רסביר ורמקולים לפי כמה מגבלות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ran_c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום שלום.

יש ברשותי כרגע חדר 3.5 על 3.5, לפ-טופ, LCD SHARP 37AD5E , ממיר, DVD מקליט LG DR389, מערכת סטריאו ישנה, ועוד טלוויזיה במרפסת.

הכל מחובר להכל (אני אוהב שהכל אפשרי) באמצעות מפצל RCA כזה:
תמונה
כשבכניסות יש :
1. ממיר
2. DVD
3. מחשב (רק צליל)
וביציאה יש חגיגת מפצלים למערכת, לLCD ולטלוויזיה במרפסת בו זמנית.
בוחר מקור כניסה והוא משודר בו זמנית ל-3 היציאות ואני מדליק את מי מהן שארצה.
עד עכשיו הכל טוב ויפה, אבל אני רוצה לשפר סאונד+פינוק (בעיקר של האוזניים).

עכשיו בא לי ג'וק לקנות רסיבר+רמקולים. הבעיה שאני לא מתמצא בכלל.
וזה חשוב כניסות, יציאות וכו'.
התקציב הוא 4K . אולי ימתח במקרה הצורך.
בתקציב זה אני צריך רמקולים (2+2+1+1), ורסיבר.
שהרמקולים יהיו מספיק עוצמתיים אך יחד עם זאת נעימים לאוזן ואיכותיים.
הרסיבר, מטפל גם בתמונה? או שאת החלק של התמונה מהבלאגן למעלה אני אצטרך להשאיר?
ויהיה לו כמובן 3 כניסות (מספיק. נכון?), לא יודע איזה. בטח יש משהו יותר נורמאלי מ RCA, צריך גם יציאות ל LCD ולטלוויזיה במרפסת, ומן הסתם ל-6 רמקולים.

2 דברים שארצה להוסיף. את הראשונה אמרו לי שאפשר, את השני אני בטוח שאפשר, רק צריך לחשוב איך הכי נורמאלי.
1. אני רוצה לשמוע לפעמים מוזיקה במרפסת. יש רמקולים לגינה (ניראים כמו אבן/סלע קטן ומוגנים ממים)
שאותם אני רוצה לחבר גם לרסיבר (זה בא ברמקול בודד או זוג, אבל הם יהיו נפרדים במחינת חלוקת הסאונד (ולא קדמיים או אחוריים וכו')) ואולי יהיה להם מפסק/בורר נפרד שאוכל להדליק/לכבות אותם אם אני יוצא/חוזר ל/מהמרפסת. (הרמקול למרפסת לא בתקציב, אבל שתהיה אפשרות מבחינת הרסיבר).
2. במצב הקודם (והנוכחי) , אני יכול לראות את המחשב רק על ה LCD (כבל נפרד (לא מתמצא בשמות, אבל משהו רחב כזה) וישיר מהמחשב ל LCD). אני רוצה לחבר את המחשב גם לטלוויזיה בחוץ. (למרות שתכלס אני לא יודע למה אני צריך את זה כשאפשר לצרוב הכל ולשים ב DVD). בעצם אולי לאינטרנט.

אוהב לשמוע:
סרטים: אימה, פעולה, הופעות חיות, מהיר ועצבני ככה שהמכוניות נוסעות לי באוזניים מימין לשמאל.
שירים: MTV, שחורה, ים תיכוני, וכאלה עם קצב טוב. אוהב באסים טובים, איכותיים,חזקים, עמוקים, אבל לא צורמים (רון שובל -"לפעמים" התופים נכנסים כזה בקצב מטמטם. במערכת טובה זה וואוו....), ביונסה, אייל גולן, שלומי שבת וכו'.
שכחתי לציין שרדיו די חשוב שיהיה.

חפרתי יותר מידי, אני יודע.
כדי שתדעו לגבי כניסות ויציאות של ה-LCD וה-DVD אוסיף רק קישור מחפירה קודמת:
http://www.hometheater.co.il/vt66202

עכשיו אני מרגיש שאני חייב לבקש מכם סליחה (תכלס הרבה חומר לעבד בראש נראה לי על כל הבלאגן הנוכחי שיש לי בחיבורים). ואחרי הסליחה כבר הרבה תודה.

