שרשור ראשים לפטיפון, יצרנים, דגמים, איכות ותמורה לכסף

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Adix פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

אחד הדברים המשפיעים ביותר על אופי הצליל של הפטיפון שברשותנו הוא ראש הפטיפון.
השפעת הראש על הצליל היא קריטית, בחירת ראש מתאים היא משימה קשה. מחד, מגוון הראשים וטווח המחירים רחב. מאידך, לא ניתן להשאיל מסוחר או יבואן ראש לצורך בחינה והאזנה.
בחירת ראש,נעשית על ידי קריאה בפורומים בחו"ל, האזנה בעתיתי משהוא בסטאפים זרים ,התיעצות עם חברים קרובים, לעיתים קבלת ראש משומש/גמור לצורך התרשמות או רכישת ראש בעל מספר שעות ביד שניה.

שמתי לב שבפורום חסר מידע, שלא לומר בסיס מידע מסודר על ראשים לפטיפון, מי מאיתנו שאינו קורא באופן קבוע פורומים בחו"ל או מקושר בצורה כזו או אחרת, יתקשה מאוד במציאת המידע המתאים כדוגמת ביצועים, אופי צליל, התאמה לפטיפון וזרוע מחיר ותמורה לכסף.
אם כך, אני רוצה לפתוח שרשור שמטרתו היא פרסום מידע המבוסס על נסיוננו האישי בו כל אחד ימסור את חוות דעתו על הראש בו הוא משתמש כיום וראשים שהיו ברשותו. כמובן שרצוי להוסיף את דגם הפטיפון רמקולים, לינק לאתר היצרן וכו'.

Adix פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Audio Technica AT440ML

שליחה #2 

Audio Technica AT440ML בהחלט ראש ראוי לפתוח בו את השרשור!
ראש אשר שרת אותי נאמנה כאשר רכשתי את הפטיפון האודיופילי הראשון שלי ה Thorens TD166 MK2.
ראש MM מאוד נפוץ ברמת Entry level, אשר במשך שנים היה נהוג להמליץ עליו בחום כראש עבור הפטיפון הראשון שלכם.
הראש והפטיפון לא איתי כבר מספר שנים ולכן קשה לכתוב על אופי הצליל אך ורק מזכרון שמיעתי, עם זאת אני יכול לציין בבטחה כי ה AT440 מספק צליל כיפי מאוזן וחם אשר איתו פתחתי את הקשר שלי עם עולם הויניל האיכותי.
לאודיו טכניקה אופי סאונד אשר גרם לי להתמכרות קשה לצליל האנלוגי והבהיר לי באופן חד משמעי כי זהו הצליל אותו חיפשתי כל השנים ואשר מבחינתי כל מקור דיגיטלי לא ישווה אליו.

עד לפני מספר שנים, מחיר הראש היה כ 100 דולר. בהחלט מחיר שווה לכל נפש ותמורה מעולה למחיר,לאחר כ 1500-2000 שעות רכשתי מחט חליפית במחיר של כ 70 דולר.
לפי מיטב הבנתי הדגם כבר לא מיוצר יותר ובמקומו קיים הדגם המחליף אותו AT440MLa, רק שהפעם למרבה הצער המחיר 200 דולר בקירוב. אני כמובן אשמח להתבדות ולגלות שניתן עדיין להשיג את הראש במחיר המקורי והמשיך אז להמליץ עליו כתמורה הטובה ביותר לכסף עבור ראש בסיסי.
במחיר של 200 דולר יש ראשים נוספים שאני מניח ששוים בחינה אם כי לא יצא לי לבדוק את הנושא באופן אישי.

http://www.needledoctor.com/Audio-Techn ... tegory=363

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

כבר טעות על ההתחלה - הגורם הכי חשוב ומשפיע על הצליל של הפטיפון זה הפטיפון עצמו, אח"כ השולחן שהוא עומד עליו, אח"כ הזרוע שלו ורק בסוף הראש. בהנתן מצב בו כל הגורמים הנ"ל הם ברמה גבוהה מאד, אפשר להנות מאד גם עם ראש ב-200$.

