פורמטי אודיו חדשים ... האם כך הדבר
שימו לב לגודל הקבצים
http://www.2l.no/hires/index.html
שימו לב , שם המשתמש להורדה הוא HD והסיסמה 2L .
אשמח לשמוע תגובות ופרשנויות ..
http://www.2l.no/hires/index.html
שימו לב , שם המשתמש להורדה הוא HD והסיסמה 2L .
אשמח לשמוע תגובות ופרשנויות ..
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בפורמטים חדשים אתה מתיחס ל FLAC?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
יש הבדלים בין ה FLACים ויש הבדלים בין ה WAVים.
לא ברור לי כל הקטע כאן אולי תוכל להסביר .
לא ברור לי כל הקטע כאן אולי תוכל להסביר .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ההנחה העומדת מאחורי פורמט ה FLAC הוא שניתן לבצע דחיסה lossless, כלומר דחיסה שאינה גורמת לאבדן פרטים, והטענה של יוצרי הפורמט הוא שמקובץ FLAC ניתן לשחזר את המקור bit perfect, כלומר 1:1. ההבדל הגדול שבין FLAC ל AAC, AC3 או DTS היא ש FLAC לא משתמש במודל פסיכואקוסטי כדי לחשב הסתרים והחזרים ולהחליט מה לגרוע מהמקור כדי להשיג דחיסה טובה יותר.
גם בקובץ WAV קיימת דחיסת נתונים, נדמה לי שזה בשיטת RLE, שהיא מאוד פרימיטיבית יחסית למה שניתן להשיג היום. אני לא זוכר על מה מתבססת הדחיסה של FLAC - אם כי ניתן לקרוא זאת באתר שלהם, אבל מכל מה שקראתי וגם הקשבתי באמת לא ניתן לחוש בהבדלים בין ה WAV ל FLAC בהנחה שה RIP מה CD בוצע כהלכה - והיום יש יופי של כלים לביצוע המלאכה, כמו התוכנה החינמית EAC למשל.
כך שניתן די בקלות להגיע לחיסכון של כ 50% בגודל הקובץ בין WAV לבין FLAC מבלי לגרוע מאיכות הקובץ המקורי. אני מקווה שהצלחתי לענות על השאלה.
גם בקובץ WAV קיימת דחיסת נתונים, נדמה לי שזה בשיטת RLE, שהיא מאוד פרימיטיבית יחסית למה שניתן להשיג היום. אני לא זוכר על מה מתבססת הדחיסה של FLAC - אם כי ניתן לקרוא זאת באתר שלהם, אבל מכל מה שקראתי וגם הקשבתי באמת לא ניתן לחוש בהבדלים בין ה WAV ל FLAC בהנחה שה RIP מה CD בוצע כהלכה - והיום יש יופי של כלים לביצוע המלאכה, כמו התוכנה החינמית EAC למשל.
כך שניתן די בקלות להגיע לחיסכון של כ 50% בגודל הקובץ בין WAV לבין FLAC מבלי לגרוע מאיכות הקובץ המקורי. אני מקווה שהצלחתי לענות על השאלה.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
WAV הוא לא פורמט אלא מעטפת. ניתן לשלב בו קודקים שונים ושיטות דחיסה שונות. RLE הוא רק אחד מהםCatskinner כתב:ההנחה העומדת מאחורי פורמט ה FLAC הוא שניתן לבצע דחיסה lossless, כלומר דחיסה שאינה גורמת לאבדן פרטים, והטענה של יוצרי הפורמט הוא שמקובץ FLAC ניתן לשחזר את המקור bit perfect, כלומר 1:1. ההבדל הגדול שבין FLAC ל AAC, AC3 או DTS היא ש FLAC לא משתמש במודל פסיכואקוסטי כדי לחשב הסתרים והחזרים ולהחליט מה לגרוע מהמקור כדי להשיג דחיסה טובה יותר.
כך שניתן די בקלות להגיע לחיסכון של כ 50% בגודל הקובץ בין WAV לבין FLAC מבלי לגרוע מאיכות הקובץ המקורי. אני מקווה שהצלחתי לענות על השאלה....
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
המטרה היא לא להציג שיטות דחיסה חדשות אלא אודיו ברזולוצייה גבוה: 24 ביט - 96-192 KHZ וכו'...
כל הפורמטים הם ללא שינוי מהמקור (אבל אני מניח שחלקם מוגבלים ברזולוצייה) חוץ מימניים ביותר שמסומנים בצבע כהה.
בגל מקרה תודה על הלינק להורדה, בהחלט מקור טוב שמאפשר לבחון אודיו ברזולוצייה גבוה.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
הם היו בתערוכה, שם צילמתי את הסטאפ surround עם חמישה 801D של B&W. מדהים.
הייתה מצגת ו-DEMO ומכירה בסוף, אבל לא קניתי, מחיר שהם ביקשו (30 יורו נדמה לי לדיסק בלו-ריי) נראה לי טיפה גבוה, אם כי האיכות באמת סופר. אבל לא נורא, אני מוריד קצת
welcome to the high-rez sound
הייתה מצגת ו-DEMO ומכירה בסוף, אבל לא קניתי, מחיר שהם ביקשו (30 יורו נדמה לי לדיסק בלו-ריי) נראה לי טיפה גבוה, אם כי האיכות באמת סופר. אבל לא נורא, אני מוריד קצת
welcome to the high-rez sound
- michael123
- חבר מכור קשה