תודה מראש, רן.
נערך לאחרונה על ידי ran_c ב 03/06/2009 14:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

אז ככה,
רסיבר אמור למתג גם הוידאו, ומן הסתם להעביר את האודיו לרמקולים, אז הכל אמור לפחות, לעבור דרכו.

הבעייה היא שלא פרטת איזה יציאות יש למחשב שלך.
ואיזה כניסות יש לטלויזיה במרפסת.
אחרי שתענה, נמשיך :)

ran_c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

בטלוויזיה במרפסת יש שלישיית RCA IN ושלישיית RCA OUT.

מלבד זאת, יש פלסטיק כזה שאפשר לשבור וכתוב מתחתיו SCART, ואותו דבר 6 פלסטיקים שאפשר להוריד (לשבור/לעקור) של RCA (נראה לי שלישיה IN ושלישיה OUT).

ובמחשב יש את 2 הכניסות האלה: (מצורפת תמונה).
כניסות של המחשב
 כניסות של המחשב

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

תשמע הטלויזיה בחוץ זו קצת בעייה.
לדעתי את רוב המכשירים תצטרך לחבר לרסיבר ומשם למסך בHDMI (אם תקנה רסיבר חדש מספיק)
את המחשב - תחבר ב RGB ישירות למסך - ואת האודיו שלו לרסיבר.

הבעייה היחידה היא אם תרצה לראות את המחשב בחוץ, ואז אולי תוכל באמצעות כבל S-VIDEO ארוך לחבר אותו (או שתיקח את הלפטופ החוצה כבר).

יש רסיברים שתומכים ביותר מאיזור אחד - יש כאלה עם שניים ואפילו שלושה, ואז תוכל לחבר את הרמקול/ים הנוספים בתור איזור נפרד - ולהעביר לשם סאונד.
חשוב רק לבדוק בכל רסיבר מה בדיוק אפשר להעביר לכל איזור - כי בכל אחד זה עובד אחרת.

מה פספסנו?

ran_c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

1. קודם כל תודה רבה.
2. אתה גבר גבר.
3. לא ציפיתי לתשובה כ"כ מהירה.
4. אני צריך מידע יותר תכלס. בקטע של כניסות ויציאות וכו'.
5. נתעלם כרגע משידור התמונה מהמחשב למרפסת. (אבל ממש לא מהסאונד.(שיעבור דרך הרסיבר לרמקולים שבחוץ)).
6. הדבר היחיד שהצלחתי להוציא עד עכשיו זה שאני צריך רסיבר עם 2 איזורים ומעלה (מספיק 2 כמובן). ברסיברים כאלה, אני יכול לשמוע מ-2 "איזורים" במקביל?
7. אולי דגמים רלוונטיים יוכלו לקדם את הדיון.
8. יש קטע של מפענחים. חוסר התמצאות מוחלט. מה מהם יותר טוב?, מי מהן יתן לי את איכות הסאונד והתמונה המקסימאליות לפי הכניסות והיציאות במכשירים שברשותי?
נ.ב.
נערך למעלה רק עכשיו, וכדי שלא יתפספס, רצוי שיהיה גם רדיו.

שוב תודה, רן.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

1-3 בכיף.
4. ברוב הרסיברים שתקנה היום יהיו את כל היציאות והכניסות שתצטרך.
לדעתי את הDVD תחבר בקומפוננט.
מה דגם המחשב? אולי יש לו יציאה דיגיטלית? זה יכול לעזור.
לגבי הממיר - או שקונים TRANSCODER שממיר את האותר מ SCART לקומפוננט, או שתכנס כבל/מתאם SCART TO S-VIDEO
והמחשב כבר אמרתי לך.
כרגע בתכלס, אין לך צורך בHDMI - אבל לדעתי כיום, כדאי לקנות בשביל תאימות בעתיד.

ran_c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ברור שיהיה HDMI (למטרות שידרוג עתידיות).
דגם מחשב: MSI כתוב לי בניירת PR600.

