מיקרוסופט מציגה קונספט שליטה חדשני

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Pavelz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

http://www.engadget.com/2009/06/01/micr ... h-anticip/
יאפ, אני יודע מה אני קונה לעצמי בארה"ב עוד כמה חודשים 8)
Need more cowbell

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

חכה עד שיצא לזה SP1 :lol:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

המוח - הרגת אותי :)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #4 

כמו שזה נקרה במייקרוסופט - second first
חברה הזאת רק מעתיקה ומשפרת

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

לא יודע, אני מתקשה להאמין שזה עובד כמו שזה נראה בוידאו.
סוני ב EYETOY חירפנו אותי לגמרי. זה עובד ממש רק מתי שבא לו. כלומר צריך תנאים מאוד מסויימים, וגם אז זה לא מתקרב למה שהודגם.
נראה לי שיש בוידאו דברים לא הגיוניים ממש.
חוץ מזה, אתמול באיזה אתר ראיתי קישור למשהו שאפשר לקנות - ובכלל היה שם שלט שדומה לזה של הWII.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73316
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #6 

רשום בפירוש PRODUCT VISUAL: ACTUAL FEATURES AND FUNCTIONALITY MAY VERY מה שאומר במילים פשוטות "תסתכלו אבל אל תצפו שככה זה יעבוד במציאות". אני מציע לכולכם להנמיך ציפיות ולא להסתמך על המצגת הזו אלא לחכות לסקירות של המוצר המוגמר - רק אז נדע באמת אם יש להם להיט ביד או עוד פלופ כמו ה EYETOY.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #7 

http://xbox360.ign.com/articles/989/989269p1.html

בIGN ניסו את זה והכתב אומר שזה עובד כמו בהדגמה,

עדיין צריך לקחת את זה בערבון מוגבל כי מן הסתם מיקרוסופט תעשה הכל כדי שבהדגמת הבכורה הכל יעבוד כראוי

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

יש עוד פקטור שיהפוך את זה לרלוונטי או לא, גם אם זה מדהים כמו שהם מציינים, אם לא תהיה תמיכה גורפת של מפתחי המשחקים ואם יהיו לזה מעט מידיי כותרים זה לא יהיה יותר מגימיק. נמתין ונראה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #9 

sagioto כתב:http://xbox360.ign.com/articles/989/989269p1.html

בIGN ניסו את זה והכתב אומר שזה עובד כמו בהדגמה,

עדיין צריך לקחת את זה בערבון מוגבל כי מן הסתם מיקרוסופט תעשה הכל כדי שבהדגמת הבכורה הכל יעבוד כראוי
...
זה מזכיר לי את התערוכה שבה אפל הציגו לראשונה את מחשב כף היד שלהם, ניוטון.
הוא עבד נהדר, אבל זה היה בגלל שהמכשיר בדוכן בעצם היה מחובר למק ששכב מתחת לשולחן ועשה את כל העבודה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

שאלה אחת שאף כתב לא שאל בשום מקום היא - כמה יעלה התוסף הזה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #11 

לדעתי זה פרוייקט של חברה ישראלית שהמציאה את הטכנולוגיה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

נכון - חלקית. הם קנו חברה ישראלית ושילבו את ההמצאה שלה בטכנולוגיה שהם פיתחו.

http://www.crunchgear.com/2009/02/18/mi ... 360-games/

roig
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 436
שם מלא: רועי גואטה
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

לי זה נראה כרגע כמו עוד פרוייקט של החברה מבסדרה מ"מסודר

שליחה #13 

לי זה נראה כרגע כמו עוד פרוייקט של החברה מבסדרה מ"מסודרים"

romanch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #14 

כן באמת שיש דברים דומים, גם אני חשבתי על זה שעכשיו סוני גם פיתחה במקביל את הצעצוע החדש שלה [רק שאין לה אבטיפוס מוכן].
ממש כמו ג'ימאליה והחדשה של ה400 מיליון :lol:

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

בלי קשר לדעתי בנושא, הדבר הזה של מיקרוסופט יכול להרוג את הווי, בזמן שהפיתוח של סוני - לא.
למה? כי כשמישהו יגיע לחנות וירצה קונסולת משחק עם בקר תנועה, הוא יוכל לבחור בין ווי או אקסבוקס ב250-300 דולר (ארקייד עולה 200, ואני לא מאמין שזה יעלה יותר ממאה נוספים), או PS3 בסביבות ה500 דולר.

