הפיוניר LX70 טוב יותר מה-LX71 בכל פרמטר. מודל חדש לא תמיד ובאופן אוטומאטי טוב יותר מקודמוongo1 כתב:לגבי הרסיבר 1900,אחרי שהבאתי אותו הבייתה וחיברתי אותו ,לפי התפריטים שלא היו בברית המחדל הבנתי שהוא היה בשימוש בעבר לפיכך הוא נארז אחר כבוד ונלקח לחנות והוחלף בחדש בצבע שחור הפעם...
אכן היה קשה מאד להיפרד מהימאהה 2095 אחרי שנתן תמורה מצויינת והנאה לאורך שנים {10} ויש התלבטות מה לקנות כי צריך לשמור על רמה מסויימת של שדרוג בהגברה ובאופן כללי להתקדם לעתיד.
ה-1900 בעל צליל פתוח ובהיר יחסית ל-2095 ויחסית הדחיפה והכח נראה לי אותו דבר למרות שה2095 נשמע פראי לעומת העידון של ה1900.
מה שגרם לי להעדיך אותו על האלטרנטיבות הוא קודם כל זמינות של רסיבר לקניה.
דנון 3808 זמין חדש בקופסא אין ויש רק מתצוגה.
האונקיו 875 נשארו בודדים והמחיר לא לעניין ולצערי בעלי החנויות לא גילו גמישות במחיר.
פיוניר lx70 נחשב כבר ישן לעומת ה 71 שעולה כבר הרבה יותר ואת הימאהה 3800 לא מצאתי חדש בקופסא.
קראתי על ה-1900 והוא נחשב לקופי של ה-3800 מבחינת פיצרים למעט 10 וואט הספק לטובת ה3800.
החלטתי לקנות מכשיר עדכני חדש מהשורה הראשונה ואני ממש לא מצטער בכלל.
בכל מקרה אני מאד ממליץ לשמוע אותו באופן פרטני על מנת להתרשם ממנו.
תודה רבה לכל המברכים על השדרוג....
הגברת Class D ב SC-LX71
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46356
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
danlior,
תוכל לפרט על הפרמטרים המדוייקים בהם הוא יותר טוב?
כמובן שאני מתכוון לפרמטרים מדידים, משהו שנרשם על ידי היצרן אפילו יותר טוב.
כמובן שאני מתכוון לפרמטרים מדידים, משהו שנרשם על ידי היצרן אפילו יותר טוב.
-
danlior
- חבר מכור קשה

