פטיפון BSR McDonald 510
היי. קיבלתי מהשכן היום את הפטיפון הנ"ל.
אני יודע שהוא לא משהו בלשון המעטה אבל זה מה יש וזה היה בחינם, צריך להתחיל מאיפשהו
לפטיפון אין כפתור הדלקה לפי מה שאני רואה, אלא רק בחירה בין STOP, START, AUTO
מכיוון שהפטיפון הוא 120V חיברתי אותו לממיר מתח.
חיברתי אותו למגבר ליציאת PHONO שלו, שמתי תקליט אבל שום דבר לא קרה.
אין שום סימן לכך שהפטיפון פועל, יש מקדימה משהו שנראה כמו נורה שאני משער שאמורה להידלק כשהפטיפון פועל אבל היא כבויה כל הזמן.
מה יכולה להיות הבעיה?
אגב, מתחת לפטיפון יש מכסה שעליו מודפסת אזהרה שזהו מכשיר בעל מתח 120V ומתחת למכסה יוצאים שלושה כבלים.
הראשון הוא כבל חשמל (אמריקאי אני משער), השני הוא זוג חיבורי RCA והשלישי הוא מעין כבל לא מזוהה. (צילמתי אותו)
תמונות: http://img197.imageshack.us/gal.php?g=cimg1459.jpg
אני יודע שהוא לא משהו בלשון המעטה אבל זה מה יש וזה היה בחינם, צריך להתחיל מאיפשהו
לפטיפון אין כפתור הדלקה לפי מה שאני רואה, אלא רק בחירה בין STOP, START, AUTO
מכיוון שהפטיפון הוא 120V חיברתי אותו לממיר מתח.
חיברתי אותו למגבר ליציאת PHONO שלו, שמתי תקליט אבל שום דבר לא קרה.
אין שום סימן לכך שהפטיפון פועל, יש מקדימה משהו שנראה כמו נורה שאני משער שאמורה להידלק כשהפטיפון פועל אבל היא כבויה כל הזמן.
מה יכולה להיות הבעיה?
אגב, מתחת לפטיפון יש מכסה שעליו מודפסת אזהרה שזהו מכשיר בעל מתח 120V ומתחת למכסה יוצאים שלושה כבלים.
הראשון הוא כבל חשמל (אמריקאי אני משער), השני הוא זוג חיבורי RCA והשלישי הוא מעין כבל לא מזוהה. (צילמתי אותו)
תמונות: http://img197.imageshack.us/gal.php?g=cimg1459.jpg
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אתה לא מתבייש לשים תקליט של ספרינגסטין על גרוטאה כזאת?
ועוד תוצרת ישראל? מילא, מזל שזה רק Born in the USA ולא אחד מהטובים יותר.
ה"כבל הלא מזוהה" הוא חוט הארקה, שצריך להתחבר לנקודה המתאימה במגבר/רסיבר. בד"כ היא ממוקמת ליד כניסת ה-PHONO וכוללת מעין בורג שמבריגים ביד ותופס את החוט הזה.
בעיקרון, כשאתה במצב START נסה להזיז את הזרוע ממקומה לכיוון התקליט. אם הוא לא מסתובב, ייתכן שהלכה רצועה. הרם את הגומי שעל הפלטה ותראה אם יש רצועה שמקיפה את הפלטה הפנימית ומתחברת לציר המנוע.
אגב, את המהירות רצוי שתחליף מ-78 ל-33...
ה"כבל הלא מזוהה" הוא חוט הארקה, שצריך להתחבר לנקודה המתאימה במגבר/רסיבר. בד"כ היא ממוקמת ליד כניסת ה-PHONO וכוללת מעין בורג שמבריגים ביד ותופס את החוט הזה.
בעיקרון, כשאתה במצב START נסה להזיז את הזרוע ממקומה לכיוון התקליט. אם הוא לא מסתובב, ייתכן שהלכה רצועה. הרם את הגומי שעל הפלטה ותראה אם יש רצועה שמקיפה את הפלטה הפנימית ומתחברת לציר המנוע.
אגב, את המהירות רצוי שתחליף מ-78 ל-33...
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
פטיפון בסיסי שהיה די נפוץ בשנות השבעים.
הכבל הנוסף, זה הארקה.
לפי התואר שלך והשאלות, אינך בעל רקע טכני- אלק' חובב, בלי להיעלב
לכן ממליץ לך לא להתאמץ עליו יותר מידי.
אבל אם אתה מתעקש, קפוץ לרדיו כוכב שיעשו בדיקה,
או לחלופין תמצא שם משהו מיד שניה בכמה מאות שקלים להתחלה...
http://www.phono.co.il/
הכבל הנוסף, זה הארקה.
לפי התואר שלך והשאלות, אינך בעל רקע טכני- אלק' חובב, בלי להיעלב
http://www.phono.co.il/
לא חשבתי על לטפל בו לבד. אני אראה אם הוא טוטאל לוס.barvfr כתב:פטיפון בסיסי שהיה די נפוץ בשנות השבעים.
הכבל הנוסף, זה הארקה.