לי אישית דווקא האופציה של ה PS3 נראית הכי מלהיבה למשחקים. למה? כי בשביל משחקים צריך ג'ויסטיק. אחרת איך יודעים איזה שחקן עשה מה? והג'ויסטיק של סוני הוא כל מה שהווי היה אמור להיות, ולא היה. נראה מה יהיה עם זה בסופו של דבר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 348#837348

יש לי המון סייגים לגבי ה NATAL הזה (זיהוי קולי? הם מנסים לעשות את זה במערכת ההפעלה שלהם שנים רבות ללא הצלחה, אין שום טכנולוגיית זיהוי קולי באמת איכותית בשוק כיום) ואת רובם כבר הבעתי (מחיר של המלמה של ה NATAL, זיהוי קולי מוטל בספק, זיהוי תנועה איכותי ללא חיישן ועוד) ככה שעד שלא אראה את זה מיושם כפי שהם הבטיחו אני ברשותכם אשאר ספקן. גם אני חושב שאם יש זיהוי תנועה נכון ואיכותי דווקא סוני הם אלו שהציגו את הדרך הנכונה אליו (תסתכלו בלינק שצירפתי למעלה). זיהוי תנועה לל אחיישן כלשהו לדעתי לא ממש אפשרי בצורה נכונה מהרבה סיבות (ואני לא מאמין שמיקרוסופט יפריכו את ההנחה הזו שלי למרות המצגת שלהם ב E3).

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #17 

בכל הקשור לתמיכת חברות צד שלישי, קראתי איפשהו שמיקרוסופט מתייחסת לזה כמו להשקה של פלטפורמה חדשה,

הכי יהיה מצחיק אם עד שנה הבאה לכל הקזואלים ימאס מבקרי תנועה, אף אחד לא יקנה את הויי יותר ולא יהיה שוק לבקרים של סוני ומיקרוסופט,

אני מאמין שבמת עוד כמה שנים נפסיק עם הכפתורים ונשתמש בקול או במחוות, אבל זה יגיע מתוכנות משרדיות ומערכות הפעלה ולא משחקי וידאו

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #18 

Huber כתב:http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 348#837348

יש לי המון סייגים לגבי ה NATAL הזה (זיהוי קולי? הם מנסים לעשות את זה במערכת ההפעלה שלהם שנים רבות ללא הצלחה, אין שום טכנולוגיית זיהוי קולי באמת איכותית בשוק כיום) ואת רובם כבר הבעתי (מחיר של המלמה של ה NATAL, זיהוי קולי מוטל בספק, זיהוי תנועה איכותי ללא חיישן ועוד) ככה שעד שלא אראה את זה מיושם כפי שהם הבטיחו אני ברשותכם אשאר ספקן. גם אני חושב שאם יש זיהוי תנועה נכון ואיכותי דווקא סוני הם אלו שהציגו את הדרך הנכונה אליו (תסתכלו בלינק שצירפתי למעלה). זיהוי תנועה לל אחיישן כלשהו לדעתי לא ממש אפשרי בצורה נכונה מהרבה סיבות (ואני לא מאמין שמיקרוסופט יפריכו את ההנחה הזו שלי למרות המצגת שלהם ב E3).
...
Huber, אני קורא פה שאתה סקפטי גם לגבי הזיהוי הקולי, גם לגבי המחיר וגם לגבי זיהוי התנועה האיכותי ללא חיישן.

נניח שהזיהוי הקולי לא יעבוד כמו שצריך אפילו חלקית (בEndWar הוא עובד ברמה כזו או אחרת כבר היום, ומדובר במשחק נטול חומרה יעודית)? זה מה שיהפוך את כל המצלמה כולל זיהוי התנועה שלה ללא רלוונטי? הרי זה פשוט יציב את הנייטל בקו אחד עם המוצרים של סוני ונינטנדו שמציעים רק זיהוי תנועה (ועדיין מדובר בפיתרון שנראה אלגנטי יותר).

