הקרנת תכנים דרך מחשב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #1 

שלום כולם,

אני עומד לקנות עכשיו מחשב ומאוד ייתכן שבהמשך אני ארצה לחבר אותו לטלויזיה\מסך.

בהנחה שהמחשב יכול לפענח 1080P (דרך כרטיס onboard או דרך כרטיס מסך רגיל), אפשר לחבר עם כל חיבור את המסך?
לצורך העניין VGA ו\או DVI-D יכולים להוציא 1080P או שאני חייב יציאת HDMI?
מה הרזולוציה המקסימלית ש VGA ו DVI יכולים להוציא?

תודה רבה ויום נעים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

אין בעייה להוציא דרך VGA או DVI, הבעייה היחידה למיטב זכרוני עם VGA ואולי גם DVI זה שאין להם תמיכה ב DEEP COLORS או משהו כזה.
לדעתי היום, כמעט כל מחשב שתקנה תהיה לו יציאה של HDMI.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #3 

עקרונית הטכנולוגיות הנ"ל תומכות ברזולוציות גדולות יותר מ-1080 אבל בפועל מעטים המסכים אשר תומכים מעבר ל-1080i בשימוש מחבר VGA. בכל מקרה תמיד תוכל להשתמש במחבר HDMI-DVI במקרה ולא תיהיה לך יציאת HDMI מובנת בכרטיס המסך. אני קבלתי בערכת כרטיס ה-GeForce 9600 מתאם DVI ל-HDMI.

RoieK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

Itay_Pollak כתב:אין בעייה להוציא דרך VGA או DVI, הבעייה היחידה למיטב זכרוני עם VGA ואולי גם DVI זה שאין להם תמיכה ב DEEP COLORS או משהו כזה.
...
ממש לא..
כמעט כל הכרטיסי מסך באים היום עם יציאות DVI בלבד.. (כולל כרטיסי מסך חזקים עמו 4870 ו 4870X2 ו295GTX)
פשוט רובם מגיעים עם מתאם של DVI ל HDMI שעושה את אותו הסיפור..
אם המטרה שלך (מבחינת כרטיס מסך) היא רק סרטי FULL HD אין בכלל צורך בכרטיס כזה חזק..

tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

RoieK כתב:
Itay_Pollak כתב:אין בעייה להוציא דרך VGA או DVI, הבעייה היחידה למיטב זכרוני עם VGA ואולי גם DVI זה שאין להם תמיכה ב DEEP COLORS או משהו כזה.
...
ממש לא..
כמעט כל הכרטיסי מסך באים היום עם יציאות DVI בלבד.. (כולל כרטיסי מסך חזקים עמו 4870 ו 4870X2 ו295GTX)
פשוט רובם מגיעים עם מתאם של DVI ל HDMI שעושה את אותו הסיפור..
אם המטרה שלך (מבחינת כרטיס מסך) היא רק סרטי FULL HD אין בכלל צורך בכרטיס כזה חזק..
...
אתה די צודק, אני מחפש עכשיו לוח אם והשימושים שלי די פשוטים אז המליצו לי לקחת לוח עם G31 ולא לקנות כרטיס מסך נפרד, גם בגלל התחממות וגם בגלל שאין לי צורך. ומה שאין לי צורך בו אני מעדיף לא לקנות אותו!
העניין הוא שברוב הלוחות עם G31 יש רק VGA, אפילו DVI אין. מצאתי לוח אחד של ג'יגהבייט שעולה קצת יותר מ-100 שקל יותר מכל הלוחות האחרים ויש לו VGA, DVI ו- HDMI, אבל אז אני חושב שכבר עדיף לי לקנות כרטיס נפרד כי כל ההפרש הוא 50-60 שקל לכרטיס פשוט שנותן לי את כל היציאות ועיבוד על החומרה במקום על המעבד...