דגמים מומלצים?
משהו שחשוב לשים לב אליו?
חברות מומלצות/לא מומלצות?
וכו'

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

תחפש הודעה שלי מהיום נראה לי, גם לגבי מישהו ששאל לגבי רסיבר
אתה יכול לחפש את המילה
UPCONVERT והודעות מטעמי ותגיע אליה
יש שם את כל מה שצריך - לו אמנם יש יותר תקציב - אבל זה היה באופן כללי.
הדבר היחיד שאתה תצטרך להתפשר כנראה זה על עניין הפורמטים החדשים.
אני ממליץ ללכת לחנות, לשאול קצת, לראות ולשמוע מה יש בתקציב שלך.
אח"כ לעשות חושבים, לחזור לשאול...
כי גם אם אני אגיד לך אילו חברות, ולא יהיה להם איזורים מה זה יעזור

חשוב אצלך לשאול לגבי איזורים - איך הם עובדים
כלומר אם צריך גם באיזור השני מגבר - או שרק אפשר לחבר את הרמקולים.

ran_c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

ברסיבר - צריך לבדוק שיש HDMI כניסות ויציאות - ורצוי שהן יתמכו בסאונד (יש כאלה שלא תומכות באודיו דרך HDMI).
מומלץ שיהיה לו UPCONVERTION (תקרא מה זה בדיוק- באמצעות חיפוש) - מכל כניסה לHDMI.

זה החלק מדבריך שקשור לרסיבר.

לגבי רמקולים ברור שאבחן בעיקר לפי האוזניים שלי (אך לא רק לפיהן).

1. אם יש לרסיבר 2 איזורים, יש עליהם שליטה נפרדת של ווליום וכיבוי/הדלקה? (אם נניח ארצה את שניהם דולקים בווליום שונה).
2. אני הולך לחנות, אומר שאני צריך רסיבר עם 2 איזורים, נותן תקציב, ומעבר לזה אין לי מושג.
עשיתי איזה רישום של IN ו-OUT של המפצל (מפצל RCA) שיהיה יותר נוח לוודא שסיימתי הכל.
IN - ממיר, DVD, מחשב(רק סאונד נראה לי צריך).
OUT - טלוויזיה במרפסת, LCD, מערכת(כדי לשמוע מוזיקה). במקום המערכת יהיו בקרוב 7/8 רמקולים.

אולי תוכל להדריך אותי נניח "אתה צריך שיהיה ברסיבר 2 כניסות מסוג XXX, לצורך חיבור ה-A וה-B, ועוד כניסת אחת של YYY לצורך חיבור ה-C. מבחינת יציאות, אתה צריך *שלישית RCA לטלוויזיה שבמרפסת* ן-ZZZ לצורך יצאה ל-LCD. וכל היצואות האלה בלי קשר ליציאות של הרמקולים ( 7/8 )."
3. מבחינת סאונד, מה סדר הכניסות/יציאות מבחינת איכות?
4. מבחינת תמונה. מה סדר הכניסות/יציאות מבחינת איכות?
5. יש רמקולים לגינה שבאים כרמקול יחיד ויש כאלה שבאים כזוג. אם אני משתמש בזוג, יש צורך ב-2 כניסות או שהרמקולים משתמשים באותה יציאה?
6. יש לי הוט ואני יכול להחליף ממיר אם רק ארצה. יש איזה ממיר איכותי יותר או שיש בו כניסות/יציאות איכותיות יותר?

שוב תודה, רן.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

היה איזה פספוס מסויים במה שהעתקת נראה לי - חסר גם ROOMCORRECTION שמאוד מאוד מומלץ.