נניח שאתה סקפטי לגבי המחיר (מיקרוסופט כבר הודיעו שהם ישלבו את זה בכל קונסולה חדשה שתצא, ולכן אני מניח שהם הולכים לסבסד את זה), האם אתה לא סקפטי הרבה יותר לגבי המחיר של הפיתרון של סוני (שמאד מסורבל: מצריך גם מצלמה, וגם 2 שלטים בשביל כל שחקן שרוצה לשחק)? זה לדעתך הדרך הנכונה לזיהוי תנועה "איכותי"?

ונניח שאתה סקפטי לגבי זיהוי תנועה ללא חיישן (לא ברור לי למה, כי מדובר פה במצלמה שמפענת תלת מימד, ולא במצלמה סטנדרטית כמו הEYE), האם העובדה שהמוצר כבר עובד והודגם לעיתונאים על בסיס משחקים קיימים (כמו ברנאאוט) לא מפיגה אפילו קצת את האת החששות שלך? למיטב ידיעתי מיקרוסופט היא היא היחידה שנתנה לעיתונאים בתערוכה להתנסות בטכנולוגיה עצמה עם משחקים שעובדים.

טוב להיות סקפטיים (אני כמוך: סקפטי לגבי המשחקים שיהיו בפועל, כי בלי משחקים זה לא שווה כלום), אבל לפי כל ההתרשמויות נראה שבינתיים העסק הזה באמת עובד.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

יש לי שתי בעיות עם הטכנולוגיה של מיקרוסופט. אני מאמין שזיהוי קולי יכול לעבוד, ואני מאמין שברמה מסויימת גם זיהוי תנועה ללא שלט יכול לעבוד, אבל:
1) הוא בחיים לא יהיה מדוייק כמו זיהוי תנועה עם שלט. מההדגמות שראיתי, המוצר של מיקרוסופט לא נראה כאילו הוא נותן יותר דיוק מהווי (גם בווי אפשר לשחק במשחקי נהיגה, ויש לו גרסה משלו של NFS). הציור שהם הראו, למשל, התבסס על שפיכת צבע על הבד, בניגוד לכתיבה המאוד מדוייקת שסוני הראו.
2) חיישני תנועה חשובים בעיקר בשביל משחקים חברתיים, ואם לאנשים לא יהיה שלט, איך בדיוק תדע הקונסולה מי נמצא איפה? נניח שהתחלנו משחק ואז החלפנו צדדים, איך היא תדע להמשיך לתת ניקוד לשחקנים הנכונים?

להציב את שלושת חיישני התנועה באותה נקודה, כמו שעשית בתחילת ההודעה שלך, זו טעות. ההדגמה של סוני הייתה כמה וכמה רמות מעל הווי. למעשה, זה נראה כמו כל מה שהווי היה אמור להיות, ולא היה. דווקא מיקרוסופט, למרות שהייתה להם מצגת הרבה יותר מלוטשת, היו הרבה פחות מרשימים מבחינת היכולות של הטכנולוגיה.

בנוגע למחיר - אין ספק שכאן סוני מפסידים, וכבר הזכרתי את זה מוקדם יותר. נכון, מצלמה ושלט לא יעלו המון כסף (המצלמה הרי זולה), ואני גם מאמין שהשלטים יבונדלו בזוגות (הפטנט שסוני רשמה על השלט הזה מתאר שלט שמתפקד כשלט רגיל, כמו sixaxis, אבל ניתן לפירוק לשני "שרביטים"), כך שלא יהיה צריך לקנות שני שלטים לכל שחקן, אבל עדיין - אקסבוקס ארקייד עם מצלמה תעלה בערך כמו ווי, בזמן שPS עם מצלמה ושלט תעלה כמעט פי 2.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

gulmer כתב:
Huber כתב:http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 348#837348

Huber, אני קורא פה שאתה סקפטי גם לגבי הזיהוי הקולי, גם לגבי המחיר וגם לגבי זיהוי התנועה האיכותי ללא חיישן.