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

tvholic,

מי בדיוק המליץ לך לקחת לוח G31 ולא לקנות כרטיס מסך יעודי? להצגת תכני 1080 בהחלט יש צורך בכרטיס יעודי מעבר לכרטיס intel (לדוגמא) מובנה.

tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

nils3373 כתב:tvholic,

מי בדיוק המליץ לך לקחת לוח G31 ולא לקנות כרטיס מסך יעודי? להצגת תכני 1080 בהחלט יש צורך בכרטיס יעודי מעבר לכרטיס intel (לדוגמא) מובנה.
...
המליצו לי בפורום HWzone. למה?

גם קראתי בכמה מקומות שמעבד E5200 יכול לפענח 1080P אבל הוא יתאמץ ואם אני רוצה להוריד עומס והתחממות מהמעבד אז לקנות כרטיס יעודי.
למען האמת, כאשר יהיה לי מסך גדול להקרין 1080P אני כנראה אקנה כרטיס חיצוני אבל עד אז זה רק כדי להתרשם מהאיכות על מסך 22 או 24 שיבוא עם המחשב.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

סתם שאלה, כמה יוצא המחשב הזה שאתה מדבר עליו?
אני הייתי לוקח מחשב שיריץ את מה שאתה רוצה להריץ, וסטרימר שינגן תכנים - הם דיי זולים כיום, ויעשו זאת בקלות.

orib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114

שליחה #9 

...
למיטב הבנתי זה לא מדויק. חיבור VGA לא יכול להוציא אות HD בעל 720 שורות ומעלה. רזולציה VGA היא עד למקסימום 600 שורות (ראה קישור)
http://en.wikipedia.org/wiki/VGA#cite_n ... fman1992-2

HDMI או DVI לעומת זאת כן מסוגל להוציא אות עם 1080 שורות. ראה קישור: http://en.wikipedia.org/wiki/HDTV

מה שמבלבל זה שNR של מחשב בד"כ זה 1024X768 מה שאומר XGA, אבל עד כמה שאני מבין מהקישורים הקונקטור VGA לא מוציא את האות ברזולציה הזאת. כלומר אם תחבר דרך VGA הכרטיס מסך יבצע תירגום (סוג של DOWNSCALE ?) להנמכה למס' השורות המתאים בVGA.

נראה הגיוני?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

orib כתב:מה שמבלבל זה שNR של מחשב בד"כ זה 1024X768 מה שאומר XGA, אבל עד כמה שאני מבין מהקישורים הקונקטור VGA לא מוציא את האות ברזולציה הזאת. כלומר אם תחבר דרך VGA הכרטיס מסך יבצע תירגום (סוג של DOWNSCALE ?) להנמכה למס' השורות המתאים בVGA.

נראה הגיוני?
...
לא הגיוני, אתה התבלבלת בין רזולוציית VGA שהיא 640X480 (נע בין QVGA בעל 320X240 עד SVGA שהוא 800X600) לבין מחבר VGA שתומך למעשה מעבר ל-1920X1080. תאורתית אין הגבלה לגודל הרזולוציה (מחבר אנלוגי) שכן במציאות אם אני לא טועה הוא תומך עד 2048x1536.

orib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

nils3373 כתב:
orib כתב:מה שמבלבל זה שNR של מחשב בד"כ זה 1024X768 מה שאומר XGA, אבל עד כמה שאני מבין מהקישורים הקונקטור VGA לא מוציא את האות ברזולציה הזאת. כלומר אם תחבר דרך VGA הכרטיס מסך יבצע תירגום (סוג של DOWNSCALE ?) להנמכה למס' השורות המתאים בVGA.

נראה הגיוני?
...
לא הגיוני, אתה התבלבלת בין רזולוציית VGA שהיא 640X480 (נע בין QVGA בעל 320X240 עד SVGA שהוא 800X600) לבין מחבר VGA שתומך למעשה מעבר ל-1920X1080. תאורתית אין הגבלה לגודל הרזולוציה (מחבר אנלוגי) שכן במציאות אם אני לא טועה הוא תומך עד 2048x1536.
...
קראת את הלינקים?
לי זה נראה כי הקונקטור VGA מסוגל להוציא עד 600 שורות (כמו שאמרת 800X600) - ככה כתוב.