"פרמטרים מדידים" - ממתי אפשר למדוד איכות מוסיקלית?ziv_r כתב:danlior,
כמובן שאני מתכוון לפרמטרים מדידים, משהו שנרשם על ידי היצרן אפילו יותר טוב....
זו בדיוק הבעיה עם הגברת קלאס-D שה-71 מבוסס עליה, על הנייר הכל נראה מעולה רק שבפועל הסאונד נשמע יבש ולא מוסיקלי.
קח ממני עצת זהב - קח את מכשירי המדידה שלך וזרוק אותם לפח. מכשיר המדידה היחידי הרלוונטי הוא האוזן שלך. מהיום, תימדוד רק איתו.
ועכשיו אשאל אותך אני שאלה - נניח אתן לך אופציה לרכוש שני יחידות מאותו סוג מוצר, נניח שני זוגות רמקולים או שני מכשירי CD, באותו המחיר.
מוצר אחד בעל מדידות ונתונים טכנים מדהימים, השני מגיע אולי ל-60% לנתוני המדידות. אך מה לעשות, המוצר השני ישמע לך טוב הרבה יותר. איזה מוצר תקנה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני יודע שתתפלא, אבל כל מה שיוצא מהרסיבר אפשר למדוד, אלו אותות חשמלים בלבד.
ההגברה החדשה ב SC-LX71 הינה מעבר ל Class D בסיסי. ההגברה הינה וריאציה של הגברת B&O ICEpower ובאותם מודלים בדיוק נעשה שימוש במגברים של WYRED 4 SOUND. ההצדקה לשימוש בהגברה הזאת הינה התקדמות טכנולוגית. מגברים מסוג זה בעלי אחוז סילוף נמוך אינספור מונים מזה של הגברת Class AB בסיסית (כן, גם בהשוואה ל VSX-LX70) ועליונים בכל מדד. סתם לידיעה, המשקל של הרסיבר (חשוב לחלק מהאנשים) לא ירד עקב השימוש בהגברה זו, אלא עלה ב 1.5Kg ואפילו הרווחנו צריכת חשמל נמוכה יותר בזמן שימוש במצב Standby.
בסופו של דבר כל הרסיברים יעברו לוריאציה של הגברה זו: קלות ייצור, יציבות במודלים, חסכון באנרגיה, ניצול יותר טוב של החשמל, פחות חום, עלות ייצור - אינספור מדדים וכולם לטובתנו.
כאשר אתה מציין עכשיו שבסך הכל שמעת את הרסיברים ולאוזניך ה VSX-LX70 נשמע יותר טוב, זה אינו מדד מספק דיו על מנת לטעון כי הוא יותר טוב מה-SC-LX71, זהו מדד שכנראה מספק עבורך - אך ותו לא.
זכותך כמובן להעדיף את הצליל של VSX-LX70, אבל אני טוען כי זה לא מכיוון שהוא "מוזיקלי" יותר (והמילה הזאת חסרת משמעות עד שלא תגדיר מה פירושה), אלא מכיוון שהעיוותים שהוא מכניס נעימים יותר לאוזנך הפרטית.
ההגברה החדשה ב SC-LX71 הינה מעבר ל Class D בסיסי. ההגברה הינה וריאציה של הגברת B&O ICEpower ובאותם מודלים בדיוק נעשה שימוש במגברים של WYRED 4 SOUND. ההצדקה לשימוש בהגברה הזאת הינה התקדמות טכנולוגית. מגברים מסוג זה בעלי אחוז סילוף נמוך אינספור מונים מזה של הגברת Class AB בסיסית (כן, גם בהשוואה ל VSX-LX70) ועליונים בכל מדד. סתם לידיעה, המשקל של הרסיבר (חשוב לחלק מהאנשים) לא ירד עקב השימוש בהגברה זו, אלא עלה ב 1.5Kg ואפילו הרווחנו צריכת חשמל נמוכה יותר בזמן שימוש במצב Standby.
בסופו של דבר כל הרסיברים יעברו לוריאציה של הגברה זו: קלות ייצור, יציבות במודלים, חסכון באנרגיה, ניצול יותר טוב של החשמל, פחות חום, עלות ייצור - אינספור מדדים וכולם לטובתנו.
כאשר אתה מציין עכשיו שבסך הכל שמעת את הרסיברים ולאוזניך ה VSX-LX70 נשמע יותר טוב, זה אינו מדד מספק דיו על מנת לטעון כי הוא יותר טוב מה-SC-LX71, זהו מדד שכנראה מספק עבורך - אך ותו לא.
זכותך כמובן להעדיף את הצליל של VSX-LX70, אבל אני טוען כי זה לא מכיוון שהוא "מוזיקלי" יותר (והמילה הזאת חסרת משמעות עד שלא תגדיר מה פירושה), אלא מכיוון שהעיוותים שהוא מכניס נעימים יותר לאוזנך הפרטית.
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
זאת לא רק הדעה של danlior אלא של עוד כמה וכמה אנשים שבחנו והשוו בין הרסיברים.
הבדל נוסף הוא מעבדי ה SHARC :
Digital Signal Processor - SHARC EX 32-bit Floating-point with Motorola 180 MIPS New Engine - 48-bit digital processor
שהיו קיימים ב LX70 והורדו ב LX71...
הבדל נוסף הוא מעבדי ה SHARC :
Digital Signal Processor - SHARC EX 32-bit Floating-point with Motorola 180 MIPS New Engine - 48-bit digital processor
שהיו קיימים ב LX70 והורדו ב LX71...
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

urik79,
לפי אתר היצרן, מעבדי ה SHARC הוחלפו בזוג של freescale. מי מהם יותר טוב? זה בהחלט משהו שניתן להשוות על ידי עיון במפרט.
לפי אתר היצרן, מעבדי ה SHARC הוחלפו בזוג של freescale. מי מהם יותר טוב? זה בהחלט משהו שניתן להשוות על ידי עיון במפרט.
-
danlior
- חבר מכור קשה

זיו,ziv_r כתב:אני יודע שתתפלא, אבל כל מה שיוצא מהרסיבר אפשר למדוד, אלו אותות חשמלים בלבד.
זכותך כמובן להעדיף את הצליל של VSX-LX70, אבל אני טוען כי זה לא מכיוון שהוא "מוזיקלי" יותר (והמילה הזאת חסרת משמעות עד שלא תגדיר מה פירושה), אלא מכיוון שהעיוותים שהוא מכניס נעימים יותר לאוזנך הפרטית....
כנראה לא בכדי התייחסת רק למשפט הראשון שכתבתי מתוך כעשרה.
הסאונד של ה-LX71 בסטריאו היה איום, הרבה מעבר לטעם אישי.
אתה יודע מה? בוא נסכים לא להסכים. אתה תמשיך למדוד ואני אמשיך להנות מהמוסיקה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