Adix פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

yairf כתב:כבר טעות על ההתחלה - הגורם הכי חשוב ומשפיע על הצליל של הפטיפון זה הפטיפון עצמו, אח"כ השולחן שהוא עומד עליו, אח"כ הזרוע שלו ורק בסוף הראש. בהנתן מצב בו כל הגורמים הנ"ל הם ברמה גבוהה מאד, אפשר להנות מאד גם עם ראש ב-200$.
...
יאיר, כתבתי "אחד הדברים המשפיעים...". בכל מקרה, הכוונה היתה אופי הצליל בהנתן פטיפון וזרוע נתונים כאשר בדרך כלל הם הם מגיעים או נרכשים יחד (כחדשים או יד שניה) ועל ידי שינוי ראש שהנו קל יחסית לביצוע ניתן להגיע לאופי צליל שונה.
מה שכן, לא ציינתי פונוסטייג' שגם לו חלק חשוב מאוד וגם כדאי לפתוח שרשור מיוחד, ובכלל באודיו הכל עניין של שילובים.

בכל מקרה, תודה על ההבהרה.

כמו כן, אני מבקש שהשרשור יתמקד בראשים ולא יהפוך לדיון בנושא איזה חלק משפיע ביותר על איכות הצליל. תודה.
נערך לאחרונה על ידי Adix ב 02/06/2009 20:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

yairf כתב:כבר טעות על ההתחלה - הגורם הכי חשוב ומשפיע על הצליל של הפטיפון זה הפטיפון עצמו, אח"כ השולחן שהוא עומד עליו, אח"כ הזרוע שלו ורק בסוף הראש. בהנתן מצב בו כל הגורמים הנ"ל הם ברמה גבוהה מאד, אפשר להנות מאד גם עם ראש ב-200$.
...
ואני חושב שהסדר הוא הפוך בדיוק.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

את ה AT440Mla אפשר להשיג ב120 או 130 דולר

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #7 

אני כבר נהנה מזה כשנתיים מה-AT440MLA ואני לא חושב אפילו להחליף אותו. הצליל שהוא מפיק מהמחרשה שלי הוא ברמה (דעתי האישית בלבד) מצוינת. יש כמובן חשיבות לאיכות הפטפון וההתאמה לפונו סטייג'/קדם מגבר. לדעתי ה-AT440MLA הוא ברמה של MC עם היתרונות של MM (מתח יחסית גבוה ויחס אות לרעש משופרים). הראש הזה מפורט בצורה מרשימה ולא מפספס כלום על התקליט. היתרון שלו על פני ראשים דומים הוא במבנה המחט. חיתוך ה-MICROLINE ולא אליפטי או קוני מאפשרים למחט לחדור לעומק החריצים ועקוב במדויק אחר תוואי הצליל הכבוש. אין החלקת פינות כי מבנה המחט זהה למבנה ה-CUTTER שחורץ את המאסטר. יחסית למחירו הזול הראש מספק את הסחורה ובגדול.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #8 

ערב טוב
משום מה לא שמעתי כאן בפורום תגובות על יצרנית ראשים לפטפונים "פיקרינג" (pickering).
האם חברה זו אינה קיימת יותר או שפשוט אינה שווה התיחסות ?
גילוי נאות-ברשותי ראש Pickering V15 .

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים

שליחה #9 

indi5 כתב:ערב טוב
משום מה לא שמעתי כאן בפורום תגובות על יצרנית ראשים לפטפונים "פיקרינג" (pickering).
האם חברה זו אינה קיימת יותר או שפשוט אינה שווה התיחסות ?
גילוי נאות-ברשותי ראש Pickering V15 .
...
פיקרינג היתה חברה-אחות של סטנטון (כלומר 2 מותגים של אותו יצרן). היא לא קיימת היום, אבל בשעתה היא דווקא ייצרה ראשים במגוון רחב של איכויות, החל מזולים ו'פושטיים' ועד למשובחים ונחשקים מאד, למשל סידרת ה-XSV המהוללת (שהיתה באמת מעולה, והראשים מסידרה זו עדיין נמכרים במחירים גבוהים כמשומשים).
אני אוהב את הצליל של פיקרינג, כמובן של הדגמים היותר טובים שלהם. צליל פתוח, חזק ונקי מאד. ויש לי גם ראש אחד או שניים שלהם, אבל לאו דווקא מדגמים היקרים (I wish).
V15 זה משפחה גדולה של ראשים שלהם, לא רק דגם אחד. צריך להיות לו עוד סימון נוסף על ה-V15. אם תמצא מאיזה דגם הוא בדיוק ותכתוב כאן, אוכל לומר לך באיזה סדר גודל של איכות/מחיר הוא היה בזמנו. בכל אופן אם אתה אוהב אותו - תהנה. אתה לא היחיד.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #10 

