבע וגם היו לה תוכניות מעניינות יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
"בזיזה המונית" - איזה קשקוש...
ההנהגה דאז חשבה שיכולים לשלוט במידע באופן דומה לחוק שמנסים להעביר בכנסת לצנזור האינטרנט (לדעתי צריך לקרוא לזה "חוק מחיקון האינטרנט").
ההנהגה דאז חשבה שיכולים לשלוט במידע באופן דומה לחוק שמנסים להעביר בכנסת לצנזור האינטרנט (לדעתי צריך לקרוא לזה "חוק מחיקון האינטרנט").
אכן. פעם היה צריך רישיון כדי להחזיק מכונת דפוס. צריך רישיון כדי להדפיס עיתון. משרד התקשורת הוציא בשנת 2000 מסמך מדיניות ש"בינתיים" הוא לא דורש רישיונות מאתרי אינטרנט אבל שיש לו סמכות לדרוש זאת, ועכשיו מועצת הכבלים רוצה לפקח על תכני וידאו באינטרנט. הממשלה בישראל, גם היום, עוד לא הפנימה את ערכי הדמוקרטיה. ומי שאומר: אם לא יפקחו על וידאו באינטרנט, מה יהיה על הכבלים והלוויין? יש לי תשובה: תורידו גם מהם את הפיקוח. אבל מי שחושב שאפשר יהיה להכריח אתרים ישראליים להשקיע ב"הפקות מקור" בכוח חי בסרט (בורקס).