איזה התייחסות בדיוק רצית שאני אתן ל"עצות זהב" מפי danlior ולקושיות? התייחסתי בדיוק כפי שחשבתי לנכון.
להזכירך, הדיון התחיל בזה שאתה אמרת שה-VSX-LX70 טוב יותר בכל פרמטר מה-SC-LX71. כאשר המשכנו עם הדיון, גילינו כי "כל פרמטר" הינו בסך הכל חוות דעת אישית שלך בלבד, חשוב לומר זאת על מנת לשמור דברים בפרופורציה.
להזכירך, הדיון התחיל בזה שאתה אמרת שה-VSX-LX70 טוב יותר בכל פרמטר מה-SC-LX71. כאשר המשכנו עם הדיון, גילינו כי "כל פרמטר" הינו בסך הכל חוות דעת אישית שלך בלבד, חשוב לומר זאת על מנת לשמור דברים בפרופורציה.
-
danlior
- חבר מכור קשה

לא ענית לי על זה:ziv_r כתב:איזה התייחסות בדיוק רצית שאני אתן ל"עצות זהב" מפי danlior ולקושיות? התייחסתי בדיוק כפי שחשבתי לנכון.
להזכירך, הדיון התחיל בזה שאתה אמרת שה-VSX-LX70 טוב יותר בכל פרמטר מה-SC-LX71. כאשר המשכנו עם הדיון, גילינו כי "כל פרמטר" הינו בסך הכל חוות דעת אישית שלך בלבד, חשוב לומר זאת על מנת לשמור דברים בפרופורציה....
דעה אישית? הגברה קלאס-D ? כן, אישית שלי ושל שאר העולם. לא סתם אתה מוצא הגברה קלאס D רק בסאב-וופריםועכשיו אשאל אותך אני שאלה - נניח אתן לך אופציה לרכוש שני יחידות מאותו סוג מוצר, נניח שני זוגות רמקולים או שני מכשירי CD, באותו המחיר.
מוצר אחד בעל מדידות ונתונים טכנים מדהימים, השני מגיע אולי ל-60% לנתוני המדידות. אך מה לעשות, המוצר השני ישמע לך טוב הרבה יותר. איזה מוצר תקנה?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

danlior,
הגברת Class D כבר עברה מזמן את הקיום שלה בסאבים בלבד (אנחנו מדברים הרי על רסיבר שעושה שימוש בהגברה זו), אפילו הצגתי קישור מוקדם יותר לחברת WYRED 4 SOUND אשר מציעה רק מגברים כאלו. יש כמובן עוד הרבה חברות כאלו, מ Low End ועד High End:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=594707
כנראה שאתה לא יודע, אך רוב ההגברה במוניטורים אולפניים הינה מ Class D.
bossgt6,
תשאיר במקפיא, אני רגוע לחלוטין
הגברת Class D כבר עברה מזמן את הקיום שלה בסאבים בלבד (אנחנו מדברים הרי על רסיבר שעושה שימוש בהגברה זו), אפילו הצגתי קישור מוקדם יותר לחברת WYRED 4 SOUND אשר מציעה רק מגברים כאלו. יש כמובן עוד הרבה חברות כאלו, מ Low End ועד High End:
bossgt6,
תשאיר במקפיא, אני רגוע לחלוטין
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
זיו - חבל אני כבר מריח את הגחלים ויש לי צלעות פרסיות , כדאי להפשיר מהר לפני שיגיעו החברה עם המנעולים 
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