ממה שהבנתי אז, רזולוצית מקור שלהם היא 384KhzBRK כתב:כל הפורמטים הם ללא שינוי מהמקור (אבל אני מניח שחלקם מוגבלים ברזולוצייה) חוץ מימניים ביותר שמסומנים בצבע כהה....
- amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
יש סיבה שבגללה אני לא מצליח לנגן את הקובץ הרביעי (B.Britten: Simple Symphony בגרסת ה 24BIT/192kHz Stereo FLAC )
דרך ה SB? גם לא דרך הנגן וגם לא על המחשב...
אני מקבל הודעת שגיאה במחשב שאומרת לי AUDIO SWITCHER OUT
אני מקבל הודעת שגיאה במחשב שאומרת לי AUDIO SWITCHER OUT
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
טוב אני באמת מבולבל...MartinHSabag כתב:המוח,
אתה מתבלבל.
זה תדר הדגימה ולא תדר של מידע....
תוכל להרחיב מרטין?
שאני פותח את הקובץ הוא מראה לי שהSAMPLE RATE שלו הוא 352KHZ.
זה תדר דגימה וצריך DAC שיודע להפוך את התדר הזה לאנלוג.
שוב תקנו אותי אם אני טועה
- michael123
- חבר מכור קשה

SB3 לא מנגן טוב את הקבצים אלה.amit145 כתב:יש סיבה שבגללה אני לא מצליח לנגן את הקובץ הרביעי (B.Britten: Simple Symphony בגרסת ה 24BIT/192kHz Stereo FLAC )
אני מקבל הודעת שגיאה במחשב שאומרת לי AUDIO SWITCHER OUT...
נסה לעשות downsampling ל-96KHZ,
SQUEEZECENTER יעשה אז downsample ל-48KHZ
אבל מה קיבלת מזה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יש הבדל בקצבי הדגימה בין DTS המשמש לסרטים שהוא 48KHz לבין זה המשמש למוזיקה רב ערוצית שהוא 44.1KHz. כל אי התאמה בין הקצב שהמחשב חושב שהקבצים מקודדים לבין הקצב האמיתי יגרום לרעש לבן שבעוצמות גדולות יכול גם להזיק לרמקולים.
- amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מיכאל,michael123 כתב:SB3 לא מנגן טוב את הקבצים אלה.amit145 כתב:יש סיבה שבגללה אני לא מצליח לנגן את הקובץ הרביעי (B.Britten: Simple Symphony בגרסת ה 24BIT/192kHz Stereo FLAC )
אני מקבל הודעת שגיאה במחשב שאומרת לי AUDIO SWITCHER OUT...
נסה לעשות downsampling ל-96KHZ,
SQUEEZECENTER יעשה אז downsample ל-48KHZ
אבל מה קיבלת מזה?...
מה שאתה אומר מוזר מכוון שאת הקובץ הראשון - Violin concerto in D major שגם אותו הורדתי כ -
Stereo FLAC 24BIT/192kHz -דווקא כן הצלחתי לנגן בלי בעיה,גם דרך המחשב וגם דרך ה SB.
כשאני מנסה לנגן את הקובץ הרביעי כאמור,בנגן נכתבת לי ההודעה משהו בסגנון "cannot play the file"
וכשאני מנסה לנגן אותו על המחשב (עם VLC או MPC) אני מקבל הודעה באותו סגנון עם מזהה שגיאה "AUDIO SWITCER OUT".לדעתך מדובר בבעיית מקודדים? כי יש לי את K.LITE הגרסה האחרונה דווקא..
- michael123
- חבר מכור קשה

אני אוריד אותו ואדווח פה עוד מעט
- michael123
- חבר מכור קשה

OK