1. שוב לגבי איזורים - עד כמה שאני יודע - יש כל מיני סוגי שליטה בכל מיני חברות ורסיברים - ולכן תצטרך לבדוק בחנות, יש כאלה שיש פשוט חיבור ישיר לרמקולים, ולהבנתי אפשר לשלוט באיזור השני - מה התוכן ומה הווליום - בגלל סוגייה זו ממליץ מאוד ללכת לאחת החנויות המתמחות - מומלץ בחום - כדי שלא ימרחו אותך עם תשובות.
מקסימום - אחרי שיהיה לך שם דגם - נבדוק דרך האינטרנט - מה אפשר לעשות בדיוק.
6. ממיר דוקסיס הכי מומלץ, והכי מומלץ (להבנתי) אם אין לך כניסת SCART זה כבל SCART ל SVIDEO (תבקש מHOT - ותגיד שאתה צריך כבל 75OHM), אמור לתת את התוצאות הטובות ביותר.
5. לדעתי במגבר יהיו שתי יציאות, אין מצב שמחברים שני רמקולים לאותה יציאה - זה משהו חאפרי לחלוטין :).
4. בסדר יורד, א HDMI ב DVI ג VGA ד COMPONENT ה SCART ו S-VIDEO ז' COMPOSITE.
3. בסדר יורד א. HDMI ב אופטי/קואקסלי (שניהם דיגיטליים) ג אנלוגי 5.1/7.1 ד. אנלוגי סטריאו.
יש עוד כל מיני חיבורים איזוטריים שכל מיני חברות ניסו לדחוף... (ולא הצליחו).
2. בדקתי את הMANUAL של המחשב שלך - באמת יש לו יציאה דיגיטלית - זכית.
בוא נראה מה אתה צריך.
בשביל הממיר - חיבור S-VIDEO ושני RCA (יש מצב שבדוקסיס יש יציאה אופטית שמישה - אז גם חיבור אופטי שמשויך או שאפשר לשייך ליציאה הזו - לדעתי כאן לא תהיה לך שום בעייה).
בשביל המחשב - חיבור אחד דיגיטלי קואקסלי וכניסת S-VIDEO (ננסה להעזר בזה בכדי לחבר לטלויזיה החיצונית).
 DVD - חיבור COMPONENT, אופטי (או קואקסלי) ו עוד S-VIDEO (בשביל הטלויזיה החיצונית) - צריך רק לבדוק אם שני החיבורים פועלים בו זמנית, כי אחרת תהיה לנו איזה מיני בעייה, או שפשוט תשתמש בחיבור הS-Video בלבד בשלב זה (אם לא אכפת לך לסבול מאיכות קצת נמוכה יותר).

אז מה היה לנו?
פלאגים, פלטינות, (מה ההמשך?... :()
בכל אופן א.3 S-Video ב. קומפוננט אחד (כאפשרות). ג. חיבור RCA סטריאו שקשור לאחד מה S-Video. ד. 2 חיבורי קואקסליים או 1 קואקס' ואחד אופטי.
ה. אם יש לך תכנונים לעתיד - אז כמובן שרצוי שיהיה כמה שיותר HDMI (בלוריי, מזרימדיה, מחשב חדש, ממיר HD - הוא הכי טוב מן הסתם).

מקווה שתסתדר
בהצלחה!

ran_c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

איתי, אולי זה נראה תוצאה של עצלנות אך לא כך הדבר.
שמתי בסוף איור שיסביר לי יותר ברור איך הדברים יעבדו בדיוק.

כמה הערות/שאלות.
1. במרפסת אין לי בעיה להתפשר על התמונה ועל זה שלא אראה את המחשב. הסאונד יגיע דרך הרסיבר.
2. כרגע המחשב מחובר למפצל(רק הסאונד) דרך היציאת אוזניות של המחשב (לא מופיעה בתמונה מאתמול). התמונה עוברת ישירות ל LCD דרך היציאה השמאלית בתמונה ההיא. (איזה מהיציאות איכותיות יותר?)
3. אמרת ממיר דוקסיס, ובסוף ממיר HDMI. יש בניהם קשר? דוקסיס הוא אחד מממירי HDMI?
כבר מ SCART ל-S-VIDEO זה למחשב? (איזה מהרובריקות זה ממלא לי למטה?)
4. RCA. איפה הוא נכנס לכל הדירוג ההוא? הוא אופטי/דיגיטלי/שקר כלשהו? :)
5. יופי. יש לי יציאה דיגיטלית. איך זה עוזר לי בדיוק? :roll:
---------------------------
מבחינת האיור:
1. ?
2. ?
.
.
.
12. ?

