כמה שאלות על מערכת קולנוע ביתית
יש לי מערכת קולנוע ביתית (5.1), רמקולים PEERLESS MAGIC 8 ורסיבר PROSOUND SX-4001AM.
(זה מחובר למחשב)
1. בעיה אחת היא שכשהמערכת דלוקה(הרסיבר), הרמקולים עושים רעש מוזר כזה (כמו שבטלוויזיה יש שלג).
כשהמוזיקה לא פועלת, שומעים את הרעש בבירור וכשיש מוזירה עדיין שומעים אותו אבל חלש בגלל שהמוזיקה חזקה ממנו.
למה זה ומה אפשר לעשות?
2. רציתי לשאול אם יש אפשרות שה-Master Volume ישלוט גם על הסנטר הסראונד ולא רק על ה-2 רמקולים של הפרונט?
כי המאסטר ווליום שולט רק על הפרונט וכדי להנמיך/להגביר את הסראונד/סנטר, אני צריך לעשות את זה בנפרד מהווליומים שלהם(כמו הבאס, טרבל).
3. ועוד שאלה זאת שלאה כללית יותר, אם זה משנה אם אני מחבר את המחשב ל-VCD או לAC3 ומה עדיף, למה כדאי את הטלוויזיה/DVD נגיד...
ואם יש כל מיני טיפים כמו תוכנות במחשב שישפרו את איכות השמיעה או משהו.
תודה מראש.
(זה מחובר למחשב)
1. בעיה אחת היא שכשהמערכת דלוקה(הרסיבר), הרמקולים עושים רעש מוזר כזה (כמו שבטלוויזיה יש שלג).
כשהמוזיקה לא פועלת, שומעים את הרעש בבירור וכשיש מוזירה עדיין שומעים אותו אבל חלש בגלל שהמוזיקה חזקה ממנו.
למה זה ומה אפשר לעשות?
2. רציתי לשאול אם יש אפשרות שה-Master Volume ישלוט גם על הסנטר הסראונד ולא רק על ה-2 רמקולים של הפרונט?
כי המאסטר ווליום שולט רק על הפרונט וכדי להנמיך/להגביר את הסראונד/סנטר, אני צריך לעשות את זה בנפרד מהווליומים שלהם(כמו הבאס, טרבל).
3. ועוד שאלה זאת שלאה כללית יותר, אם זה משנה אם אני מחבר את המחשב ל-VCD או לAC3 ומה עדיף, למה כדאי את הטלוויזיה/DVD נגיד...
ואם יש כל מיני טיפים כמו תוכנות במחשב שישפרו את איכות השמיעה או משהו.
תודה מראש.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אוקיי, אפתח במשהו שיסכימו איתי לדעתי כל חברי האתר - הבעיה העיקרית שלך היא שהרסיבר והרמקולים שלך הם מותגי מדבקה מובהקים, מיצרנים ללא שם, ללא אמא וללא אבא (ואם היו - הם היו מתהפכים עכשיו בקברם).
לגבי מה זה מותגי מדבקה - אתה יכול לעשות חיפוש בפורום (אתה יכול לחפש באותה מידה את השם המפורש - peerless).
בכל מקרה - ה"רחש" שאתה שומע יכול לנבוע מכרטיס הקול (נתקלתי בזה בכרטיסים מובנים על לוח האם), יכול לנבוע מהשראה כלשהי (בחיווט או ברסיבר) - צריך לבדוק אם זה מופיע גם כאשר רמקולים אחרים מחוברים למחשב, או אם המערכת מחוברת למחשב אחר.
לגבי הווליום - זו תכונה של הרסיבר שלך - חפש בתפריטים שלו.
לגבי טיפים נוספים - פורום HTPC, תעיין במדריכים שלו (למרות ששוב, עם הציוד שלך - אל תשאף להרבה יותר מדי גבוה)... מצטער.
לגבי מה זה מותגי מדבקה - אתה יכול לעשות חיפוש בפורום (אתה יכול לחפש באותה מידה את השם המפורש - peerless).