הוא צריך להיות מאד זקן, תבדוק שהוא לא גמור וחורש לך את התקליטים

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

אני מסכים עם חנן לגבי 440

שליחה #11 

שלום לכם

אני בהחלט מסכים עם חנן בקשר ל440 אכן ראש מעולה לאחר ששמעתי את הראש הזה ומה שחנן הקליט ממנו

אם תשאלו אותי גם לכאורה המחרשה שחנן מציין היא מחרשה משודרגת להפליא ממש עם בידוד שלא מבייש טופ קלאס מכל חברה ובפרט מה שחנן הראה לי אם החללים בפלטה והטיפול בהם וההקלטה שעשה
ואחכ העביר ל סי די

תוצאה מעולה וזה מה שחשוב

באזנה עיורת קשה לאמין שזו תוצאה ממכשיר פשוט יחסית כמו שאנני מפיק מפטיפון לקסמן 284 עם ראש Mב 3200 פשוט אך מעולה

לי יש פטיפון סוני TTS-3000A עם ראש MC אודיו טכניקה

המקור הצליל נקבע בעיקר עי

בסיס הפטיפון בידודו מרעשים מנוע וכו זרוע מכוונת כהלכה עם מישקל נכון וזויות הנגינג נכולות לראש המותקן בהם
וכו זוהי תורה שלמה

ונסיוני רב השנים בתחום האנלוגי אני מציין את
פטיפון של חנן שלכאורה פשוט רך הוא בהחלט נותן צליל מענג מפורט ועשיר

למה שהוא יכול לתת

מאחר ורמת השדרוג היא סופר עם 440 התוצאה מעולה נכון שזרוע היא ישרה ופשוטה יחסית אך חנן באמת קיבל תוצאה שהפתיע גם אותי

רבותי תמיד זה ויכוח מה קודם למה

טוב מנסיוני כאודיופיל אנלוגי בזעיר ענפיןן אני אומר לכם

איך שלא תהפוף צריך לקבל תוצאה שהיה כיף להאזין למוסיקה
ורצוי בסיס טוב זרוע מעולה
וראש מעולה ולמעלה

אם לא תהיה זרוע טובה גם הראש הטוב ביותר לא יתן לנו תוצאה טובה

שטוח לחלוטין עם צליל ללא באס או פירוט

כן ממה שלמדתי שנים באסכולה הישנה והטובה

בסיס מעולה קרי פלטה כבדה
זרוע S או ישרה

וראש מעולה עד כמה שאפשר

יש לי חבר
בכפר יחזקאל עם פטיפון לין סון דק עם זרוע איטוק וראש של אורטופון שרק הוא 2500 דולר וספק ולהלה

קלאסה ללא ספק

הפטיון אצלו זה חוייה

בברכה

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

אני מסכים עם יאיר

שליחה #12 

שלום לכם

אני חושב כי יאיר מציין כי הפונו סטייג שהוא אומר גם מרכיב חשוב ואכן חשוב הוא

לי יש פונו סטייג של לקסמן L-510 MM MC עם 3 שלוש התנגדיות שונות לכול ראש
וגם הי אנד פונו סטייג לקסמן C-05 עם שני התנגדויות שונות 100/50 אום

רבותי
התוצאה מדברת בעד עצמה
תוסיף לזה פטיפון איכותי וקיבלת
מוסיקה

בברכה

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #13 

ערב טוב חברים, זה לא בדיוק משנה מאיזה צד שמים את הדגש, מה שיקבע את איכות הצליל, זה לא רק איכות המרכיבים, אלה הסינרגיה שלהם. כך שלראש יש משקל חשוב במשוואה.
יחד עם זאת, פטיפון רגיש מאד לוויברציות, וצודק יאיר שגם לבידוד, ולשיכוך, ולמסה, יש משקל חשוב.

