בהחלט הסאב יכול להיות פאסיבי ויכול להיות אקטיבי.
1. אקטיבי: תביא אותו הבייתה ותראה איך הוא משתלב עם הציוד.
2. פאסיבי: תביא אותו הבייתה אבל קח בחשבון שתהייה לך קופסה נוספת בסלון של המגבר.
לגבי אופי הצליל של סאב לרכב לאומת סאבים לקולנוע ביתי/מוזיקה. הסאב לרכב מיועד למטרה אחת והיא לדחוף את מה שאפשר בתדרים מאוד ספציפיים ולאו דווקא מדוייקים ונאמנים למקור. זה אותה השוואה בין מגברים של הגברה לקולנוע ביתי. נשאלת השאלה למה לקנות מגבר סטראו ב-3K מסדרות ביתיות בהספק של 100W ולא לקנות מפלצת באותו המחיר (400-500W), אופי צליל אחר, ולאו דווקא מדוייק.
כאשר מנסים להכניס סאב הבייתה צריך גם לראות אם הוא מתאים בתכנון החדר, אצלי, כרגע, לא. מה גם, צריך לאהוב את אופי הצליל שהוא מפיק. אני לא אוהב את סגנון הצליל שהסאב מוציא ולכן הלכתי על רמקולים מפלצתיים יחסית. החיסרון הוא שאז אתה צריך הגברה מתאימה על מנת להניע אותם, ולא 120W יפניים לא יעשו את העבודה, מניסיון! הצליל שיצא במקרה הזה יהיה מרוח מעייף ולא מדוייק.
אני לוקח ניחוש פה, אבל לדעתי הסאב של הרכב, בבית, יעשה כאב ראש עצבני ויהיה מאוד מעייף, והסאב הביתי לא יהיה מורגש מספיק באוטו. תשאל את עצמך, איך אתה מרגיש אחרי חצי שעה של נסיעה באוטו ושמיעת מוזיקה עם הסאב, אתה עייף, אתה רוצה הפסקה או שאתה ממשיך את היום כאילו שלא קרה כלום?
במצב שלך, הייתי עושה את הדבר הבא:
1. מקור כפול (דיגיטלי + סטראו אנלוגי-במידה ולא ילך בסעיף 2).
2. רסיבר 605 (איכשהו לגרום לו להוציא נתון סטראו החוצה אולי פיצול אות HDMI...)
3. מגבר סטראו סביב ה-50-60W ב-35A.
4. רמקולים קדמיים "נורמליים".
5. סאב מקורי (להשתמש בו בתור BUT KICKER - להחביא מתחת לספה).
6. סנטר תואם, במידה ויהיו רמקולים "בעלי נוכחות" הסנטר יעלם ויהרוס את הצליל.
7. אחוריים נשארים.
8. כבילה מתאימה.
9. אמור להיות בסעיף הראשון - אקוסטיקה,אקוסטיקה,אקוסטיקה,אקוסטיקה,אקוסטיקה,אקוסטיקה.
כל מה שתעשה מחוץ לסעיפים יגרע מהחוויה אבל תמיד צריך להתגמש.