לפי התואר שלך והשאלות, אינך בעל רקע טכני- אלק' חובב, בלי להיעלב![]()
http://www.phono.co.il/...
אני לא צריך משהו עם איכות טובה. עדיין את שמיעת המוזיקה שלי אני אעשה מהמחשב אבל יש לי ערמת תקליטים בבית ואני מתלהב מכל הוינטאג הזה
אני סתם רוצה משהו שינגן.
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אם כך לך לרדיו כוכב, או תחפש בלוחות.ZeppeliN כתב:לא חשבתי על לטפל בו לבד. אני אראה אם הוא טוטאל לוס.barvfr כתב:פטיפון בסיסי שהיה די נפוץ בשנות השבעים.
הכבל הנוסף, זה הארקה.
לפי התואר שלך והשאלות, אינך בעל רקע טכני- אלק' חובב, בלי להיעלב![]()
http://www.phono.co.il/...
אני לא צריך משהו עם איכות טובה. עדיין את שמיעת המוזיקה שלי אני אעשה מהמחשב אבל יש לי ערמת תקליטים בבית ואני מתלהב מכל הוינטאג הזה
אני סתם רוצה משהו שינגן....
מאמין שתמצא משהו סביר לנגן את התקליטים שלך, בלי להוציא הרבה
אני מעדיף ללכת לרדיו הכוכב. הם אמינים שם?
פשוט אין לי סבלנות להתחיל להסתובב ולחפש פטיפון סביר.
לפי מה שאני רואה הם די ספצים בזה ואפילו נותנים אחריות קצרצרה.
יש המלצות לאיזה פטיפון טוב באיזה 600 שקל?
לא חייב שיהיה ברדיו הכוכב, לפחות שאני אדע את הדגם כדי שאדע לחפש אותו.
פשוט אין לי סבלנות להתחיל להסתובב ולחפש פטיפון סביר.
לפי מה שאני רואה הם די ספצים בזה ואפילו נותנים אחריות קצרצרה.
יש המלצות לאיזה פטיפון טוב באיזה 600 שקל?
לא חייב שיהיה ברדיו הכוכב, לפחות שאני אדע את הדגם כדי שאדע לחפש אותו.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

קשה להמליץ על דגם, כי תלוי מה יש במצאי באותו רגע וזה משתנה כל הזמן. אני יכול לתת לך כמה כיוונים כללים:
טכניקס מומלצים תמיד, כמעט בלתי אפשרי לפספס איתם. כמו כן גם טורנס מדגמי 145, 160, 166. יש גם דגמים טובים של יצרנים אחרים, אבל בשביל זה צריך שתאמר בדיוק מה ראית כדי לתת המלצה לקנות או להימנע. גם אלה שמומלצים על ידי פה למעלה, כמובן זה תלוי במצבם. רק אם המכשיר שמור טוב שווה לקנות.
טכניקס מומלצים תמיד, כמעט בלתי אפשרי לפספס איתם. כמו כן גם טורנס מדגמי 145, 160, 166. יש גם דגמים טובים של יצרנים אחרים, אבל בשביל זה צריך שתאמר בדיוק מה ראית כדי לתת המלצה לקנות או להימנע. גם אלה שמומלצים על ידי פה למעלה, כמובן זה תלוי במצבם. רק אם המכשיר שמור טוב שווה לקנות.
מה עם Dual 1229?dragon כתב:קשה להמליץ על דגם, כי תלוי מה יש במצאי באותו רגע וזה משתנה כל הזמן. אני יכול לתת לך כמה כיוונים כללים:
טכניקס מומלצים תמיד, כמעט בלתי אפשרי לפספס איתם. כמו כן גם טורנס מדגמי 145, 160, 166. יש גם דגמים טובים של יצרנים אחרים, אבל בשביל זה צריך שתאמר בדיוק מה ראית כדי לתת המלצה לקנות או להימנע. גם אלה שמומלצים על ידי פה למעלה, כמובן זה תלוי במצבם. רק אם המכשיר שמור טוב שווה לקנות....
- dragon
- חבר פעיל מאוד

דגם ישן מאד (בן 35+), שבזמנו היה טוב אבל הייתי קונה רק אם הוא שמור מאד. ותלוי במחיר כמובן - לדעתי לא יותר מ-400, אם הוא במצב מצוין. לפני כמה שבועות ראיתי ברדיו הכוכב Dual cs-455 שהוא פטיפון טוב וחדש יחסית (משנות ה-90). הוא גם נראה שמור חיצונית, אבל נראה לי שהוא ירצה עליו יותר מ-600 שזה התקציב שלך (אם הוא עדיין שם).
אז על מה אתה ממליץ?yairf כתב:ממליץ מאד לא להתעסק עם מחרשות זולות מהסוג הנ"ל, אלא אם זה רק בשביל הקוריוז...
תתעלם שנייה מהתקציב, למתחיל שהוא לא אודיופיל בינתיים, על מה היית ממליץ?
לפני שנה הציעו לי SL-1200 ב1200 שקל אבל הייתי קצר בכסף ועכשיו זה כבר לא רלוונטי.