התמונה של הקונקטור נראית בדיוק כמו כל יציאת VGA בכל מסך.

אולי ויקיפדיה טועים או שאני לא מבין מה שכתוב.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

orib,

כן קראתי את ההסבר בויקיפדיה אבל מדובר עדיין על הרזולוציה כטכנולוגיה וכמו שציינת אכן המחבר D-sub (כלומר VGA) מוזכר שם אבל לא מדובר כלל על מגבלת המחבר עצמו.

בלי כל קשר למה שראיתה בויקיפדיה האם זה באמת הגיוני? האם מאות מליונים ברחבי העולם קונים מסכים בעלי רזולוציה הגבוהה מ-800X600 לשווא? (ומבלי להזכיר מחבר DVI).

orib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ברור לי שמסכי מחשב המחוברים דרך VGA לכרטיס המסך במחשב מראים רזולוציות גבוהות לדוגמא אני עובד עכשיו על 1920X1440...

יציאת VGA קיימת שנים אז מה הבעייה הייתה לחבר מסכי LCD / פלזמה מזמן דרך יציאה זו ולראות HD? מדוע עתה שידורי HD "מוצמדים" לחיבורי HDMI ו DVI? אם נתעלם לרגע מאות הקול שעובר בחיבורים הדיגיטלים ונתייחס רק לתמונה.

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 763
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #14 

מכיוון שVGA היא יציאה אנלוגית האות הדיגיטאלי מומר לאות אנלוגי ביציאה וכשהוא מגיע למסך הוא מומר שוב לדיגיטלי.
זה לא משהו שאמורים לראות בעין
There is no spoon

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

כמו ש-kobyb אמר, VGA הוא אנלוגי (מצריך המרות D/A מיותרות) וגם מפני שהוא לא תומך כלל ב-HDCP שהוא פרוטוקול (High-bandwidth Digital Content Protection) הגנה על תכנים דיגיטליים כגון סרטי בלו-ריי.

orib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

כלומר לצורך העניין אם אוריד למחשב נייד סרט HD באיכות 720P או 1080P ואעביר דרך יציאת VGA בנייד למסך LCD חדש אז אני אראה HD במסך באותה איכות כמו אם הייתי מעביר את הסרט דרך HDMI?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

פחות או יותר אבל קח בחשבון שקיימים מעט מסכים התומכים ב-1080P דרך כניסת VGA (בידיעה שהמסך הוא FHD). אם מדובר במסכי HDR אז אין כל בעיה בחיבור VGA (מלבד העברת אודיו).

tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

Itay_Pollak כתב:סתם שאלה, כמה יוצא המחשב הזה שאתה מדבר עליו?
אני הייתי לוקח מחשב שיריץ את מה שאתה רוצה להריץ, וסטרימר שינגן תכנים - הם דיי זולים כיום, ויעשו זאת בקלות.
...
אהלן איתי,

המחשב יוצא באזור 1600-1800 שקל.
לוח טוב Gigabyte\ASRock\DFI עוד לא החלטתי איזה.
מעבד E5200
4GB זיכרון
320\500 HD של WD

מארז וספק איכותיים ברמה סבירה.

אני מתכוון להשקיע במסך 24 FHD. בין היתר בגלל שאני צריך מסך גדול ללימודים

סטרימר לבד יעלה לי באזור 1500 שקל ולמען האמת אני יותר חובב של HTPC....

tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

מצטער שאני מקפיץ אחרי די הרבה זמן...

לא כל כך הבנתי משהו.
אם הDVI וה-VGA אותו דבר בשביל מה עשו עוד חיבור??

אם אני אחבר את המסך מחשב (לצורך העניין 24" FHD) עם VGA ועם DVI לא יראו הבדל בשום תוכן שאני אקרין דרך המחשב?
של כל דבר עם 4 גלגלים!

remux
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #20 

גם אני לוחץ ctrl+w

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”