אך מרכיב שהוא לא פחות חשוב, זה הכיוונים! אפשר בקלות להרוס ראש טוב, עד כדי נזק בלתי הפיך בגלל כיוון גרוע.

אבל זהו שרשור על ראשים, אז אני אוסיף את המלצתי על ראשי Dynavector.
להם ראשי MM ובעיקר MC בטווח מחירים מבינוני לגבוהה.
דגמי ה- X10 - X20 בולטים בהתאמתם ל-all round של מוזיקה.

יתכן ובקרוב יהיה להם גם ייצוג רשמי בארץ, למרות שבראשים, אני חושב שלא צריך לחשוש מיבוא עצמי.

הנה לינק שאני אוהב, הממליץ על מגוון ראשים לפי טווחי מחירים.

http://www.moving-coil-cartridges.com/index.htm

דפדפו גם ללינקים של החברות...

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

dragon כתב:"V15 זה משפחה גדולה של ראשים שלהם, לא רק דגם אחד. צריך להיות לו עוד סימון נוסף על ה-V15. אם תמצא מאיזה דגם הוא בדיוק ותכתוב כאן, אוכל לומר לך באיזה סדר גודל של איכות/מחיר הוא היה בזמנו."

ובכן-על הראש (בצבע אפור) הזה כתוב בצד אחד- XV-15 ובצידו השני " pickering".
מה זה אומר ?

yairf כתב : "הוא צריך להיות מאד זקן, תבדוק שהוא לא גמור וחורש לך את התקליטים"

למיטב ראייתי-נראה שכוחה של המחט עוד במותניה (או יותר נכון-בקצה שפיצה...)ניסיתי לצלם אותה בפרופיל-מקווה שניתן ללמוד משהו מהתמונות.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

המחט אכן נראית בסדר. בכל מקרה ראש זקן לא הורס תקליטים, מקסימום לא נשמע טוב. רק מחט זקנה יכולה להרוס אותם.
לגבי הדגם, אין לך מזל :( כי גם XV15 זו משפחה של מספר דגמים באיכויות שונות, ומתקופות שונות. צריך להיות שם עוד איזה מספר לאחר ה-XV15, אבל ייתכן שזו היתה מדבקה שנפלה מהראש שלך במשך הזמן. ככל שאני זוכר, הדגם הראשון מלמטה (הזול ביותר) היה 150 (כלומר XV15-150) ואח"כ באו 200, 400, 750, 900 ו-1200 שהיה הנחשק והטוב ביותר. אם אין לך את הניירת המקורית שלו, קשה לדעת בוודאות. בכל אופן, הוא נראה לי אחד מהדגמים הזולים יותר בסידרה הזו, גם בגלל שהם היו פופולריים יותר בארץ (משיקולי מחיר כמובן) וגם בשל צבעו הלבן; הדגמים היותר יקרים בסידרה היו בצבע זהב בד"כ, כיאה למעמדם... אבל לא אתפלא אם הוא נשמע ממש טוב כי הפיקרינגים היו טובים בסה"כ כפי שכתבתי.
דרך אגב, ה-V15 מתייחס כמובן לזוית המחט, כמו ב-SHURE V15.
עוד דרך אגב: באיזה פטיפון אתה משתמש? מה זה האדום-האדום הזה? לא זוכר שראיתי אי פעם מחזיק-ראש אדום כזה...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

הנה תמונות של שניים מהדגמים הזהובים היפהפיים: XV15-750 ו-1200.

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

הדגם הוא XV-15/625E -לפי הרישום על הקופסה שאותה הורדתי מן הבוידם.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אז הוא ממוקם איפשהו באמצע ה- lineup של הסידרה הזו. זה אומר שהוא טוב עד טוב מאד. תמשיך להנות.

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

תודה !

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”