אין לך מושג כמה אתה עוזר לחסר ידע מיקצועי כמוני. אני מומחה בחאפריות כמו שראית, שרוצה לשדרג את הבאלגן שפה.

שוב תודה, רן.
איור / טבלה
 איור / טבלה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

אני מציע שתחזור ותקרא את ההודעה שלי - היא מאוד מפורטת - וגם רשום איזה כבל הולך לחבר את מה.\
בחיבור המחשב למסך - תשתמע בחיבור הימני - RGB - זה הטרפזי.
RCA = אנלוגי.

ran_c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני לא מתמצא מה מהכבלים/שיטות מעביר רק סאונד, מה מעביר רק ווידאו, ומה מעביר את שניהם. זה חלק גדול ממה שעושה לי את הבלאגן.
היום יש כבלים (אני מניח שרובם אפילו) שבשני צידם יש תקעים שונים. זה גם מסבך את העיניינים.

1. (יוצא מהממיר, לרסיבר) -. S-VIDEO ו-2 RCA (כל זה יוצא מהממיר לרסיבר?)
2. (יוצא מה DVD, לרסיבר) - COMPONENT, אופטי (או קואקסלי). מה הקשר לטלוויזיה החיצונית אם הכל עובר דרך הרסיבר? אם זה נכנס לרסיבר, מה זה משנה מה יצא משם?
3. (יוצא מהמחשב, לרסיבר) - RGB (מעביר רק VIDEO?) והיציאה של אוזניות לסאונד (נקרא PL?)
4. (כניסה ברסיבר, מהממיר) - מה פה(כניסה של הרסיבר מהממיר)
5. (כניסה ברסיבר, מהממיר) - ?
6. (כניסה ברסיבר, מהמחחשב (רק אודיו?) ) - ?
7. (יציאה מהרסיבר ל LCD) - ?
8. (יציאה מהרסיבר, למרפסת) - ?
9. (כמה שקעים צריכים להיות לכל רמקול בודד? לסאב יש כניסה אחת חוץ מהחשמל?) - ?
10. (יציאה ברסיבר, לאל.סי.די (אנגלית עושה בעיות)) - HDMI (אפשרי?)
11. (יציאה ברסיבר, למרפסת) - 3 RCA (אולי SCART, שברתי את הפלסטיק. אין שם כלום. כנראה רק אופציה. בעתיד תהיה שם טלוויזיה ישנה אחרת, אך פחות ישנה. עם SCART).
12. (יציאה ברסיבל, לרמקולים) - לכל רמקול יש ברסיבר שקע 1 או 2? אם יש 2 שקעים לרמקול, ו-2 רמקולים בגינה (8 רמקולים סה"כ), יהיה 16 שקעים רק לרמקולים?!?!?!

שידור התמונה מהמחשב למסך לא יעבור דרך הרסיבר? (ברור שהסאונד כן.)

באמת שניסיתי. באמת. אני גם לא בטוח שמה שרשמתי למעלה.
קצת בעייתי להעביר לי את הצרכים שלי כשהידע המקצועי נמצא אצלך. אני פשוט לא רוצה להיות אילם בחנות, ולא רוצה שיעבדו עלי ואגיע הביתה ואראה שזה לא מה שאני צריך. וכמו שאמרתי אני רוצה מבחינת חיבורים בדיוק את מה שיש לי היום, אבל בצורה הרבה יותר איכותית.

איתי, אני כבר מרגיש צורך להתנצל :cry: אני רוצה להגיע לחנות מספיק מוכן. סורי.

שוב תודה, רן.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

רן - ראית את ההודעה הפרטית ששלחתי לך?
תודה