-
danlior
- חבר מכור קשה

אתה צודק! לא הייתי צריך לכתוב "רק" בסאב-וופרים. כבר זמן מה חברות מתחילות להוציא מגברים בעלי טכנולוגיות שונות מבוססי קלאס-D.ziv_r כתב:danlior,
bossgt6,
תשאיר במקפיא, אני רגוע לחלוטין...
אבל מה? מן הסתם מדובר לרוב בחברות יחודיות שרוכבות על הגל ומוציאות מוצרים מסוג זה על מנת לבדל עצמם מהאחרים. לא תראה חברות הגברה היי-אנד מוציאות ליין של הגברה קלאס-D אלא אם מדובר בפתרונות לק"ב.
במקרה הטוב תוכל לומר ש"הדעות חלוקות" אבל העובדות בשטח מראות אין הרבה אודיופילים המשקיעים בציוד יקר ושבחרו בהגברה קלאס-D על כל גירסותיה. תמיד תשמע תיאורים מאנשים על צליל יבש ולא מוסיקלי.
אני בהחלט סבור שניתן לומר בהחלטיות שה-LX70 עדיף על ה-LX71 בגלל ההגברה וזה מעבר לטעם אישי.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
ממש........... מחרחרי ריב ומדון .danlior כתב:מדוע אי אפשר לדון כאן בשקט בנושא מאוד לגיטימי מבלי שאנשים יחרחרו פה ריב?bossgt6 כתב:זיו - חבל אני כבר מריח את הגחלים ויש לי צלעות פרסיות , כדאי להפשיר מהר לפני שיגיעו החברה עם המנעולים......
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני מאוד אהבתי את המונובלוקים של MARK LEVINSON החדשים, N.53 בתערוכה, מסתבר שהם ב-
CLASS-D
http://www.marklevinson.com/products/de ... ?prod=no53
IMHO הסטאפ שלהם היה הכי טוב! (ועדיף שכך עם מחיר של 50K$)
מצד שני יש הרבה כתבות משמיצות, לדוגמה
http://www.hificritic.com/downloads/Class-D.pdf
http://www.marklevinson.com/products/de ... ?prod=no53
IMHO הסטאפ שלהם היה הכי טוב! (ועדיף שכך עם מחיר של 50K$)
מצד שני יש הרבה כתבות משמיצות, לדוגמה
http://www.hificritic.com/downloads/Class-D.pdf
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
בגלל זה שבפיוניר יש הגברה גרועה לא צריך לפסול את הטכנולוגיה.דעה אישית? הגברה קלאס-D ? כן, אישית שלי ושל שאר העולם. לא סתם אתה מוצא הגברה קלאס D רק בסאב-וופרים...
ML אחלה מגבר
חשבתי כמוך, עד שלא שמעתי
עולם האודיופילי מאוד קונסרבטיבי משום מה, אבל כנראה בעוד 20 שנה כולם יעבדו עם מקורות מחשב והגברה CLASS D או מה שיחליף אותה
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
פרמטר שבו LX70 עדיף על 71
שלום לכם זיו ודן.. עקבתי בעניין אחרי הדיון המלומד, ואני נוטה לקבל את הגישה של זיו, בעיקר שקשה מאוד לקבל הצהרות כאשר הן אינן נתמכות בתיאור מדוקדק כיצד הדבר נבדק, כמה זמן חלף בין ההדגמות האם נעשה כיול והשוואת עוצמה וכו' וכו'. בקיצור קל להצהיר הצהרות מפוצצות, לבצע בצורה מדויקת ולכתוב על כך בפרוטרוט זה קשה, וגם כנראה לא מעניין את רובנו.ziv_r כתב:איזה התייחסות בדיוק רצית שאני אתן ל"עצות זהב" מפי danlior ולקושיות? התייחסתי בדיוק כפי שחשבתי לנכון.
להזכירך, הדיון התחיל בזה שאתה אמרת שה-VSX-LX70 טוב יותר בכל פרמטר מה-SC-LX71. כאשר המשכנו עם הדיון, גילינו כי "כל פרמטר" הינו בסך הכל חוות דעת אישית שלך בלבד, חשוב לומר זאת על מנת לשמור דברים בפרופורציה....
מצד שני עיון באתר פיוניר ישראל דוקא מחזק את דן. לפי האתר יש ל- LX70 סה"כ עוות של 0.05% לעומת 0.09% ב- 70. וכמו שהוזכר כאן, יש איזה הבדל במעבר, כאשר בדגם המעט יותר מתקדם ה- 81 עדיין יש "כריש".
כך שיתכן שכל אחד מכם צודק במשהו!
לילה טוב!
-
danlior
- חבר מכור קשה

יוסי, האמן לי שמעניין את הסבתא של אפריים אחוז העיוות. מי בכלל מסתכל על כזה נתון?מצד שני עיון באתר פיוניר ישראל דוקא מחזק את דן. לפי האתר יש ל- LX70 סה"כ עוות של 0.05% לעומת 0.09% ב- 70. וכמו שהוזכר כאן, יש איזה הבדל במעבר, כאשר בדגם המעט יותר מתקדם ה- 81 עדיין יש "כריש".
כך שיתכן שכל אחד מכם צודק במשהו!...
את הסאונד היבש והלא מוסיקלי ששמעתי בוקע מתוך ה-LX71 וה-LX81 "אחד מול אחד" מול ה-LX70 לא ניתן למדוד בשום נתון.
אבל זה רק לא אני. רק אזכיר מה ששמעתי משני דילרים גדולים של ט.ר. בארץ. "אני מאוד מקווה שלא יפסיקו ליצר את ה-LX70, כי אם יהיה לי רק את ה-LX71 אפסיק לעבוד עם פיוניר"
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"