נניח שהזיהוי הקולי לא יעבוד כמו שצריך אפילו חלקית (בEndWar הוא עובד ברמה כזו או אחרת כבר היום, ומדובר במשחק נטול חומרה יעודית)? זה מה שיהפוך את כל המצלמה כולל זיהוי התנועה שלה ללא רלוונטי? הרי זה פשוט יציב את הנייטל בקו אחד עם המוצרים של סוני ונינטנדו שמציעים רק זיהוי תנועה (ועדיין מדובר בפיתרון שנראה אלגנטי יותר).

זיהוי קולי לא עובד כיום היטב בשום מוצר - גם לא ב ENDWAR (הורדתי את הדמו וזה עבד בצורה בינונית במקרה הטוב). אין שום מכשיר כיום (לא פלאפון, ואפילו לא מחשב חזק) שיכול לתת זיהוי קולי ברמה ראויה. אם אתה מכיר משהו שכזה, אשמח אם תוכיח את טעותי. יותר מזה - מיקרוסופט מנסה כבר שנים לשלב זיהוי קולי איכותי/נורמלי במערכות הפעלה שלהם, לדיברהם (ואני מסכים איתם) זה יתן מימד חדש לתחום. אם יש להם טכנולוגיית זיהוי קולי ברמה כזו, למה הם לא משלבים אותה בווינדוס כמו שהם חולמים לעשות כבר מהווינדוס 98. ככה שעד שאני לא אראה צד שלישי שבודק את הזיהוי קולי שלהם ומוכיח שהוא ראוי, אני ברשותך אשאר ספקן.

נניח שאתה סקפטי לגבי המחיר (מיקרוסופט כבר הודיעו שהם ישלבו את זה בכל קונסולה חדשה שתצא, ולכן אני מניח שהם הולכים לסבסד את זה), האם אתה לא סקפטי הרבה יותר לגבי המחיר של הפיתרון של סוני (שמאד מסורבל: מצריך גם מצלמה, וגם 2 שלטים בשביל כל שחקן שרוצה לשחק)? זה לדעתך הדרך הנכונה לזיהוי תנועה "איכותי"?

יש לך לינק שמאשר את העובדה שהם מתכננים לתת את זה חינם עם כל קונסולה? אם כן - אני מוריד את הכובע בפניהם, באמת, אבל אני קודם כל רוצה לשמוע את זה "מפי החמור".

ונניח שאתה סקפטי לגבי זיהוי תנועה ללא חיישן (לא ברור לי למה, כי מדובר פה במצלמה שמפענת תלת מימד, ולא במצלמה סטנדרטית כמו הEYE), האם העובדה שהמוצר כבר עובד והודגם לעיתונאים על בסיס משחקים קיימים (כמו ברנאאוט) לא מפיגה אפילו קצת את האת החששות שלך? למיטב ידיעתי מיקרוסופט היא היא היחידה שנתנה לעיתונאים בתערוכה להתנסות בטכנולוגיה עצמה עם משחקים שעובדים.

לא. עד שזה לא יצא רישמי ויבדק על ידי גופים מוכרים "אצלהם במעבדה" אני אשאר סקפטי. הרבה חברות הדגימו "מוצרים" בתערוכות שבסוף התגלו כסוג של זיוף, ז"א הדגימו קונספציה של מוצר אחד והשתמשו במוצר אחר בשביל לגרום לו לעבוד. אותי מדאיג שרב מה שהם הראו זה סרטון תצוגת תכלית ולא הדגמה חיה של המוצר (או לפחות של מוצר בפיתוח כמו אצל סוני) - לא מדליק לך נורה אדומה?

טוב להיות סקפטיים (אני כמוך: סקפטי לגבי המשחקים שיהיו בפועל, כי בלי משחקים זה לא שווה כלום), אבל לפי כל ההתרשמויות נראה שבינתיים העסק הזה באמת עובד.

איך הגעת למסקנה הזו? כל מה שהם הראו זה סרטון תכלית ולא מוצר עובד (בניגוד לסוני שהראו מוצר עובר - גם אם זה רק מוצר מפתחים) - וזה בדיוק מה שחשוד בעיניי.
...
...

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”