בכל מקרה - ה"רחש" שאתה שומע יכול לנבוע מכרטיס הקול (נתקלתי בזה בכרטיסים מובנים על לוח האם), יכול לנבוע מהשראה כלשהי (בחיווט או ברסיבר) - צריך לבדוק אם זה מופיע גם כאשר רמקולים אחרים מחוברים למחשב, או אם המערכת מחוברת למחשב אחר.
לגבי הווליום - זו תכונה של הרסיבר שלך - חפש בתפריטים שלו.
לגבי טיפים נוספים - פורום HTPC, תעיין במדריכים שלו (למרות ששוב, עם הציוד שלך - אל תשאף להרבה יותר מדי גבוה)... מצטער.
אוקיי, די התבאסתי.
אז ממה שהבנתי ממה שקראתי קצת על ה"מותגי מדבקה", לא היה כדאי לי לקנות את המערכת הזאת(שד"א נקנתה בערוץ הקניות..).
בכ"א, גם כשהרסיבר פועל ואני מנתק את החוט שמחובר למחשב, אני עדיין שומע את הרעשים.
הווה אומר שזה לא המחשב, אלא כמו שאמרת; "מהשראה כלשהי".
אני אנסה לראות אם משהו לא בסדר בחיווט או ברסיבר למרות שבדקתי את זה כבר קצת וזה נראה לי די תקין. =\
תודה על התגובה.![חיוך ענק :]](./images/smilies/happy02.gif)
אז ממה שהבנתי ממה שקראתי קצת על ה"מותגי מדבקה", לא היה כדאי לי לקנות את המערכת הזאת(שד"א נקנתה בערוץ הקניות..).
בכ"א, גם כשהרסיבר פועל ואני מנתק את החוט שמחובר למחשב, אני עדיין שומע את הרעשים.
הווה אומר שזה לא המחשב, אלא כמו שאמרת; "מהשראה כלשהי".
אני אנסה לראות אם משהו לא בסדר בחיווט או ברסיבר למרות שבדקתי את זה כבר קצת וזה נראה לי די תקין. =\
תודה על התגובה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא יודע מתי קנית - אבל לדעתי יש לך 14 יום להתחרט...
והלקח (מצטער שזה בדיעבד) - לא לקנות רכיבי אודיו / וידאו מערוץ הקניות (או משופרסל לעניין זה) - אלא מחנויות מתמחות.
והלקח (מצטער שזה בדיעבד) - לא לקנות רכיבי אודיו / וידאו מערוץ הקניות (או משופרסל לעניין זה) - אלא מחנויות מתמחות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. המסקנה היותר גדולה - רצוי לשאול פה לפני שקונים
.
ב. תנתק הכל - תשאיר רק רסיבר ורמקולים, ואח"כ אפילו תנתק את הרמקולים ותחבר אחד אחד - אולי יש קצר או משהו דומה.
ב. תנתק הכל - תשאיר רק רסיבר ורמקולים, ואח"כ אפילו תנתק את הרמקולים ותחבר אחד אחד - אולי יש קצר או משהו דומה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש לך איזו הפרעה מאיזה מקום
שוב
נתק הכל, תשאיר רק רמקולים מחוברים
אם זה לא עובד, נתק את הרמקולים וחבר כל פעם אחד (כבה את הרסיבר תוך כדי שאתה מחבר/מנתק אותם - שלא יהיה קצר.
שוב
נתק הכל, תשאיר רק רמקולים מחוברים
אם זה לא עובד, נתק את הרמקולים וחבר כל פעם אחד (כבה את הרסיבר תוך כדי שאתה מחבר/מנתק אותם - שלא יהיה קצר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש אחריות?
אולי שווה לך לנסות להפעיל אותה...
ואז אם זו חברה רצינית - תבדוק אפשרות לשדרג (רק תעשה טובה ותשאל פה לפני)
אולי שווה לך לנסות להפעיל אותה...
ואז אם זו חברה רצינית - תבדוק אפשרות לשדרג (רק תעשה טובה ותשאל פה לפני)