שלום לכולם,
אני קניתי השבוע HTPC לצורך צפייה בסרטי HD ב LCD, אבל בניגון קבצי MKV עם 6 ערוצים הרסיבר מזהה את האות כ 2 ערוצים בלבד.
החיבור הוא כזה: מהמחשב יציאת HDMI לכניסת HDMI ברסיבר, מהרסיבר יציאת HDMI לכניסת HDMI ב LCD.
הלוח אם הוא של ג'יגה בייט מדגם GA-73PVM-S2H:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... -73PVM-S2H
הרסיבר של ימאהה מסוג HTR6140, מצורף חלק מה Manual שלו שמדבר על HDMI.
רשום שם שהתקן של ה HDMI מתבסס על HDMI version 1.2a,
אבל בטבלה מופיע שניתן להעביר לרסיבר Multi -ch linear PCM - 6ch 32-192 KHz 16/20/24 bit
וגם bitstream - Dolby Digital, DTS
הטלוויזיה היא של LG מדגם סקארלט.
האם זה אפשרי בכלל לשמוע דרך הרסיבר 6 ערוצים? אם כן אין אני צריך לחבר את הכל והאם צריך לשנות משהו בהגדרות?
יש גם יציאה אופטית אבל הייתי מעדיף לא להשתמש בה.
תודה,
עמית
אודיו סטריאו בלבד בחיבור HDMI
hיש רעיונות?
אני חושד ברסיבר, למרות שדרך החיבור האופטי אני כן יכול לקבל 5 ערוצים.
בעיה נוספת שיש בחיבור HDMI היא שהתמונה מהמחשב נחתכת - בהגדרת רזולוציה של 1380X720 - שזו הרזולוציה של המסך.
המחשב מזהה אתרזולוצית המסך כ native של FULL HD (1920X1080) אבל גם כשאני בוחר את הרזולוציה הזו התמונה לא משתנה ונשארת חתוכה.
אני חושד ברסיבר, למרות שדרך החיבור האופטי אני כן יכול לקבל 5 ערוצים.
בעיה נוספת שיש בחיבור HDMI היא שהתמונה מהמחשב נחתכת - בהגדרת רזולוציה של 1380X720 - שזו הרזולוציה של המסך.
המחשב מזהה אתרזולוצית המסך כ native של FULL HD (1920X1080) אבל גם כשאני בוחר את הרזולוציה הזו התמונה לא משתנה ונשארת חתוכה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש רעיונות - כדאי לשים את ההודעה בפורום HTPC - שכן בזה היא עוסקת 
כדאי גם לקרוא שם את הדביק - כי יש שם הסברים בדיוק בשביל זה!
יום טוב
כדאי גם לקרוא שם את הדביק - כי יש שם הסברים בדיוק בשביל זה!
יום טוב
- shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 341
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
יכול להיות שהאודיו של הקובץ הוא בכלל AAC 5.1 ולא AC3 או DTS, וצריך מגבר שתומך בזה ספציפית.
זה כבר קרה לי כמה פעמים עם קבצי MKV וקבצי WMV-HD, עם מגבר JVC שלא תמך.
קח תוכנה שיודעת לקרוא את קובץ ה-MKV ולהגיד איזה סטרימים יש בו, ותראה אם המגבר שלך יודע להתמודד עם האודיו שיש בקובץ..
אם לא יהיה רשום שזה PCM, AC3, או DTS - אז זו הבעיה.
עריכה: קראתי איפשהו שיכול להיות ש-AAC יהיה מוצג בתור "PCM16", בניגוד ל-"Linear PCM" שנתמך ע"י רוב המגברים.
זה כבר קרה לי כמה פעמים עם קבצי MKV וקבצי WMV-HD, עם מגבר JVC שלא תמך.
קח תוכנה שיודעת לקרוא את קובץ ה-MKV ולהגיד איזה סטרימים יש בו, ותראה אם המגבר שלך יודע להתמודד עם האודיו שיש בקובץ..
אם לא יהיה רשום שזה PCM, AC3, או DTS - אז זו הבעיה.
עריכה: קראתי איפשהו שיכול להיות ש-AAC יהיה מוצג בתור "PCM16", בניגוד ל-"Linear PCM" שנתמך ע"י רוב המגברים.